Laihia Boxing Night 19.10.2013

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Avatar
orava
Brawler
Viestit: 873
Liittynyt: 31.10.2010 15:46

21.10.2013 10:59

Detroit Cobra kirjoitti:
Sivistyneissä nyrkkeilymaissa kansallinen liitto valvoo, että kehään ei päästetä aivan luokattomia ottelijoita. Suomen ammattinyrkkeilyliitto sysää vastuun tästä promoottoreille, joita ei aina omatunto kolkuta ottelupareja tehdessä. Laihialaisessa kapakassa esiintyi lauantaina kaksi keskinkertaista suomalaista nyrkkeilijää ja yksi huono. Heille oli lennätetty vastustajiksi Unkarista mahdollisimman surkeat läpihakatut kehäraakit. Kehätuomari joutui odotetusti keskeyttämään jokaisen ottelun, koska ne olivat niin epätasaisia. Yleisö koostui ilmeisesti sadisteista, koska tapahtuman järjestäjä Markus Lammi kehui pieksäjäisten "mieletöntä tunnelmaa".

http://www.iltasanomat.fi/nyrkkeily/art ... 30778.html

Hyvin kiteytetty.
Kyllä, erinomainen romantisaatio (mainosteksti tuleville illoille).
0 x
Avatar
jahee
Contender
Contender
Viestit: 3371
Liittynyt: 03.02.2011 11:03

21.10.2013 11:15

Minua kanssa vähän ärsytti tuo Marttisen teksti. Siksi laitoin tuohon kaikkea ajankohtaista linkkiin tulevan esimerkin miten muualla match making toimii.

Toinen asia joka ärsyttää on se kun näitä journeytä pidetään aina täysin vaarattomina mätisäkkeinä vaikka kun kehään noustaan niin mitä tahansa voi tapahtua, tästä hyvä esimerkki toissapäivältä.

http://www.boxrec.com/list_bouts.php?hu ... &cat=boxer

Jos Hillman voittaa hän saa muuten uralleen aikalailla unelma startin :lol:
0 x
Avatar
MiikaF
Prospect
Prospect
Viestit: 1573
Liittynyt: 02.11.2004 14:11

21.10.2013 16:16

Karl Helenius kirjoitti:Kävivätkö herrat Miika ja Mikko Laihialla katsomassa otteluita vai kirjoittelevatko pelkästään tulosten perusteelta?
Miika mä ymmärrän koska on Pekan palkkalistoilla ja kirjoittelee mitä Pekka sanelee, mutta Mikon pitäisi olla puoleueeton koska kirjoittelee kuitenkin lehteen, kertokaahan mistä te katselitte näitä otteluita koska kuuluhan
toimittajien olla paikanpäällä ja aistia tunnelmaa.?
En ollut paikalla ja siksi koko juttuni tapahtumasta perustuikin 100% tapahtumanjärjestäjän tiedotteisiin ja ottelulistafaktoihin. Hieno tunnelma jäi tosin jutustani mainitsematta, mutta onneksi Mikko nosti sen jutussaan ansiokkaasti esille.

Oliko jutussani oli jokin epäkohta? Jos oli, niin voimme käydä asiasta keskustelua. Mutta täytyy myöntää että sinun kritiikki missä ei mainita mikä oli väärin ärsyttää kovasti. Jos jokin oli väärin, niin kerro mikä! Eihän jutuntekijän henkilöllisyys juttua pahenna?
0 x
Avatar
MiikaF
Prospect
Prospect
Viestit: 1573
Liittynyt: 02.11.2004 14:11

21.10.2013 16:32

Karl Helenius kirjoitti:Suomalaiset eivät flopanneet Laihialla
posted by Miika Forsström lokakuu 20, 2013 Uutiset, Zlider


Lauantaina Laihialla koettiin vuoden epätasaisin nyrkkeilyilta. Kaikissa kolmessa ammattinyrkkeilyottelussa suomalaiset pahoinpitelivät odotetusti heikkotasoiset unkarilaiset vastustajansa keskeytyskuntoon.

Miksi näin Miika?
Tämäkö on nyrkkeilyvaikuttajan hyvää toimintaa?
Mikset kirjoita kriittisesti p3 illoista?
Mutta ymmärrän hyvin miksi ei. :lol:
Niin tämä on vuoden ainoa ilta jossa kaikki suomalaiset ovat voittaneet ennen täyttä aikaa ja tapahtuman järjestäjän tiedotteissa kerrottiin ainoastaan suomalaisten ylivoimaisuudesta. Siksi.

Taidat sekoittaa tiedottajan hommani ja Boxing.Fi:hin kirjoittelut. Esim. Rosbergin samanpäivän ottelusta kirjoitin Boxing.Fi:hin. Oliko mielestäsi senkin sävy jotenkin hävytön? Ja Savonlinnan illasta kirjoitin tiedotteiden lisäksi myös artikkelin Boxing.Fi:hin. Oliko siinä jotain vikaa?

Oletko oikeasti sitä mieltä etten saisi kirjoittaa Boxing.Fi:hin sen takia juttuja koska olen nyrkkeilytoiminnassa mukana tiedottajana, seuratoimijana, valmentajana yms?
0 x
Avatar
jahee
Contender
Contender
Viestit: 3371
Liittynyt: 03.02.2011 11:03

21.10.2013 19:48

Tässä on tärkeätä erottaa yksityiskirjoittelu boxing.fi foorumille ja "virallisempi " kirjoittelu jonkun edustajana.

Miika saa kirjoittaa kirjoittaa tänne yksityishenkilönä tuollaista, ja se on ok.

Kalle saa (tai ainakin pitäisi saada) kirjoittaa tänne yksityishenkilönä myös kärjistetympää tekstiä, ja se on ok.

Mikko saa kirjoittaa tuollaisen kirjoituksen tänne yksityishenkilönä ja se on ok, mutta se että hän kirjoittaa sen valtalehteen ei todellakaan ole ok. Kirjoituksessa loukataan illan suomalaisottelijoita, loukataan nimeltä mainiten illan järjestäjää ja loukataan vielä yleisöäkin.
Tämä kaikki ilman että hän olisi ollut edes paikalla, todellakin huonoa journalismia olkoonkin kyseessä blogimuotoinen kirjoitus.
Lisäksi tällaiset kirjoitukset ovat omiaan ruokkimaan nyrkkeilyn vastaisia mielipiteitä.

Foorumin uusille jäsenille selvennettäköön, että Miika ja Mikko edustavat tämän foorumin ylläpitoa ja heillä on mahdollisuus pistää esim Kalle banniin jos he haluavat. Korjatkaa jos olen väärässä.

Tässä on selvästi syntymässä kaksi kuppikuntaa, Miikan ja Mikon "suosima" P3 ja Kallen "suosima" Caramelito.
Jotenkin tuntuu että P3 puoli pelkää Robben paluuta, mitä jos hän liittyykin Carameliton riveihin, se tarkoittaisi Carameliton nousua P3:n rinnalle ja jopa ohi.

Oma arvioni on että Robbe perustaa oman tallin, mutta Kallen puheista voi päätellä ettei Robbe ottele samoissa illoissa P3:n kanssa , se väkisinkin tarkoittaa yhteistyötä Carameliton kanssa.

Omasta mielestäni suomeen mahtuu kaksi isoa tekijää, nyrkkeilyn ystävänä toivon näille tahoille yhteistyökykyä.

On hyvä ettei P3:n ja Carameliton päätekijät ole osallistuneet tähän loan heittoon, en laske match making väittelyä tällaiseksi.

Lopuksi vielä, Kalle on suoraryhtinen suomalainen mies joka sanoo mitä sylki suuhun tuo, hän puolustaa poikaansa apinan raivolla, välillä roiskuukin ja kun kaveri ei myönnä olevansa koskaan väärässä niin moni loukkaantuu ja ihan aiheesta. Kalle ei kuitenkaan ainakaan vielä edusta Caramelitoa, se kannattaa pitää mielessä kuten myös tämän kirjoitukseni ensimmäinen lause :wink:
0 x
MikkoM
Prospect
Prospect
Viestit: 1661
Liittynyt: 04.10.2004 11:49
Paikkakunta: Leiden

21.10.2013 20:23

jahee kirjoitti:Foorumin uusille jäsenille selvennettäköön, että Miika ja Mikko edustavat tämän foorumin ylläpitoa ja heillä on mahdollisuus pistää esim Kalle banniin jos he haluavat. Korjatkaa jos olen väärässä.
En ole koskaan ollut millään tavalla tämän foorumin ylläpidossa mukana, eivätkä tekniset taitoni sellaiseen riittäisikään. En vuosiin ole edes osallistunut keskusteluun, mutta tämän asian haluan oikaista.

Mikko Marttinen
0 x
Twitter.com/MikkoMarttinen
sofokles
Brawler
Viestit: 854
Liittynyt: 28.06.2008 22:59

21.10.2013 23:57

On täysin tervetullutta, että ammattilaisilloista tuodaan realistisia näkemyksiä esiin. Marttisen kommentit ovat mielestäni paikallaan. Lisäksi niitä näköjään luetaan paljon, päätellen keskusteluista mitä ne herättävät. Tatlin ottelusta kirjoitettu kommentti, jossa bimbot levittivät tainnoksissa olevan ihmisen ylle mainoslakanan, oli kuvaavaa siitä missä välillä mennään. Olisi naivia kirjoitella ylistäviä horinoita suomalaisten tyrmäämistä kuntonyrkkeilijöistä ja heidän kovatasoisuudestaan vastustajina. Koska nyrkkeilyyn kuuluu olennaisena osana väkivalta niin tietty osa yleisöstä tulee aina sen takia paikalle. He ovat niitä, jotka haluavat nähdä sen kuinka toinen ihminen lyödään tajuttomaksi. Tuskin heitä näkee, ainakaan maksetuilla paikoilla, yleisurheilukilpailuissa joissa 800 metrillä voittaja tulee kierrosta ennen muita maaliin. Huonoimmillaan ammattinyrkkeily on kyseiselle yleisöryhmälle järjestettyä, jonkinlaista reality väkivaltaviihdettä.
Sanon nyt itse omana mielipiteenäni, että mielestäni koko suomalaisessa ammattinyrkkeilyssä on urheilun idea hieman kadoksissa. Jokainen talli saa tietysti järjestää sellaisia iltoja kuin itse haluaa, mutta keskustelua varmasti herättää jos lähestytään tilannetta jossa aletaan pohtia sitä, että onko tämä nyt enää urheilua vai mahdollisesti jotain muuta.
0 x
Avatar
jahee
Contender
Contender
Viestit: 3371
Liittynyt: 03.02.2011 11:03

22.10.2013 01:06

sofokles kirjoitti:On täysin tervetullutta, että ammattilaisilloista tuodaan realistisia näkemyksiä esiin. Marttisen kommentit ovat mielestäni paikallaan. Lisäksi niitä näköjään luetaan paljon, päätellen keskusteluista mitä ne herättävät. Tatlin ottelusta kirjoitettu kommentti, jossa bimbot levittivät tainnoksissa olevan ihmisen ylle mainoslakanan, oli kuvaavaa siitä missä välillä mennään. Olisi naivia kirjoitella ylistäviä horinoita suomalaisten tyrmäämistä kuntonyrkkeilijöistä ja heidän kovatasoisuudestaan vastustajina. Koska nyrkkeilyyn kuuluu olennaisena osana väkivalta niin tietty osa yleisöstä tulee aina sen takia paikalle. He ovat niitä, jotka haluavat nähdä sen kuinka toinen ihminen lyödään tajuttomaksi. Tuskin heitä näkee, ainakaan maksetuilla paikoilla, yleisurheilukilpailuissa joissa 800 metrillä voittaja tulee kierrosta ennen muita maaliin. Huonoimmillaan ammattinyrkkeily on kyseiselle yleisöryhmälle järjestettyä, jonkinlaista reality väkivaltaviihdettä.
Sanon nyt itse omana mielipiteenäni, että mielestäni koko suomalaisessa ammattinyrkkeilyssä on urheilun idea hieman kadoksissa. Jokainen talli saa tietysti järjestää sellaisia iltoja kuin itse haluaa, mutta keskustelua varmasti herättää jos lähestytään tilannetta jossa aletaan pohtia sitä, että onko tämä nyt enää urheilua vai mahdollisesti jotain muuta.
Missasit sen tärkeimmän pointin johon ed kirjoituksessani viittasin vaikka viimeisessä lauseessani vielä siihen palasin.

On todellakin eri asia kirjoittaa tänne nyrkkeilystä kiinostuneiden foorumille omia mielipiteitään, kuin toimittajana (valitettavan suuri osa ihmisistä pitää totuutena mitä lehdessä tai tv:ssä sanotaan) eräälle suomen suurimmalle valtalehdelle jonka lukijoista 99% mielestä nyrkkeily on väkivaltaisten sadistien hommaa.

Sitten kirjoitukseesi

Olitko paikanpäällä vai kuinka Marttisen kommentit ovat mielestäsi paikallaan?

Kirjoitat että näitä ihmisiä jotka haluavat nähdä sen kuinka toinen ihminen lyödään tajuttomaksi tuskin nähdään maksetuilla paikoilla. Käsittääkseni tuonne ei ilmaisia lippuja jaettu joten kaikki sisäänpäässeet ovat maksaneet paikastaan. Okei, tarkoitit varmaan näitä ringside paikkoja jotka maksavat enemmän.
Ehkä kerrot meille kaikille kuinka paljon ringside lippuja oli myyty suhteessa muihin lippuihin.

Oletko tosiaan sitä mieltä, että on asiallista haukkua nyrkkeilijät, järjestäjä ja vielä yleisö sadistisiksi, OLEMATTA EDES PAIKALLA?

Olitko sinä paikalla?

Kirjoitat että SUOMALAISESSA AMMATTINYRKKEILYSSÄ on urheilun idea kadoksissa. Mitä mieltä olet Oleg Maskaev - Corey Sanders ottelusta 4.11.2013?
ps. Corey Sanderssin viimeinen voitettu ottelu on käyty 17.3.2002.

Esitin monta kysymystä johon haluaisin vastauksesi.
0 x
Avatar
Ankardo
Brawler
Viestit: 578
Liittynyt: 12.12.2012 22:07

22.10.2013 09:32

Jahee rustaa asiaa, iltapuluun kirjoitettaessa on ulosantiaan syytä sovittaa lukijakunnan mukaan vähän tasaisemmaksi ja vältää revittelyä. Foorumi on asia erikseen, jossa suurin osa lukijoista osaas sijoittaa jutut oikeaan kontekstiin ja suhtautua tarvittaessa kriittisesti yksityisen henkilön mieleipiteisiin.

Mielestäni Miika tekee ansiokasta nekkausjournalismia boxing.fi sivustolla, josta ainakin itse nostan pipoa.

Suomenkin kokoiseen maahan mahtuu kyllä ne ammattitallit jotka täällä tällä hetkekkä vaikuttaa. Yhden tai kahden menestyminen ei mielestäni ole millään lailla pois toiselta, päinvastoin. Iltoja on sen verran harvakseltaan, että kiinnostunutta yleisöä riittää kyllä kaikille jos on riittääkseen. Mitä enemmän tällä saralla tapahtuu on se vaan parempi. Terve sanailu on aina paikallaan ja kilpailuhenkeä on hyvä olla samoin oman illan hehkutusta, aina plussaa. Viime aikoina muutamassa illassa olleet vierailevan tallin nyrkkeilijät ovat olleet hyvä lisä iltoihin mitä näkisin mielelläni jatkossakin. Ihan turha höyrytä mistään tallien paremmuudesta tai huonoudesta toisen kustannuksella.

Nostakoot joka talli profiiliian ja puhaltakoot yhteen hiileen, hehkuttakoot omia iltojaan. Toistaiseksi katson kyllä ne kaikki ja lisäksi fiilistelen ennakkoon.

Sököstä en silti piittaa....
0 x
sofokles
Brawler
Viestit: 854
Liittynyt: 28.06.2008 22:59

22.10.2013 22:15

jahee kirjoitti:
sofokles kirjoitti:On täysin tervetullutta, että ammattilaisilloista tuodaan realistisia näkemyksiä esiin. Marttisen kommentit ovat mielestäni paikallaan. Lisäksi niitä näköjään luetaan paljon, päätellen keskusteluista mitä ne herättävät. Tatlin ottelusta kirjoitettu kommentti, jossa bimbot levittivät tainnoksissa olevan ihmisen ylle mainoslakanan, oli kuvaavaa siitä missä välillä mennään. Olisi naivia kirjoitella ylistäviä horinoita suomalaisten tyrmäämistä kuntonyrkkeilijöistä ja heidän kovatasoisuudestaan vastustajina. Koska nyrkkeilyyn kuuluu olennaisena osana väkivalta niin tietty osa yleisöstä tulee aina sen takia paikalle. He ovat niitä, jotka haluavat nähdä sen kuinka toinen ihminen lyödään tajuttomaksi. Tuskin heitä näkee, ainakaan maksetuilla paikoilla, yleisurheilukilpailuissa joissa 800 metrillä voittaja tulee kierrosta ennen muita maaliin. Huonoimmillaan ammattinyrkkeily on kyseiselle yleisöryhmälle järjestettyä, jonkinlaista reality väkivaltaviihdettä.
Sanon nyt itse omana mielipiteenäni, että mielestäni koko suomalaisessa ammattinyrkkeilyssä on urheilun idea hieman kadoksissa. Jokainen talli saa tietysti järjestää sellaisia iltoja kuin itse haluaa, mutta keskustelua varmasti herättää jos lähestytään tilannetta jossa aletaan pohtia sitä, että onko tämä nyt enää urheilua vai mahdollisesti jotain muuta.
Missasit sen tärkeimmän pointin johon ed kirjoituksessani viittasin vaikka viimeisessä lauseessani vielä siihen palasin.

On todellakin eri asia kirjoittaa tänne nyrkkeilystä kiinostuneiden foorumille omia mielipiteitään, kuin toimittajana (valitettavan suuri osa ihmisistä pitää totuutena mitä lehdessä tai tv:ssä sanotaan) eräälle suomen suurimmalle valtalehdelle jonka lukijoista 99% mielestä nyrkkeily on väkivaltaisten sadistien hommaa.

Sitten kirjoitukseesi

Olitko paikanpäällä vai kuinka Marttisen kommentit ovat mielestäsi paikallaan?

Kirjoitat että näitä ihmisiä jotka haluavat nähdä sen kuinka toinen ihminen lyödään tajuttomaksi tuskin nähdään maksetuilla paikoilla. Käsittääkseni tuonne ei ilmaisia lippuja jaettu joten kaikki sisäänpäässeet ovat maksaneet paikastaan. Okei, tarkoitit varmaan näitä ringside paikkoja jotka maksavat enemmän.
Ehkä kerrot meille kaikille kuinka paljon ringside lippuja oli myyty suhteessa muihin lippuihin.

Oletko tosiaan sitä mieltä, että on asiallista haukkua nyrkkeilijät, järjestäjä ja vielä yleisö sadistisiksi, OLEMATTA EDES PAIKALLA?

Olitko sinä paikalla?

Kirjoitat että SUOMALAISESSA AMMATTINYRKKEILYSSÄ on urheilun idea kadoksissa. Mitä mieltä olet Oleg Maskaev - Corey Sanders ottelusta 4.11.2013?
ps. Corey Sanderssin viimeinen voitettu ottelu on käyty 17.3.2002.

Esitin monta kysymystä johon haluaisin vastauksesi.

En missannut pointtia. Mielestäni Marttinen saa kirjoittaa lehteen mitä haluaa, vaikka onkin toimittaja, koska kyseessä on siitäkin huolimatta hänen oma TULKINTA kyseistä illasta tai jostain toisesta illasta.

Vertaamalla yleisurheiluun tarkoitin sitä, että kuka maksaa siitä, että näkee 800 m juoksun voittajan voittavan muut kierroksella? Nyrkkeilyilloissa tietty osa tulee vain katsomaan vastaavaa ylivoimaa (eli katsomaan niitä tyrmäyksiä tai meheviä keskeytysvoittoja) ja maksaa tällaisen ylivoiman näkemisestä. En tarkoittanut, että kyseisessä illassa oli ilmaiseksi sisään päässeitä. Yleisön sadistisuuteen viittaminen oli mielestäni lähinnä värikästä kielenkäyttöä. Ranskan historiasta löytyy muuten aikakausi, jolloin giljotiini rangaistusten täytäntöönpano oli julkista. En tiedä vetikö hyvä tahto ihmisiä paikalle vai mikä, mutta kaikenlaista väkeä paikalla oli toimituksia katselemassa. Se, että ammattilaispuolella on urheilun idea vähän kateissa on mielestäni sitä, että listoja tehdään ja tulevia iltoja lämmitellään ottamalla varmoja matseja (kuplien luominen). En tiedä mitään toista urheilulajia, jossa olisi vastaava kulttuuri. Väkivalta kiehtoo ihmisiä ja sitä ammattinyrkkeily huonoimmillaan ihmisille tarjoaa (epätasaiset otteluparit). Tämä on lajin kulttuurissa oleva ilmiö. Tällä saatetaan palvella joidenkin katsojien halua nähdä ihminen nöyryytettynä (kanveesilla tajuttomana) ja mitätöitynä (mainoslakanan alla makaavana).

Olitko muuten itse paikalla?
Viimeksi muokannut sofokles, 22.10.2013 22:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
0 x
sofokles
Brawler
Viestit: 854
Liittynyt: 28.06.2008 22:59

22.10.2013 22:25

Goodhill kirjoitti:ps. laajemmassa sananvapautta koskevassa perspektiivissä tämä on myös mielenkiintoinen tapahtuma. Nimittäin jos lehtimies olisi ilmoittanut esim. poikien ympärileikkauksiin osallistuvat sadisteiksi, niin tiedossa olisi ollut - nykyoikeuskäytännön mukaisesti - matka käräjille kuulemaan tuomio.

En varmastikaan ole niin paljon juridiikan päälle ymmärtävä, mutta kysyn kuitenkin, että jos mainitsee jotain yleisön sadistisuudesta niin kuka olisi tällaisessa tapauksessa kanteen nostaja? Kuka on yleisö? Jos joku yleisössä ollut yksilö pahoittaa kommentista mielensä voiko hän edustaa koko yleisöä? Eikö silloin tuota nimenomaista yksilöä olisi pitänyt nimittää sadistiksi? Voiko kommentin perusteella joku yleisössä ollut yksilö perustellusti väittää, että hänet on (henkilökohtaisesti) leimattu sadistiksi?
0 x
Avatar
JuhaFH
Club Fighter
Viestit: 170
Liittynyt: 26.07.2012 20:20

22.10.2013 22:51

Käsi pystyyn kaikki jotka ei odottele tyrmäystä katsoessaan ottelua?? .....näin ajattelinkin.
Aina alkaa hutunkeitto jos mennään pisteille, kotikehä, maksetut tuomarit, väärin sidotut kädet, ...tai kengät..... tai paskat housussa väärään aikaan...
Suuri yleisö tulee kuitenkin katsomaan äijää joka on kaatanut 31/29, vai olenko väärässä?
Caramelitions, antakaa palaa! :D
(En ole asiantuntija mutta tykkään seurata. Ja olen niitä jotka mahdollistavat nuo illat jatkossakin. Jos siellä olisi vain Pro:t paikalla niin voisi olla aika hiljasta ja pienet tuotot kaikille asianosaisille) Sorry :(
0 x
Avatar
MiikaF
Prospect
Prospect
Viestit: 1573
Liittynyt: 02.11.2004 14:11

23.10.2013 00:03

Olisiko esim. Tuominen vs. Vass uusintaottelu mielenkiintoisempi kuin vaikkapa Latifi - Laine, koska olisi itsestään selvää että siinä tulee tyrmäys? Jos yleisö vaan odottaa tyrmäyksiä niin eikö etukäteen millään tavalla tasaisiksi ennakoidut ottelut kannattaisi jättää kokonaan järjestämättä?
0 x
sofokles
Brawler
Viestit: 854
Liittynyt: 28.06.2008 22:59

23.10.2013 08:16

MiikaF kirjoitti:Olisiko esim. Tuominen vs. Vass uusintaottelu mielenkiintoisempi kuin vaikkapa Latifi - Laine, koska olisi itsestään selvää että siinä tulee tyrmäys? Jos yleisö vaan odottaa tyrmäyksiä niin eikö etukäteen millään tavalla tasaisiksi ennakoidut ottelut kannattaisi jättää kokonaan järjestämättä?

Tai sitten niin, että jos kaikki ottelut ovat tasaisia ja menevät pisteille joka illassa, niin ketä sitten näihin iltoihin lopulta tulee yleisöksi vai tuleeko ketään?
0 x
sofokles
Brawler
Viestit: 854
Liittynyt: 28.06.2008 22:59

23.10.2013 08:52

sofokles kirjoitti:
MiikaF kirjoitti:Olisiko esim. Tuominen vs. Vass uusintaottelu mielenkiintoisempi kuin vaikkapa Latifi - Laine, koska olisi itsestään selvää että siinä tulee tyrmäys? Jos yleisö vaan odottaa tyrmäyksiä niin eikö etukäteen millään tavalla tasaisiksi ennakoidut ottelut kannattaisi jättää kokonaan järjestämättä?

Tai sitten niin, että jos kaikki ottelut ovat tasaisia ja menevät pisteille joka illassa, niin ketä sitten näihin iltoihin lopulta tulee yleisöksi vai tuleeko ketään?
Mihin Tony Halmeen ottelujen suosio perustui? Onhan näitä esimerkkejä. Monta vuotta sitten Asikainen pieksi Tampereella pienikokoisen (olikohan Brasiliasta) vastustajan parissa erässä. Kehään tulosta jo näki, että tuo hentoinen poikanen on vailla mahdollisuuksia. Tämä oli aika härskiä menoa. Lajin sisällä oleville kritiikki aina osuu, koska heille laji on elämäntapa, eikä siinä haluta nähdä mitään kyseenalaista. On jotenkin vähän huvittavaakin miten nyrkkeilyväki puolustelee lajia. Laji halutaan nähdä reiluna kamppailu urheiluna tai jotain sinne päin. Lajissa nyt vain sattuu olemaan kulttuuri, johon kuuluu heikkotasoisemman vastustaja muksiminen tajuttomaksi maksavan yleisön edessä (ja heidän sitä innolla katsellessa). Tämän asian peittely saa välillä jopa tekopyhiä piirteitä.
0 x
Vastaa Viestiin