Suomalaisen ammattinyrkkeilyn lähitulevaisuus

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Naakka94
New Kid on the Block
Viestit: 25
Liittynyt: 25.01.2013 11:36

21.09.2014 05:08

Mielenkiintoinen ilta takana. Tämä päivä todisti että Tatli pystyy otella huipputasolla ja että hänen otteitaan tulee seuraamaan riittävän iso määrä ihmisiä (oli n. 7000 katsojaa).

Mitens suomalaisen ammattinyrkkeilyn lähitulevaisuus näyttää?

Tatli ja Wahlström keihäänkärkinä
Iso yleisö seuraa näitä kahta ja vain heidän varaan voi järjestää Urheilutaloa isommissa paikoissa iltoja.

Tatli voisi palata kehään esim. joulukuussa ottamaan yhden helpomman voiton ja sitten ensi vuoden alkupuolelle isompi ottelu. EM-ottelu ei lienisi paskempi vaihtoehto. Voitokas sellainen toisi Tatlille jonkin sortin merkkipaalun ja Emiliano Marsili on korkealla IBF:n maailmanlistalla, joten MM-kuvioihinkin tulisi voitolla hänestä uusia ovia.

Ehkä harkita voisi myös siirtymistä sarjaa ylöspäin , jolloin Edis saisi syödä kunnolla ja antaa fysiikan kehittyä. Esim. Aminhan siirtyi liian myöhään painossa ylöspäin. EM-matsi 63,5-kiloisten mestari Michele Di Roccoa vastaan olisi Suomessa varmasti myyvempi kuin Marsilin kohtaaminen, koska Di Rocco on kukistanut Tolppolan ja Piispasen.

Wahlströmin kohdalla pitäisi ainakin yleisön mielenkiinnon silymisen vuoksi tehdä "step up in class". Evan ottelut Ilkon, Gontarukin ja Dos Santosin tasoisia nimiä vastaan alkaa olla nähty. Nyt Wahlströmille pitäisi saada vastain jotain ex-mestaria tms, jolla olisi oikeita meriitteja tilillään. Ongelmana tässä tosin on se että naisten ammattinyrkkeily on vielä täysin lasten kengissä, eikä tasokkaita tai meritoituneita vastustajia löydy helposti.

Kakkosketju: Koivula, Haapoja
Koivula ja Haapoja ovat ne miehet joiden varaan voisi tällä hetkellä rakentaa "Urheilutalon kokoisia" iltoja. Koivula on noussut hyvin esiin mediassakin ja kohta tarvitaa uusi "Maciec ottelu". Sellainen voisi tapahtua kotikehässä Tampereella, jossa samaan iltaan saataisiin myös muita kaupungin omia poikia (Rosberg, Piispanen, Seppälä) tukemaan lipunmyyntiä.

Haapojan varaan pystyttiin aiemmin tekemään iltoja Seinäjoelle, mutta onkohan pohjanmaalaisten kiinnostus miestä kohtaa hiipunut parin tappion myötä, kun iltoja ei ole sinne enää järkkäilty. Jos näin on niin se on Haapojan kannalta siinä mielessä paskempi juttu, että etelässä mies ei vaan myy lippuja. Taloudellisesti ei miehelle kovia matseja etelässä voida/kannata järjestää. Ehkä Juhon seuraava tosimatsi tulee sitten Tampereella Koivulan "kakkosmiehenä"?

Nousevat lupaukset
Ketkä suomalaiset ovat lähellä Euroopan huippua 3-4 vuoden päästä, kun Tatlit, Koivulat ja Wahlströmit alkaa olla ohi? Nuorista Räsänen on nostanut päätn hyvin... Katajisto on voittamaton, muttei ole säväyttänyt. Fröjdholmista on taidollisesti aineksia Euroopan huipulle, mutta onko mieheksi joka myös myy lippuja? Tuskin etelässä ja Oulukin on osoittautunut vaikeaksi paikaksi järkätä isoja tapahtumia. Enbomilla on ehkä sama ongelma edessään. Jos taidot riittää, niin riittääkö lipunmyyntikyky? Seppälä on hyvä kyky ja hän saattaa myydä joskus lippujakin... Kekäläistä ei voi laskea ulos, muttei tietenkään hyvältä näytä.

Muut:
Tolppola, Jokinen, Rosberg, Piispanen - Hyviä kakkos-kolmos miehiä etelän/tampereen iltoihin, mutteivat myy riittävästi lipuja, eikä kyvytkään taida valitettavasti riittää ihan Euroopan huipulle.
Forsman Pari kertaa haminalaisille voi vielä höpöttää tittelimatseista, mutta kyvyt eivät vaan riitä mihinkään oikeaan menestykseen.
0 x
TaKa
Journeyman
Viestit: 456
Liittynyt: 24.01.2012 11:23

21.09.2014 14:50

Wahlströmin matsi oli täys pettymys. Oli kaikki mahdollisuudet lähteä tekemään ottelua, mutta sen sijaan päättikin naureskella ja pelleillä kehässä. Jos eteen tuodaan noin reilusti oman tason alapuolelta vastustaja, niin pitäis lyödä pihalle, tai ainakin ottaa vakuuttava voitto. Ei tuollaista helppoa kevyttä pistevoittoa, ja siinä samassa yrittää esittää jotain.
0 x
tupakkamies
Club Fighter
Viestit: 170
Liittynyt: 14.09.2013 20:50

21.09.2014 15:08

Jos tämä oli se taitavin ottelija, jonka Wahlström on kohdannut - kuten ennakkohypessä kerrottiin - niin miten sitten käy kun on otetaan oikeasti hyvien kanssa.
0 x
Avatar
Butkus
Knockout Artist
Viestit: 1712
Liittynyt: 02.11.2009 23:00
Paikkakunta: Hämpton

21.09.2014 18:26

Ilta todisti sen että Tatli pystyy ottelemaan "huipputasolla",mutta siitä ottelemisesta on ikävä kyllä valovuosi matkaa tuollaisen ottelun voittamiseen.

Suomesta löytyisi varmaan pari muutakin kaveria jotka olisivat erän tai kaksi onnistuneet Abrililta nappaamaan ja seisseet täydet erät,mutta voitto olisi jäänyt haaveeksi.

Wahlström ärsytti mua ainakin ihan suunnattomasti,mitä h#lvettiä se hippaleikki ja virnistely oikein kannatti? Kenet se vakuuttaa? Olis kiskonu menemään oikein olan takaa kun kerran siihen oli sauma.

Räsänen on hyvä,siinä on liike kohdallaan ja vielä jos saa lisää ruutia käsiin niin voi mennä vaikka kuinka pitkälle.
0 x
"And just like that,Shane Mosley has ANNIHILATED Antonio Margarito"
Avatar
Iskukone
Contender
Contender
Viestit: 3145
Liittynyt: 16.04.2008 17:55

23.09.2014 09:16

Evan matsia ei oikein viitsinyt katsoa. Naureskelu ja hymyily kehässä oli kai enemmän vain sitä, että Eva viihtyy kehässä ja se on hauskaa puuhaa, tuskin oli mitään toisen kustannuksella naureskelua, mutta heittäkää mimmi tosikehiin, jos halutaan esittää mestaria:) (ja sitäpaitsi nyrkkeily ei sovi naisille)

Räsäsen nyrkkeilyä on mukava katsoa: iloista, rentoa, monipuolista, aktiivista tekemistä. Tuskin menee kauan kun Niklaksen nimi löytyy EU-ja EM-listoilta ja siellä päästään kyllä eteenkin päin näillä otteilla, toivottavasti kärkikahinoihin asti!

Haapojan paluu kohti Euroopan ja EU:n kärkeä jatkuu. Toivottavasti Juho saadaan vielä Euroopan kärkikahinoihin uudessa sarjassaan. Ottelutahti Juholla on ollut viime aikoina hyvä! Rutiiniakin alkaa olemaan rajusti. Ottelu olympiavoittaja Chakhievin kanssa oli sitä luokkaa, että ainakin toivoa sopii tästä uudesta noususta menestystäkin. Kohta alkaa päitä putoilemaan EBU:n listoilla light heavyweightissä, kunhan Juho vain pääsee listoille.

Tolppola sai tehdä hieman töitä töitä sitkeän italiaanon kanssa, mutta hyvä vastus heti tähän come backin alkutaipaleelle. Juho on Euroopan kärkeä pitkästä ottelutauosta huolimatta. Nyt muutama matsi alle ja sukellus kirkkaimpaan kärkeen. Vielä kerran TNT!

Tatli on kohdannut nyt yhden tosi kovan nimen. "Perusjamppojen" kanssa on tilaa toteuttaa omaa tyyliään ja taktiikkaa, mutta mestaria vastaan loppuukin eväät. Nyt nähtiin maailman taso ja se oli arvokas kokemus. P3-tallille tyypillinen, hieman yksitoikkoinen perusjunnaaminen tulee tiensä päähän aika nopeasti, kun tulee taitavia ja monipuolisia heppuja vastaan. Mistä lääke heidän kukistamiseen? Jotainhan täytyy muuttaa/oivaltaa. Perusnyrkkeilyllä ja hyvällä kunnolla saadaan toki jonkinlainen lista aikaiseksi ja päästään kolkuttelemaan Euroopan ovia, mutta mestarit erottuvat aina joukosta. Uutta matoa koukkuun vaan Edis! Yksi maailman kovimmista on kohdattu, eikä se tarkoita sitä, että tie olisi noussut pystyyn. Nyt vain uutta käärmekeittoa keittelemään. Ja vaikka tappio tuli, niin Tatli on MM-ottelun jälkeen varmasti astetta parempi kuin ennen sitä ja on taas valmiimpi kohtaamaan kenet tahansa. Hyvää kokemusta tuli roppakaupalla. Vasta yhden tappion jälkeenhän se uusi nousu usein vasta alkaakin...

Jussi Koivula on EU:n listalla jossain sijalla 26. Nyt vain napsimaan nimiä ylempää listalta ja kirivaihdetta kympin sakkiin!

Rosberg on horjuttanut Klitschkoa jo sparrileirillä. Klitschkon onni, että Rosbergin nimeä ei löydy listoilta, että pääsisi haastamaan mestarin. Sen verran ilkeäasti Rosbergin maksapommit kutitteli Klitschkon vyötäisillä, että saa huokaista helpotuksesta mestari, että matsia ei järjestetä ihan lähiaikoina. Paitsi, että nyt kun Rosberg on siirtynyt cruiseriin, niin koko raskassarja saa huokaista helpotuksesta.

Yleisesti ottaen tuntuu siltä, että Suomen ottelijat sparrailevat vain keskenään suurimmaksi osaksi. Pieni nippu jätkiä koossa ja Eva siellä mukana ja keskenään nahistellaan ja sparraillaan ja räpsytellään päärynäpalloa ja annetaan lausuntoa mediallle ja taas mennään välillä matsiin. (?) Hieman saa käsityksen paikallaanjunnaavudesta ja mukavuusvyöhykkeellä köllöttelystä. Teneriffalla käydään lenkkeilemässä ja sama nippu jätkiä mukana sielläkin:)

Heleniuksen ottelemisesta ei ole edelleenkään mitään tietoa... :(
0 x
Avatar
wotzobeck
Brawler
Viestit: 786
Liittynyt: 05.05.2014 22:06

24.09.2014 08:55

Iskukone kirjoitti: Heleniuksen ottelemisesta ei ole edelleenkään mitään tietoa... :(
Tapio Suominen twiittasi että Heleniuksen seuraava matsi ois ennen vuoden vaihdetta ja että Sauerlandin kanssa ois sovittu asiat.

Olisiko Helenius kehissä seuraavan kerran joulukuussa? Ainakin siltä näyttäisi näiden juttujen perusteella...
0 x
Teppo
Club Fighter
Viestit: 195
Liittynyt: 12.09.2008 12:13

24.09.2014 09:31

Kuulin myös asioista varmasti perilläolevalta, että ottelu olisi vielä tämän vuoden puolella.
Jokinmoiseen sopimukseenkin oltiin pääsemässä. Hjyvä niin!
0 x
Lasileuka
Brawler
Viestit: 705
Liittynyt: 14.11.2013 15:37

24.09.2014 10:20

esim. Tatlilla pohjatyö on nyt valmis, joten jotain uutta tarvitsee - kunnon leiritystä kolmesti vuoteen ja kaikki kiinni ulkomaan leiritykseen! Ja pois omalta mukavuusalueelta - lähiottelua, 6-8 sarjoja ja liikettä...

Jalkatyö ja liikkumis harjoitteita muista lajeista - vaikka ***** breakdancea neljästi viikkoon, mutta jotain uutta tarvii just nyt!

Räsäsen matsi oli aivan loistavan viihdyttävä - Niklaksella resursseja pitkälle, kunhan ei jämähdä kehityksessä kotimaan olemattomien resurssien seurauksena.

Summa-summarum - ulkomaan leiritystä ja kivikovia "Think outside the box" treenejä!

ps. kuka tämän maksais - sitä en tiedä?
0 x
Avatar
mieite
Club Fighter
Viestit: 195
Liittynyt: 26.08.2011 18:33

24.09.2014 21:25

Butkus kirjoitti:Ilta todisti sen että Tatli pystyy ottelemaan "huipputasolla",mutta siitä ottelemisesta on ikävä kyllä valovuosi matkaa tuollaisen ottelun voittamiseen.

Suomesta löytyisi varmaan pari muutakin kaveria jotka olisivat erän tai kaksi onnistuneet Abrililta nappaamaan ja seisseet täydet erät,mutta voitto olisi jäänyt haaveeksi.
Missä luuraa ne suomalaiset jotka kykenevät viemään eriä maailmanmestarilta ja että niitä yhdessä (Tatlin) sarjassa löytyy useita?? Eli siis varmaan yhteensä kymmenen suomalaista eri sarjoissa pystyisi siihen? Itse näen, että vain Robbe voisi tehdä sen, siis huippukunnossaan ollessa.

En ole vielä valmis ripottelemaan tuhkaa Ediksen päälle. Kuka muistaa mitä mies oli vielä pari vuotta sitten ja millainen hän on nyt. Todellisia voitonmahdollisuuksia ajatellen ottelu tuli pari kolme ottelua liian aikaisin. Kehityskäyrä osoittaa silti yhä selkeästi ylöspäin, mutta paljon on toki vielä tehtävä ennen kuin Abrilin tasoiset vastustajat kaatuvat. Perusasiat ovat kuitenkin kunnossa: Käsien ja jalkojen nopeus riittää ja voimataso on kehittynyt rutkasti. Tatlin voiman tunnusti myös Abril. Leukakin kesti hyvin ne pari kovempaa koppia, päinvastoin kuin monet ennustivat. Iskutarkkuudessa ja monipuolisuudessa on vielä kehitettävää. Ottelusilmä ja taktinen kypsyys paranevat kovien sparrien ja matsien myötä. Pekka kehotti kymmenen erän jälkeen Tatlia menemään iholle väistelemällä ilman lyöntejä ja se toimi muutaman kerran oikein hyvin, mutta Edis oli jo liian väsynyt kääntääkseen ottelun, neuvon olisi pitänyt tulla jo alkuerissä. Tuleeko Tatlista sarjansa dominaattoria - tuskin - mutta uskon, että Abrilin tason saavuttaminen on täysin mahdollista jo parin vuoden sisällä.

Tykkään Eevan tavasta otella, mutta tottahan se on, ettei P####le (Suomessa) kehässä saa hymyillä. Mielestäni tämä oli ehkä parasta Eevaa koko uralla.

Häjyn olemus on vielä kaukana sarjan huipuista enkä millään jaksa uskoa, että hän tulee yltämään sille tasolle missä hän oli edellisessä sarjassa. Aseita ei vaan ole riittävästi.

Niklas on ylivoimaisesti mielenkiintoisin uusi nimi. Tekeminen on näyttävää, mutta vielä on näkemättä miten hän kestää vastustajan painetta. Lahjoja kuitenkin on, toivottavasti kukaan ei yritä liikaa vaimentaa hänen taitelijansieluaan vaan antaa hänen nyrkkeillä omalla tyylillään. Lähes kaikilla huippujannuilla on koulunyrkkeilystä poikkeavat otteet.
0 x
Avatar
jahee
Contender
Contender
Viestit: 3371
Liittynyt: 03.02.2011 11:03

20.11.2014 11:40

Ville Piispanen ottelee espanjassa 29.11 Luca Giaconia 25(22ko)-1(1ko) vastaan.
http://www.boxrec.com/list_bouts.php?hu ... &cat=boxer

edit. Giacon-Marsili http://www.youtube.com/watch?v=CZ8MOZb--ys

Giacon käy heti päälle ja hakee tyrmäystä, heikkous on oma leuka.
Viimeksi muokannut jahee, 20.11.2014 14:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
0 x
Lasileuka
Brawler
Viestit: 705
Liittynyt: 14.11.2013 15:37

20.11.2014 14:13

jahee kirjoitti:Ville Piispanen ottelee espanjassa 29.11 Luca Giaconia 25(22ko)-1(1ko) vastaan.
http://www.boxrec.com/list_bouts.php?hu ... &cat=boxer

ha haa! äijän nicki on "Black Mamba" - toivottavasti villellä ei pokka petä!
0 x
Markus
Journeyman
Viestit: 300
Liittynyt: 05.09.2012 11:43

21.11.2014 09:46

jahee kirjoitti:Ville Piispanen ottelee espanjassa 29.11 Luca Giaconia 25(22ko)-1(1ko) vastaan.
http://www.boxrec.com/list_bouts.php?hu ... &cat=boxer

edit. Giacon-Marsili http://www.youtube.com/watch?v=CZ8MOZb--ys

Giacon käy heti päälle ja hakee tyrmäystä, heikkous on oma leuka.
Villelle tarjolla NordicBetillä tohon matsiin 5,00 kerroin voitosta...
0 x
Juha-82
Prospect
Prospect
Viestit: 1431
Liittynyt: 25.11.2008 06:53

22.11.2014 09:44

Itse en juurikaan Giaconia tunne. Tiedän, että mies lyö lujaa ja pyrkii satuttamaan ja tyrmäämään vastustajansa. Millaisena pidätte Villen mahollisuuksia? Miten tulisi otella, jotta voitto olisi mahdollinen? Vierastyöläisenä pistevoittoa on äärimmäisen hankala saavuttaa. Toisaalta mielestäni yltiöpäisesti ei voi lähteä tyrmäystäkään hakemaan. Kuten sanoin en ole juurikaan Giaconin matseja katsellut, mutta silti olen sitä mieltä, että Villen tulisi liikkua paljon, väistellä ja näin koettaa avata vastaiskupaikkoja omille koville.
0 x
Romu
Contender
Contender
Viestit: 2905
Liittynyt: 02.01.2004 11:37

22.11.2014 10:34

Itse arvioisin että 5 on jopa alikerroin Villelle. Giacon ei ole voittanut mitään maailmanhuippuja (Italiassa jos missä listoja lihotetaan) mutta hyvällä eurooppalaisella tasolla kuitenkin, ja kun tähän yhdistetään Giaconille poikkeuksellisesti oma kotikehä ja Piispasen pistenyrkkeilytyyli niin kyllä savotta meko hankalalta kuulostaa
0 x
bout
Club Fighter
Viestit: 56
Liittynyt: 07.07.2009 22:47

22.11.2014 13:01

Romu kirjoitti:Itse arvioisin että 5 on jopa alikerroin Villelle. Giacon ei ole voittanut mitään maailmanhuippuja (Italiassa jos missä listoja lihotetaan) mutta hyvällä eurooppalaisella tasolla kuitenkin, ja kun tähän yhdistetään Giaconille poikkeuksellisesti oma kotikehä ja Piispasen pistenyrkkeilytyyli niin kyllä savotta meko hankalalta kuulostaa
Samaa mieltä. Jos tuo ottelu oteltaisiin kymmenen kertaa, en usko että Piispanen pystyisi kahta voittamaan. Alla muutama peruste (joista osa kyllä mainittu jo):

- Piispasen tyrmäysprosentti on ~22%. Piispasen tyrmäämistä ottelijoista (yhteensä kuusi) Didzus on kontannut neljästä tappiosta kolme kertaa, Chavez 14/19, Acevedo 12/15. Onhan siellä toki Ivanovs 12/27, Priehradnik 13/57 ja Profeetta 2/5. Toki olisi ollut jokusen kerran mahis vetää kaveri ulos, mutta silti. Ei ole mikään kovanyrkkisin kaveri

- Passiiviseen ottelutyyliin pitää tulla radikaali muutos, kun vieraskehässä pitää oikeasti voittaa erä saadakseen pinnat tuomareilta

- Piispasen edellinen kohtaaminen kovanyrkkisen vastustajaa vastaan päättyi hienosti, turpaan ja ulos ensimmäisessä

Jo noilla perusteilla pidän 5.00 kerrointa jonain ihan muuna, kuin pelattavana.
0 x
Vastaa Viestiin