Doping ... ja sen sääntely

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6406
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

19.04.2018 14:06

pOKE kirjoitti:
19.04.2018 11:40
Vanha kunnon VHB :D

EBU:ssa, jollen väärin muista, minimibanni on 2 vuotta.

Muistaako joku paremmin?
Toimenpiteenä täysin riittämätön ja ja ajallisesti riittävä. Musta rangaistuksen ja seuraamuksen pitäisi toimia rikkeestä saatua hyötyä eliminoivasti: Jos on vedetty testoa, niin puolen vuoden ladyboy-lääkitys joka blokkaa testojen vaikutuksen ja erittymisen täysin. Jos on astmalääkettä vedetty, niin jollain myrkyllä tilapäinen keuhkoahtaumatauti vuodeksi päälle. Takaisin lähtöruutuun - periaate. Ja douppaajan omalla kustannuksella. Lisäksi tietenkin oikeudelliset toimenpiteet ja seuraukset mahd. lakien ja sopimusten säännösten rikkomisesta.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Lasileuka
Brawler
Viestit: 705
Liittynyt: 14.11.2013 15:37

19.04.2018 20:38

Hearns tai joku muu uskottavuutta ja riittävästi taateleita omaava taho vois laittaa pystyyn WDBF liiton.
D for Doping - eli liitto, jossa ei olisi mitään doping valvontaa - antaisi kapitalismin määrätä kohtalo, mitä hommasta tulee - vai tuleeko mitään? Uskon, että katsojia ainakin riittäisi - mutta riittäisikö urheilijoita?
0 x
Avatar
Anselmi84
Prospect
Prospect
Viestit: 1127
Liittynyt: 07.01.2012 16:07

20.04.2018 09:41

Gago The Best kirjoitti:
19.04.2018 11:29
Ja Jarnolle laitettiin saakeli kokonainen VUOSI, että varmana siitä tulis kunnon piuha ja se vois kauheen jeesustelun saattelemana palata kehiin pyörimään ympyrää Dolgovsin kanssa. Henry "tyrmäystentappaja" Forss vielä uhoomassa, että nyt ollaan kovassa kunnossa ja raittiita... kännissä ja hormoneissa olisi tullut kunnon tulosta! Jarno olisi tarvinnut valmentajan, joka saa kaivettua hänestä esiin kunnon psykopaatin.

Jos Jarppi olisi saanut rauhassa laittaa myrkkyjä koneeseen ja Marko Savolaisen kulmaansa, niin Ruusperi olis parhaillaan Madison Square Gardenissa takomassa Wilderiä köysissä. Lahjottu kotituomari miettisi kehtaako hypätä väliin, kun Jarno moukaroisi Deontaytä köysissä... PAM PAM PAM PAM PAM PAM........ no lopulta tuomarin olisi pakko heittää kirjekuori takaisin promoottorille taskustaan, ja vetää rintauintiliikkeet Wilderin edessä, Jarnon loikkiessa supermassan syliin... afterpartyissä Jarno puristaisi gynoista maitoa Valkovenäläisdrinkkiin, samalla kun Team Wilder katselee kaukaa kateellisena testot alhaalla. Hedelmällinen visio!

Jos suomessa joku lupaava kaveri saa kunnon letkut ja gynot aikaan, niin kyllä SAN rientää pian talkoohenkisine amatööreineen kusipurkki kädessä torpedoimaan tämän menestystarinan. Pekka Mäkikin on suominyrkkeilyn kulissien Juudas, kun "varasti" nyrkkeilijöitä ammattikehiin. Pekka sietäisi saada 100 raipaniskua Pajulahden urheiluopiston puolapuita vasten pitkäperjantain Jeesus-passiossa, kun kehtasi yrittää saada kavereille elantoa ja matseja näkyviin telkkariin.
Tämä oli jo niin hyvä postaus, että jaksoin pitkästä aikaa kirjautua sisään!

Lisää näitä viestejä missä yhdistyy totuus ja huumori.
0 x
Porttikiellon syy: Rasistiset termit nyrkkeilyfoorumilla
Avatar
Yii
Brawler
Viestit: 507
Liittynyt: 30.01.2004 23:40
Paikkakunta: Helsinki

20.04.2018 10:14

Detroit Cobra kirjoitti:
19.04.2018 10:45
pOKE kirjoitti:
19.04.2018 09:57
Canelolle 6 kk banni klenbuterolista. Ei kovin kummoinen rangaistus.
Eipä liiemmin yllätä. Surkuhupaisat tai olemattomat rangaistukset ovat ikävä kyllä normi, eivät poikkeus.
Näin on. Canelon ”tuomio” oli täysin linjassa sekä aakkosliittojen, että USA:n osavaltiokohtaisten komissioiden aiempaan toimintaan nähden. Sen rangaistuskäytäntötoiminnan viesti on nyt ja on aina ollut, että ”kielletyt aineet” ovat sallittuja.

Kuka näistä alle listatuista Pohjois-Amerikan tähdistä on koskaan saanut mitään sellaista suoranaista seuraumusta kiellettyjen aineiden (parilla näistä aineena vain marijuana) käytöstään, joka olisi tuntunut heidän kokonaisvarallisuudessaan tai tulevissa ottelumahdollisuuksissaan millään lailla?

Roy Jones, Shane Mosley, Evander Holyfield, Mike Tyson, Fernando Vargas, Antonio Tarver, James Toney, JC Chavez junnu, Erik Morales, Canelo Alvarez, Francisco Vargas, Stevie Johnston…
0 x
Avatar
Yii
Brawler
Viestit: 507
Liittynyt: 30.01.2004 23:40
Paikkakunta: Helsinki

23.04.2018 03:39

sofokles kirjoitti:
13.03.2018 11:58
Dopingin hyötyjä urheilussa en kiistä. Mutta niin kauan kuin ne ovat kiellettyjä aineita, kysymys on huijaamisesta... Jossakin syvällisellä tasolla dopingin käyttö urheilussa on huijauksen ja rahan kamppailua rehellisyyttä vastaan.
Tämä oli hyvin sanottu. Tuossa tiivistyy koko juttu.
sofokles kirjoitti:
13.03.2018 11:58
Jos Dopingina käytetyt lääkeaineet ovat kaikilta kiellettyjä ja niiden käytöstä jää kiinni, pitäisi se nähdä rikkomuksena…Eli minun mielestäni ammattinykkeilyyn tarvitaan selkeät ja kaikkia koskevat ja oikeasti toimivat säännöt koskien dopingina käytettäviä lääkeaineita. Mikäli niin ei tehdä on vaarana tilanne, että jotkut urheilijat saavat käyttää mitä vaan ja jäädä vaikka kiinni, mutta kiinni jääminen ei johda käytännössä mihinkään, koska heille järjestetään positiivisista näytteistä huolimatta otteluja. Tuollaisessa tilanteessa kalliit doping testit ovat pelkkä vitsi.
Nykytilannehan (etenkin USA:ssa) on juuri tuo, ja testit ovat lopulta pelkkä vitsi. Ja jotta ne voisivat olla jotain muuta, samojen sääntöjen ja seuraumuskäytäntöjen pitäisi todellakin koskea kaikkia kaikissa maissa samalla tavalla. Mitään tällaista ei ole saavutettu, siitä huolimatta, että jotkut tahot (esim. kaikkien vyöliittojen päähenkilöt) ovat ajoittain pitäneet jalolta kuulostavia puheita. Kun on tullut aika toimia niiden puheiden ja periaatteiden mukaisesti, yhtään kukaan ei ole tehnyt yhtään mitään niiden suuntaistakaan.

Muutama vuosi sitten täälä foorumilla seldon71 kirjoitti mun mielestäni hienosti siitä mistä moinen voisi johtua. Tän kirjotuksen perusajatus on yhä voimassa, vaikka jotkut tässä viitatut asiat eivät ehkä ole nyt ajankohtaisia:
seldon71 kirjoitti:...aika monessa muussakin lajissa doping-ongelman "vakavastiotto" liittyy siihen, että YHTEISKUNTA on katsonut dopingin epätoivotuksi ilmiöksi. Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt. Suomen amatöörinyrkkeilyn kohdalla siis merkittävissä määrin Opetusministeriön...Lajit, joissa rahat eivät tule yhteiskunnalta eli Euroopassa esim. jalkapallo ja tennis eivät ole olleet kovinkaan innostuneita dopingsäännöksistä ja niiden yleissitovuudesta. Tämä ei ole ammattinyrkkeilyn yksinoikeus. Eikä pyöräilynkään rehottavaan dopingiin päästy käsiksi kuin POLIISIN aktivoitua. Lajiväkeä se ei kiinnostanut, eikä tunnu vieläkään kiinnostavan...Mikäli yleisön kiinnostus eri lajeihin tulisi niin voimakkaan doping-vastaiseksi että joidenkin lajin urheilijoiden todetun/mahdollisen/epäillyn dopingin käytön oikeasti voitaisiin syövän RAHAA kokonaiskakusta, niin silloin todennäköisesti aika pian valvonta tehostuisi ja rangaistukset kovenisivat...Mutta näin ei tällä erää tunnu olevan - ei ainakaan jalkapallon suosiota tunnu paljon horjuttaneen esim. Italiasta kaikuvat tiedot seurojen organisoiduista ja pakollisista doping-ohejlmista. Ei ammattinyrkkeilyn "lepsut" doping-säännöt tunnu liioin ko. lajia satuttavan merkittäväst (siis kansainvälisesti)
Eikös ollutkin tuossa asia oivallisesti avattu? Esimerkiksi tuoreessa Canelon tapauksessa dopingseuraumuksen kannalta toimivaltaiset tahot olivat Nevadan osavalition (poliittisesti valittu ja virkaansa nimitetty) urheilukomissio, WBC, WBA ja IBF. Niistä mitään eivät koskeneet mitkään kansainväliset säännöt tai ennakkotapaukset. Niistä mikään ei kokenut omaa taloudellista asemaansa paremmaksi sellaisessa tapauksessa, että Canelo olisi poissa juuri heidän otteluistaan moneksi vuodeksi. Mikäpä siis heitä olisi motivoinut toimimaan toisin tälläkään kertaa?

Nevadan komissio veti hihasta ”näennäisrangaistuksen”, jollaiseen on turvautunut aina ennenkin. Poliitikoille kun olisi ollut hankala joutua sanomaan, ettemme tehneet mitään. Nyt he voivat rinta rottingilla julistaa, toimineensa välittömästi. Aakkosliitot olisivat varmasti mielellään painaneet koko jutun villaisella, niin kuin WBA:n presidentti taisi jo enemmän tai vähemmän ehtiä ehdottaakin.
Kallehelenius911 kirjoitti:
16.03.2018 10:48
Jokin elin tai oikeus pitäisi laatia sellaiset lait että douping olisi Selkeästi rangaistava teko. Mikä urheiluliitto uskaltaa ekana lykätä sellaisia rangaistuksia että tuntuu.
Ammattinyrkkeilyssä voisi esim. tuo raha olla hyvä keino saada huijaajat kuriin, koko palkkio menisi hyväntekeväisyyteen esim.
Jos olettaisiin että olisi mahdollisuus luoda maailmanlaajuiset yhtenäiset käytännöt, niin mäkin olen pitänyt ehdottomana ensiaskeleena sellaista sopimuskäytäntöä, että nyrkkeilijä saa sopimukseen kirjatun palkkionsa vain siinä tapauksessa, että pääsee sovittuun painorajaan, ja nousee kehään, ja yrittää sielä parhaansa, ja läpäisee dopingtestin.

Tämä ei ratkaisisi dopingongelmaa kertaheitolla (vaikka olisi ”uhkana” valtava parannus nykyiseen ”rangaistus”käytöntöön, jossa useinkin tähtien ”kärsimät” korvaussummat ovat olleet noin prosentin luokkaa ottelupalkkiostaan), mutta taitaisi melkein heti lopettaa nykyisen, viime vuosina yleistyneen, ylipainolla taktikoinnin (tullaan puntarille tarkoituksella selvästi yli painorajan ja maksetaan mielellään siitä koituva pienehkö sakko saadakseen näin kokoedun vastustajaan nähden itse ottelussa).

Niissä matseissa, joissa on testit, palkkion maksaminen tietysti viivästyisi selkeästi. Sekään ei nykyisenä tilisiirtojen ja Western Unioneiden (joilla rahat saadaan ”kehitysmaihinkin”) aikakautena luulisi olevan mikään lopullinen kompastuskivi.
Leifhackman kirjoitti:
16.03.2018 17:20
Minä väitän, että säännöt ovat kaikissa järjestöissä kohtalaisen hyvin kunnossa, joten sääntöjä rukkaamalla asia ei muutu miksikään. Säännöt ovat vain paperilla olevia kirjaimia. Homma on sääntöjen alaisessa toiminnassa mukana olevista ihmisistä kiinni.
No näinhän se lopulta aina on. Jos joskus on tarpeeksi tahtoa, niin silloin löydetään myös tarvittavat keinot (where there’s a will, there’s a way).

Me voidaan myös toistaiseksi ihan vapaasti täällä keskenämme haaveilla ja suunnitella toimivia ratkaisuja, mutta ne säilyvät kaikki teorian ja utopian tasolla, niin kauan kun tilanne on tämä, ettei ankaria/tuntuvia dopingrangaistuksia yleisesti nähdä rahavirtojen jatkumisen edellytyksenä.

Mulla on monta lajiin liittyvää unelmaa (utopiaa). Yksi on sellainen, jossa joku taho perustaa vyö-liitot syrjäyttävän kansainvälisen elimen, joka sekä hallinnoisi koko lajia maailmanlaajuisesti, että kokisi lajin edun myös omana etunaan. Silloin olisikin yht’äkkiä ihan luonteva ajatus sekin, että lajin suurinkin tähti ja rahasampo voitaisiin laittaa pitkäksi aikaa tai jopa lopullisesti syrjään dopingin vastaisena toimena…
0 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6406
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

25.04.2018 00:22

Yii kirjoitti:
23.04.2018 03:39
Mulla on monta lajiin liittyvää unelmaa (utopiaa). Yksi on sellainen, jossa joku taho perustaa vyö-liitot syrjäyttävän kansainvälisen elimen, joka sekä hallinnoisi koko lajia maailmanlaajuisesti, että kokisi lajin edun myös omana etunaan. Silloin olisikin yht’äkkiä ihan luonteva ajatus sekin, että lajin suurinkin tähti ja rahasampo voitaisiin laittaa pitkäksi aikaa tai jopa lopullisesti syrjään dopingin vastaisena toimena…
Tuo on tosiaan utopia. Sehän edelllyttäisi sitä, että niitä rahnoja, jotka eri vyöliittojen kautta nykyään maksellaan nyrkkeilijöille (ynnä muu touhu mikä siinä ympärillä kilistyttä nyrkkeilijiöiden kassoja), olisi nyrkkeilijöille mahdollista saada vain tämän uuden tahon kautta. Ottelijoiden ja ottelujen perässähän katsojat liikehtivät, joten nyrkkeilijät pitäisi saada tähän uuteen touhuun mukaan. Ja eikös niin, että koska tällä taholla olisi vain yhdet mestarit sarjaa kohden, ja sen jälkeen ukot jonossa, nyrkkeilijöille täytyisi pystyä maksamaan ei-titteliotteluista nykyisiä vyöliittojen titelimatseja vastaavia summia. Eli onkelma on vähän sama kuin maailmantalouksia heiluttelevassa arvopaperikaupassa: liikenteessä on aivan liikaa löysää rahaa, mille epätoivoisesti etsitään ja keksitään sijoituskohteita.

Mutta sitä ei voi kyllä kieltää, etteikö siinä vasta olisi oikea mahtielin!
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Shatterhand
Club Fighter
Viestit: 56
Liittynyt: 10.06.2016 17:39

25.04.2018 21:31

Doping on mielestäni nyrkkeilyn suola. Toki tilanne ei ole tasa-arvoinen jos joitakin testataan ja toisia ei.

Suurempi ongelma nyrkkeilyssä on kuitenkin siinä piilevä epärehellisyys. Jossain Papua-Uusi-Guineassa taksikuskeja hakkaamalla rakennettu recordi ja se kauhea kotiinpäin vetäminen. Sitten vielä sekin, että kärkimiehet kohtaavat kerran vuosikymmenessä jos sittenkään. Eivät nuo asiat kyllä varmaan koskaan muutu.
0 x
the_boy
Brawler
Viestit: 674
Liittynyt: 21.05.2005 15:24

25.04.2018 21:44

Shatterhand kirjoitti:
25.04.2018 21:31
Doping on mielestäni nyrkkeilyn suola. Toki tilanne ei ole tasa-arvoinen jos joitakin testataan ja toisia ei.

Suurempi ongelma nyrkkeilyssä on kuitenkin siinä piilevä epärehellisyys. Jossain Papua-Uusi-Guineassa taksikuskeja hakkaamalla rakennettu recordi ja se kauhea kotiinpäin vetäminen. Sitten vielä sekin, että kärkimiehet kohtaavat kerran vuosikymmenessä jos sittenkään. Eivät nuo asiat kyllä varmaan koskaan muutu.
Miten sun mielestä doping on nyrkkeilyn suola? Seuraavassa lauseessa kummiski toteat, piilevän epärehellisyyden olevan suurempi ongelma. Sun mielestä doping siis ei ole epärehellistä? Noin typeriä kommentteja saa yleensä lukea Facebookin puskaradioista.
Kotiinpäin vedosta taas samaa mieltä joka on vähintään dopingin tasoinen epärehellinen ongelma
0 x
Raha on lähinnä köyhien ongelma.
Shatterhand
Club Fighter
Viestit: 56
Liittynyt: 10.06.2016 17:39

25.04.2018 22:10

the_boy kirjoitti:
25.04.2018 21:44
Shatterhand kirjoitti:
25.04.2018 21:31
Doping on mielestäni nyrkkeilyn suola. Toki tilanne ei ole tasa-arvoinen jos joitakin testataan ja toisia ei.

Suurempi ongelma nyrkkeilyssä on kuitenkin siinä piilevä epärehellisyys. Jossain Papua-Uusi-Guineassa taksikuskeja hakkaamalla rakennettu recordi ja se kauhea kotiinpäin vetäminen. Sitten vielä sekin, että kärkimiehet kohtaavat kerran vuosikymmenessä jos sittenkään. Eivät nuo asiat kyllä varmaan koskaan muutu.
Miten sun mielestä doping on nyrkkeilyn suola? Seuraavassa lauseessa kummiski toteat, piilevän epärehellisyyden olevan suurempi ongelma. Sun mielestä doping siis ei ole epärehellistä? Noin typeriä kommentteja saa yleensä lukea Facebookin puskaradioista.
Kotiinpäin vedosta taas samaa mieltä joka on vähintään dopingin tasoinen epärehellinen ongelma
Kyllähän nuo kaikki vetää ja on vetäny kamaa enemmän tai vähemmän. Kun katselee minkälainen steroidi sonni vaikka Holyfieldkin oli parhaimmillaan. Eipä siitä kuitenkaan katsojat kärsi, että ottelijat ovat huippukunnossa vaan päinvastoin. Ennemmin katsojalle tulisi todellisuudessa suru puseroon, kun moni ottelija olisi pienessä pöhössä kutistuneena kehässä hitaanpana ja heikompana. Ei se todellisuus olisi sittenkään mitään herkkua.

Antaa gladiaattoreiden valmistautui otteluihinsa kunnolla ja ennen kaikkea antaa heidän taistella.

Kaikki tuo kulissien takainen kuona on sitä epärehellisyyttä, jota en ole koskaan voinut sietää nyrkkeilyssä. Perusrehellisenä ihmisenä en vain pidä siitä. Toki monikaan urheilulaji ei ole lahjonnasta ja muusta vapaata, mutta on se nyrkkeilyssä aika räikeää ja on ollut aina. Se on maan tapa.
0 x
Lasileuka
Brawler
Viestit: 705
Liittynyt: 14.11.2013 15:37

26.04.2018 07:33

Aika mahdottomalta kuulostaa ajatus "koko maailman laajuisesta doping lainsäädännöstä"!
Tavoitteena tietysti ihaltava - kuten "maailman rauha tai nälänhädän poistaminen jne..jne.." - mutta yhtä kaukana realismista kuin em. verrokit!
Niin kauan kuin kansalliset lääkeaine-, terveydenhoito- ja rikoslait erovat toisistaan - ei uskottavaa dopinglainsäädäntöä voida edes teoriassa alkaa soveltamaan - piste.

ps. Kun esim pohjoismaiden tai euroopan tasolla ei kyetä edes ns. yksinkertaisia lakeja harmonisoimaan, niin kuin v.tussa joku voi selvinpäin kuvittella jenkkien, kiinan ja binga-bongo maista puhumattakaan, haaveilla jostain globaalista douppilainsäädännöstä? Dream on!
0 x
sofokles
Brawler
Viestit: 854
Liittynyt: 28.06.2008 22:59

18.04.2019 08:19

Detroit Cobra kirjoitti:
19.04.2018 10:46
pOKE kirjoitti:
16.03.2018 11:04
Noppeesti muisteltuna en ite muista nuo kaksi alla olevassa listassa merkittyä

1 ➡ Anthony Joshua
2 ➡ Deontay Wilder
3 ➡ Alexander Povetkin
4 ➡ Kubrat Pulev
5 ➡ Luis Ortiz
6 ➡ Joseph Parker
7 ➡ Dominic Breazeale
8 ➡ Jarrell Miller
9 ➡ Dillian Whyte
10 ➡ Adam Kownacki
11 ➡ Andy Ruiz Jr
12 ➡ Christian Hammer
13 ➡ Charles Martin
14 ➡ Johann Duhaupas
15 ➡ Lucas Browne
16 ➡ Alexander Dimitrenko
17 ➡ Carlos Takam
18 ➡ Junlong Zhang
19 ➡ Agit Kabayel
20 ➡ Dereck Chisora
Ei sillä, että se tilannetta muuttaisi, mutta Whyte ja Browne ovat myös vanhoja douppimiehiä.

Nyt siis myös Miller mukana kärynneissä.
0 x
Vastaa Viestiin