raskaan sarjan kaikkien aikojen paras

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
anakonda
Brawler
Viestit: 578
Liittynyt: 21.11.2015 19:12

05.08.2017 01:45

yritän tässä aloittaa uutta keskustelu topiccia nyt kun kiltshko lopetti. mikä on raskaan sarjan kaikkien aikojen top? täälläkin foorumilla osa ei ole pitänyt klitshkoa yhtkäs minään. Eri aikakausien nyrkkkeilijöitä on vaikea verrata toisiiinsa, mutta ainahan se on hauskaa yrittäää verrata näkemyksiä toisiinsa. Oma raskaan sarjan kaikkien aikojen top 3 prime kunnosa seuraava: mike tyson, lennox lewis, wladimir klytshko.
0 x
anve
Club Fighter
Viestit: 164
Liittynyt: 04.08.2008 19:04

05.08.2017 12:00

Haetaanko kovimpia siis saavutusten perusteella vai kuka olisi ollut kovin jos eri aikakausien ottelijat olisi saatu prime kunnossaan vastakkain?
Jos haetaan jälkimmäistä niin heitetään oma leikkimielinen arvio.

1. Muhammad Ali (1966-67)
2. George Foreman (!973-74)
3. Mike Tyson ((1986-88)

Kyllä Lennox Lewis ja Klitschkotkin siinä lähellä varmaan on, ettei mene ihan vanhojen muisteluksi. :)
0 x
Voimalaitos
Club Fighter
Viestit: 55
Liittynyt: 31.10.2010 11:22
Viesti:

05.08.2017 14:11

Tosiaan riippuu siitä mitkä on arvosteluperusteet.

1. George Foreman
Käsittämätön ura ja parhaimmillaan niin ylivoimainen, että sortui ylimielisyyteen ottelussa, jonka voitolla olisi yleisemmin ykkössijalla listauksissa.

2. Mike Tyson
Urakin loppujen lopuksi vakuuttava. Vankilan jälkeenkin kaksi vyötä vielä haltuun, vaikkakaan ei samalla tasolla ollut kuin parhaimmillaan, jolloin oli ylivoimainen. Niin hyvä, että oli "varaa" hölmöillä ja silti huipulla.

3. Joe Louis, Rocky Marciano, Lennox Lewis, Klitschkon veljekset
Tälle sijalle on tunkua (myös moni muu edellä mainittujen nimien lisäksi) ja riippuu hyvin paljon juuri siitä mitä painottaa. Jos haetaan kovinta kehäkuntoa, niin painottuu nykyajan nyrkkeilijöihin, mutta toisaalta nykynyrkkeilijöiden olisi pitänyt elää sitä aikaa, jonka mestarin he kuvitteellisesti kohtaisivat, jolloin vertailu olisi reilumpaa. Muhammad Ali, Sonny Liston, Joe Frazier, Larry Holmes ja Evander Holyfield parhaimmillaan pystyisivät sotkemaan pakkaa. On myös sellaisia nyrkkeilijöitä, jotka parhaimmassa kunnossaan voisivat olla listan kärkipäässä, mutta heitä ei yleensä listoilla noteerata. Esimerkkeinä Riddick Bowe ja Ike Ibeabuchi.
0 x
JOKUMUU
Club Fighter
Viestit: 149
Liittynyt: 27.02.2015 22:14

06.08.2017 21:28

Mielestäni ainoa oikea tapa on verrata saavutuksia ja tapaa jolla voitot on saavutettu. Siitä kuka voittaisi kenenkin on mielestäni turha keskustella, nykyajan sankarit ovat yleisesti ottaen vähintään turvanmitan edellä menneistä. Niin se on kaikissa lajeissa eikä nyrkkeily tee siinä poikkeusta.

Tässä oma listani lyhyin perusteluin:

1. Muhammad Ali
+ Raskassarjalaiseksi uskomattoman kepeät jalat ja nopeat kädet. Esitti hämmästyttäviä iskusarjoja perääntyessään. Myös henkinen kantti ja iskukestävyys olivat aivan huippu luokkaa. Voitti monet ottelut viime erien kirillä. Teki liki kaiken oppikirjojen vastaisesti ja teki sen erinomaisesti. Voitti kolme legendaa: Sony Listonin, Joe Frazierin ja George Foremanin. Olympia voittaja.
- Ei hallinnut lähiottelua eikä vartalolyöntejä. Vain keskinkertainen lyöntivoima. Ajoittain laiska harjoittelija.

2. Joe Louis
+ Pitkäaikainen hallintajakso. Teknisesti taitava "ruskea pomminheittäjä". Osoitti suurta luonteenlujuutta noustessaan toistuvasti lattialta voittoon.
-Taitaa olla useimmin kanveesissa käynyt suuri mestari. Vastustajien taso välillä varsin heikko.

3. Lennox Lewis
+ Hallitsi kauko-ottelun ja osasi lähitilanteet. Tavaramerkkeinä "over hand right, yksi kaikkien aikojen kovimmista jabeista ja erinomainen kohokoukku. Voitti kaikki vastustajansa mukaan lukien kolme kaikkien aikojen kovimpien joukkoon kuuluvaa: Evander Holyfieldin, Mike Tysonin ja Vitali Kliskon. On ainoita joka kykeni muuttamaan ottelutyyliään kesken ottelun. Olympia voittaja.
- Keskinkertainen leuka ja ajottain ylivarovainen ottelutyyli. Kypsyi hitaasti huipulle.

4, George Foreman
+ "Big Daddy" on nykyisen mittapuun mukaan vain keskimittainen boksaaja mutta aikoinaan armoton tyrmääjä joka piti yhtä kaikkien aikojen legendaa - Joe Frazieria pilkkanaan. Teki näyttävän paluun huipputasolle pitkän poissaolon jälkeen.
- Ei omannut silmiä hivelevän tekniikkaa tai räjähtävää nopeutta.

5. Wladimir Klitschko
+ Pisin hallintajakso raskaansarjan mestarina. Ei väistänyt ketään. Höyrymäntään kiinnitetty jabi ja räjähtävä oikea. Voitti ottelun lyömättä kertaakaan oikealla. Olympia voittaja.
- Suuret voitot jäivät uupumaan listalta ja kaksi parasta voittoa Heye ja Povetkinia vastaan olivat otteluina surkeimmasta päästä. Vain keskinkertainen leuka.

6. Larry Holmes
+ Ehkä paras jabi kaikista mestareista. Lähes Alin luokkaa niin käsien kuin jalkojenkin nopeuden puolesta.
-Keskinkertainen lyöntivoima. Uralta puuttuvat suuret voitot.

7. Jack Johnson
+Ensimmäinen mustaihoinen mestari. Tyrmäsi kaikki valkoiset toivot ylivoimaiseen tyyliin.
- Keskittyminen nyrkkeilyyn ei aina ollut päällimmäisenä mielessä.

8. Joe Frazier
+"Smoking Joe" ei luovuttanut koskaan ja jaksoi sauhuta ja pitää tempoa yllä läpi koko ottelun - tai niin kauan kun vastustaja oli pystyssä. Omintakeinen tyyli toi useimmille vaikeuksia. Eeppinen ottelusarja Alin kanssa.
- Valtakausi jäi lyhyeksi eikä voinut Foremanille mitään.

9. Ewander Holyfield
+ Teknisesti taitava, nopea ja sitkeä. Erinomainen ottelusarja Ridick Bowen kanssa. "The Ringin " mukaan oli kaikkien aikojen kolmonen sen jälkeen kun voitti Tysonin.
-Ei mikään tyrmääjä eikä kyennyt pitämään vyötä hallussaan kuin toveittain.

10. Sony Liston
+ Eräs kaikkien aikojen pelottavimmista tyrmääjistä. Hyvä jabi.
- Uraan mahtui paljon hämäryyksiä muttei ollut niin hidas kuin yleisesti uskotaan; vertailu Cassius Clayhin oli epäreilu.

11. Rocky Marciano
+ Kovalyöntinen, sitkeä ja kestävä. Vetäytyi ainoana voittamattomana 49-0 listan kanssa.
- Hyötyi heikosta ajanjaksosta sillä otti paljon lunta tupaan mistä mörssärit olisivat rankaisseet armottomasti.

12. Mike Tyson.
+Loistava käsinopeus, iskusarjat ja kyky laittaa painoa joka iskuun. Näytti erinomaiselta B-tason jo valmiiksi pelokkaita nyrkkeilijöitä vastaan.
- Lyhytkokoinen raskassarjalaiseksi ja varsin lyhyt hallintajakso. Suuret voitot jäivät uupumaan. Hävisi TKO:lla Holyfieldille ja kykeni vain erän verran tasapäisen nyrkkeilyyn Lennoxia vastaan. Mentaalisia ongelmia kehässä ja kehän ulkopuolella.

Vitali Klitschko
+Käytti erinomaisesti hyväkseen pituuttaan. Uuvutti vastustajansa suurella lyöntimäärällä. Voitti vakuuttavasti kaikki voittamansa ottelut.
- Listalla ei ole yhtään suurta voittoa.
0 x
We seldom get together and meet each other on those poor borders the luckless lands of the north
Avatar
raksa
Contender
Contender
Viestit: 2733
Liittynyt: 24.03.2006 22:56

06.08.2017 22:49

1. Big George
2. Vitali

Muut on paperia.
0 x
Avatar
pOKE
Prospect
Prospect
Viestit: 1649
Liittynyt: 28.10.2010 22:12

07.08.2017 09:46

Kenellä HW -ottelijalle on eniten voitettuja MM-otteluja?
0 x
49% Motherfucker, 51% Son of a Bitch
anakonda
Brawler
Viestit: 578
Liittynyt: 21.11.2015 19:12

07.08.2017 10:44

Prime aika on tietenkin aika suhteellinen käsitys. Omasta mielestäni esim. Lennox Levis ei kohdannut Vitalia tai ainakaan Tysonia heidän prime aikanaan, kuten ei myöskään Holyfield Tysonia.

Viimeinen virhe on tuijottaa pelkkään ottelulistaan ja siinä voittojen määrään, vaikka tietenkin tasosta se kertoo jotakin, kuten myös siitä, että ei ole ollut heikompien ylllätettävissä. Toiset vaan on parempia valkkaamaan ja toisillä on jopa aikakaudesta, taustoista ja rahasta riippuen ollut paremmat mahdollisuudet pelata, kiertää, valkata ja kohdata pahat ja nimekkäät vastustajat heidän ollessaan jo alamäessä uran suhteen.

Kenet omat aikakautensa parhaat Klitshko on prime tilassa kiertänyt (no ainakin veljensä..)?
0 x
anve
Club Fighter
Viestit: 164
Liittynyt: 04.08.2008 19:04

07.08.2017 18:11

JOKUMUU kirjoitti: nykyajan sankarit ovat yleisesti ottaen vähintään turvanmitan edellä menneistä. Niin se on kaikissa lajeissa eikä nyrkkeily tee siinä poikkeusta.
Tähän on kyllä ihan pakko vähän tarttua. Kyllä monissa äärimmäistä suorituskykyä vaativissa lajeissa kuten esim. painonnosto ja yleisurheilun heittolajit kovin taso on ollut 1980-luvun loppupuolella. Vilkaisu esim. Soulin olympialaisten tuloksiin kertoo tämän hyvin. Taitolajeissa taas en näe mitään syytä miksi taso olisi 70-80 luvulta juurikaan noussut. Yhtälailla silloin jo huipulla harjoiteltiin. Väitän että esim. joku Maradona veisi edelleen futiskentällä miehiä kuin pässiä narussa. Nyrkkeilyssä varsinkin vähän alemmissa sarjoissa uskon löytyvän useammankin 80-luvun mestarin joka hallitsisi sarjaa vielä tänäänkin.
0 x
Voimalaitos
Club Fighter
Viestit: 55
Liittynyt: 31.10.2010 11:22
Viesti:

07.08.2017 18:48

Samoilla linjoilla 1970 ja 1980 -lukujen kovasta urheilutasosta. Tarkennan tuota omaa kirjotusta, että kun nimenomaan vertaillaan Joe Louisia, Rocky Marcianoa, Lennox Lewisia, Klitschkon veljeksiä, niin kuvitteellisissa otteluissa vaaka kallistuu Lewisin ja Klitschkojen puoleen, mutta Louisilla ja Marcianolla on niin kovat saavutukset, että nousevat listan kärkipäähän. Tuolta 1970-luvulta lähtien aletaan mielestäni olemaan fyysisestikin tasolla jota voidaan verrata nykypäivään. Lisätään vielä yksi nimi, joka voisi aiheuttaa monellekin ongelmia ja jota ei mainita yleensä listauksissa - Michael Spinks.
0 x
sofokles
Brawler
Viestit: 854
Liittynyt: 28.06.2008 22:59

08.08.2017 11:32

1. Ali
2. Louis
3. Frazier
4. Tyson
5. Liston
6. Johnson
7. Klitscko

Täysin omiin mieltymyksiin perustuva listaus. Muita kiinnostavia esim. George Chuvalo, Max Shmeling.

Ali oli tiennäyttäjä koko lajille. Vei isoon mittakaavaan median manipuloinnin. Phantom punch ehkä himmentää, riippuu tulkinnasta, mutta tuskin oli lopulta Ali vika, tapahtui kehässä sitten niin tai näin. Louis vei raskaansarjan nyrkkeilyä tappelusta enemmän nyrkkeilyn suuntaan. Frazier voitti vuosisadan ottelun. Tysonin otteluissa tapahtui ja viihdearvo (mitä en lainkaan väheksy) oli korkea. Järkälemäinen Liston on kunnioitettava aina, Johnson ei valkoisen rodun ylivaltaa juuri kumarrellut ja Klitscko sitten. Häntä on vain pakko jotenkin arvostaa, tehokasta, mutta tapahtumaköyhä tyyli kuitenkin oli. Mielestäni Klitscko vs. Fury oli huono ottelu ja teknisesti taitavampi onnistui siinä häviämään.

Internet on nyrkkeilyn katsojien iloksi mahdollistanut sen, että vanhoja otteluja voi myös nähdä, eikä tarvitse enää olla pelkästään kirjoitetun tekstin varassa. Lajin kehityksen näkee vanhoista otteluista. Katselen itsekin toisinaan vanhoja matseja esim. Jack Dempsey ja ehkä sen aikaisen nyrkkeilyn "erilaisuus" nykyiseen verrattuna voi tehdä listauksista hieman hankalaa. Ennen oli ehkä hieman selkeämpää, kun käytännössä kaikki elimme vain kirjoitettujen ottelu kuvausten varassa. No, arvostan itsekin Jack Johnsonin aika korkealle, vaikka hän ei ehkä nykyään pärjäisi lainkaan.
0 x
Avatar
Butkus
Knockout Artist
Viestit: 1712
Liittynyt: 02.11.2009 23:00
Paikkakunta: Hämpton

08.08.2017 16:06

1. Ali
2. Lewis
3. Foreman/Holmes
4. Wladimir

Edit. Suosikki taitaa kuitenkin olla "The real deal".
0 x
"And just like that,Shane Mosley has ANNIHILATED Antonio Margarito"
Tomsterr
Brawler
Viestit: 509
Liittynyt: 14.05.2013 09:58

08.08.2017 18:02

Oma listani perustuen ei saavutuksiin vaan asenteeseen kehässä:

1. Ali
2. Vitali Klitschko
3. Evander Holyfield
0 x
Vastaa Viestiin