Timo Laine vs Erik Bazinyan

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
seldon71
Prospect
Prospect
Viestit: 1246
Liittynyt: 16.01.2004 12:34

21.02.2020 23:49

Jos joku haluaa Rimouskin iltaa seurata, niin televisioiva kanava on TVA Sports 1. Lähetys alkaa klo 19 paikallista aikaa ja päättyy 23.30. Timon matsi ilmeisesti noin kymmeneltä.

Suomessa kello on 7 tuntia pidemmällä kuin täällä.

P.S. En tiedä löytyykö streameja, mutta tiedättepä kanavan.
0 x
sepposalkkareista
Club Fighter
Viestit: 92
Liittynyt: 18.03.2015 22:12

23.02.2020 08:09

Linkistä tyrmäys.

Mielestäni turhan kauan antoi tuomari lopussa kurittaa Lainetta, aika yhtä maalia oli. Luulisi kulman muutenkin heittävän pyyhkeen kehään, tietäen ettei Timo varmasti itse luovuta millään.

Muiden mielipide?

Joka tapauksessa tsemppiä Timolle jatkoon. Olet yksi harvoista suomalaisnyrkkeilijöistä, joita jaksaa seurata ja todellinen soturi.

1 x
seldon71
Prospect
Prospect
Viestit: 1246
Liittynyt: 16.01.2004 12:34

23.02.2020 10:31

sepposalkkareista kirjoitti:
23.02.2020 08:09
Linkistä tyrmäys.

Mielestäni turhan kauan antoi tuomari lopussa kurittaa Lainetta, aika yhtä maalia oli. Luulisi kulman muutenkin heittävän pyyhkeen kehään, tietäen ettei Timo varmasti itse luovuta millään.

Muiden mielipide?

Joka tapauksessa tsemppiä Timolle jatkoon. Olet yksi harvoista suomalaisnyrkkeilijöistä, joita jaksaa seurata ja todellinen soturi.

Pyyhkeenheitto nimenomaisesti kiellettiin sääntökokouksessa. Toki kulmalla olisi ollut muita tapoja osoittaa luovuttamisensa.

Ja joo - jollei kehätuomari (on lähimpänä, näkee iskut ja Timon katseen parhaiten) olisi ollut "keskeytysvalmiina" niin olisin luovuttanut muutamaa sekuntia aiemmin. Mutta kun näki että Griffin on liipaisimella väliinmenon suhteen niin ryntäys huitomaan pyyhkeellä vastakkaiseen kulmaan olisi voinut vaan aiheuttaa riskaabelin keskittymishäiriön niin Timolle kuin tuomarillekin. Toisekseen - ottelijan nyrkkeily-ylpeydelle on parempi tulla kehätuomarin kuin avustajan keskeyttämäksi. Täydellinen aika olisi toki ollut 6-8 lyöntiä aiemmin.
2 x
sofokles
Brawler
Viestit: 854
Liittynyt: 28.06.2008 22:59

26.02.2020 10:01

Aina toisinaan, yleensä jonkin ottelun jälkeen herää tämä keskustelu siitä, että pitäisikö keskeyttää ja missä vaiheessa ja kenen tulee keskeyttää epätasainen ottelu. Toisaalta hyvä, että näin on. Se vain kertoo siitä, että nyrkkeilyä seuraavat ajattelevat myös kehässä olevia nyrkkeilijöitä.
Yleistäen voidaan kai sanoa, että epätasaiset ottelut keskeytetään ajoissa. Tällainen kuva minulla on vuosien lajin seuraamisen kokemuksella. Puhun nyt sitten koko ajan miesten ammattinyrkkeily otteluista. En äkkiseltään muista tähän liian myöhään keskeytettyä ottelua, mutta foorumilla on loistavia tilastojen seuraajia ja tietäjiä, joten heiltä voi varmaan saada asiaan apuja.

Kirjoitukseni varsinainen ajatus on siinä, että niin kauan kun kukaan ei ole pakotettuna kehään mennyt, niin keskeyttäminen toisen puolesta on aina ratkaisu, joka tehdään toisen puolesta. Quentin Tarantinon elokuvassa Django otetaan esiin Mandingo fighting. Legendana elävä taru (tai totuus) Yhdysvaltain Etelä-Valtioissa tapahtuneista orjien välisistä otteluista, joissa huhujen ja tarujen mukaan oteltiin kuolemaan asti, tarkoituksena viihdyttää orjien omistajia.

https://www.huffpost.com/entry/django-u ... _n_2366113

Tämä kaikki on ehkä vain tarua, mutta antaa keskusteluun ihan mielenkiintoisen näkökulman. Pakottamisen näkökulman. Mandingo taruissa ottelijat olivat pakotettuja, koska olivat käytännössä omistajiensa omaisuutta. Se, kannattiko kenenkään orjia omistavan lopulta oikeasti laittaa oma (hyväkuntoinen työntekijä) ottelemaan kuolemaan asti, puhuu ehkä sen puolesta, että tällaisia otteluja ei ehkä sittenkään käyty.

Keskyttäminen toisen puolesta ottelussa, jossa kukaan ei ole kehässä pakotettuna on perusteltua siinä vaiheessa, kun oma ottelija on tiedostamaton siitä mitä hänelle tai hänen ympärillään tapahtuu. Koen, että se on siinä tilanteessa myös oikein.

Vapaaehtoisena otteleminen tuo keskeyttämisiin oman näkökulman. Kuinka paljon on kunnioitettava oman ottelijan "kehä-ylpeyttä" (loistava ilmaisu muuten). Nyrkkeilijät yleensä ovat taistelijoita, ja häviäminen on monelle lähes maailmanloppu. Toisaalta ei voi antaa oman ottelijan loukkaantua tai kuolla kehään, vain tämän yksilöllistä näkemystä kunnioittaen (vai voiko)?

Moralisointi on helppoa (syyllistyn siihen itsekin) jos nyrkkeilijä tulee rajusti tyrmätyksi. Toisaalta on nautinto katsoa taistelua sisältäviä otteluja. Lyömistä kaikki nyrkkeilyn ystävät kuitenkin katsovat katsoessaan nyrkkeilyä. Lyömistä nyrkkeilyssä opetetaan ja nyrkeillä kehässä ottelun voittaminen on nyrkkeily ottelun tavoite. Nyrkkeily ottelun päämäärä on voittaa lyömällä vastustaja kehässä. Tämän takia nyrkkeilystä ei koskaan poistu keskeytykset.
On hyvä, että nyrkkeilyn ystävät puhuvat keskeytyksistä, koska lajin luonteesta johtuen niitä on niin kauan kuin nyrkkeilyä on.
0 x
Vastaa Viestiin