Vasyl Lomachenko

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Tulee Lomachenkosta myös ammattilaiskehissä tosimestari?

Kyllä, mies dominoi myös ammattinyrkkeilyä
11
69%
Jonkun valtaliiton titteli irtoaa, muttei "tosimestaruus"
4
25%
Ei, Lomachenko ei onnistu nousemaan huipulle
1
6%
 
Ääniä yhteensä: 16
Avatar
MiikaF
Prospect
Prospect
Viestit: 1572
Liittynyt: 02.11.2004 14:11

08.10.2013 22:08

Ukrainalainen Vasyl Lomachenko on viime vuosien ajan ollut yksi maailman ylivoimaisimmista urheilijoista kaikki urheilulajit huomioon ottaen. Kahden pekkäisen olympiakullan lisäksi Lomachenko voitti amatöörikehissä kaiken muunkin mahdollisen. 397 amatööriottelustaan mies hävisi lähes uskomattomasti vain yhden.

Lontoon olympialaisten jälkeen Lomachenko siirtyi ammattilaiseksi AIBA:n World Series of Boxing -liigan otteluissa. Lomachenko on voittanut kaikki kuusi viisieräistä ammattilaisotteluaan pisteillä kukistaen amatöörinä erinomaisesti meritoituneita tähtinyrkkeilijöitä, kuten Albert Selimovin ja Suomessakin aikanaan otelleen italialaisen Domenico Valentinon.

Elokuussa Lomachenko allekirjoitti sopimuksen amarikkalaisen suuryhtiön Top Rankin kanssa. Debyyttinsä uudessa tallissaan Lomachenko iskee tulevana lauantaina 11. lokakuuta Las Vegasissa Juan Manuel Marquesin ja Timothy Bradleyn välisen superottelun esitaistoissa.

Meksikolaisvastus seuraavaksi

Seitsemännessä ammattilaisottelussaan Lomachenko hyppää viisieräisistä kymmeneräiseen taistoon ja kohtaa meksikolaisen Jose Ramirezin, jonka voidaan laskea kuuluvan maailman 50 parhaan ammattilaishöyhensarjalaisen joukkoon.

Jose Ramirezilla oli tähän vuoteen asti hyvin keskinkertaiset saavutukset. Hän voitti suurimman osan otteluluistaan, mutta kärsi myös tappiota hyvinkin keskinkertaisille vastustajille. Tämän vuoden huhtikuussa Ramirez pääsi kuitenkin haastamaan maailman kärjen tuntumaan arvostetun Rey Bautistan ja kukisti hänet hajaäänituomiolla.

Meksikolainen on hyväkuntoinen, kohtuutaitava ja kovaiskuinen, perushyvä kehätyöläinen. Miehen ainoa etu Lomachenkoon verrattuna näyttäisi kuitenkin olevan kokemus pidemmistä otteluista.

Fyysisesti viisieräisistä ammattilaisotteluista kymmeneräiseen hyppääminen ei pitäisi olla ongelma kuulemma kuusi tuntia kuutena päivänä viikossa harjoittelevalle Lomachenkolle. Aikanaan Amin Asikainenkin pystyi ottelemaan ilman ongelmia kovatempoisen kymmenräisen ottelun alle neljän ammattilaiserän kokemuksella. Lomachenkolla on kuitenkin allaan jo kolmekymmentä ammattilaiserää kovatasoisia vastuksia vastaan.

Jos Lomachenko kukistaa Ramirezin kuten olettaa voi, niin miehelle on kaavailtu seuraavaksi jo 12 eräistä ottelua. Vastustajaksi on suunniteltu myöskin lauantaina Las Vegasissa kohtaavien Orlando Salidon ja Orlando Cruzin voittajaa. Todennäköisesti keskitasoisen Cruzin möyhentävä entinen maailmanmestari Salido kuuluu yhä höyhensarjan ehdottomiin huippunimiin, vaikka hän saikin viime ottelussaan hirveän selkäsaunan Mikey Garcialta.

Jos Lomachenko raivaa tieltään Ramirezit ja Salidot, niin miehelle on tarjolla lähivuosina todellisia megaotteluita. Miltä kuullostaisi Lomachenkon 12 eräiset ottelut esimerkiksi Mikey Garciaa, Guillermo Rigondeauxia, Nonito Donairea, Chris Johnia, Jhonny Gonzalezia, Abnes Maresia tai Yuriokis Gamboaa vastaan?
- See more at: http://boxing.fi/vasyl-lomachenko-amato ... sUUCG.dpuf
0 x
Romu
Contender
Contender
Viestit: 2905
Liittynyt: 02.01.2004 11:37

08.10.2013 23:53

Itse en ole vielä aivan vakuuttunut Lomachenkosta, vaikkakin amatööriuran perusteella hänen pitäisi jättää pysyvä jälki myös ammattinyrkkeilyn historiaan.

Lomachenko ei ollut aivan yhtä vaikuttava Lontoon olympialaisissa kuin vielä neljä vuotta sitten, jolloin hän suorastaan terrorisoi turnausta. Ei hän vaarassa hävitä ollut viime vuonna, mutta tuntui ottelevan hieman haluttomasti eikä ihan samanlaisella teholla. Myös kaikki WSB-matsit menivät täydet erät, mikä heittää pienen kysymysmerkin miehen tehokkuuden ylle: hyökkäävältä ja koukkuja lyövältä kaverilta vaaditaan yleensä kovaa kaatovoimaa, jotta ura nousee todella korkeuksiin.

Lomachenkon tyyli sopii ammattilaispuolille hyvin, joten vaaraa Jorge Luis Gonzalez -tyylisestä flopista tuskin on. Tuleeko hänestä sitten Pernell Whitaker vai Mark Breland, nähtäväksi jää
0 x
plattan
Club Fighter
Viestit: 93
Liittynyt: 26.02.2011 21:14

09.10.2013 12:36

lomachenkon nyrkkeily wsb matseissa oli iha fiksun näköistä. Huomasi ettei oikeen missään ottelussa painellut kaasua ekoissa erissä vaa katteli melko paljo, mut jossai matseis hävis mun mielestä jopa pari ekaa erää sen takia. Lomachenko myös tekee just sellasta turhaa jalkoje pompintaa ja teki vielä wsb matseissaki sitä kaiken näköstä turhaa heilumista. Samaa mitä amir khan myös teki ja tekee vieläkin jonkun verran ( huom! khan on myös väsynyt lähes joka-ottelussa ennemmin tai myöhemmin ) Pikku juttuje kehittämistä ne jos Vasyl saa kuntoo ni mä uskon, että kyseessä on todellinen haastaja myös ammattinyrkkeilyn puolelle !!
0 x
Avatar
Anselmi84
Prospect
Prospect
Viestit: 1127
Liittynyt: 07.01.2012 16:07

12.10.2013 11:09

Noniin siitä sitten vertaamaan harjoitusmääriä suomalaisiin.. (6tuntia päivässä 6 kertaa viikossa) Mites se menee suomessa 5x1-2 viikossa ;) Mites tuo Fysiikan harjottaminen? heh - heh!

Tell us about your training routine?
I spend long hours, working hard and pushing myself to the limits, this makes me a stronger and more focused boxer. I must continue to grow and this can only be achieved by a huge amount of hard work. Strength and conditioning is essential, I also continually look to improve on speed and technique.


You are in tremendous shape and pack so much power in your punches, what is your secret?
Again, that is simple; it all comes down to hard work and dedication


Do you have any special nutritional tips?
Actually, there is a secret power food in the Ukraine: lard.

SAMA KUIN FLOYD MAYWEATHERILLÄ! HARDWORD DEDICATION!
0 x
Porttikiellon syy: Rasistiset termit nyrkkeilyfoorumilla
Avatar
orava
Brawler
Viestit: 873
Liittynyt: 31.10.2010 15:46

12.10.2013 12:06

hard work + dedication = asketismi.
suomalaisista pullamössöegosentreettisistä puolitaitelijanyrkkeiljöistä ei siihen ole.
Ne haluaa kaiken heti ja ilmaiseksi. :lol:
0 x
Avatar
Anselmi84
Prospect
Prospect
Viestit: 1127
Liittynyt: 07.01.2012 16:07

12.10.2013 12:59

Joo suomalaiset on tukossa ja ylikunnossa heti jos harjoitellaan yli 2tuntia päivässä useemmin kun viitenä päivänä viikossa :) tai näin uskotaan... Varsinkin kun tommonen satujumppa plus höpöhöpö paritekniikat kuormittaa hermostoa niin rajusti
0 x
Porttikiellon syy: Rasistiset termit nyrkkeilyfoorumilla
Avatar
jahee
Contender
Contender
Viestit: 3323
Liittynyt: 03.02.2011 11:03

13.10.2013 20:38

Scenen mukaan Lomalle suunnitellaan MM-ottelua Orlando Salidoa vastaan 25.1.2014. Aika kova vauhti jos jo toisessa matsissa otellaan WBO:n MM-tittelistä.
0 x
Avatar
JaniJ,Tre
Prospect
Prospect
Viestit: 1984
Liittynyt: 05.10.2004 08:37
Paikkakunta: Tampere,Pyynikki

13.10.2013 22:03

Taisivat HBOn veijarit mainita asiasta jo Salidon ja Mr. Rainbown matsin jälkeen.
0 x
You can call me that ever you like, but don´t call me late for dinner -George Foreman
Avatar
Gyokuro
Brawler
Viestit: 764
Liittynyt: 13.10.2004 22:10

14.10.2013 06:14

Anselmi84 kirjoitti:Joo suomalaiset on tukossa ja ylikunnossa heti jos harjoitellaan yli 2tuntia päivässä useemmin kun viitenä päivänä viikossa :) tai näin uskotaan... Varsinkin kun tommonen satujumppa plus höpöhöpö paritekniikat kuormittaa hermostoa niin rajusti
Lomachenkon isäukko on aloittanut pojan määrätietoisen treenaamisen 4- 6- vuotiaana, lähteestä riippuen, ja on tehnytkin siinä hyvää työtä. Kaikesta näkee, että treeni on ollut todella monipuolista ja koordinaatio, sekä lihastasapaino on saatu hiottua huippuunsa ja 20- vuotta kestäneellä nousujohteisella treenillä on saavutettu loistava fyysinen kunto, jonka vuoksi Vasyl- poika voi nyt treenata 6 h päivässä, kuudesti viikossa.

Kuinka monella suomalaisella 25- vuotiaalla nyrkkeilijällä on tällainen treenitausta? Ellei kenelläkään, niin kuinka voit olettaa, että tuollainen treenaaminen onnistuisi suomalaisilta? Suomalaiset vanhemmat trenaavat lapsiaan koulunkäynnissä, Ukrainassa taas saatetaan laittaa nyrkkeily etusijalle. Lomachenkon nykykunto on 20 vuoden määrätietoisen ja nousujohteisen treenin tulos. Ei sitä ole muutamassa vuodessa hankittu, kuten monella suomalaisella samanikäisellä on. Kyse on siis lapsuudessa asetettujen tavoitteiden määrittelemisestä. Ei pelkästään urheilijanalun itsensä asettamina, vaan myös hänen vanhempiensa. Elleivät molemmat osapuolet ole yksimielisiä tavoitteesta ja tavasta sen saavuttamiseksi, niin turha edes yrittää verrata Lomchenkoa johonkin suomlaisnyrkkeilijään. Tämän lisäksi urheilijanalku pitäisi vielä saada osaaviin käsiin, joissa tavoitteet olisivat realistisia saavuttaa.

Mitä muuten luulet? Meneekö Vasyl aamu- ja iltatreenien välissä tekemään raksa- vai betoniraudoittajan hommia?

Itsekin on tullut joskus treenattua kohtalaisen kovaa ja sen harjoittelun ja työn yhdistäminen vain on aika helvetin haastavaa. Vaikka kuinka kiinnität huomiota ruokavalioosi ja lepoon, niin 8 h:n työpäivä aamu- ja iltatreenien välissä, ei ole oikein palauttavaa puhaa. Hetkellisesti voi näin treenata, mutta jossain vaiheessa on pakko tunnustaa, että on joko lopetettava työt, tai sitten kaksi kertaa päivässä treenaaminen. Treenaaminen ei tuo rahaa, joten valinta on monelle varmaan aika helppo.
0 x
Never interrupt your enemy when he is making a mistake. - Napoleon Bonaparte -
Puncher
Brawler
Viestit: 528
Liittynyt: 15.09.2013 05:10

14.10.2013 09:16

Huhhuh mikä plääni lomachenkolla!

Etappi 1 = Lomachenko hoitelee debyyttiottelun "DONE"
Etappi 2 = 25.1.2014 Orlando Salido vs Lomachenko MM-tittelistä
Etappi 3 = vuonna 2014 vastaan haetaan Kuuban Guillermo Rigondeaux, jolloin kehässä olisi kaksi ukkoa ja neljä kultaa Olympialaisista.
Guillermo Rigondeaux El Chacal 12(8)-0-0 Olympiakultaa 2000 ja 2004, seitsemän kuuban mestaruutta yms.

Voiko tosta kovempaa ottelua tulla enää koskaan?Ainakin meriiteiltään vastaavia ukkoja paha saada vastakkain kun ei sellaisia oikeen tältä planeetalta löydy. Molemmilla 2x olympia kultaa+ muut tajuttomat meriitit.Toivottavasti toteutuu,tuon ottelut voittaja nousee meikäläisen silmissä helposti p4p kuninkaaksi!
0 x
Avatar
jahee
Contender
Contender
Viestit: 3323
Liittynyt: 03.02.2011 11:03

14.10.2013 09:35

Puncher kirjoitti:Toivottavasti toteutuu,tuon ottelut voittaja nousee meikäläisen silmissä helposti p4p kuninkaaksi!
Jokaisella on tietysti omat painotuksensa p4p listassaan, mutta meikäläisen p4p listaan ei yhden ottelun voittamisella vielä pääse, oli vastustaja kuinka kova tahansa.

Jos Loma ottelee kuin ensimmäisessä ottelussaan niin Rigo vie.
0 x
TaKa
Journeyman
Viestit: 456
Liittynyt: 24.01.2012 11:23

14.10.2013 10:31

Gyokuro kirjoitti:
Anselmi84 kirjoitti:Joo suomalaiset on tukossa ja ylikunnossa heti jos harjoitellaan yli 2tuntia päivässä useemmin kun viitenä päivänä viikossa :) tai näin uskotaan... Varsinkin kun tommonen satujumppa plus höpöhöpö paritekniikat kuormittaa hermostoa niin rajusti
Lomachenkon isäukko on aloittanut pojan määrätietoisen treenaamisen 4- 6- vuotiaana, lähteestä riippuen, ja on tehnytkin siinä hyvää työtä. Kaikesta näkee, että treeni on ollut todella monipuolista ja koordinaatio, sekä lihastasapaino on saatu hiottua huippuunsa ja 20- vuotta kestäneellä nousujohteisella treenillä on saavutettu loistava fyysinen kunto, jonka vuoksi Vasyl- poika voi nyt treenata 6 h päivässä, kuudesti viikossa.

Kuinka monella suomalaisella 25- vuotiaalla nyrkkeilijällä on tällainen treenitausta? Ellei kenelläkään, niin kuinka voit olettaa, että tuollainen treenaaminen onnistuisi suomalaisilta? Suomalaiset vanhemmat trenaavat lapsiaan koulunkäynnissä, Ukrainassa taas saatetaan laittaa nyrkkeily etusijalle. Lomachenkon nykykunto on 20 vuoden määrätietoisen ja nousujohteisen treenin tulos. Ei sitä ole muutamassa vuodessa hankittu, kuten monella suomalaisella samanikäisellä on. Kyse on siis lapsuudessa asetettujen tavoitteiden määrittelemisestä. Ei pelkästään urheilijanalun itsensä asettamina, vaan myös hänen vanhempiensa. Elleivät molemmat osapuolet ole yksimielisiä tavoitteesta ja tavasta sen saavuttamiseksi, niin turha edes yrittää verrata Lomchenkoa johonkin suomlaisnyrkkeilijään. Tämän lisäksi urheilijanalku pitäisi vielä saada osaaviin käsiin, joissa tavoitteet olisivat realistisia saavuttaa.

Mitä muuten luulet? Meneekö Vasyl aamu- ja iltatreenien välissä tekemään raksa- vai betoniraudoittajan hommia?

Itsekin on tullut joskus treenattua kohtalaisen kovaa ja sen harjoittelun ja työn yhdistäminen vain on aika helvetin haastavaa. Vaikka kuinka kiinnität huomiota ruokavalioosi ja lepoon, niin 8 h:n työpäivä aamu- ja iltatreenien välissä, ei ole oikein palauttavaa puhaa. Hetkellisesti voi näin treenata, mutta jossain vaiheessa on pakko tunnustaa, että on joko lopetettava työt, tai sitten kaksi kertaa päivässä treenaaminen. Treenaaminen ei tuo rahaa, joten valinta on monelle varmaan aika helppo.
Aamen.
0 x
plattan
Club Fighter
Viestit: 93
Liittynyt: 26.02.2011 21:14

14.10.2013 11:00

Ok moro lomachenko oli aiva jäätävän kova debyytissä ! . Turhaa epäilin, että jäis amatöörimoodi liikaa päälle .
0 x
Avatar
Anselmi84
Prospect
Prospect
Viestit: 1127
Liittynyt: 07.01.2012 16:07

14.10.2013 14:46

Joo.... Kyllä perusterve lapsi kestää helposti muutaman tunnin harjoittelua.. Ei nyrkkeily paljoa fudiksesta tai vaikkapa lätkästä poikkea.. Itsekkin esim menin suoraan koulusta pelaamaan lätkää ja sieltä fudis treeneihin jne.. Voimaharjoittelu ja raskas kestävyysharjoittelu on melkeenpä ainoot tavat saada ylikunto mikäli lepo/ravinto vituillaan..

Turha niitä tekosyitä on keksiä kun nykynuori ei jaksa edes juosta 100m ja toi kouluun tai työhön panostaminen on tämän kapitalistisen yhteiskunnan tuotoksia :)

Se on totta, että työn ja KOVAN harjoittelun sovittaminen on mahdotonta.. Eli jos aikoo pärjätä työnteko pitää lopettaa.. Kyllähän se kertoo sitten jo yhteiskunnasta aika vitusti jos kuvitellaan, että meillä olis nuori olympiakultamitalisti ja yhteiskunta ei pystyisi rahottamaan tämmösen kaverin ammattimaista harjoittelua??

Mutta ennenkun raha alkaa vaikuttamaan on mahdollista saavuttaa paljonkin.. Kyse onkin siitä, että ei oo jätkiä ketkä jaksais asua salilla tai valmentajia mitkä ymmärtäis nyrkkeilystä sen vertaa, että sais tommosen kaverin..

Tosiasia on kuitenkin se, että täällä urheileminen on semmosta pikku puuhastelua minkä tavotteena ei ole kuin korkeintaan ehkästä syrjäytymistä ja ylipainoa :D siinäkään onnistumatta...
0 x
Porttikiellon syy: Rasistiset termit nyrkkeilyfoorumilla
Avatar
orava
Brawler
Viestit: 873
Liittynyt: 31.10.2010 15:46

14.10.2013 19:18

Mentiin vissiin hiukan sivuraitelle :lol:
Täällä puhutaan Vasili Lomashenko'sta eikä suomen nyrkkeilyskenen kurjasta tilasta... josta puheen ollen - reeniä vaan niin perkeleesti, että kipu alkaa maistua nautinnolta, niin eiköhän se menestys tule perässä. Näin veikkaisin.

Vasja näytti ottelussa että on tilaa, mihin kehittyä.. kun vähentää turhaa liikettää, terävöittää iskuarsenaaliaan (löytää siis omat kompinaatiot), saa kokemusta, vetää jenkiä pihalle ja kasvaa omaan sarjaansa, niin eiköhän tässä on näin apriori ajateltuna kaikkienaikojen, sarjasta riippumaatta, atg- 10 ukko.
0 x
Vastaa Viestiin