Anthony Joshua vs Andy Ruiz jr. II

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
sofokles
Brawler
Viestit: 854
Liittynyt: 28.06.2008 22:59

09.12.2019 21:59

TrashTalk kirjoitti:
09.12.2019 15:59
Ääh... Fury voittaa toki. Se on tässä samassa leikissä parempi kuin AJ. Fury voi myös voittaa Wilderin, siihen ei AJ:lla ole mitään saumaa.

Mutta jotta täällä kaikki olisi tyytyväisiä niin taistelijat pitäisi valaa betoniin keskelle kehää lähietäisyydelle ja se joka viimisenä hengittää voittaa... Tai sitten tuodaan takaisin vanhat hyvät ajat ja rajoittamattomat erä määrät! Kummallakin tavalla joku tippuu jossain vaiheessa ;)

Ensimmäisen kappaleen teksteistä samaa mieltä.
Siitä pitääkö jompi kumpi ottelijoista lyödä tajuttomaksi, että yleisö on tyytyväinen, olen eri mieltä. Nyrkkeilyssä on oteltu mahtavia otteluja, jotka ovat menneet pisteille. Esimerkiksi tämä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Fight_of_the_Century

Maailmanmestarin on oltava mestarin arvoinen kehässä. Mielestäni yleisö haluaa nähdä taistelijan. Mestarilta odotetaan sitä. Tässä nyt käydyssä ottelussa ei ollut mitään draamaa. AJ on kyllä fiksu ja hieno mies. Mestarilta odotetaan kuitenkin muutakin. Muistan jonkun ammattinyrkkeilijän sanoneen hävityn ottelun jälkeen näin: "I'm not an animal anymore." Jotain sellaista hyvässä taistelijassa yleisö arvostaa.
0 x
Pasi Fisti
Journeyman
Viestit: 268
Liittynyt: 16.06.2019 17:33

10.12.2019 12:01

JOKUMUU kirjoitti:
09.12.2019 20:09

Ei ollut tarkoitettu trolliksi vaan provosoimaan. Täysin yksiulotteisen ja törkeän ylipainoisen Ruizin voitto olisi ollut katastrofaalinen imago tappio koko nyrkkeilylle ja jos joku niin tuo voitto olisi vienyt uskottavuuden koko nyrkkeilyltä ja ohjannut ison joukon faneja seuraamaan häkkitappelua tai vaikka kanssantansseja.
Minkä ihmeen takia? Jos Ruiz olisi tempaissu Joshuan toistamiseen katolleen, niin mikä olisi ero ekan matsin Ruizin juhlintaan? Oikeastaan tämän ottelun teki huonoksi juuri se, että Ruiz ei pystynyt kertaakaan osumaan kunnolla.

Aika kehnoja faneja, jos yhden huonon ottelun takia vaihtavat ihan eri lajiin. Etenkin kun viime vuosina on hemmoteltu raskaassa sarjassa oikein kunnolla.
0 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6224
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

10.12.2019 21:57

JOKUMUU kirjoitti:
09.12.2019 20:09
Ei ollut tarkoitettu trolliksi vaan provosoimaan. Täysin yksiulotteisen ja törkeän ylipainoisen Ruizin voitto olisi ollut katastrofaalinen imago tappio koko nyrkkeilylle ja jos joku niin tuo voitto olisi vienyt uskottavuuden koko nyrkkeilyltä ja ohjannut ison joukon faneja seuraamaan häkkitappelua tai vaikka kanssantansseja.
Empä kyllä usko, että tuokaan matsi uusia nyrkkeilyfaneja synnytti. Eikä tuo asia edes mene noin. Ehkä sitten, jos joku ei koskaan ennen ole nyrkkeilyä nähnyt ja näki vain tuon viimeisen matsin, niin siinä tapauksessa. Olihan siinä Povetkin vs. Hunter ja Whyte vs. Wach matsitkin missä lyötiin molemmin käsin koko rahan edestä. Ja nyrkkeilyssähän tuollaisia jäniksiä mestareiksi pääseekin, häkkitappelussa tuskin pääsee. Joten jos tuon matsin takia jokus ei nyrkkeily kiinnosta, niin ihan aiheesta eikä varmasti johdu Ruizin läskeistä vaan Joosuan loikkimisesta ja jänistämisestä ja että vielä tommosella touhulla VOITTAA MAAILMANMESTARUUDEN!!! Vähän kun fudiksessa yhden maalin saatuaan keskittyisi potkimaan vaan loppuajan palloa katsomoon.
Pasi Fisti kirjoitti:
10.12.2019 12:01
Minkä ihmeen takia? Jos Ruiz olisi tempaissu Joshuan toistamiseen katolleen, niin mikä olisi ero ekan matsin Ruizin juhlintaan? Oikeastaan tämän ottelun teki huonoksi juuri se, että Ruiz ei pystynyt kertaakaan osumaan kunnolla.
Tuossa vaan ei yksinkertaisesti Joosuan jänistämisen takia tapahtunut mitään tuossa matsissa.
Aika kehnoja faneja, jos yhden huonon ottelun takia vaihtavat ihan eri lajiin. Etenkin kun viime vuosina on hemmoteltu raskaassa sarjassa oikein kunnolla.
Ei tuo asia noinkaan mene. En oikeastaan juurikaan usko sellaiseen urheilulajifanaattisuuteen ollenkaan. Ei kukaan vaan jaksa huonoja matseja katsoa kuka vähänkään on lajia seurannut ja siitä on jyvällä. Ja jos nyrkkeily kiinnostaa, niin hyviä matseja varmaan mielelään katsoo. Ei se ole fanattisuudesta kiinni, mistä lajista pitää, vaan toisesta vaan saa elämyksiä ehkä enemmän kuin toisesta. Enkä usko että kukaan ainakaan aikuinen ihminen niin ajattelee, että "Noin huono matsi! Minen kyllä enää nyrkkeilyä kato ikinä!" Sensijaan: jos joku onneton meni ja maksoi tuosta matsista esim. sen Viaplayn PPV:n, niin tuon kokemuksen perusteella se on täysin validi ja ymmärrettävä perustelu, jos joku ajattelee, että "Toista kertaa en sitä virhettä tee, että raskaan sarjan nyrkkeilyn MM-matsin näkemisestä jotain maksaisin." Kyllä muakin ottais pannuun vaikka matseja kuitenkin meinaan vielä katsoa tulevaisuudessakin.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Pasi Fisti
Journeyman
Viestit: 268
Liittynyt: 16.06.2019 17:33

11.12.2019 17:19

Leifhackman kirjoitti:
10.12.2019 21:57

Tuossa vaan ei yksinkertaisesti Joosuan jänistämisen takia tapahtunut mitään tuossa matsissa.
Suosiollako sen olisi pitänyt hävitä? Teddy Atlas tuntuu ymmärtävän aika paljon paremmin.
Joshuan piti tehdä jotain, jotta ottelun lopputulos ei olisi sama. Hän rääkkäsi itseään armottomasti salilla, sulatti kilokaupalla ylimääräisiä lihaksia ja oli taktiikkansa vaatimassa kunnossa.

Se että ottelu oli surkea on sitten toinen juttu, mutta jos Joshua tiimeineen ei uskonut millään muulla taktiikalla pystyvänsä volittoon, niin tyhmäähän se olisi ollut lähteä otteluun häviävällä taktiikalla.

Vaikka sanottaisiin Joshuasta mitä tahansa, niin hän on jälleen kuskin paikalla ja suunnittelee seuraavia rahakkaita tittelinpuolustusotteluita. Häviöllä oltaisiinkin mietitty lopettamista tai ainakin oltaisiin jouduttu aloittamaan kaiken rakentaminen alusta ja silloin ainakin itseluottamus olisi aika heikoilla. Nyt se ei ainakaan ole yhtä heikko kuin mitä se olisi kahden häviön jälkeen.
2 x
ulledulle
Club Fighter
Viestit: 114
Liittynyt: 12.02.2019 15:55

11.12.2019 21:23

Vaikka en Joshuan fani olekaan niin minusta tuo oli oikein kypsä ja hyvä esitys Joshualta. Juuri tuollaisella taktiikallahan tuohon matsiin piti lähteäkin ja pitää Ruiz etäällä. Kaikki muistaa miten viimeksi kävi niin miksi ottaa tarpeeton riski, että juoksisi uudestaan nyrkkiin? Jännä juttu, että kun Joshua outboxaa kaverin ja ottelee etäältä niin se on jänishousu ja, jos olisi tullut taas tyrmätyksi niin se olisi p*ska. Eihän kukaan tuossa tilanteessa hirveällä riskillä lähtisi hakemaan tyrmäystä, kun ollaan selvässä johdossa ja tiedostetaan omat heikkous (leuka).

Furyhan tekee tuota samaa joka matsissa, onko hän pelkuri ja jänishousu?
2 x
Avatar
Voldye
Prospect
Prospect
Viestit: 2433
Liittynyt: 12.09.2007 19:19
Paikkakunta: Hämeenlinna

12.12.2019 01:47

Nyt tulee myöhäisen duunivuoron jälkeen, voi mennä sekavaksi.

Se näkökulma mitä itse tähän yritin tuoda oli se, että Joshua otteli kyllä viisaasti ja hienosti, mutta se henkinen lukko oli silti käsin kosketeltavaa vaikka paperille jää muistoksi kurinalainen esitys ja ylivoimainen voitto uusinnasta. Enemmän mua härnää se mitä tämä kertoi mulle tulevasta. Tätä on vähän hankala selittää, koska nää on niitä ottelun aikana ''rivien välistä'' bongattavia asioita kehonkielestä ja mentaalipuolesta. Sen sanon suoraan, että ne jotka vertasivat Joshuan varovaisuutta Klitschkoon ja Furyyn niin.. Vähän on silmä hukassa. Fury ja Klitschko ottelevat vahvuuksillaan takajalalla ja tekevät sen aika systemaattisesti kaveria murtaen, oikealla haetaan paikkaa maltillisesti mutta se on täysin valmiina ojentumaan sieltä joka kerta kun kaveri imee täkyn. tää Joshuan oli enemmän veitsenterän viiltävän keskittynyt esitys, joka kuitenkin tiivistyi ''keskity, älä mokaa, keskity, älä mokaa, keskity, älä mokaa'' mantran toistamiseen hänen mielessään.

Tästä voidaan puhua loistava ja kurinalaisena esityksenä, se on hyväksyttävää. Mutta samalla itse kyseenalaistan todella paljon sitä, että oliko se Ruiz oikeasti niin vaarallinen ja taitava hyökkääjä ettei sitä oikeata uskallettu ojentaa aivan päivänselvissäkään paikoissa vastaan. Se kertoo mulle väistämättä, että siellä on suuremmassa tai pienemmässä määrin ylikorostuneita peikkoja takaraivossa, jotka heijastuivat vieläpä tilanteisiin joissa AJ:lla ei ole koko urallaan ollut ongelmia. Nyt niistä vanhojen vahvuusalueiden välttelyistä puhutaankin yhtäkkiä vähän turhanin sokeasti ''loistava taktisena valintana'', en oikein ymmärrä tätä täysin. - Niin olihan siellä hieno taktiikka, mutta kovin vähän uskallettiin käyttää suuria vahvuuksia vaikka niihin olisi nimeomaan turvallisestikkin ollut mahdollisuus. Siis rehellisesti uskon, että jos AJ ois uskaltanut nyrkkeillä hyökkäystaidoillaan fiksusti niin tuo matsi olisi aivan turvallisella esityksellä saattanut katketa jo kuuteen erään. Nyt vältettiin riskejä, tilanteissa joissa ei edes ollut riskejä ja usein nämä tilanteet olivat vähän nurinkurisesti juurikin niitä Aj:n osa-alueita joissa hänellä on poikkeukselliset vahvuudet. Siis Ruizin todellinen kunto ei varmaan tullut edes esille, se oli varmaan oikeasti vielä tätäkin todellisuutta hirveämpi ja enemmän kuin poikkilyötävä.


Katseet mulla kääntyy Wilderiin: Toi Aj:n oikea ei muuten tule lähtemään yhtään sen vapaammin siinä ottelussa jos nyt jotain lukkoja ei saada purettua. Kyllä se oli oman pään peikot jotka pidättelivät Aj:ta vähintään yhtä paljon kuin mestarillisesti luotu taktiikka. Ja tää kaikki kumpuaa sieltä Ruiz 1:stä vaikka ottelutilanteet, joissa virheet tapahtuivat eivät olleet mitenkään verrannollisia aj:n perusnyrkkeilyyn, jonka kanssa harvemmin on joutunut kuseen ketään vastaan. Nyt näytti siltä kuin joutuisi perusnyrkkeilyään peittämään erilaisilla taktisilla ja varovaisilla valinnoilla vaikka siihen ei ollut eikä ole tuossa mittakaavassa olevaa syytä olemassakaan.

En sano, että Joshua on ohi mutta Ruiz 1:stä edelleen on paljon työstettävää henkisellä puolella, jotta miehestä tullaan vielä paras terä saamaan irti tulevaisuudessakin.
3 x
''be confident in your own abilities, respectfull towards youre opponent, beast in the ring, humble in victory.'' - cesare-borgia ESB
ulledulle
Club Fighter
Viestit: 114
Liittynyt: 12.02.2019 15:55

12.12.2019 07:45

Erittäin hyvin sanottu edelliseltä. Siitä olen kyllä ihan samaa mieltä, kuten oli moni asiantuntijakin, että tuo pelko ja liiallinenkin varovaisuus paistoi läpi kaikessa tekemisessä. Oliko se nyt iltalehdessä vai -sanomissa, jossa toimittaja oli otsikoinut juttunsa, että: "Joshualta on lyöty luonto pois". Voi ihan hyvin olla tottakin, että ei enää koskaan ole entisensä.

Nythän vaan tilanne oli se, että oli käytännössä pakko pystyä kairaamaan se voitto ja mahdollisimman turvallisesti. Ei yksinkertaisesti saanut hävitä. Se oli henkisesti ja urankin kannalta tärkeää, jotta Joshua voi jatkaa "comebackiaan", joten siinä mielessä tuo oli ainoa oikea tapa lähteä matsiin. Pulevia vastaan varmaan mennään ihan samalla tavalla ja Usykia vastaan juostaan yhdessä hippaa. Mielenkiintoista sitten aikanaan nähdä, kun vastassa on joku kovalyöntinen kaveri (Wilder, Whyte jne), että miten Joshua lähtee matsiin tai mitä tapahtuu, kun omiin kolahtaa.
0 x
Pasi Fisti
Journeyman
Viestit: 268
Liittynyt: 16.06.2019 17:33

12.12.2019 12:24

Voldye kirjoitti:
12.12.2019 01:47
Nyt vältettiin riskejä, tilanteissa joissa ei edes ollut riskejä ja usein nämä tilanteet olivat vähän nurinkurisesti juurikin niitä Aj:n osa-alueita joissa hänellä on poikkeukselliset vahvuudet.
Olet aivan oikeassa, mutta johtuiko se pelosta vai lähinnä siitä, että ei luotettu omaan arvioon milloin voi hyökätä, joten päätettiin olla ultravarovainen.

Ainahan otellaan vastustajan mukaan ja totuus nähdään sitten, kun vastassa on kaveri, jota vastaan pitää ottaa riskejäkin.
Jos tuollainen luontainen alitajuntaiset päätökset milloin hyökätään kunnolla ja milloin vetäydytään ovat Joshualla menneet rikki, niin mies on kyllä silloin entinen. Kyllähän se silloin jonkinlaista pelkoa on, aivan sama kuin mäkihyppääjällä, joka ei uskalla vetää rennosti tai seiväshyppääjällä, jolla vaan usko loppuu juostessa kohti rimaa.

Silti tuo pelko on vähän erilaista kuin normaalilla ihmisellä, joka ei sinne kehään edes uskaltaisi mennä. Oikeastaan rohkeampaa miestä ei olekaan, joka tietää ettei enää pysty siihen mitä ennen, mutta menee silti ottamaan sen selkäsaunansa. Silloin sitä pitäisi kyllä suojella omalta rohkeudeltaan.
0 x
bullbear83
Journeyman
Viestit: 289
Liittynyt: 29.10.2017 23:52

13.12.2019 12:59

Wilderiltä viiltävää palautetta Joshualle iltasanomissa:

" Pitää dominoda! Ehkä olen liian raju, liian kova ja liian iso unelma tälle aikakaudelle, ehkä maailmaan halutaan tätä kivaa paskaa. Minun mentaliteettini on ihan toinen. Mutta kun mietin itseäni mestarina – siis mestarina – silloin pitää haluta antaa kunnolla turpaan."
0 x
Vastaa Viestiin