Heavyweights - Keskustelua ottelijoista ja rankingeista

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
Avatar
ogilthorpe
Club Fighter
Viestit: 138
Liittynyt: 30.09.2011 12:12

02.11.2020 16:41

bumba kirjoitti:
02.11.2020 16:03
Kyllähän Usyk ottelun voitti, mutta kun ollaan rehellisiä niin yllättävän ongelmissa oli. Vaikka ukrainalainen napsi pisteet niin Del Boy on kritiikissään siinä oikeassa että ottelu käytiin hänen komennossaan.

Katselin highlights videota aamulla niin etten tiennyt lopputulosta ja äkkiä katsottuna näytti ikään kuin del boy olisi hallinnut ottelua. Sitten kun katselin myöhemmin koko ottelun niin toki voittaja tuli selkeästi esille. Mitään Usykin dominointia se ei kuitenkaan ollut. Juoksua karkuun ja silloin tällöin piste kotiin.

Joku totesi jo edellä hyvin, että jos vastaan laitetaan teknisesti taitavampi raskaan sarjan kaveri joka osaa lyödä liikkeestä niin Usyk on aidosti pulassa. Esimerkiksi Robbe voisi olla Usykille paha vastus. Roope osaa lyödä sekä eteenpäin että taaksepäin liikkeestä, kädet käy nopeasti ja iskuissa on painoa. Usykillä kun ei ole mitenkään painavat pommit eikä hän käy agressiivisesti päälle niin Robben vuotava suojauskaan ei olisi niin suuri ongelma. Robbella olisi tässä selkeä sauma tyrmäysvoittoon.

Hieman kankeat jyrät sopii Usykille. Hän voi voittaa vielä Ruizin ja Whyten mutta ylemmäs ei ole asiaa. Fury ja Joshua sitten jo aivan liian isoja ja vahvoja ja Wilder taas lyö liian tukevasti. Ei kannata edes koittaa.

Ukrainalainen on piristävä tapaus raskaaseen mutta kärjen hämmentämiseen hänestä ei ole.
Voi toki olla näinkin. Itse pysyn edelleen siinä kannassa, että chisoran kaltaiset ryskäävät jyrät on ne kaikista pahimmat vastustajat. Sitten kun tulee enemmän puhdasta nyrkkeilyä mukaan, se on vaan eduksi Usykille. Ja mitä tulee wilderin, niin liike on niin huonoa sivuttain, että ei ehdi mukaan ollenkaan. Joshua myöskään ei tässä kyydissä saa mitään aikaan.
Ja ei se nyt edelleen ihan pehmeä käsistään ole, katsokaa se 7 erän loppu
0 x
Marcello Salas
Brawler
Viestit: 652
Liittynyt: 06.08.2019 14:59

03.11.2020 11:05

0 x
Marcello Salaatti.
Pasi Fisti
Journeyman
Viestit: 338
Liittynyt: 16.06.2019 17:33

03.11.2020 13:00

Jaa, Fury valitsi vastustajakseen Agit Kabayelin. Toki ymmärrettävää ettei halua minkään estää tulevaa superottelua Joshuaa vastaan ja ottaa minkäänlaista riskiä.
0 x
Avatar
tuaman
Brawler
Viestit: 654
Liittynyt: 16.11.2013 09:09

03.11.2020 13:44

Mun papereissa Usyk lähtisi altaavastaajana ainakin näitä vastaan:
Fury
Joshua
Dubois
Wilder
Ruiz
Whyte
Ortiz
0 x
Marcello Salas
Brawler
Viestit: 652
Liittynyt: 06.08.2019 14:59

03.11.2020 16:04

tuaman kirjoitti:
03.11.2020 13:44
Mun papereissa Usyk lähtisi altaavastaajana ainakin näitä vastaan:
Fury
Joshua
Dubois
Wilder
Ruiz
Whyte
Ortiz
Furya vastaan en usko,, että on jakoja, kokoero on liian suuri ja Fury on noin isoksi mieheksi hyvä liikkumaan, käsinopeus riittää ja käyttää tuota etummaista kättä monipuolisesti, pystyy vaihtelemaan kätisyyttä ja on vahva lähiottelussa, pystyy viemään mehuja vastustajasta sitomalla. Prosentit olisi Fury 70 % ja Usyk 30 %. Wallinia vastaan oli kuin täi tervassa, ilmeisesti syy löytyi ylikunnosta, joten jos päivän kunto on samanlainen kuin Wallin matsissa, niin siinä on Usykin mahdollisuus.

Joshua myös on paha, riittävän nopea, voimakas, osaa käyttää etummaista kättä, takimmaisessa on kova kaato, on myös esimerkiksi paha vasen sivari, on helvetisti voimaa ja kaatoa, on kookkaampi niin pituudeltaan kuin syliväliltään. Joshualta löytyy heikkouksia, kuten on nähty, prosentit Joshua 60 ja Usyk 40 %.

Dubois on tekninen ja nopea, luonnonvahva boxari, jolta löytyy tyrmäysvoimaa, matsi Joycea vastaan näyttää uran suunnan, Usykia vastaan olisi varmaan 50/50 %matsi. Lartey sai polvet notkahtelmaan
Ruiz Jr käsinopeus raskassarjalaiseksi on todella nopeat kädet, vihaiset koukkusarjat, pystyy lyömään nopeita kombinaatiota, miten vaikuttaa uusi valmentajat Eddy Reynoso&kumppanit ja reenaaminen Canelo Alvarezin kanssa, tuolla salilla ei löysäillä. Ruiz on 188 cm, ja reach on sama. Onko Ruizista saatu leivottua entistä nopeampi, oletuksena on, että turhat kilot karissut vyätärötä pois ja kintaisiin saatu vielä samanlainen kaatovoima ja vielä extrapaukkuja. Tämä myös olisi mielestäni 50/50% matsi.
Whyten uusintamatsi Povetkinia vastaan näyttää, missä kunnossa on. On voinut tuo kauhee mälli leukaan viedä terävyyden pois. Whyte on kuitenkin taitava, hyvä suojaus, on ottelusilmää ja vasen sivari on paha, liikkeeltään keskinkertainen. Jos matsi toteutuu, niin antaisin Usykille 60 % ja Whytelle 40 %. Chisoran kanssa oli ykkösosassa todellisissa vaikeuksissa ja kakkosessakin oli ongelmia, kunnes veti Chisoran ulos 11 erässä.

Wilder on isokokoinen, hyökkäysuuntaan ja eteenpäin mentäessä, on tämä massiivinen oikea suora jolla hakee tyrmäyksiä, taaksepäin mentäessä pakittaessa ja joutuessa takajalalle on vaikeuksissa.. Usyk on huomattavasti taitavampi liikkumaan ja Wilder joutuu sivuttaisliikkeeseen, Wilder joutuu miettimään muutakin iskua kuin hakee sitä "ladattavaa" oikeaa suoraan päähän, Wilder on niin isokokoinen ja pitkät kädet, joten voisi ns. turvallisesti napautella kaukaa tuota takakättään tuonne Usykin solar pleksukseen ja hakee pehmennystä alakerrasta, jatkot esim. vasemmalla sivarilla päähän. Teknisesti Usyk on valovuoden edellä, mutta Wilder tarvitsee vain sen yhden "mällin", on huomattavasti isompi, 201/211 cm. Usykillä on taito neppailla ylivoimainen pistevoitto ja juoksuttaa Wilderiä. Wilder on kuitenkin ns. knockout-.artist ja tarvitsee vain sen yhden paikan tyrmäykseen. Joten prosentit olisi Wilder 60 % Usyk 40 %.

Ortiz on jo 41 v ja taitava vasuri ja vastaiskijä, joten kaksi vasuria vastakkain. Molemmat ovat taitavia ja teknisiä omalla tavallaan. Ortiz ei liiku paljon kehässä, hivuttautuu iskuetäisyydelle, kun paikka tulee, niin kädet käyvät nopeasti. Ortizilla on taito ja maltti odottaa vastustajan lyöntiä, virheistä ja pienestä väistöstä vastaisku, kun osuu, niin sitten tulee rumputulta. Usyk perustaa ottelemiseen jatkuvaan miltein jatkuvaan liikkeseen ja liikuttavaa vastustajaa, lyö nopeita sarjoja ja pystyy lyömään väistöistä, tekee paljon töitä ja lyö määrällisesti paljon. Ortizia vastaan pitää olla huolellinen, vastustajalla on taito lyödä kovaa vastaan.
Laittaisin kuitenkin kahden vasurin kohtaamisessa Usykille 60 ja Ortizille 40 %.
1 x
Marcello Salaatti.
Murikka
Journeyman
Viestit: 412
Liittynyt: 26.06.2016 13:07

04.11.2020 08:48

Mitä täällä taas puhutaan....

Chisora tuli matsiin huippuvedossa. Pisti kaiken likoon ja sekään ei riittänyt. MM-kehistä sellaiset kaverit kuin Szpilka ja Takam ei tätä kyytiä kestäneet. Usyk kesti. Tuo oli huikea esitys, painoero oli todella iso mutta Usyk näytti että tämä on taitolaji. Hyvä liike, kunto, iskutarkkuus ja pelisilmä otti voiton tahdonvoimasta ja fyysisestä ylivoimasta. Chisora teki kaiken oikein ja työnsi Usykia mukavuusalueen ulkopuolelle ja koetti tehdä matsista tappelun. Usyk kesti myrskyn ja otti ohjakset käsiin vitosessa. Chisoran kaltainen fyysinen jyrä on varmaasti raskaassa sarjassa Usykille kaikkein vaikein ottelijatyyppi, koska ei voi pelata omilla vahvuuksillaan, ennen kuin saa kaveria väsytettyä. Seiskaerässä Chisora oli jo aika nollat taulussa eli se iskuvoimakaan ei erityisen huono ole. Chisora ei ole mikään helpoin kaveri iskeä valot sammuksiin.

Esim Heleniusta vastaan Usyk saisi rauhassa tehdä sitä omaa juttuaan ja siinä Robben voittomahis on vain yllättävä tyrmäys, that's it. Joshualla ja Wilderilla olis myös Usykin taitojen kanssa tekemistä. Nopeuden ja taidon lisäksi Usykillä on loistava kone ja jaksaa tehdä töitä ja liikkua 12 erää. En oikein usko että Wilder saa tuulimyllyään perille Usykiin, mutta kaikki on mahdollista - pistevoittoa en kuitenkaan Wilderille ennustaisi. Joshua ja Fury lähtis vahvoina ennakkosuosikkeina kehään minun papereissa Usykia vastaan mutta ei mikään läpihuutojuttu ole niistäkään kumpikaan. Joshua ei enää ole niin fyysinen ottelija ainakaan viime näyttöjen perusteella ja Furylla on vaikeuksia juuri taitonyrkkeilijöiden kanssa kun ei voi loistaa omalla teknisellä ylivoimaisuudella (Cunningham, Wallin).

Esim Kownacki ja Martin olis Usykille varmasti Chisoraa paljon helpompia, kumpikaan ei ole samanlainen voimanpesä eikä kivileuka. Parker ja Ortiz taas ei ole juuri isompia ja molemmat hitaampia. Ruiz vain läskimpi ja jalkatyö on 10% siitä mitä Usykilla.

Todellisuudessa se isoin kysymysmerkki on Usykin leuka. Ennemmin tai myöhemmin joku osuu painavasti se kertoo sitten, mitä mahdollisuuksia on todellisuudessa pärjätä huipulla. Tosin olihan Klitskokin lasileuka ja pärjäsi aika hyvin, eikä vikat tappiot kaatuneet leuan kestävyyteen muutenkaan. Nyt Usyk otti selvän voiton itseään paljon painavammasta kaverista, joka on rouhinut raskaassa sarjassa top10 tuntumassa jo pitkään ja joka tuli kehään kovassa iskussa. Tosi hyvä voitto ja jännityksellä odotellaan seuraavaa koitossa isojen poikien kanssa. Olis kiva nähdä kyllä esim Robbe tai Breazeale eli 2m hemmo seuraavaksi, jotta näkee miten Usyk pärjää tuon kokoeron kanssa.

P.S. Fury vs Kabayel on täysi läppä. Toisaalta kiva että ei Fury vs Schwarz II.
0 x
Pasi Fisti
Journeyman
Viestit: 338
Liittynyt: 16.06.2019 17:33

04.11.2020 10:35

Murikka kirjoitti:
04.11.2020 08:48
Mitä täällä taas puhutaan....

Chisora tuli matsiin huippuvedossa. Pisti kaiken likoon ja sekään ei riittänyt. MM-kehistä sellaiset kaverit kuin Szpilka ja Takam ei tätä kyytiä kestäneet. Usyk kesti. Tuo oli huikea esitys, painoero oli todella iso mutta Usyk näytti että tämä on taitolaji. Hyvä liike, kunto, iskutarkkuus ja pelisilmä otti voiton tahdonvoimasta ja fyysisestä ylivoimasta. Chisora teki kaiken oikein ja työnsi Usykia mukavuusalueen ulkopuolelle ja koetti tehdä matsista tappelun.
Jälkeenpäin ajatellen Chisora piti matsin kyllä liian siistinä. Siinä lähiottelussa ei röhnöttänyt ja paininut tarpeeksi, vaan antoi Usykin vain olla siinä. Ero vaikkapa siihen, miten Fury väsytti Wilderin röhnöttämällä sen päällä ja heittelemällä sitä kuin räsynukkea, oli huomattava.

Toki olisi voinut olla mahdollista, että tuomari olisi puuttunut siihen, koska Chisora ei olisi osannut tehdä sitä yhtä ovelasti kuin Fury ja saada tuomarin miettimään, että onkohan toi vielä sääntöjen sisällä.

Ben Davison sanoi, että ilmeisesti yksi Usykin ongelma voi olla, että se ei kykene päättämään ottelun tempoa. Ottelu meni täydellisesti Chisoran päättämällä temmolla ja se hidastui vasta, kun Chisora väsyi.
0 x
Murikka
Journeyman
Viestit: 412
Liittynyt: 26.06.2016 13:07

05.11.2020 08:21

Pasi Fisti kirjoitti:
04.11.2020 10:35
Murikka kirjoitti:
04.11.2020 08:48
Mitä täällä taas puhutaan....

Chisora tuli matsiin huippuvedossa. Pisti kaiken likoon ja sekään ei riittänyt. MM-kehistä sellaiset kaverit kuin Szpilka ja Takam ei tätä kyytiä kestäneet. Usyk kesti. Tuo oli huikea esitys, painoero oli todella iso mutta Usyk näytti että tämä on taitolaji. Hyvä liike, kunto, iskutarkkuus ja pelisilmä otti voiton tahdonvoimasta ja fyysisestä ylivoimasta. Chisora teki kaiken oikein ja työnsi Usykia mukavuusalueen ulkopuolelle ja koetti tehdä matsista tappelun.
Jälkeenpäin ajatellen Chisora piti matsin kyllä liian siistinä. Siinä lähiottelussa ei röhnöttänyt ja paininut tarpeeksi, vaan antoi Usykin vain olla siinä. Ero vaikkapa siihen, miten Fury väsytti Wilderin röhnöttämällä sen päällä ja heittelemällä sitä kuin räsynukkea, oli huomattava.

Toki olisi voinut olla mahdollista, että tuomari olisi puuttunut siihen, koska Chisora ei olisi osannut tehdä sitä yhtä ovelasti kuin Fury ja saada tuomarin miettimään, että onkohan toi vielä sääntöjen sisällä.

Ben Davison sanoi, että ilmeisesti yksi Usykin ongelma voi olla, että se ei kykene päättämään ottelun tempoa. Ottelu meni täydellisesti Chisoran päättämällä temmolla ja se hidastui vasta, kun Chisora väsyi.
No ei se nyt kovin siistiä kyllä ollut. Senhän tuo teki, minkä pystyi. Painimatsia kukaan ei ollut katsomassa.

Temmosta on hankala päättää kun toinen tulee päälle täyttä häkää.
0 x
Avatar
ogilthorpe
Club Fighter
Viestit: 138
Liittynyt: 30.09.2011 12:12

05.11.2020 10:02

Murikka kirjoitti:
05.11.2020 08:21
Pasi Fisti kirjoitti:
04.11.2020 10:35
Murikka kirjoitti:
04.11.2020 08:48
Mitä täällä taas puhutaan....

Chisora tuli matsiin huippuvedossa. Pisti kaiken likoon ja sekään ei riittänyt. MM-kehistä sellaiset kaverit kuin Szpilka ja Takam ei tätä kyytiä kestäneet. Usyk kesti. Tuo oli huikea esitys, painoero oli todella iso mutta Usyk näytti että tämä on taitolaji. Hyvä liike, kunto, iskutarkkuus ja pelisilmä otti voiton tahdonvoimasta ja fyysisestä ylivoimasta. Chisora teki kaiken oikein ja työnsi Usykia mukavuusalueen ulkopuolelle ja koetti tehdä matsista tappelun.
Jälkeenpäin ajatellen Chisora piti matsin kyllä liian siistinä. Siinä lähiottelussa ei röhnöttänyt ja paininut tarpeeksi, vaan antoi Usykin vain olla siinä. Ero vaikkapa siihen, miten Fury väsytti Wilderin röhnöttämällä sen päällä ja heittelemällä sitä kuin räsynukkea, oli huomattava.

Toki olisi voinut olla mahdollista, että tuomari olisi puuttunut siihen, koska Chisora ei olisi osannut tehdä sitä yhtä ovelasti kuin Fury ja saada tuomarin miettimään, että onkohan toi vielä sääntöjen sisällä.

Ben Davison sanoi, että ilmeisesti yksi Usykin ongelma voi olla, että se ei kykene päättämään ottelun tempoa. Ottelu meni täydellisesti Chisoran päättämällä temmolla ja se hidastui vasta, kun Chisora väsyi.
No ei se nyt kovin siistiä kyllä ollut. Senhän tuo teki, minkä pystyi. Painimatsia kukaan ei ollut katsomassa.

Temmosta on hankala päättää kun toinen tulee päälle täyttä häkää.
Jos tuota enemmän aletaan painia ym niin ei se enää ole nyrkkeilyottelu.
Ei tule mieleen äkkiseltään yhtään chisoran matsia, missä se ei olisi määrännyt tempoa samalla lailla kuin tässäkin.
0 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6340
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

05.11.2020 11:12

bullbear83 kirjoitti:
02.11.2020 15:22
Miksi sä vertaat ottelijoita huonoimpina päivinään? Heleniukselta pikatsu ottelu oli huono, mutta mites Kownacki ottelu?
Kyllä musta tuo on Heleniuksen hyvin heikko kohta ollut sen jälkeen kun Ulli W.:n pakettinyrkkeilyn on hylännyt.Tietenkin Helenius on paremmassa kunnossa kuin tuolloin, muttei se kunto mikään hyvä siinä seurassa ole millä tasolla Heleniuksen ajatellaan/kuvitellaan olevan. Jos Helenius saisi ittensä oikasti kovaan kuntoon ja ottaisi Ullin opit käyttöön ja alkaisi lyömään sitä etummaista ja menisi jaloilta rynnimisten edestä karkuun, niin aineksia olisi ihan kuumimopaan kärkeen mun mielestäni. Ja ainahan se on mahdollista minä päivänä tahansa, mutta ei siihen ole oikein viitteitä ollut.

Kownackista ja Usykistä ei kannata puhua nyrkkeiljöinä edes samana päivänä. Toinen taitava hyväkuntoinen kaveri, jolla näyttöjä taidoista piisaa. Toinen paksu, hidas, mutta kankea punkero, joka osaa lyödä kovaa ja torjua iskut naamallaan ja mun mielestä jo otetut iskutkin alkaa jo näkymään tuijotuksessa ja puheen sössötyksessä.
Furyltä Otto Wallin matsi oli huono, mutta mites Wilder 2 ottelu?
Se oli Furylle helppoa kuin heniän teko. Tajusivat, ettei WIlder osaa olla yhtään paineen alla, eikä varmaan edes osannut kuvitella tilannetta että joskus voisi joutua paineen alle. Fiksu veto Furyltä lähetä painamaan armottomasti päälle. Usykiä Fury ei vaan saisi samalla tavalla kiinni ja pääsisi lyömään kuin Wilderiä. Usyk väistelisi, hakisi "kulmia" ja tupsauttelisi takaisin. Tokihan Fury-matsissa tuomarina olisi joku röhnötys-tuomari, niin painimallahan Fury kyllä Usykin voittaisi. Ja kyllä Usykin pitäisi kaivaa enemmän itsestään "petoa" esiin että saisi kunnolla laitettua painetta. Ihan niin hanakka ei ole menemään lähelle kuin musta pitäisi ja mitä fyysiset ominaisuudet antaisivat mahdollisuuksia. Ja kroppaan takomista pitäisi olla ihan eri malliin kuin Chisoraa vastaan.
Ja itsekään en ole Furyä aiemmin pitänyt kova iskuisena, mutta Wilder 2 ottelussa, mies takoi ihan hurjia pommeja ja voin väittää että tuona iltana Furyä ei olisi voittanut kukaan.
Väitä vaan :)
David Hayellä oli todella kova tekniikka + kova isku, sen takia Chisora ei pitkään hänen kyydissään pysynyt. Loukkaantumiset veivät sitten Davidiltä terän, Usykilta iskuvoima puuttuu.
Minustakaan ei vaikuta että Usyk olisi tuossa seurassa mitenkään kovalyöntinen. Uskon kuitenkin, että "riittävän kovalyöntinen", kunhan vaan lyö kunnolla. Minun nähdäkseni Usyk ei vaan alkanut tekemään Chisora-matsista itselleen sen vaikeampaa yrittämällä mitään kovia näyttäviä lyöntejä, kuin ei ollut mikän pakko. Kun kerran huomaa että osuu ja jaksaa ja pääsee kaverin lyöntien alta pois, niin miksi ottaa turhia riskejä, varsinkaan kun kokemus isojen oikeasti kovaa kippaavien ukkojen karkeloista on vielä vähäistä. Ja kyllä Usykin pitäisi saada kaivettua itsestään sellaista kovaa lyömisen iloa ja hinkua. En tiedä puuttuuko Usykiltä oikeasti iskuVOIMA, mutta musta jotenkin jarruttelee lyömistään. Ei sellaista kunnolla kropalla kippaamista ole oikein näkynyt. Vaikea sanoa pystyykö muuttamaan itseään niin, että niitä alkaisi lyömään pommejakin. Ehkä luonteeltaan jotenkin liian kilttikin kehässä.
Viimeksi muokannut Leifhackman, 05.11.2020 11:30. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
1 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Marcello Salas
Brawler
Viestit: 652
Liittynyt: 06.08.2019 14:59

05.11.2020 11:21

0 x
Marcello Salaatti.
Avatar
jahee
Contender
Contender
Viestit: 3356
Liittynyt: 03.02.2011 11:03

05.11.2020 20:16

Robbelle ylivoimaisesti järkevin vaihtoehto on uusinta Kownackia vastaan.
Tyyliltään täydellinen vastustaja Robbea vastaan, lisäksi henkinen puoli tyrmäysvoiton jälkeen.
1 x
Marcello Salas
Brawler
Viestit: 652
Liittynyt: 06.08.2019 14:59

11.11.2020 16:10

Frank Sanchez dominoi 4 erää Brian Howardia. Vaikuttaa todella nopealle ja kaatoakin on, ja kokoakin on 193 cm.
https://boxrec.com/en/proboxer/814335
1 x
Marcello Salaatti.
Avatar
tuaman
Brawler
Viestit: 654
Liittynyt: 16.11.2013 09:09

27.11.2020 14:04

Murat Gassievin raskaansarjan debyytti meni minulta täysin ohi. Gassiev saattaa olla juuri niitä nyrkkeilijöitä, joille se 10-15 kiloa lisää painoa tekee vain hyvää. Cruiserista saavutuksena voitot Lebedevista, Dorticosista ja Wlodarzykista. Voi hyvinkin tehdä kiusaa top-10 ukoille raskaassa.

1 x
Marcello Salas
Brawler
Viestit: 652
Liittynyt: 06.08.2019 14:59

27.11.2020 15:32

Kokokin pitäisi riittää (192 cm) ja aika hyvässä paketissa ottelee, on taitava, on täysin erityylinen kuin Usyk, cruiserissa Usyk vei UD:llä, miten sitten raskaassa sarjassa, jos uudelleen kohtaisivat, niin voisi olla aika tasaista vääntöä.
1 x
Marcello Salaatti.
Vastaa Viestiin