WBA:n MM-ottelu 20.9. Helsinki Tatli - Abril

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
Avatar
petjaoze
Club Fighter
Viestit: 198
Liittynyt: 26.03.2011 23:43

11.08.2014 19:13

Kyllä minä tähän enemmän uskon kun Haapojan viimeaikaisiin liikkeisiin mutta sitä en tiedä onko se silkkaa hulluutta vai järkipuhetta. Joskus vaan on sellanen tunne persuuksissa. Toiseks tuosta Tatlin "narsissiudesta" niin Tatlilla on selvästi voittajan elkeet mutta se punnitaan nyt tässä onko ne turhaa hienostelua vai ihan ansaittua. Tuosta uran lopetuksesta häviöön en voi olla ihan 100% samaa mieltä mutta mietin vaan että kuinka ego mahtaa tuon mahdollisen tappion kestää, Tulipa se sitten nyt tai tulevaisuudessa. Tatlissa on jotakin nöyrää ja hienoo mutta samalla myös jotakin tosi ärsyttävää.
0 x
“Inside of a ring or out, ain't nothing wrong with going down. It's staying down that's wrong.”
Avatar
raksa
Contender
Contender
Viestit: 2736
Liittynyt: 24.03.2006 22:56

11.08.2014 20:46

Kyllä pellegrino avasi kortteja sen verran, että pitää avata omaakin runosuonta.

Valitettavasti en itsekkään pidä Edis Tatlia suomalaisena. Siitä ovat pitäneet huolen kaiffarin Kosovo kaverit jotka tulevat kehään heiluttamaan lippuaan. Tuo ei ole suomalaista toimintaa. Haastatteluissa on ollut kovin 'kireän' oloinen, ei symppis yhtään.

Esim. A. Asikainen ja R. Heleniusta olen pitänyt aina suomalaisina. Molemmat ovat suuria persoonia joista on helppo tykätä. A.A:n metodi oli voittaa tai tulla tyrmätyksi. A.A oli ja on mahtava jätkä jota nyrkkeilyn ystävät eivät unohda koskaan.

Toivon tietysti, että Tatli voittaa niinkuin toivon, että Shafikov voittaa. Taustalla pyörii meidän pienisuuri mies joka on oikeasti ihan helvetin fiksu jätkä. Abril on paha jätkä, se on tyyliltään "pakeneva jänis" jonka tyyliselle Shafikov hävisi.

Jos Tatli voittaa iloitsen Pekan puolesta ja tappion tullessa suren Pekan puolesta.
0 x
Avatar
pellegrino
New Kid on the Block
Viestit: 36
Liittynyt: 01.08.2014 18:28

11.08.2014 21:08

ammattinyrkkeily on laiffin peilikuva: liian pitkään ylläpidetyt kulpat puhkaistaan ennen pitkään, varsinkin jos kulissi on ollut aina katteeton - vrt. Sven Ottke. Koska prohommelit on ensi_sijaisesti pisnestä ja kaikkea muuta toisena, urheilua viimeisenä.
0 x
Avatar
Helldinho
Brawler
Viestit: 547
Liittynyt: 02.08.2010 07:26

12.08.2014 09:36

raksa kirjoitti:Esim. A. Asikainen ja R. Heleniusta olen pitänyt aina suomalaisina.
No aika kierolla logiikalla saa kyllä olla liikenteessä jos EI pidä kyseisiä herroja suomalaisina.

Tatlikin on suomalainen mun silmissä ja arvostan kaveria huomattavasti enemmän kuin näitä tissiposkisuominuoria jotka keskittyvät Kelan tuilla elämiseen ja yhteiskunnasta valittamiseen.

Tatli on ponnistanut köyhästä maahanmuuttajaperheestä ja tehnyt itsestään jotain. Nyt hän on lähellä miljoonatienestejä ja tekemässä suomalaista urheiluhistoriaa. Sitä pitää arvostaa.
0 x
Avatar
Rurik
Journeyman
Viestit: 440
Liittynyt: 22.01.2013 15:43

12.08.2014 16:01

Mahdetaankohan jossain futisfoorumeilla jaksaa vieläkin vääntää vaikkapa Perparim Hetemajn suomalaisuudesta.

Ymmärrän kyllä, että eri ihmisille kansallisuus on eri arvoista ja kansallisuuden määrittelemisessä painotetaan eri ihmisten toimesta eri asioita. Olennaisinta lienee kuitenkin tämän arvostuksen ja määrittelyn kohteen oma identiteetti. En voi ulkopuolisena ottaa kantaa Tatlin itselleen rakentamaan kansallisidentiteettiin, mutta yleensä ihmiset kokevat omakseen juuri sen paikan ja kulttuurin, jossa ovat kasvaneet ja viettäneet tärkeimmät kasvuvuotensa.

Vedetään härskisti mutkia suoriksi ja napataan epämääräinen ja todennettavana mahdoton esimerkki: Luultavasti Tatli on mieleltään lähempänä absoluuttista keskivertosuomalaista kuin espoolainen konttorirotta ja kuusamolainen erämies toisiaan. Mitä suomalaisuus sitten edes on?

Jos genetiikan rooli on foorumisoturi X:lle erityisen keskeinen kansallisuuden määrittelyssä, niin ylläoleva on toki vain tyystin turhaa höpinää. Samalla suosittelen kuitenkin harkitsemaan geenitestausta ja selvittämään, mistä ne omat perintötekijät ovat saapuneet. Sitä kautta kun voisi mahdollisesti siirtyä kätevästi kannattamaan jonkin paremmin menestyvän maan urheilijoita :wink:
0 x
Avatar
pellegrino
New Kid on the Block
Viestit: 36
Liittynyt: 01.08.2014 18:28

12.08.2014 17:19

Rurik puhuu taas pelkkää diiba daaba -paskaa jostain identiteetti-teoriasta joka ei edes vastaa todellisuutta. Se on tuulesta temmattu. Jokainen ihminen on yksilö, that's that.

Mitä väliä minkäväriseksi Tatli kokee itsensä? Esim. Amir Khan on avoimesti ylpeä paki. Silti hän on hyvin arvostettu nyrkkeilijä briteissä. Ainoa ongelma mikä Tatlilla on suomessa on se, ettei me suomalaiset koe, ehkä, häntä omakseen.

Kenties murskatappio tyrmäyksellä nostaa hänen suosiotaan suomalaisten keskuudessa.

Pakolliset olkapäätaputtelijat:

"Ei se mitään... Hyvin sää otit" :roll:

:lol: :lol: :lol:
0 x
bumba
Journeyman
Viestit: 306
Liittynyt: 23.01.2013 23:40

12.08.2014 19:11

Kansallisuus on sellainen identiteettikysymys että sen voi määritellä vain kukin itse. Se ei ole mikään velvollisuus esim. asuinmaata kohtaan eikä sitä varsinkaan voi kukaan ulkopuolinen voi määritellä. Ediksen tapaus tuntuisi olevan hyvinkin selvä. Mies on itse haastiksessa sanonut kokevansa itsensä kosovolaiseksi ja kun tämä astuu kehään niin katsomossa liehuvat Kosovon liput. Se on ihan ok. Sitä paitsi käsittääkseni Tatlin lopullinen tähtäin on ulkomaisissa kehissä jolloin on oikeastaan yhdentekevää kumpaa kansallisuutta hän edustaa.
0 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6282
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

12.08.2014 23:23

Musta tuntuu, että tuota identiteettiä ihmisellä on monessa eri tasossa, meissä kaikissa. Kyllä Tatlissa on väkisinkin aika paljon myös suomalaista, onhan hän täällä asunut jo vuosia, käynyt koulua, armeijan ja alkanut itsenäistymään tiedostavana ihmisenä. Samaan aikaan kun mekin ketkä ollaan suomalaisia, meitä määrittää myös muut identiteetit kuin kansalaisuus. Esim. minkä suomen "heimon" alueelta on lähtöisin ja voi niitä muitakin olla. USA:ssakin monet ovat samaan aikaan amerikkalaisia, mutta sen lisäksi esim. italialaisia, irlantilaisia, puolalaisia, venäläisiä jne.

Ei kai tuossa ammattinyrkkeilyssä se kansallislaulujen töristely ole muuta kuin yleisön kosiskelua. Sehän on yksilölaji, ja yksittäinen urheilija voi voittaa mestaruuden ja saa sopimuspalkkion, ei mikään maa tai valtio. Vielä huvittavampi tilanne on Olympialaisissa; olympialiikkeen periaatteissa on erikseen mainittu, että Olympialaiset ovat yksittäisten urheilijoiden tai joukkueiden - ei valtioiden/maiden välinen - kilpailu. Minun nähdäkseni sekä olympiayhteisö että yleisö toimii täsmälleen päinvastoin tuon periaatteen kanssa. Maiden välistä kilpailuahan se on alusta loppuun. Minun mielestäni olympialiikkeen omiin periaatteisiin viitaten olisi aiheellista jättää olympiaurheilutapahtumissa urheilijoilta kaikenlaiset kansallisuustunnukset pois näkyviltä ja mainitsematta, ja kaikenlainen eri maiden välinen vertailu saavutettujen mitallien määrässä yms. tulisi ehdottomasti kieltää Olympialiikkeeen hengen ja periaatteiden vastaisena.

The Olympic Games are competitions between athletes in individual or team events and
not between countries. They bring together the athletes selected by their respective
NOCs, whose entries have been accepted by the IOC. They compete under the technical
direction of the IFs concerned.

(http://www.olympic.org/documents/olympic_charter_en.pdf, International Olympic Comittee, Olympic Character, s.21; Chapter 1 The Olympic Movement, 6 Olympic Games)
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
bumba
Journeyman
Viestit: 306
Liittynyt: 23.01.2013 23:40

13.08.2014 01:49

Olympialaisista ei ihan helposti oteta kansallisuuksia pois kun koko kisa nykymuodossaan niihin kuitenkin petaa mistä kertoo jo olympiarenkaatkin(kaikki mantereet edustettuina). Olympialaisissa ei siis kisaa absoluuttisesti maailman parhaat vaan parhaat kaikkialta maailmasta. Se on koko kisan ydin. En tiedä miksi sitä pitäisi muuttaa kun absoluuttisesti parhaan urheilijan etsintään on olemassa ihan eri kilpailu joka, vähän lajista riippuen, on yleensä MM kilpailu. Siinä on jo enemmän yritystä sivuuttaa kansallisuus ja laittaa viivalle parhaat urheilijat kansallisuuteen katsomatta. Jos siis kansallisuusaate risoo, niin eiköhän se ole tuo MM kilpailu johon kääntää katse.
0 x
tupakkamies
Club Fighter
Viestit: 169
Liittynyt: 14.09.2013 20:50

13.08.2014 09:53

0 x
Avatar
jahee
Contender
Contender
Viestit: 3337
Liittynyt: 03.02.2011 11:03

13.08.2014 11:24

Paimanderin mukaan pian selviää nähdäänkö illassa merkittävä raskaansarjan ottelu.
Kysessähän lienee Robben ottelu.
Jos toteutuu niin illan kiinnostavuus nousee huimasti. Olisi kyllä kova veto P3:lta saattaa Robbe ja Sauerland vielä kerran yhteen.
Muutenkin tämän illan toteutuminen osoittaa että Heleniusten kannattaa miettiä vielä kerran ryhtyykö freelanceriksi (en suosittele) vai tehdäkö sittenkin yhteistyötä Pekan kanssa. Kallen ja Pekan välit taitavat vain olla kuralla ja siihen lienee molemmat syypäitä.
0 x
Avatar
pellegrino
New Kid on the Block
Viestit: 36
Liittynyt: 01.08.2014 18:28

13.08.2014 11:29

Ediksen sanoja huomioiden, että Abril on tyyliltään pakeneva jänis, pitää muistaa, että voittaakseen mestarin haastajan on mentävä eteenpäin.

Ei päinvastoin.

Näin ollen, sparrissa pitää harjoitella ristiin- ja vastaanlyöntitilanteita ja niistä jatkoja askeleilla eteenpäin.

Muuten ihan hyväntuulinen pressitilaisuus.
0 x
Avatar
Helldinho
Brawler
Viestit: 547
Liittynyt: 02.08.2010 07:26

13.08.2014 14:50

Mielenkiintoista nähdä miten liput menevät kaupaksi. Tatlilla ei ole ainakaan vielä samanlaista kansan suosikin asemaa kuin Heleniuksella ja Aminilla. Lisäksi tatlilla ei ole edellä mainittujen herrojen kaltaista, sympaattista persoonaa. Se on sitten ihan toinen asia että miten paljon ottelijan luonne ja sosiaaliset taidot vaikuttavat Suomessa lipunmyyntiin. Medianäkyvyyttä kuitenkin on ollut riittävästi.
0 x
Avatar
petjaoze
Club Fighter
Viestit: 198
Liittynyt: 26.03.2011 23:43

13.08.2014 15:34

Itse koen että Tatli on lähinnä vain asunut Suomessa mutta kokee itse kuitenkin olevansa ennemmin Kosovolainen ja ylpeä siitä. Se missä asut ei määritä sinun identiteettiä kansalaisuuden suhteen. Jos Tatli ylpeänä juhlisi voiton yhteydessä suomalaisuuttaan(kin) niin kyllä siellä suomenliputkin liehuis muutenkin kun käytännön syistä. Varmasti Edis on siitä kiitollinen että on täällä päässyt nousemaan näinkin hyvin lajin parissa mutta mihin tahansa maailmalla Edis meneekin ottelemaan kosovoin liput heiluvat ja Suomi on vaan maa jossa hän on kansalaisena. Tältä se tuntuu ja tätä vissiin itsekin haluaa(?). Suomi on vaan pohja koska jokaisen on pakko asua jossakin mutta jokainen kansalainen määrittää itse oman identiteetin. Ja en ole rasisti enkä inhoa Tatlia tämä on vaan mielestäni syys siihen miksi suomalaiset ei ehkä lämpene kannustamaan "omaansa". Persoona vaikuttaa myös ihan hirveen paljon vastaanottoon sitä ei pidä aliarvioida. Pitääköhän avata sateenvarjo nyt varmuudenvuoksi ettei lämmin kakka tipu niskaan jos mielipiteensä uskaltautuu sanomaan?
0 x
“Inside of a ring or out, ain't nothing wrong with going down. It's staying down that's wrong.”
Avatar
Ankardo
Brawler
Viestit: 578
Liittynyt: 12.12.2012 22:07

14.08.2014 09:07

Helldinho kirjoitti:Mielenkiintoista nähdä miten liput menevät kaupaksi. Tatlilla ei ole ainakaan vielä samanlaista kansan suosikin asemaa kuin Heleniuksella ja Aminilla. Lisäksi tatlilla ei ole edellä mainittujen herrojen kaltaista, sympaattista persoonaa. Se on sitten ihan toinen asia että miten paljon ottelijan luonne ja sosiaaliset taidot vaikuttavat Suomessa lipunmyyntiin. Medianäkyvyyttä kuitenkin on ollut riittävästi.
Tossa eilen kun katsoin iltapäivällä, niin suunnilleen 3 500 tikettiä oli lunastettu. Toi Abrilin maahantulo ja lehdistötilaisuudet näytti vähän vetäneen käyrää ylöspäin ja lippumyynti vilkastui. Kuukausihan tässä on vielä iltaan jäljellä, joten eiköhän niitä siitä vielä kaupaksi mene.
0 x
Vastaa Viestiin