Michael Nunn

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
Marcello Salas
Journeyman
Viestit: 489
Liittynyt: 06.08.2019 14:59

16.08.2019 15:36

Taitava vasenkätinen, joka luotti omaan taitoonsa. Todella taitavaa kehätyöskentelyä ja kaunista sellaista. Katkaisiko James Toneylle kärsitty yllätystappio 1991 nousun "aivan kirkkaimpien tähtien" joukkoon. Michael Nunn oli ylivoimaisessa pistejohdossa Toneyta vastaan, kunnes sitten James "light out" Toney sammutti täysin valot erässä 11. Toneysta muodostui kehälegenda, tosin jatkoi uraansa liian pitkälle. Oli vaikeuksissa ennen Toney matsia, esim. Iran Barkley kanssa, MD-voitto, samoin kuin Marlon Starlingin MD-voitto. Marlon Starling oli listan mukaan, kova luu nyrkkeilijänä:
https://boxrec.com/en/proboxer/955

Pysähtyikö tosiaan tähän Toney tappioon urakehitys ja taisi Don King olla taustalla sekoittamassa pakkaa managerina, ja sekaantuminen huumeisiin, joten urakehitys pysähtyi, eikä hänestä muodostunut samanlaista kehälegendaa kuin Toneysta.
Michael Nunnin nimi on painunut unohduksiin tai on haluttu unohtaa huumesekoilujen takia. Eikö sitten saanut enää "kunnon matseja" yllätystappion" jälkeen ja ongelmat henkilökohtaisessa elämässä alkoivat?

Aineksia olisi varmasti ollut "aivan kirkkaimpien tähtien joukkoon" sarjassaan, taisi vaan pysähtyä tuohon Toney tappioon "urakehitys" ja alkoi menemään ura alas, varsinkin jos itse on vetänyt huumeita ja diilannut niitä, sekaantui vääriin porukoihin.
Jos olen käsittänyt oikein, niin oli todella arvostettu nekkailija nyrkkeilutaitojensa vuoksi, eikä ollut mikään tuppisuu/taitava esiintyjä, taisi olla naisten päiväunien kohde :)
Nunnin listalla on kovia nimiä ja oli nopeat kädet, luotti omiin taitoihin kädet alhaalla otellen, taitavia väistöjä ja vastaiskuja/puolustusnyrkkeilyä, sekä oli kyky myös tyrmätä, lista ja highlighsit kertoo.

2002 joutui pitkäksi aikaa vankilaan ja ja 15 vuoden kakku. Olisko tosiaan ollut niin kova isku, tämä yllätystappio Toneylle, että polla meni sekaisin ja sekaantui huumeisiin pahemman kerran. Ei olisi ensimmäinen huippunyrkkeilijä tai lupaava ammattinyrkkeilijä, jonka ura pilaa huumeet. Esim. Ricky Hatton. Sugar Ray Leonard käytti piristeenä kokaiinia. Mike Alvaradolla oli käsittääkseni huumeiden kanssa ongelmia, Tommy Morrison otteli huipulla ja samaan aikaan juhli, veti viinaa ja huumeita, vietti railakasta elämää ja joka sitten eskaloitui aids-tartuntaan ja nukkui pois vain 44-vuotiaana, Kelly Pavlik vetii uransa alas alkoholismiin, tappiot Martinezille ja ikämies Hopskinsille olivat viimeinen niitti viinan lisäksi, joten onhan näitä "surullisia" tarinoita.

https://boxrec.com/en/proboxer/462

Viimeksi muokannut Marcello Salas, 19.08.2019 09:03. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
0 x
Marcello Salas
Journeyman
Viestit: 489
Liittynyt: 06.08.2019 14:59

17.08.2019 08:38

James Toneyn manageri oli ensimmäisiä ammattinyrkkeilyn naismanagereita. Jackie Kallen, ei huono. :) . Muistelen, että vuoden 1992 Suomen urheilulehdessä oli haastattelu James Toney&Jackie Kallen. Jackie Kallen nosti lahjakkuuden parrasvaloihin ja Nunn-matsista alkoi kehittyminen, puolustusnyrkkeilyn ja vastaiskujen "kehälegendaksi". Suomen urhelilulehdessä oli todella hyviä syväluotaavia artikkeleita ja haastatteluja nyrkkeilijöistä ja nyrkkeilysta yleensäkin. Muistelen olleen amatööristä nimeltä Jyri Kjäll haastattelu, jos muistan oikein, niin otsikko oli "nyrkkeilijän koskemattomat kasvot", saatan muistaa väärin, tämmöinen muistijälki mulla on.James Toney veti uransa aivan liian pitkälle, kuten myös Iran Barkley, joka oli surullinen esimerkki Punch runk-tyypistä. Iran Barkley oli teknisesti raakile, mutta kovalla päällä ja treenatulla fysiikalla raivasi tien kovempiin otteluihin.
http://ammattinyrkkeily.net/nyrkkeily.p ... %20osa%202

Evander Holyfiel veti uransa liian pitkällle (pakon sanelema, rahat loppu), kuten myös osittain Roy Jones Jr, pahoja tyrmäystappioita ikämiehenä Enzo Maccarinellille sekä Denis Lebejeville. Brian Nielsen oli kehäraakki, jonka paikka ei ollut enää kehässä ikämieheksi fyysisesti huomattavasti paremmassa kunnossa olevaa Holyfiediä vastaan, Huippukuntoinen verrattuna Nielseniin, joka teki kelvollisen uran ammattikehistä,. Kaivettiin jostain "kaapiston" uumenista reilun 10 v tauon jälkeen uudestaan ammattikehään.
Muhammed Ali veti uransa aivan liian pitkälle myöskin. Joten riittäähän näitä.

Osikon Michale Nunn oli nyrkkeilytaidollisesti poikkeuksellisen etevä, mieleen tulee Pernell "Sweet pea" Whitaker, joka oli vielä taitavampi, tyylillisesti samaa, molemmat erittäin taitavia vasenkätisiä. Whitaker oli todellakin poikkeuksellisen hyvä nyrkkeilijä, tappiotakin hänelle tuli, lista on kovaa tekoa. Nyrkkeilylegenda kuoli vähän aikaa sitten traagisesti jäätyään auton ylijajamaksi
https://boxrec.com/en/proboxer/555
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nyr ... #gs.wd99y8

Viimeksi muokannut Marcello Salas, 19.08.2019 09:01. Yhteensä muokattu 10 kertaa.
0 x
Marcello Salas
Journeyman
Viestit: 489
Liittynyt: 06.08.2019 14:59

17.08.2019 09:15

vahinkoviesti, poistin.
0 x
Vastaa Viestiin