10.8.2019 Olavinlinna

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Avatar
pOKE
Prospect
Prospect
Viestit: 1762
Liittynyt: 28.10.2010 22:12

24.07.2019 20:52

Tietyllä tapaa jo perinteeksi muodostunut Olavinlinnan ilta isketään taas

https://boxrec.com/en/event/790603

Mitä mietteitä ilta herättää? Tatlilla tietyllä lailla palautusmatsi, mutta Metzillä sen sijaan taitaa olla jo enemmän tekemistä voiton saadakseen
0 x
49% Motherfucker, 51% Son of a Bitch
Romu
Contender
Contender
Viestit: 2905
Liittynyt: 02.01.2004 11:37

24.07.2019 21:06

Tasollisesti aiempia vuosia vaisumpi kattaus ja tavallaan heijastuma koko lajin tilasta tällä hetkellä: monikaan osanottaja ei ole juuri otellut edellisen Olavinlinnan tapahtuman jälkeen, voitokkaasti ainakaan

Itse puitteet sytyttävät toki aina, suomalaisedustajat ovat värikkäämmästä päästä ja hyvä on, että tämä traditio on säilynyt vaikka muuten ollaankin lamassa. Metz voi tosiaan olla lujilla, Ranskasta tulee Euroopan tasolle todella paljon heikkoiskuisia mutta paljon kestäviä äijiä, joista ei selviä pelkästään rynnäköimällä. Muiden vastukset ovat lähtökohtaisesti köykäisiä, mutta viime vuonnakin kotitallin miehillä oli yllättävän tiukkaa joten ans kattoo
0 x
nojatuolikatsoja
Club Fighter
Viestit: 113
Liittynyt: 29.06.2014 23:14

04.08.2019 21:06

Näkyykö tämä Savonlinnan ilta netin kautta?
Yritin katsoa ao. illan sivustolta, että löytyykö jotain vinkkiä maksukanavasta, mutta en löytänyt.
0 x
Romu
Contender
Contender
Viestit: 2905
Liittynyt: 02.01.2004 11:37

05.08.2019 11:19

nojatuolikatsoja kirjoitti:
04.08.2019 21:06
Näkyykö tämä Savonlinnan ilta netin kautta?
Yritin katsoa ao. illan sivustolta, että löytyykö jotain vinkkiä maksukanavasta, mutta en löytänyt.
Ruutu näyttää illan. En ole varma, tuleeko ilmaispuolelle vai kuuluuko Plus-palveluun
0 x
seldon71
Prospect
Prospect
Viestit: 1246
Liittynyt: 16.01.2004 12:34

05.08.2019 19:17

pOKE kirjoitti:
24.07.2019 20:52
Tietyllä tapaa jo perinteeksi muodostunut Olavinlinnan ilta isketään taas

https://boxrec.com/en/event/790603

Mitä mietteitä ilta herättää?
Pyrkimykseni on tässä kommentoida asiaa PUHTAASTI nyrkkeilyn ystävän silmin. Eli yritän välttää sitä, että (koti)ottelijoiden oma kiinnostavuus tai vastaava vaikuttaisi arvioihin. Puhun pelkästään siitä, että onko luvassa hyviä vai huonoja otteluita (vai sekä että).

Ja lähdetään plussista liikkeelle...


Oskari Metz vs Bibi Ondoua


Tässä on etukäteen ajatellen kasassa kaikki ainekset (paitsi erämäärä) vuoden toistaiseksi parhaaksi otteluksi Suomessa. Ondoualla on valtava kokemusetu ja on mitä todennäköisimmin kaksikosta selkeästi taitavampi nyrkkeilijä. Kaupan päälle Bibi on yltänyt aiemminkin vierasvoittoihin eli ei varmasti säiky Olavinlinnassakaan. Tässä on vihdoinkin kaveri, joka tulee testaamaan Metzin suojauksen epäillyt aukot.

Mutta toisaalta Metz on nuorempi, tuoreempi, varmaankin kovalyöntisempi, luontaiselta kooltaan ainakin sarjaa isompi. Ja "when going gets tough..." niin silloin tappiottomat kundit pystyvät yleensä pelkällä voitonnälällään puristamaan pikkuisen extraa kehään. Kaikki nämä seikat puoltavat taas Metzin voittoa.

50/50 -asetelmasta lähdetään ja vielä sellaisesta 50/50stä, jossa odotusarvona on vauhdikas, värikäs ottelu. Tuo 50/50 on se, mikä nostaa tämän (etukäteen) Putkonen-Amadorin edelle. Toisaalta ottelijoiden uravaihe on kiinnostavampi ja eteenpäin vievämpi kuin Eklund-Hulyakevichissä. Ja nuo kaksi matsia ovat tällä hetkellä päänsä edellä muita vuoden ykkösotteluina.


Jose Antonio Sanchez Romero vs Yesner Talavera

Valitettavasti kahden latinon keskinäinen ei ehkä suomalaiskatsojiin uppoa, mutta Sanchez vs Talavera voi hyvinkin muodostua kelpo adjutantiksi edellämainitulle illan kruunulle. Sanchez on aiemminkin ollut lujilla juuri Savonlinnassa ja aggressiivisten vastustajien kanssa. Talavera on noin otteluhistoriansa perusteella jopa YLIvaarallinen kundi Sanchezille.

Tässä vaan on isompi vaara siitä, että Nicaraguan miehen voittomotivaatiot ovat karisseet jo kolmisen vuotta sitten ja tulee tekemään "virkamiesmäisen" pistetappion. Jos Metz vs Ondoua on 50-50 voittajasta niin tämä on 50-50 hyvästä ottelusta!


Sitten miinuksiin...

Lesterin, Laineen ja Ukuntan ottelut ovat aika surullista täytekamaa. Näiden kohdalla ei ole tainnut kiinnostaa kuin kustannusten minimointi. Keskeytyksiä/lattiaanlyöntejä/tyrmäyksiä voivat tarjota, mutta kamppailua sitäkin vähemmän.


Ja entäs "pää"ottelu...

Berman Sanchezin alimittaisuudesta Tatlin vastustajana on jo aika lailla leukaa louskutettu. Ja tietenkään tämä myrkkyhampaaton kobra, jonka kovat jätkät (Berchelt, Linares) tyrmäävät kättelyssä ja eurooppalaisen tason miehet (Amghar, Poulsen) saavat antautumistuulelle puoleen matkaan, ei ole MINKÄÄNLAINEN koetinkivi Edisille. Tämä nyt on selvää.

Mutta minä kyllä hyväksyn ja ymmärrän Berman Sanchezin vastustajavalintana tähän kohtaan. Takana on kuitenkin aika kova kolhu ja on perusteltua tehdä matsi, missä Edis ei AINOASTAAN kykene voittamaan, mutta kykenee MYÖS ottelemaan vapautuneesti, aggressiivisesti ja näyttävästi. Tässä mielessä ottelu on ihan OK. Minä en valita.


Mutta se tiedotusstrategia...

Voi olla että julkaistut puheet uppoavat savonlinnalaisiin, mutta nyrkkeilyn ystävä on kokenut myötähäpeää. Positiiviset fiilikset tästä tapahtumasta on tapettu paljon enemmän surkeilla mainospuheilla kuin varsinaisen ottelukortin huonoudella. Korttihan ei ole mitenkään toivoton (paikoitellen erinomainen), mutta positiivisia seikkoja ei ole osattu tuoda yhtään esiin - päinvastoin.

Myöhästyneet korjausehdotukset :

1) Tatli-Berman olisi pitänyt myydä otteluna, jossa valmentaja-manageri Pekka Mäki VAATII Edisiltä Terminaattorin otteita. Kunnollisessa tiedotteessa olisi sanottu about näin (siis Pekan suulla) :
Edisin on nyt ihan turha selitellä, että on kokenut kehäkettu tai jotain. Joo, onhan se lyönyt kundeja pihalle ja voittanut kaikki ne jotka se on pitänytkin voittaa. Entäs sitten??? Jos luulee / aikoo olevansa joskus vielä maailmanmestari, niin silloin tuollaista kaveria pätkitään päreiksi. Mä sanon nyt, että mikäli nicarakuano kävelee omin jaloin kulmaansa vielä viidennestä erästä niin sitten saa Ediskin kävellä kotimatkan Vantaalle!!! Näin on!

2) Ja toisekseen - matchmakerilla / tiedottajalla pitäisi olla rohkeutta nostaa co-main eventiksi illan paras (parhaat) ottelut. Jos ajatellaan, että Laineen Timppaa ei "kehdattu" pudottaa pois kun Mononen (hyvillä syillä) perui, niin silloin joko Lester tai Ukunta olisi (tällä vastustajaköörillä) pitänyt rohkeasti kipata illasta mäkeen ja vastineeksi pidentää "tosimatsit" Metz-Ondoua ja Sanchez-Talavera kahdeksaneräiseksi. Edelleen kyseisistä kahdesta ottelusta olisi pitänyt (tai pitäisi viimeistään huomenna) julkaista ihan omat tiedotteet. Nimittäin nyt tarvitaan TODELLA VIHKIYTYNYT nyrkkeilyn ystävä tietämään, että Savonlinnassa voidaan nähdä parikin aivan ERINOMAISTA kehäkamppailua!

3) Ja lopuksi näin suomalaiseen kilpailuperinteeseen peilaten todella "hurja" mielipide tai ehdotus. Minä olisin luultavasti sijoittanut ottelujärjestyksen niin, että Metz vs Ondoua (kasieräisenä tietenkin) olisi ollut illan VIIMEINEN matsi eli tavallaan pääotteluna Tatlin JÄLKEEN!

Joo, kuullostaa varmaan aika kreisiltä ja olisi takuulla kummastuttanut yleisön. Myönnän jopa, että siinä olisi ollut pelko siitä että Olavinlinna tyhjenee katsojista kun Tatli on shownsa lopettanut. "Vaarallinen" liike se olisi tosiaankin.

Mutta - uskon myös että tuollainen rohkea peliliike olisi saanut valtamediatkin (MTV3, Iltalehti, IS etc.) TOSI uteliaiksi. Eli näkyvät jutut siitä, että kukas on tämä Oskari "Nevöhöörd" Metz, joka yht'äkkiä ottelee Tatlin pääottelijana????? Siihen kun Oskari olisi iskenyt hienossa ottelussa arvokkaan voiton - niin avot - Ringside Gymin toiminnassa olisi ollut uusikin stara. Tatlin tähteähän tämä Savonlinnan ilta ei MILLÄÄN lopputuloksella kiillota yhtään...


Yhteenvetona - ilta on saamansa arvostelua parempi, mutta pirun huonosti markkinoitu ja ideoitu.
3 x
samovaari
New Kid on the Block
Viestit: 17
Liittynyt: 24.04.2009 18:09

07.08.2019 01:09

Laineelle olisi ollut suomalainen haastaja mut eipä uskaltanut ottaa, pelataan varman päälle
0 x
Flat Foot
Brawler
Viestit: 734
Liittynyt: 02.02.2016 09:04

07.08.2019 06:25

samovaari kirjoitti:
07.08.2019 01:09
Laineelle olisi ollut suomalainen haastaja mut eipä uskaltanut ottaa, pelataan varman päälle
Jaahas, kukas niin hurja Suomalainen on?
Laine ollut kovissa paikoissa, enkä usko että yksikään Suomalainen on niin kova että Laineella jäisi uskalluksesta kiinni.
Nimi olisi kiva tietää.
0 x
Marcello Salas
Brawler
Viestit: 648
Liittynyt: 06.08.2019 14:59

07.08.2019 08:02

Olisko kyseessä drummer boy Räsänen joka on palannut "piirrustuspyödän" äärestä pois ja mahdollisesti tekee uutta tulemista?
0 x
Marcello Salaatti.
seldon71
Prospect
Prospect
Viestit: 1246
Liittynyt: 16.01.2004 12:34

07.08.2019 09:20

Samovaari viitannee Dayron Lesteriin vastustajana, jota Timo "ei uskaltanut" kohdata.

Jos on kohdannut Tommy Langfordin, Fedor Chudinovin ja joukon muita kovia ulkomaaneläviä reissutöissä, niin ei varmasti pelkää Dayroniakaan.

Tämä on kuitenkin AMMATTInyrkkeilyä ja näin taustavoimien puolesta voin sanoa, että Dayronia Timo ei kuitenkaan kohtaa, jos ottelusta saatavilla oleva rahasumma on vain kymmenisen prosenttia vastaavan vaativista matkatöistä. Kyllä aivosolut pitää hinnoitellakin.

P.S. Laajemmassakin mitassa tällaiset "uskallus"kommentit kannattaisi jättää kokonaan väliin ennen kuin mahdollisesta ottelusta on tehty yhtäkään taloudellisesti kilpailukykyistä ottelutarjousta.
0 x
Marcello Salas
Brawler
Viestit: 648
Liittynyt: 06.08.2019 14:59

07.08.2019 09:32

Tämä oli toinen vaihtoehto, mikä itsellekin tuli mieleen. Dayron Lester tai Niklas Räsänen. Liekö sitten Räsänen pistänyt hansikkaat naulaan terveyshuolien vuoksi? Lesterin ja Laineen mahdollinen kohtaaminen joskus, niin olisi aika tasaväkinen taisto. Lesterillä tekninen taito parempi yms, Laineella kovempi pää ja loppuun asti yrittäminen, Lesteri voisi olla ihmeissään ja "pehmyt" kun ruveta lähi-ja puolietäisyydellä mättämään. Vaikka Räsänen otti pataan Lesteriltä, niin Ei Laine Lesteriä "pelkää", kun Laine on ottanut haasteita vastaan ennenkin, kuten Seldon totesi. On typerää ottaa iskuja päähän, vielä typerämpää on tehdä sitä ilmaiseksi, tuumi Elis Ask aikoinaan. Ja typerää on myös tehdä sitä "puoli-ilmaiseksi", joten tarjoukset osuu kohdalleen, niin Laineen ja Lesterin kohtaaminen olisi mahdollista. Joten tätä taustaa vasten toteamukset ns. uskalluksen puutteesta, on kuin tuuli huuhtelisi persettä.
https://yle.fi/urheilu/3-10030205
1 x
Marcello Salaatti.
Marcello Salas
Brawler
Viestit: 648
Liittynyt: 06.08.2019 14:59

09.08.2019 15:06

Bibi Ondua antaa Metzille pahan vastuksen. Tarkkana saa Metz olla kehässä, jos voittoa halajaa, testaa varmasti Metzin suojauksen aukot. Ei ole mikään tyrmääjätyyppi,. Hakee etäisyyttä etummaiselta, tykkää tulla painostamaan puoli-ja lähietäisyydelle pommittamaan koukkuja päähän ja vartaloon, myös välillä aika avoin, ottaa itsekin kuuppaan osumia. Metzin täytyy liikkua järkevästi kehässä, käyttää hyvin etummaista, jos antaa liikaa siimaa Ondualle ja antaa tulla pommittamaan koukkuja, niin aukot suojauksesta vastustaja löytää. Ondua on myös taitava, väistelee hyvin ja ylävartalo liikkuu, vaikuttaa myös fysiikaltaan vahvalta. Ondua on voitettavissa, tämä on Metzille todellinen tasonmittaus. Viimeiset Onduan 4 matsia ovat olleet mollivoittoisia, yksi MD-häviö ja kolme UD-häviöitä. joten iskunpaikka Metzille, vastustajaa ei kannata aliarvioida todellakaan.
https://boxrec.com/en/proboxer/570215
Viimeksi muokannut Marcello Salas, 09.08.2019 15:22. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
0 x
Marcello Salaatti.
seldon71
Prospect
Prospect
Viestit: 1246
Liittynyt: 16.01.2004 12:34

09.08.2019 15:17

Marcello Salas kirjoitti:
09.08.2019 15:06
Bibi Ondua antaa Metzille pahan vastuksen. Tarkkana saa Metz olla kehässä, jos voittoa halajaa, testaa varmasti Metzin suojauksen aukot.
Joo - kun vielä tarkemmin tsekkasin Metzin tähänastisen rekordin niin onhan kyseessä VALTAVA tasonnosto. Ondouan ja kaikkien edellisten vastustajien välissä on parin kerroksen verran ammattinyrkkeilijöitä.

Tämä ei tarkoita, että Metzillä ei olisi voitonmahdollisuuksia. Ei suinkaan - on Ondoua hävinnyt monta kertaa ja edelläkuvatusti Metzinkin nurkassa on omat etunsa.

Mutta se on totta, että Metz ei tuohon kehään MITÄÄN, jota Ondoua ei olisi jo useasti nähnyt. Ondoua tuo KILPAkehään sellaista osaamista mitä Metz on tavannut vain sparreissa.
0 x
jallis+
Club Fighter
Viestit: 102
Liittynyt: 24.07.2016 12:51

10.08.2019 20:39

Lester oli mummo kehään tullessaan ja myös kehässä. Ylimielistä, velttoa nyrkkeilyä. Tämä on nyt nähty.
0 x
jone
Contender
Contender
Viestit: 2741
Liittynyt: 21.05.2005 22:43

10.08.2019 20:42

Eipä saanut Lesterin poika juurikaan aplodeja,on liian täynnä itseään,ja noi kehään tulot on kyllä niin noloja että Sipiläkin myötä häpesi koko esitystä joka oli todella surkeaa showta .
0 x
jone
Contender
Contender
Viestit: 2741
Liittynyt: 21.05.2005 22:43

10.08.2019 21:25

No eipä oo juurikaan tuo Ugunta mennyt mihinkään suuntaan,samanlaista räpeltämistä ja huitomista kuin ennenkin,ja terävyydestä ei puhettakaan.
On se ihme ettei osata lyödä sitä etukäsi takakäsi yhdistelmää,no ei kaikki sitä voi oppia.
0 x
Vastaa Viestiin