Kaikkea ajankohtaista nyrkkeilystä

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
jone
Contender
Contender
Viestit: 2743
Liittynyt: 21.05.2005 22:43

05.12.2014 16:41

Kössikenguru kirjoitti:kyseessä taitaa olla nyrkkeilijä joka voitti muistaakseni a-jun pm kultaa ja finaalissa voitti pistein Andreas Evensenin :wink: jos joku tietää olenko aivan väärässä

edit. taisi ollakin semi finaali voitto evensen ja finaalissa voitti toisen suomalaisen joka otteli ammattilaisena suomen mestaruusvyöstäkin.

2003 nuorten pm kisoissa Niclas Liljeqvist voitti semifinaaleissa Evensenin ja finaalissa Myllylän joka otteli Piispasen kanssa sm proosta :o
0 x
JanneR
Prospect
Prospect
Viestit: 1699
Liittynyt: 26.10.2008 15:22

05.12.2014 17:49

Leifhackman kirjoitti:
Suoraansanoen aika vaikea käsittää, että aiheutettu aivovamma todetaan vuosien päästä pahoinpitelystä alkuperäistä pahemmaksi, ja diagnoosi kelpaa oikeudessa näyttönä suuremmasta haitasta, jos kaveri on kokoajan samalla aktiivisesti nyrkkeillyt.

Vaikea kuvitella, ettei tuo valmentaja koskaan olisi kellään huomannut mitään oireita syntyneen iskujen ottamisesta johtuen vuosien varrella. Tässä suhteessa olisi muuten mielenkiintoista tehdä pitkän aikavälin tutkimusta asiasta siten, että nyrkkeilyn harrastajaa haastateltaisiin ja haastattelu kuvattaisiin videolle esim. puolen vuoden tai vuoden välein. Kun esim. kymmenen vuoden välein tehtyjä haastatteluja vertailisi, niin sitten näkisi onko ollut mitään vaikutusta millään mihinkään.
Kuules Lefa. Vähän faktaa siitä mihin korvaus perustuu. Aivovammakorvaus perustuu aina siihen ensimmäiseen diagnoosiin.
Kaverini ollut 2 vuotta sairaslomalla juurikin aivovamman osalta ja esimerkiksi vakuutusyhtiön korvaus vammaluokasta perustuu vain ja ainoastaan ensimmäiseen diagnoosiin jossa vamman vakavuus luokitellaan. Vaikea aivovamma on aina luokkaa 11-14 (asteikko 1-20). Päälle tulee ulkonäölliset ja ja muut seikat jotka korottavat korvausluokkaa (leikkausarvet, mahdolliset kalloluunpaikkaus operaation aiheuttamat pään muodonmuutokset jne). Näitä kororttavia luokkia ei ihan heti tapahtuman satuttua tietenkään voi diagnosoida. Lain mukaan paranemisen tasolla ei ole mitään merkitystä aivovammakorvauksen luokituksen pienentämiseen. Katselin juttua vain hieman alusta ja tuo kohta jossa uhrin käytöksen muuttuminen särähti korvaan. Ihan tunnetut neurokirurgit eivät osaa sanoa miten ihmisen mieli ja käyttäytyminen muuttuu aivovamman seurauksena. usein aivovammasta kärsivän käyttäytyminen muuttuu vihaisemmaksi ja ärtyneisemmäksi, mutta itse olen taas tavannut täysin päinvastaista muuttumista. Lekuri kun ei tiedä syitä niin miksi niitä faktoina pidetään.
0 x
tupakkamies
Club Fighter
Viestit: 170
Liittynyt: 14.09.2013 20:50

06.12.2014 08:11

Donaire ei sitten ripustanut hanskoja naulaan. Seuraava ottelu on 8. maaliskuuta ja vastassa TBA, joka ei ole "tappaja". Sarja on vaihtunut 122 paunaisiin.

Samassa illassa myös Zhou Shiming vs. Amnat Ruenroeng, jotka ottelevat IBF:n flyweight-tittelistä, jonka thaikku voitti Rocky Fuentes -matsissa, ja jota on puolustanut kahdesti Kazuto Iokaa ja McWilliams Arroyota vastaan.

Nyt taitanee tulla kiinalaiselle noutaja.

edit.

Thaikun IBF-tittelimatsit:
https://www.youtube.com/watch?v=bQ9HioD6zRo
https://www.youtube.com/watch?v=yhRfh_VhG80
https://www.youtube.com/watch?v=n0UM2pEaFJE
0 x
Avatar
jahee
Contender
Contender
Viestit: 3371
Liittynyt: 03.02.2011 11:03

06.12.2014 11:01

tupakkamies kirjoitti: Nyt taitanee tulla kiinalaiselle noutaja.
Aika kovan heitit. En tiedä onko vielä vedonlyöntikertoimia mutta uskoisin Zou Shimingin olevan selkeä ennakkosuosikki.
Macao on kiinalaisille käytännössä kotikehä ja Zou Shiming on heidän ykkösnyrkkeilijä, voittaakseen thaikun on oltava selkeästi parempi ja koska hän ei ole tyrmääjä niin se tulee olemaan vaikeata.

Shiming näytti huonolta ensimmäisissä matseissaan mutta jo viimeisessä tekeminen oli sitä tasoa että sillä ollaan top 10:ssä omassa painoluokassa. On toki selvää että valtava step up tämä Zoulle on.

Thaikun mahdollisuus on siinä että pystyy hyvällä liikkeellään ja paremmalla ulottuvuudellaan pitämään Shimingin etäällä.
0 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6403
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

07.12.2014 04:04

Kössikenguru: Kyllä muutkin päähän kohdistuneet iskut vaurioittaa aivoja kuin ne, mistä seuraa pyörtyminen tms. En Kössi anna esimerkkejä, en viitsi asiaan täysin sivullisten ihmisten nimiä alkaa täällä mainitsemaan. Mutta kaksi kaveria tiedän ja amatöörinä ottelivat kumpikin, lopettivat parikymmentä vuotta sitten. Kummastakin huomaa heti kun sanovat jotain, että kaikki ei ole kohdallaan. Samoin silmissä on kyllä varsin lasittunut tuijotus. Järki niillä kyllä pelaa ihan normaalin oloisesti kummallakin. Ja ihan samaa olen huomannut myös kun tv:stä olen entisiä nyrkkeiljöitä nähnyt. En kaikissa, mutta joissakin. Pidän tosiaan erikoisena, jos ei nyrkkeilypiireissä ole törmännyt niihin, joiden puhe sammaltaa selvänäkin ja on ns. jäänyt "pitkät päälle".

Alkoholihan vaurioittaa keskushermostoa, se on tunnettu juttu juu. Tosin, itse tiedän kaverin, joka omien puheidensa mukaan veti kännit 9 v ajan 6 kertaa viikossa, itsekin kyllä tein havainnon että aina kun sitä näki niinä vuosina niin kännissähän se oli. Tuossa 6 kerrassa voi olla vähän jotain "omaa kehua". Nykyään juo "vain" kaksi kertaa viikossa. Tunsin tämän heppusen ennen tuota kosteamman kauden alkua, ja nykyisin kun olen nähnyt kaveria pelkästään selvin päin, tämä vaikuttaa ihan normaalilta. Kaveri on muusikko, ja soittohommatkin sujuu edelleen... vai pitäisikö sanoa "taas". Eihän siitä kännissä mitään tullut.

JanneR: Sä puhut nyt ihan eriasiasta. Mulle jäi se käsitys, että tuossa ohjelmassa nimenomaan on uusi lääkärin arviointi tehty ja todettu, että haitta-aste onkin suurempi kuin alkuperäisessä arvioinnissa. Alkuperäisen arvioinnin muistaakseni ohjelman mukaan teki neurologi, joka oli ollut vuoden alan hommissa. Tuohon tapaukseen liittyen ei mainittu että kenellekään mitään leikkauksia olisi tehty.

Musta se on aika erikoista, että jos kaveri harrastaa nyrkkeilyä vuosia ja sitten nakkikiskajonossa saa yhden (1) iskun päähänsä, niin joku lääkäri tietää että nimenomaan se yksi isku aiheutti aivovamman ja vuosien nyrkkeilyllä ei ole mitään merkitystä. Lyödä tämä nyrkkeiljäkin oli yrittänyt, mutta ei osunut. Mun muistaakseni ohjelmassa ei mainittu mitään, että tämä nyrkkeiljä olisi kaatunut tai edes menettänyt tasapainonsa iskun osuessa, puhumattakaan että olisi pyörtynyt tai menettänyt tajuntansa tms. Noh, tuon ekan asiantintijalääkärin arvion jälkeen kaveri jatkaa nyrkkeilyä vielä vuosia, ja lääkäri pystyy sanomaan että nimenomaan sen nakkikiskalla saadun iskun aiheuttama aivovamma onkin pahempi kuin alunperin arvioitiin. Taaskaan nyrkkeilyllä ei ole ollut aivoihin mitään vaikutusta. Sellainen kuva mulle jäi tuosta ohjelmasta. Oikaiskaa ihmeessä jos muistan väärin.

Kyllähän tuon nyt tajuaa lapsikin, että rahaa tämä ex-nyrkkeilijä ja tämän lakimies tuossa ovat pumppaamassa. Mahdollisimman monta eri lakijuttua vaan vireille, niin nyrkkeilijä kun on varaton, lakimies saa palkkiorahansa valtion kirstusta. Ja kun vastapuolikin on varaton, niin jos juttuja voittaa ja määrätään vastapuolelle korvauksia, nekin maksaa valtio. Ohjelmassa kritisoitiin sitä, että normaalit töissä käyvät ja palkkaa saavat ihmiset eivät pysty tuollaiseen oikeusruljanssiin mitenkään, kun joutuvat ne itse maksamaan.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
antti_lk
Journeyman
Viestit: 396
Liittynyt: 16.09.2004 01:44
Paikkakunta: Vantaa

07.12.2014 06:54

Leifhackman kirjoitti:Musta se on aika erikoista, että jos kaveri harrastaa nyrkkeilyä vuosia ja sitten nakkikiskajonossa saa yhden (1) iskun päähänsä, niin joku lääkäri tietää että nimenomaan se yksi isku aiheutti aivovamman ja vuosien nyrkkeilyllä ei ole mitään merkitystä.
Olisi Lefa parempi ettet taas kirjoittaisi asioista joista et tiedä tai tajua yhtään mitään. Nyrkkeilyn harrastaminen, varsinkaan amatööreissä, ei tarkoita sitä että vuosien harjoittelun ja kilpailemisen tuloksena saisi aivovamman, niin kuin tuossa nyt täysin idioottimaisesti esität. Nyrkkeily on urheilua, jossa on tarkoitus lyödä ja olla tulematta lyödyksi. Saleilla ei hakata päitä toisten nyrkkeihin ja katsota kenen kuula kestää parhaiten ja sitten kilpauran jälkeen mietitä porukalla kuka on saanut kovimman aivovamman. Etkä sinä voi tietää ovatko joidenkin entisten nyrkkeilijöiden lasittuneet katseet seurausta vastaanotetuista iskuista, jostain muusta, vaiko useamman asian summasta. Itse tiedän useampia ihmisiä jotka eivät ole koskaan harrastaneet kamppailu-urheilua, mutta joilla puhe sammaltaa ja katse on lasittunut. Tiedän myös itseni lisäksi monta entistä kamppailu-urheilijaa, jotka ovat ottaneet suuren määrän kovia iskuja päähänsä, mutta heidän puheensa ei sammalla, eikä katse ole lasittunut.

Nakkikioskitappeluissa tapahtuu sitten aivan eri asioita, eikä meistä kumpikaan tiedä mitä tuossa tapauksessa on kioskilla tapahtunut, tai millaisia seurauksia sillä on ollut. Fakta on kuitenkin se, että on aivan eri asia harrastaa urheilua ja tulla lyödyksi nyrkkeilyharjoituksissa tai -kilpailuissa kuin katutappelussa, ja yksi isku voi tosiaankin tehdä vakavaa vahinkoa. Esim. laskettelukypäräinen Michael Schumacher tiettävästi löi päänsä kerran, sai vakavan aivoverenvuodon, tai useampia, ja viettää todennäköisesti loppuelämänsä tiedottomassa tilassa. Eikö olekin erikoista, että vuosikymmenien kilpa-autoilu ja siinä kropalle tullut rasitus ei aiheuttanutkaan aivovammaa, mutta yksi (1) pieni epäonninen mäenlasku vei miehen loppuelämäkseen vuodepotilaaksi?
0 x
Avatar
Butkus
Knockout Artist
Viestit: 1712
Liittynyt: 02.11.2009 23:00
Paikkakunta: Hämpton

07.12.2014 12:37

antti_lk kirjoitti:
Leifhackman kirjoitti:Musta se on aika erikoista, että jos kaveri harrastaa nyrkkeilyä vuosia ja sitten nakkikiskajonossa saa yhden (1) iskun päähänsä, niin joku lääkäri tietää että nimenomaan se yksi isku aiheutti aivovamman ja vuosien nyrkkeilyllä ei ole mitään merkitystä.
Olisi Lefa parempi ettet taas kirjoittaisi asioista joista et tiedä tai tajua yhtään mitään. Nyrkkeilyn harrastaminen, varsinkaan amatööreissä, ei tarkoita sitä että vuosien harjoittelun ja kilpailemisen tuloksena saisi aivovamman, niin kuin tuossa nyt täysin idioottimaisesti esität. Nyrkkeily on urheilua, jossa on tarkoitus lyödä ja olla tulematta lyödyksi. Saleilla ei hakata päitä toisten nyrkkeihin ja katsota kenen kuula kestää parhaiten ja sitten kilpauran jälkeen mietitä porukalla kuka on saanut kovimman aivovamman. Etkä sinä voi tietää ovatko joidenkin entisten nyrkkeilijöiden lasittuneet katseet seurausta vastaanotetuista iskuista, jostain muusta, vaiko useamman asian summasta. Itse tiedän useampia ihmisiä jotka eivät ole koskaan harrastaneet kamppailu-urheilua, mutta joilla puhe sammaltaa ja katse on lasittunut. Tiedän myös itseni lisäksi monta entistä kamppailu-urheilijaa, jotka ovat ottaneet suuren määrän kovia iskuja päähänsä, mutta heidän puheensa ei sammalla, eikä katse ole lasittunut.

Nakkikioskitappeluissa tapahtuu sitten aivan eri asioita, eikä meistä kumpikaan tiedä mitä tuossa tapauksessa on kioskilla tapahtunut, tai millaisia seurauksia sillä on ollut. Fakta on kuitenkin se, että on aivan eri asia harrastaa urheilua ja tulla lyödyksi nyrkkeilyharjoituksissa tai -kilpailuissa kuin katutappelussa, ja yksi isku voi tosiaankin tehdä vakavaa vahinkoa. Esim. laskettelukypäräinen Michael Schumacher tiettävästi löi päänsä kerran, sai vakavan aivoverenvuodon, tai useampia, ja viettää todennäköisesti loppuelämänsä tiedottomassa tilassa. Eikö olekin erikoista, että vuosikymmenien kilpa-autoilu ja siinä kropalle tullut rasitus ei aiheuttanutkaan aivovammaa, mutta yksi (1) pieni epäonninen mäenlasku vei miehen loppuelämäkseen vuodepotilaaksi?
Sen verran voin sanoa että olisi lapsellista väittää että (edes) amatöörinyrkkeilyssä saaduista osumista päähän ei aiheutuisi niinkin herkälle kapistukselle kuin aivoille mitään haittaa. Ja Schumi-viittaus oli ontuva,ei formulaa ajaessa pää ota toistuvaa osumaa niin kuin nyrkkeilyssä. Muutoin en myöskään itse aina ymmärrä Lefan jeesustelua.
0 x
"And just like that,Shane Mosley has ANNIHILATED Antonio Margarito"
Nikolaus
Club Fighter
Viestit: 53
Liittynyt: 13.03.2013 19:50

07.12.2014 12:41

antti_lk kirjoitti: Nyrkkeilyn harrastaminen, varsinkaan amatööreissä, ei tarkoita sitä että vuosien harjoittelun ja kilpailemisen tuloksena saisi aivovamman, niin kuin tuossa nyt täysin idioottimaisesti esität.

On täysin idioottimaista esittää, että nyrkkeilyllä ei voi olla mitään tekemistä tämän ex-nyrkkeilijän saaman aivovamman kanssa.
antti_lk kirjoitti: Nakkikioskitappeluissa tapahtuu sitten aivan eri asioita, eikä meistä kumpikaan tiedä mitä tuossa tapauksessa on kioskilla tapahtunut, tai millaisia seurauksia sillä on ollut. Fakta on kuitenkin se, että on aivan eri asia harrastaa urheilua ja tulla lyödyksi nyrkkeilyharjoituksissa tai -kilpailuissa kuin katutappelussa, ja yksi isku voi tosiaankin tehdä vakavaa vahinkoa.

Meistä kukaan ei varmaankaa tiedä sitäkään, miten kovia iskuja hän oli salilla kuuppaansa saanut ennen tätä tappelua.
Yksi isku voi todellakin tehdä vakavaa vahinkoa, mutta niin voi tehdä myös suuri määrä hieman pienempiä iskuja... Ainut asia mitä voi pitää varmana mediasta saatujen tietojen perusteella on se, että tässä tapauksessa haiskahtaa rahastus. Aivovamman syntytekijöihin en ota kantaa sen enempää, koska on täysin mahdotonta sanoa onko se peräisin nyrkkeilystä, nakkikioskitappelusta vai kenties molemmista.
0 x
antti_lk
Journeyman
Viestit: 396
Liittynyt: 16.09.2004 01:44
Paikkakunta: Vantaa

07.12.2014 15:11

Butkus kirjoitti:Sen verran voin sanoa että olisi lapsellista väittää että (edes) amatöörinyrkkeilyssä saaduista osumista päähän ei aiheutuisi niinkin herkälle kapistukselle kuin aivoille mitään haittaa. Ja Schumi-viittaus oli ontuva,ei formulaa ajaessa pää ota toistuvaa osumaa niin kuin nyrkkeilyssä. Muutoin en myöskään itse aina ymmärrä Lefan jeesustelua.
Luetunymmärtäminen olisi suotavaa. Lefa luulee, että jos on harrastanut vuosia nyrkkeilyä, niin on pahoinpitelyn uhriksi jouduttuaan jo todennäköisesti valmiiksi aivovammainen. Sitä tässä korjasin.

Tuo Schumi-viittaus on aivan yhtä toimiva kuin Lefan nyrkkeily/nakkikioskipahoinpitely-rinnastus. Schumi on kolaroinut pelkästään formulaurallaan niin monta kertaa (katso video), että Lefan ja ilmeisesti aika monen muunkin logiikalla voi miettiä, että oliko Schumilla orastava aivovamma jo ennen hiihto-onnettomuutta tai oliko formulataustalla vähintäänkin vaikutusta sattuneen vamman vakavuuteen.
0 x
Avatar
Butkus
Knockout Artist
Viestit: 1712
Liittynyt: 02.11.2009 23:00
Paikkakunta: Hämpton

07.12.2014 16:46

antti_lk kirjoitti:
Butkus kirjoitti:Sen verran voin sanoa että olisi lapsellista väittää että (edes) amatöörinyrkkeilyssä saaduista osumista päähän ei aiheutuisi niinkin herkälle kapistukselle kuin aivoille mitään haittaa. Ja Schumi-viittaus oli ontuva,ei formulaa ajaessa pää ota toistuvaa osumaa niin kuin nyrkkeilyssä. Muutoin en myöskään itse aina ymmärrä Lefan jeesustelua.
Luetunymmärtäminen olisi suotavaa. Lefa luulee, että jos on harrastanut vuosia nyrkkeilyä, niin on pahoinpitelyn uhriksi jouduttuaan jo todennäköisesti valmiiksi aivovammainen. Sitä tässä korjasin.

Tuo Schumi-viittaus on aivan yhtä toimiva kuin Lefan nyrkkeily/nakkikioskipahoinpitely-rinnastus. Schumi on kolaroinut pelkästään formulaurallaan niin monta kertaa (katso video), että Lefan ja ilmeisesti aika monen muunkin logiikalla voi miettiä, että oliko Schumilla orastava aivovamma jo ennen hiihto-onnettomuutta tai oliko formulataustalla vähintäänkin vaikutusta sattuneen vamman vakavuuteen.
Katsoin videon ja luin tekstisi uudelleen. En vieläkään ymmärrä vertausta. Montako iskua päähänsä per kisa on saanut Schumi,ja kuinka monta osumaa päähänsä saa nyrkkeilijä per ottelu? Ja mikä on kilpakuskin prosentti kolareista kisoissa. Ja kun taas nyrkkeillessä on tarkoituksena nimen omaan osua toista toistuvasti,niin,nyrkillä päähän.
0 x
"And just like that,Shane Mosley has ANNIHILATED Antonio Margarito"
Kössikenguru
Club Fighter
Viestit: 97
Liittynyt: 17.11.2008 23:10
Paikkakunta: Bronx

07.12.2014 18:47

Teidän puheiden mukaan suomessa on käsittämätön määrä aivovammaisia ex- ja nyky kilpa nyrkkeilijöitä. Koska olette viimeksi kuullut että olisi todettu ottelun jälkeen aivotärähdys tai vastaava? Jääkiekossa, rugby,jenkkifudis tai vaikka lumilautailu. Viikoittain saa lukea tälläsestä. Miksei näiden urheilijoiden lajia kyseenalaisteta samalla tavalla kuin nyrkkeily?
0 x
Avatar
Butkus
Knockout Artist
Viestit: 1712
Liittynyt: 02.11.2009 23:00
Paikkakunta: Hämpton

07.12.2014 19:55

Kössikenguru kirjoitti:Teidän puheiden mukaan suomessa on käsittämätön määrä aivovammaisia ex- ja nyky kilpa nyrkkeilijöitä. Koska olette viimeksi kuullut että olisi todettu ottelun jälkeen aivotärähdys tai vastaava? Jääkiekossa, rugby,jenkkifudis tai vaikka lumilautailu. Viikoittain saa lukea tälläsestä. Miksei näiden urheilijoiden lajia kyseenalaisteta samalla tavalla kuin nyrkkeily?
En ymmärrä sitä itsekään. Tai oikeastaan en ymmärrä että nyrkkeilyä tai mitään muutakaan lajia pitäisi kyseenalaistaa.
Ehkä se johtuu siitä että kuitenkin pohjimmiltaan nyrkkeilyssä on kyse suorasta ja kiistattomasta aikeesta lyödä toinen tajuttomaksi ja jotkut ei voi kestää että nykyään sellainen on vielä sallittua.
0 x
"And just like that,Shane Mosley has ANNIHILATED Antonio Margarito"
antti_lk
Journeyman
Viestit: 396
Liittynyt: 16.09.2004 01:44
Paikkakunta: Vantaa

07.12.2014 20:02

Butkus kirjoitti:Katsoin videon ja luin tekstisi uudelleen. En vieläkään ymmärrä vertausta. Montako iskua päähänsä per kisa on saanut Schumi,ja kuinka monta osumaa päähänsä saa nyrkkeilijä per ottelu? Ja mikä on kilpakuskin prosentti kolareista kisoissa. Ja kun taas nyrkkeillessä on tarkoituksena nimen omaan osua toista toistuvasti,niin,nyrkillä päähän.
Ok. Alkaa tuntua siltä, että aika harvalla on tietoa siitä millaista on harjoitella kilpanyrkkeilyä ja kilpailla nyrkkeilyssä. Tiedoksi, että esim. Rocky-leffat eivät ole todenmukaisia, eikä pää ole alasin. Eivätkä kovatkaan päähän kohdistuneet iskut nyt niin vaarallisia ja yleisiä ole, että aivotärähdykset ja aivovammat olisivat nyrkkeilyssä ihan arkipäivää - oikeasti äärimmäisen harvinaisia. Jos on täysin eri mieltä, niin kannattaa tutustua lajiin "vähän" syvällisemmin, ja mieluusti muutenkin kuin netin välityksellä tai katsomosta.
0 x
Avatar
Butkus
Knockout Artist
Viestit: 1712
Liittynyt: 02.11.2009 23:00
Paikkakunta: Hämpton

07.12.2014 20:46

antti_lk kirjoitti:
Butkus kirjoitti:Katsoin videon ja luin tekstisi uudelleen. En vieläkään ymmärrä vertausta. Montako iskua päähänsä per kisa on saanut Schumi,ja kuinka monta osumaa päähänsä saa nyrkkeilijä per ottelu? Ja mikä on kilpakuskin prosentti kolareista kisoissa. Ja kun taas nyrkkeillessä on tarkoituksena nimen omaan osua toista toistuvasti,niin,nyrkillä päähän.
Ok. Alkaa tuntua siltä, että aika harvalla on tietoa siitä millaista on harjoitella kilpanyrkkeilyä ja kilpailla nyrkkeilyssä. Tiedoksi, että esim. Rocky-leffat eivät ole todenmukaisia, eikä pää ole alasin. Eivätkä kovatkaan päähän kohdistuneet iskut nyt niin vaarallisia ja yleisiä ole, että aivotärähdykset ja aivovammat olisivat nyrkkeilyssä ihan arkipäivää - oikeasti äärimmäisen harvinaisia. Jos on täysin eri mieltä, niin kannattaa tutustua lajiin "vähän" syvällisemmin, ja mieluusti muutenkin kuin netin välityksellä tai katsomosta.

Älä huoli,olen treenannut ja kilpaillut kyseisessä lajissa,joten voin kommentoida myös kokemuksen pohjalta. Rakastan ja arvostan kyseistä lajia edelleen,mutta en silti ole niin "lajijunttura" että voisin väittää jollekin huolestuneelle että "ei nyrkkeily vaarallista ole vaikka siinä päähän lyödäänkin".
0 x
"And just like that,Shane Mosley has ANNIHILATED Antonio Margarito"
TaKa
Journeyman
Viestit: 456
Liittynyt: 24.01.2012 11:23

07.12.2014 20:57

antti_lk kirjoitti: Ok. Alkaa tuntua siltä, että aika harvalla on tietoa siitä millaista on harjoitella kilpanyrkkeilyä ja kilpailla nyrkkeilyssä. Tiedoksi, että esim. Rocky-leffat eivät ole todenmukaisia, eikä pää ole alasin. Eivätkä kovatkaan päähän kohdistuneet iskut nyt niin vaarallisia ja yleisiä ole, että aivotärähdykset ja aivovammat olisivat nyrkkeilyssä ihan arkipäivää - oikeasti äärimmäisen harvinaisia. Jos on täysin eri mieltä, niin kannattaa tutustua lajiin "vähän" syvällisemmin, ja mieluusti muutenkin kuin netin välityksellä tai katsomosta.
Tekisi mieli väittää vastaan... mutta sitten taas
Eivätkä kovatkaan päähän kohdistuneet iskut nyt niin vaarallisia ja yleisiä ole, että aivotärähdykset ja aivovammat olisivat nyrkkeilyssä ihan arkipäivää - oikeasti äärimmäisen harvinaisia. Jos on täysin eri mieltä, niin kannattaa tutustua lajiin "vähän" syvällisemmin, ja mieluusti muutenkin kuin netin välityksellä tai katsomosta.
Kyllä tekisi mieli väittää vastaan... mutta... mutta... mutta on niin älyttömän hyvää argumentointia että menen täysin sanattomaksi. "Jos olet erimieltä, niin sinä et tiedä mistään mitään, varsinkaan nyrkkeilystä. Tai mistään muustakaan. Etkä ainakaan ole ikinä nyrkkeillyt."

Aivovamma ei tarkoita että ihminen on vihannes. Aivovamma voi olla myös muotoa lievä. Täysin huomaamaton. Näitäkin nyt kun kertyy useampia, niin kohta sen alkaa jo huomaamaankin. Vrt. yksi humala ei tuhoa kenenkään aivoja. Monen vuoden ryyppääminen tuhoaa.

Väitän että jos kuvataan kenen tahansa yli 20 vuotiaan aivot, joka on vähintään 5 vuotta nyrkkeillyt kilpaa, ja vertailuksi esimerkiksi samanikäisen jalkapalloilijan aivot, niin kyllä niistä asiaan perehtynyt lääkäri osaa sanoa kumpi kuva on nyrkkeilijän.
0 x
Vastaa Viestiin