Helenius vs. Kownacki

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
Murikka
Journeyman
Viestit: 356
Liittynyt: 26.06.2016 13:07

26.04.2019 19:42

Minusta Kownacki ei lyö mitenkään erityisen hyvin. Washington ei osaa suojata eikä kestä painetta. Robb ei mene samalla tavoin paniikkiin vaikka kaveri tulee päälle. Itse veikkaan aika tasaista matsia ja molemmilla on ihan hyvät mahdollisuudet voittoon. Robben kunto on tässä kohtaa minusta suurin kysymysmerkki. Kun vertaillaan keskeisiä ominaisuuksia niin selvää etulyöntiasemaa ei saa kumpikaan.


Nopeus - niukasti Kownacki.

Kumpikaan ei ole sarjan nopeimpia boxaajia mutta ei myöskään hitaampia. Puolalainen kuitenkin tässä vie ehkä niukasti ainakin viimeaikaisten näyttöjen perusteella. Aikanaan 2010-11 Robbe oli nopeampi ja ehkä tässä on edistytty viime aikoina.


Iskuvoima - Helenius

Robbe kippaa uskoakseni kovempaa. Martinia vastaan Kownacki sai pommittaa koko matsin eikä juuri tehny vahinkoa. Robben iskuvoima on ollut hyvää. Pikatsua vastaan näytti että ruuti oli märkää mutta Teper nukkui kuitenkin komeasti ja oli vähän tillintallin muutenkin parissa kohtaa. Kumpikaan tuskin mitään yhden iskun tyrmäystä pystyy ottamaan tässä ottelussa.


Leuka - Tasapeli

Vaikea sanoa. Robbe on lyöty kerran pihalle, tosin olen edelleen sitä mieltä että se meni väsymyksen piikkiin. Whyte ei juuri näyttänyt Robbea satuttavan ja uskon että Whyte kyllä lyö reilusti puolalaista kovempaa. Kownacki otti kyllä hyvin iskut vastaan Martinia vastaan, tosin niin otti mm sellainen titaani kuin Zumbano Love. En siis tiedä miten kovaiskuinen Martin todellisuudessa on kun se on hakannut lähinnä talkkareita ja pari taksikuskia. Washington sai pari iskua sisään jotka Kownacki otti hyvin. Uskon kuitenkin ettei Adam ole koskaan kohdannut yhtä kovalyöntistä kaveria kuin Suomen Robert Helenius. Nyt varmaan testataan Kowanackin leukaa ihan kunnolla. Tämä osasto on siis vielä iso kysymysmerkki.


Kunto - Luultavasti Kownacki

Viime otteluiden perusteella näyttää että Kownackin kestävyys on ulkonäöstä huolimatta hyvä. Tosin on kyllä sanottava että minusta Kownacki ottelee hyvin samoin kuin Big Baby Miller, eli liikkuu laiskasti ja hitaasti ja lyö pelkillä käsivarsilla säästäen näin energiaa kaikessa muussa paitsi ehkä iskujen määrässä. Volyymi on korkeaa mutta valtaosa lyönneistä on kuitenkin melko kevyen näköisiä. Jos Robbelle treeni on maistunut ja hapenotto-ongelmat tyrmätty niin tällä osa-alueella saatetaan olla melko tasaisia. Kumpikin siis voi väsähtää kun kummankaan kunto ei ole varmasti terävintä kärkeä.

Liike - Helenius

Kuten yllä sanottu, minusta Kownacki liikkuu melko laiskasti ja yksiulotteisesti eli koko ajan eteenpäin. Robben liikkumisessa on luontaisesti vähän enemmän ideaa ja Whyteä vastaan nähtiin että Robbe pääsee kyllä pahimpien pommien alta pois ja osaa ottaa ne vastaan. Silti se suoraan kohti tuleva nyrkkeilijä on ollut Robbelle aika vaikea vastus Chisoran, Duhaupaksen ja Pikatsun kohdalla eikä Kownackin tarvitsekaan juuri muuta tehdä pärjätäkseen. Jos Kownackin kunto kestää tulla päälle niin Robben on pakko jaksaa liikkua alta pois koska lähiotteluun ei kannata puolalaista vastaan lähteä.


Puolustus - niukasti Helenius

Kownacki vaikuttaa melko helposti osuttavalta. Sekä Szpilka, Martin että Washington osui Adamiin helposti. Taas kerran, Robben puolustus on Sauerlandin aikojen jälkeen ollut aika huolimatonta mukaanlukien edellinen matsi jossa Teper sai myös hyviä osumia. Siltikin, tiukan paikan tullen uskon että Robbe pystyy välttämään vaarallisimmat osumat, kuten Whyteäkin vastaan. Jos liike pysyy ja suojausta on treenattu ja kädet pysyy ylläällä niin ei ainakaan Robben matsi kaadu siihen.
Veikkaan siis hyvin tasaista matsia. Villi kortti on Heleniuksen iskuvalikoima, etenkin oikea vartaloon ja kohokoukku leukaan. Jotenkin uskon että voiton avaimet löytyy joko Robben terävistä vastaiskuista tai Kownackin peräänantamattomasta aggressiosta. Voin nähdä Kownackin vievän pisteillä, mutta myös tyrmäyksellä. Robben pistevoittoon en oikein usko, ainakaan ilman lattiaanlyöntejä. Toivon ja epäilen kuitenkin että Robbe tulee kehään kovemmassa tikissä kuin ehkä ikinä. Jos jotain pitää veikata niin Helenius TKO 5. Kownacki kevyen hallinan jälkeen keventää otteittaan ja Robbe pääsee yllättämään oikealla suoralla vastapalloon koko painollaan eteenpäin tulevaan Kownackiin. Puolalainen nousee mutta Robbe viimeistelee ottelun yykaakolmosella. Yllätys on valmis ja seuraavaksi otellaan maailmanmestaruudesta jumalau-TA!
2 x
JOKUMUU
Club Fighter
Viestit: 149
Liittynyt: 27.02.2015 22:14

26.04.2019 19:47

Melkeinpä paras mahdollinen vastustaja Robbelle, muttei todellakaan mikään vastaantulija. Kownackin löysä olemus hämää helposti. Hän jaksaa painaa päälle höryjyrän lailla ainakin 6 -7 erää käsien käydessä kuin markkinahatun propelli vappuaattona. Muistuttaa pikku-mikkoa siinä, että kykenee lyömään raskaasti jokaisen iskun vaikkei omaakkaan samankaltaista yhden lyönnin räjähdysvoimaa. Hän reagoi hyvin vastustajan heikkouksiin ja hyödyntää ne armottomasti itseään säästämättä, mihin umpiluinen kallo antaa hyvän lähtökohdan.

Helenius on suurempi, liikkuu paremmin ja yksittäisistä lyönneistä löytyy enemmän ruutia. Martin - vaikka hävisikin- osoitti miten Kownacki on voitettavissa: Oma etäisyys täytyy pitää ja nurkista pitää pysyä pois. Ristiinlyönti tilanteista kannattaa pysyä kaukana, sen opin joutui mm. Washington omaksumaan taivaalle sojottavien kantapäiden kautta. Adamin suojaus on hyvä, eikä siihen kannata itseään väsyttää mutta Robben tulee kyetä vahingoittamaan vastustajaansa joka erässä kuten teki Teperiä vastaan. Taktiikan on myös onnistuttava nappiin, liikkeen ja väistöjen toimittava, täyssuojauksessa seisominen iskuryöpyn alla johtaa varmaan turmioon. Kownacki on kotikehässä selkeä suosikki mutta hyvällä liikkeellä - kiertäminen on avainsana ja Teper matsiin verrattuna tupla työteliäisyydellä ottelu on hoidettavissa kotiin 8 - 9 erässä.
2 x
We seldom get together and meet each other on those poor borders the luckless lands of the north
Puncher
Brawler
Viestit: 528
Liittynyt: 15.09.2013 05:10

26.04.2019 19:58

Murikka kirjoitti:
26.04.2019 19:42

Minusta Kownacki ei lyö mitenkään erityisen hyvin. Washington ei osaa suojata eikä kestä painetta. Robb ei mene samalla tavoin paniikkiin vaikka kaveri tulee päälle. Itse veikkaan aika tasaista matsia ja molemmilla on ihan hyvät mahdollisuudet voittoon. Robben kunto on tässä kohtaa minusta suurin kysymysmerkki. Kun vertaillaan keskeisiä ominaisuuksia niin selvää etulyöntiasemaa ei saa kumpikaan.
Nimenomaan Kownackin yksi parhaimmista aseista on lyönnit, kaikki Kownackin matsit katsonut läpi mitä youtubesta löytyy, Kownackilla on aivan huikeat lyönti tarkkuus erillaisista kulmista, löytää kokoajan nimenomaan vastustajan LEUAN... Osaa yhdistää todella mpnipuolisesti erillaisia lyöntisarjoja, lyö kokoajan, jopa sitomis tilanteissa koittaa löytää vastustajan leualle lyöntipaikkaa. Ei pelkästään se että Kownackin lyöntimäärä on jokaisessa ottelussa huikena iso, vaan se että isolla prosentilla lyönnit löytää myös maalin, ja useimmiten leuan kärjen.

Leuan kestävyys miehellä on tähän asti ollut hyvä, mutta Robben lyöntivoima ensimmäinen todellinen testi leuan kestävyydelle.

Summasummarum, itse uskon Robben tyrmäysvoittoon, niin moni kovapäinen eteenpäin tulija on Robben lyönteihin tippunut, ja kownacki tulee päälle niinkuin jokaisessa ottelussaan tähän asti, täydellinen vastustaja Robbelle siis lyödä vastapalloon valot sammuksiin.

Toki jos ei Robbe sa miestä satutettua tai pysäytettyä vastaiskuilla ja mies kävelee läpi, niin TKO häviö väistämättä Robbelle edessä.

Mutta Robbe tyrmää Kownackin ja nousee MM-matsiin! Tähän matsiin luulisi Robben voitolle olevan aika komiat vedonlyöntikertoimet (toivottavasti)!

EDIT: Kunhan Robben työkalut kestää koko matsin läpi, eikä hajoita kättään Kownackin otsaan!!
2 x
anve
Club Fighter
Viestit: 163
Liittynyt: 04.08.2008 19:04

26.04.2019 21:14

Yllättävän moni täällä taas povaa useamman surkean matsin jälkeen Robertin tyrmäysvoittoa top-10-ukkoa vastaan. Ettei nyt tulisi pettymystä taas.
1 x
Puncher
Brawler
Viestit: 528
Liittynyt: 15.09.2013 05:10

26.04.2019 22:59

anve kirjoitti:
26.04.2019 21:14
Yllättävän moni täällä taas povaa useamman surkean matsin jälkeen Robertin tyrmäysvoittoa top-10-ukkoa vastaan. Ettei nyt tulisi pettymystä taas.
Nyrkkeilijä on tasan niin hyvä kuin viimeisimmässä matsissaa, ja Robben viimeisin matsi oli tyrmäys voitto Teperistä vieraskehässä.

Tuo voitto nostanut varmasti Robben itseluottamusta, ja nälkää treenata hyvin seuraavaan kovaan matsiin. Ervin Kadekin ollut auttamassa miestä taustalla.

En näe mitään syytä miksei Robert nousisi kehään Teper matsiakin huomattavasti kovemmassa kunnossa, täytyy muistaa että Robbella todettiin vaikea keuhko klamydia, mikä oli syynä ennen Teper matsia vallitsevan rapakuntoon, nyt pitäisi niiltä osin olla mies kunnossa, ja kädetkään ei ole rikki.

Ihan hyvällä mallilla pitäisi Robbella lähtökohdat olla matsiin tällähetkellä, vähän käy vielä sparraamassa mailman kovalyöntisimmän ukon kanssa (Wilder) niin ei Kownackin lyönnit tunnu missään.

Itse olen realisti enkä katso ns fanilasien läpi, mutta omaan silmään Robbella on nyt hyvät mahdollisuudet yllättää ja iskeä itsensä laakista läpi MM-haastajaksi ja vielä Usassa. MM-vyön voiton mahdollisuuksia en mieti, mutta kyllä Kownacki lyödään prkl nyt kesällä pihalle Robert The Nordic Nightmeare Heleniuksen toimesta.
2 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6132
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

27.04.2019 09:34

Puncher kirjoitti:
26.04.2019 22:59
Nyrkkeilijä on tasan niin hyvä kuin viimeisimmässä matsissaa, ja Robben viimeisin matsi oli tyrmäys voitto Teperistä vieraskehässä.
Näitkö sä sen matsin? Miten hyvä nyrkkeiljä se susta oli, jonka tyrmäyslyönti oli vaan sattui osumaan kun vastustaja käänsi päänsä justiin eteen? Musta Helenius vaikutti pääosin edelleen pehmeältä, aika haluttomalta ja sitä amatööriaikojen takakenossa huojumista sen sijaan että liikkuisi jaloilla alta pois oli aika paljon. Joitain vasen-oikeita lähti terävän näköisesti ja otteluasennossakin aina joskus vilahti tekemisen meininki. Mutta varmaan 90% ajasta oli tikkusuorana ja horjahteli taaksepäin kun Teper löi ja silti Teper osui tosi usein. Jabit olivat paremminkin työntöjä kuin lyöntejä. Jos kuntoa on oikeasti tullut lisää ja sen myötä aktiivisuutta ja kunnon lyömistä saa lisättyä reippaasti, niin sitten Heleniuksella on varmaan hyvät mahdollisuudet voittaa Kovanakki ja pitäisin jopa ennakkosuosikkina. Mutta se nyrkkeiljä, joka on "tasan niin hyvä kuin viimeisessä matsissa" Helenius oli, häviää kyllä Kovanakille. Jos ei sitten joku onnenkauhaisu satu osumaan kohdalleen.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
anve
Club Fighter
Viestit: 163
Liittynyt: 04.08.2008 19:04

27.04.2019 11:08

Ja Kownacki on kyllä vielä aika paljon kovempi kun nykykuntoinen Teper. Mutta toivon toki olevani tällä kertaa väärässä. Ei olisi ensimmäinen kerta. Mutta rehellisesti äärimmäisen vaikea uskoa Heleniuksen voittoon tässä.

Sanottakoon nyt vielä tämäkin. Eli en myöskään suuresti yllättyisi jos lopulta vastakkaiseen kulmaan asteleekin joku huomattavasti puolalaista heppoisempi vastustaja. Pettynyt olisin kyllä. Mutta tässä on saanut viime vuosina tottua kaikenlaiseen.
0 x
Avatar
Titus Livius
Journeyman
Viestit: 302
Liittynyt: 25.03.2016 10:55

27.04.2019 12:02

Onko kukaan muuten enemmälti testannut Boxrecin What if -toiminnon "osuvuutta"? Puntit aika selkeästi tuon mukaan Kownackille: http://boxrec.com/en/what_if?wi%5Bid%5D ... derDir%5D=


Itse en ihan noin suurena ennakkosuosikkina K:ta näe..
1 x
Psychotic Augustin
New Kid on the Block
Viestit: 1
Liittynyt: 27.04.2019 12:15

27.04.2019 12:21

Tavallaan lefa on oikeassa, että Robbe loikki amatöörityyliin taakse nojaillen vähän liikaakin, ja osoitti jo väsymisen merkkejä. Toisaalta mielestäni hän nousi kuskin paikalle matsissa jo ekassa erässä, hakkaamalla Teperiltä nenän verille ja osumalla hänen useilla kovilla iskuilla. Samaa sopisi odottaa nytkin. On makuasia, näkeekö Heleniuksen olleen tuossa ottelussa varsin hyvä vai voittaneen laiskan slaidissa olleen ex-doupparin. Oman uransa hän joka tapauksessa elvytti.

Kownacki on Helgelle pieni stretch vaikka olisi kovassakin kunnossa - no doubt - mutta tyylillisesti hän on sopiva, eikä häntä ole koskaan ennen lyöty näin kovaa ammattilaisottelussa. Molemmilla on kova leuka, mutta Helenius lyö kovempaa yksittäisellä iskulla.

Mulla on sellainen kutina, että Helge hoitaa tän. W KO 6. Tulee kovassa kunnossa ja liikkuu paljon, pääsee heti tinttaamaan vastaan ja syö pala palalta Kownackin tajuttomaksi.
3 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6132
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

27.04.2019 13:03

Psychotic Augustin kirjoitti:
27.04.2019 12:21
Tavallaan lefa on oikeassa, että Robbe loikki amatöörityyliin taakse nojaillen vähän liikaakin, ja osoitti jo väsymisen merkkejä. Toisaalta mielestäni hän nousi kuskin paikalle matsissa jo ekassa erässä, hakkaamalla Teperiltä nenän verille ja osumalla hänen useilla kovilla iskuilla. Samaa sopisi odottaa nytkin. On makuasia, näkeekö Heleniuksen olleen tuossa ottelussa varsin hyvä vai voittaneen laiskan slaidissa olleen ex-doupparin. Oman uransa hän joka tapauksessa elvytti.

Kownacki on Helgelle pieni stretch vaikka olisi kovassakin kunnossa - no doubt - mutta tyylillisesti hän on sopiva, eikä häntä ole koskaan ennen lyöty näin kovaa ammattilaisottelussa. Molemmilla on kova leuka, mutta Helenius lyö kovempaa yksittäisellä iskulla.

Mulla on sellainen kutina, että Helge hoitaa tän. W KO 6. Tulee kovassa kunnossa ja liikkuu paljon, pääsee heti tinttaamaan vastaan ja syö pala palalta Kownackin tajuttomaksi.
Se jäi mulla sanomatta, että jos Kovanakki ottaa Heleniuksen kunnolla lyömiä suoria yhtä helposti pataansa mitä otti Martinin iskuja, niin ei varmaan puolta väliä pidempää matsia nähdä. Niitä Heleniuksen "pullapellin uuniin työntöjä" on ihan sama mihin ne ottaa. Katoin huvikseni melkein kokonaan Teper-matsin sekä myös Liakovitsch-matsia jonkun matkaa, niin eri mies on kyllä kehässä Teperiä vastaan ja Liakovitschia 1-3 erissä, vaikka myöhemmin Liakovitschia vastaan Heleniuksen tekeminen hajoili jo aika pahasti, vaikka voiton saikin lopussa näyttävästi.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
bullbear83
Journeyman
Viestit: 289
Liittynyt: 29.10.2017 23:52

27.04.2019 13:31

Hyvä tuossa Martin vs Kownacki 12 erässä, kun Kownacki huiskii viisi koukkua suoraan Martinia leukaan ja mies ei ole moksiskaan.

Tai no kyllä Martini vähän hoippuu, mutta taisi olla enemmän väsymyksestä.
0 x
Sooni
New Kid on the Block
Viestit: 23
Liittynyt: 21.01.2016 17:05

27.04.2019 13:55

Itse näen tän ottelun niin, että Robbe tiputtaa vitos tai kutos erässä jo. Syy on yksinkertasesti se, että Robbe saa nyrkkeillä ekaa kertaa terveenä. Selkeesti pää ja keho on kunnossa ja itseluottamus takasin. Toiseks se iskuvoima mistä ennen puhuttiin on varmasti tallessa. Polski ei sitä kippiä vaan kestä.

suspended by New York State Athletic Commission indefinitely? Mitäs Kownacki on muutes tehny?
0 x
bullbear83
Journeyman
Viestit: 289
Liittynyt: 29.10.2017 23:52

27.04.2019 14:03

Sooni kirjoitti:
27.04.2019 13:55


suspended by New York State Athletic Commission indefinitely? Mitäs Kownacki on muutes tehny?
Boxrecin bugi
0 x
Avatar
raksa
Contender
Contender
Viestit: 2732
Liittynyt: 24.03.2006 22:56

27.04.2019 14:06

Robbe in beast mode :evil:
1 x
Murikka
Journeyman
Viestit: 356
Liittynyt: 26.06.2016 13:07

27.04.2019 15:05

Leifhackman kirjoitti:
27.04.2019 09:34
Puncher kirjoitti:
26.04.2019 22:59
Nyrkkeilijä on tasan niin hyvä kuin viimeisimmässä matsissaa, ja Robben viimeisin matsi oli tyrmäys voitto Teperistä vieraskehässä.
Näitkö sä sen matsin? Miten hyvä nyrkkeiljä se susta oli, jonka tyrmäyslyönti oli vaan sattui osumaan kun vastustaja käänsi päänsä justiin eteen? Musta Helenius vaikutti pääosin edelleen pehmeältä, aika haluttomalta ja sitä amatööriaikojen takakenossa huojumista sen sijaan että liikkuisi jaloilla alta pois oli aika paljon. Joitain vasen-oikeita lähti terävän näköisesti ja otteluasennossakin aina joskus vilahti tekemisen meininki. Mutta varmaan 90% ajasta oli tikkusuorana ja horjahteli taaksepäin kun Teper löi ja silti Teper osui tosi usein. Jabit olivat paremminkin työntöjä kuin lyöntejä. Jos kuntoa on oikeasti tullut lisää ja sen myötä aktiivisuutta ja kunnon lyömistä saa lisättyä reippaasti, niin sitten Heleniuksella on varmaan hyvät mahdollisuudet voittaa Kovanakki ja pitäisin jopa ennakkosuosikkina. Mutta se nyrkkeiljä, joka on "tasan niin hyvä kuin viimeisessä matsissa" Helenius oli, häviää kyllä Kovanakille. Jos ei sitten joku onnenkauhaisu satu osumaan kohdalleen.
Näitkö itse eron Teperin ja Pikatsu 2 välillä? Minusta siinä oli hyvä parannus. Etenkin asenteessa. Sen jälkeen näyttää siltä että ollaan jatkettu parempaan suuntaan. Itse ainakin uskon että nyt nähdään yks parhaita ellei paras Robbe mitä on nähty. Robben kompastuskivi on ollut Sauerin aikojen jälkeen huono kunto. Nyt vaikuttaa siltä että se on taas alkanut löytyä ja mikäli pitää paikkansa niin kehään nousee hyvin tasainen ottelupari.
1 x
Vastaa Viestiin