Suomalainen amatöörinyrkkeily NYT JA TÄNÄÄN

Olympiatyylin nyrkkeilyyn, eli amatöörinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Avatar
K.Rosberg
New Kid on the Block
Viestit: 11
Liittynyt: 18.04.2012 22:43

19.04.2012 11:09

Toivoisin tähän ketjuun ASIALLISTA keskustelua siitä, että mikä on mennyt pieleen?

Nyt voidaan unohtaa puheet olympialaisista ja kääntää katseen RIO:on kisoihin.

Mitä pitäisi tehdä toisin, että paikka sieltä saavutetaan? Tässä hieman minun näkemyksiäni asiasta->

-Valmennukseen on tultava muutos! Uskomatonta, että samoille junteille annetaan vastuutehtävä kun mitään tuloksia ei synny! Kyllä se on muissakin lajeissa niin, että TULOS TAI ULOS! Liitolta kaivataan nyt vähän munaa, että tajuaa vaikka palkata valmentajan ulkomailta. Näinhän on tapahtunut esim lentopallossa.

-Leirityksiä on lisättävä ja rahaa lyötävä tiskiin, jätkille on palkattava ravintoterapeutit tai ainakin jonkun laitettava ruokavalio kuntoon, koska on hirveää katsottavaa kun nuoret miehet pyörivät kehässä alleineen.

IT TAKES WHATEVER IT TAKES? Se on mun motto ja sanoisin nyt näin ihan suoraan, että KEINOJA kaihtamatta niin sinne huipulle mennään väkisin.

Sitten vielä kehottaisin valmentajia puuttumaan siihen, kun liian usein näkee alle 10vuotiaita junioreita kilpailemassa hirveissä pömppömahoissa, että jos vanhemmat ei sitä tajua, että on edesvastuutonta syöttää lapsesta lihava niin puuttukaa edes te asiaan. Lisäksi se on epäkunnioittavaa urheilua kohtaan.
0 x
Avatar
K.Rosberg
New Kid on the Block
Viestit: 11
Liittynyt: 18.04.2012 22:43

19.04.2012 11:29

Viking Warrior kirjoitti:Olet Keke siinä ihan oikeassa, että hommien korjaaminen voidaan aloittaa ihan ilman mitään douppiakin.

Nykynuorilla on sellainen asenne, että treenit vaan pois alta ja sitten dokaamaan tai pleikkarin kimppuun!

Veikkaan, että esim. P3-tallissa tulevien vuosien menestys tulee osumaan niille, jotka eivät tätä mentaliteettia omaa. Esim. Edis Tatli treenaa ilmeisen tosissaan, kun taas kaikista ei samaa voi sanoa! Ja ilmeisesti tuota hommaa ei niin helppo ole laittaa kuntoon, näille laiskasti treenaaville pitäisi remontoida koko elämä!

Ulkomaalainen natsivalmentaja kehiin - ja sillä asenteella, että ne jotka sluibaa on samantien pihalla ja voivat alkaa vaikka portsarin hommiin! Ja joukkueeseen jos meinaa päästä takas, niin näyttöjen kautta!
Kyllä vain. Ensin perusasiat kuntoon ja sitten vasta doping. Tosin itse suhtaudun vähän skeptisesti sen suhteen, että mitään muutosta tapahtuisi. Nämä ihmiset ketkä vaikuttaa lajin parissa luulevat tietävänsä jotain ja jatkavat samoilla huonoksi havaituilla metodeilla.

Se mitä puhuit nykynuorista on ikävä kyllä totta. Ollaan niin mukavuudenhaluisia, että hikoilu suorastaan ällöttää. Uskoisin, että kun lama tulee ja Nalle Wahlroosin ennustukset toteutuvat (Suomesta tulee Ghetto) niin asiat muuttuvat.
0 x
Avatar
Immortal
Journeyman
Viestit: 209
Liittynyt: 13.10.2011 12:58

19.04.2012 15:52

Suomalainen amatöörinyrkkeily voi helvetin huonosti. Kuvitellaan, että kun treenataan 3 kertaa viikossa lajitreeniä, ehkä mahdollisesti 1-2 lenkkiä päälle, on arvokisamitalli saavutettavissa. Tässä kohtaa olisi realismi suotavaa.

Näkisin että kv. huippuamatöörin treenimäärät ovat 10-12krt viikossa. Ennen kuin joku tulee itkemään, että Suomessa pitää käydä koulussa/töissä, niin se ei ole ikinä ollut este. Aamulla ennen duunia lenkille, illalla lajitreeni. Näin ne asiat muissa maissa hoidetaan.

Sitten toinen aihe millä puolustellaan vähäistä treenimäärää, on raha. Tekeekö raha mestareita? Ei. Saako raha nyrkkeilijät treenaamaan enemmän? Ei. Se että sieltä liitolta nyt ei niitä tuhansien eurojen tukea tule nyrkkeilijälle, ei ole kyllä mikään ihme. En mä viimisiä pennosia alkais panostamaan kavereihin, jotka eivät edes treenaa tosissaan.

Suomesta löytyy kyllä näitä oikeasti kovaa harjoittelevia kavereita, se on totta. Mutta tänäkin vuonna SM-hopeaa voitti kaveri, joka tosiaan kävi 3 kertaa viikossa treenaamassa nyrkkeilyä, ja pari lenkkiä. Tämä kertoo kuinka alhaalla Suomalainen amatöörinyrkkeily on. Mutta tästä ei ole suunta kuin ylöspäin.
0 x
Avatar
King Kostya
Brawler
Viestit: 916
Liittynyt: 02.06.2009 14:42

19.04.2012 16:40

Tässäkään topicissa ei ole yhden yhtä viestiä, jossa olisi järkeä tai faktaa.

Selvitelkääpä asioita ennen kuin rupeatte lässyttämään. Tuloksen taakse on aina nähtävä, joka edellyttää jonkin sortin tietoa siitä mitä suustaan päästää.

Tuloshan ei ole paras mahdollinen, mutta taivaankappaleet taustalle eivät ole olleet ne sopivimmat. Vai kuinkako moni on noussut olympiakoneeseen sen jälkeen kun on saanut luodin jalkaansa tai käyttänyt käsiiän viitisen kertaa lekurin veitsen alla?

Paljon varmasti voi tehdä toisin, mutta yrittäkää edes käydä kehittävää keskustelua joka nojautuu johonkin muuhun kuin siihen minkä kaikki voivat nähdä päälle päin.
0 x
And I have seen the healing hand of God
Reaching out and mending broken hearts
Taste and see the fullness of His peace
And hold on to what's being held out
The healing hand of God
Avatar
Immortal
Journeyman
Viestit: 209
Liittynyt: 13.10.2011 12:58

19.04.2012 16:51

King Kostya kirjoitti: Tuloshan ei ole paras mahdollinen, mutta taivaankappaleet taustalle eivät ole olleet ne sopivimmat. Vai kuinkako moni on noussut olympiakoneeseen sen jälkeen kun on saanut luodin jalkaansa tai käyttänyt käsiiän viitisen kertaa lekurin veitsen alla?
Matilla uskon olevan vielä potentiaalia vaikka kuinka pitkälle, ja tuo ampumisjuttu tottakai rajoitti treenausta. Samoin Hukkasen käsivammat. Mun tietojen mukaan Hukkanen kyllä treenaa oikeasti kovaa, varmasti myös Koota. Mutta molemmat ovatkin Suomessa sarjansa ylivoimaisesti parhaita. Myös kv. kehissä on menestystä ihan kivasti tullut, mutta kirkkain huippu on vielä kaukana.

Lähinnä mun kritisoinnit perustuu yleisesti Suomalaisiin amatööreihin. Treenataan miten sattuu, dokataan kuin mieli tekee, syödään mitä sattuu. Sitten odotetaan suurta menestystä, ja itketään rahasta kun sitä menestystä ei tulekaan.

Ansku on oikeassa, Suomalaisten harjoitusmetodit ovat armottomasti liian vanhoja.
Paljon varmasti voi tehdä toisin, mutta yrittäkää edes käydä kehittävää keskustelua joka nojautuu johonkin muuhun kuin siihen minkä kaikki voivat nähdä päälle päin.
Määritä kehittävä keskustelu?
0 x
Avatar
Zachary
Journeyman
Viestit: 229
Liittynyt: 02.08.2008 13:48

19.04.2012 17:29

Suomalainen amatöörinyrkkeily voisi paljon paremmin, jos lajin sisälle syntyneiden klikkien väliset skismat unohdettaisiin. Nyt asioita ei saada hoidettua järkevästi, kun lajin kannalta tärkeät tahot eivät pysty tekemään toimivaa yhteistyötä.

Eittämättä lajia vaivaa myös tietynlainen jämähtäminen ikivanhoihin toimintamalleihin. Jos ja kun ne eivät nykypäivänä toimi, leimataan nykyiset nyrkkeilijät vellihousuiksi peiliin katsomisen sijaan.

Näihin asioihin on tulossa muutosta sukupolvenvaihdoksen kautta. Sen jälkeen on kuitenkin haasteena, miten paljon seurojen johtoon jää osaavia rivivalmentajia. Vanhat parrat eivät turhaan murehdi siitä, mistä ikääntyville valmentajille löydetään lajin teorian ja käytännön läpikotaisin tuntevat seuraajat.
0 x
Avatar
King Kostya
Brawler
Viestit: 916
Liittynyt: 02.06.2009 14:42

19.04.2012 20:15

Matilla uskon olevan vielä potentiaalia vaikka kuinka pitkälle, ja tuo ampumisjuttu tottakai rajoitti treenausta. Samoin Hukkasen käsivammat. Mun tietojen mukaan Hukkanen kyllä treenaa oikeasti kovaa, varmasti myös Koota. Mutta molemmat ovatkin Suomessa sarjansa ylivoimaisesti parhaita. Myös kv. kehissä on menestystä ihan kivasti tullut,
Kyllä molemmat treenaa kovaa ja hyvin. Yksinkertaisesti kaikki ei vain aina mene niin kuin pitää. Kyllähän Lontoosta karsiutui monta "varmaa" menijää muista maista, joiden kohdalla tuo sama fraasi pitää paikkansa, välillä käy näin. Joku viisas tulee sanomaan seuraavaksi, että Suomessa käy aina näin. No, Team London oli jo askel oikeaan suuntaan. Seuraavaksi Team Rion kohdalla virheistä pitää oppia.
mutta kirkkain huippu on vielä kaukana.
Matti Koota on jo nyt huippunyrkkeilijä, aivan sarjansa kärkimiehiä maailmassa tarkoittaen sitä, että hän pystyy kamppailemaan VOITOSTA sarjansa parhaiden kanssa. Ville Hukkanen on matkalla terävimpään kärkeen, pikkuisen on vielä matkaa.
Lähinnä mun kritisoinnit perustuu yleisesti Suomalaisiin amatööreihin. Treenataan miten sattuu, dokataan kuin mieli tekee, syödään mitä sattuu. Sitten odotetaan suurta menestystä, ja itketään rahasta kun sitä menestystä ei tulekaan.
Onhan Suomessa paljon nyrkkeilijöitä ketkä treenaavat miten sattuu ja dokaa kun mieli tekee. Heistä tuskin kovin moni on mukana keskustelussa kansainvälisistä menestyjistä, se pitänee huomioida. Nyrkkeilyn yksi suurimmista, ellei suurin ongelma on liian pienet harrastajamäärät. Keskinäinen kilpailu monissa sarjoissa on vähäistä, varsinkin Matti Kootan kohdalla kotimaiset haastajat ovat olleet kauan vähissä.

Yksittäisiä asioita ei tule tuomita suoraan, vaan nähdä kokonaisuus. Team London epäonnistui tavoitteissaan. Se ei tarkoita suoraan, että Suominyrkkeily kylpisi pohjamudissa. Ongelmat ovat paljon syvemmällä kuin yhdessä Team Londonissa.

Harrastajamäärien lisääminen lienee yksi suurimmista haasteista, mutta se on sitäkin tärkeämpi saada toteutetuksi.
Määritä kehittävä keskustelu?
Kehittävässä keskustelussa kerrotaan myös, että miksi. Ei vain ja ainoastaan "*****" tai "hyvä" vaan miksi näin. Järkeviä perusteluja tällä foorumilla näkee nykyisin enää harmittavan vähän.
0 x
And I have seen the healing hand of God
Reaching out and mending broken hearts
Taste and see the fullness of His peace
And hold on to what's being held out
The healing hand of God
Avatar
King Kostya
Brawler
Viestit: 916
Liittynyt: 02.06.2009 14:42

19.04.2012 20:16

Body Action kirjoitti:Mun mielestä toi Lahtelainen estrogeenitolppa vois perustaa ite foorumin jossa se määrittelee kaiken ja sulkee muiden suut jos keskustelu ei miellytä häntä

Vois samalla ottaa ite ne olympiapaikatkin
Hyvä kun sinä olet foorumilla jakamassa viisauksia niin keskustelun taso on varmasti korkeaa laatua.
0 x
And I have seen the healing hand of God
Reaching out and mending broken hearts
Taste and see the fullness of His peace
And hold on to what's being held out
The healing hand of God
monzon
Club Fighter
Viestit: 110
Liittynyt: 23.10.2006 19:57

19.04.2012 22:30

Otsikon mukaan.

Nuorisonyrkkeilypäiville on ilmoittautunut tätä kirjoitettaessa 42 juniorinyrkkeilijää 19 seurasta. Se on otsikon mukaista faktaa. Noista luvuista on jo voitava päätellä jotain, nyrkkeilijöiden edesottamukset kehässä on se seuraava mittari. Mikään ei ole sitä miltä aluksi näyttää joten jatkuvaa seurantaa alati muuttuvassa tilanteessa on tehtävä. Tehdäänkö sitä ja millä tasolla ja johtaako se joihinkin toimenpiteisiin? En tiedä vastausta, mutta jos tahdotaan tulevaisuudessa eteenpäin niin pitäisi. Junioreista ne tulevaisuuden mestarit löytyvät ja juuri heitä monissa seuroissa valmennetaan. Pyyteettömästi illasta iltaan! Jokainen yleisarvostelija voi kokeilla sitä hommaa aluksi vaikka viiden vuoden rupeaman.
Suomessa on tälläkin hetkellä lukuisia lahjakkaita junioreita. Tuleeko heistä joskus olympiakävijöitä on paljolti kiinni niistä ihmisistä jotka tekevät työtä heidän hyväkseen.

Kisoissa tilanne on tarkasteltavissa, livenä!
0 x
Avatar
K.Rosberg
New Kid on the Block
Viestit: 11
Liittynyt: 18.04.2012 22:43

20.04.2012 11:53

Mä luulen, että näistä nyky jätkistä aika harva on valmis uhraamaan koko elämäänsä nyrkkeilylle. Tottakai asiaan vaikuttaa se, että täällä meillä on jo kaikkea. Jokusille lahjakkuuksille se urheilu voi olla ainoo tie onneen niin luulisin, että se treenaaminenkin on vähän erinlaista. Kyllä noista huipuista on suurinosa luopunut aika paljosta nyrkkeilyn takia ja sen se vaatii jos huipulle haluaa. Tommonen määrätietosuus myös tuo semmosta periksiantamattomuutta. Ei luovuteta ja alistuta kun vähän sattuu.


Tähän treenaukseen sen verran, että vaikka salilla olisi joku kuka tietää miten nekataan niin se ei vaan riitä. Se, että käydään vähän iltasin läpsimässä paritekniikkaa ja läpsimässä säkkiä ei riitä mihinkään. Kyllä se vaatii aamu ja iltatreenit eikä mitään lenkkejä lasketa. On ihan naurettavaa ajatella, että nykysellä systeemillä voisi tulla menestystä. Vois olla ihan avartavaa tutustua vaikka kuubalaisten tai venäläisten treenimääriin ja miettiä sit uudestaan. On myös sanomattakin selvää, että lahjakkaampia jätkiä löytyy enemmän muualta kuin täältä se on selvää. Eli meidän pitäisi treenata vielä enemmän kun muiden ja keksiä keinoja millä tasottaa puntteja.

Mun näkemys asiaan on, että ns. Taitonyrkkeilystä on luovuttava, koska on tyhmää kuvitella, etä sillä tyylillä voisi menestyä kun vastassa on taitavampia kavereita. Ei kaikkien tarvitse matkia Alia tai sugar leonardia.

Voima ja kovat lyönnit on parasta lääkettä noille kikkailijoille. Pitää lähtee sillä meiningillä, että vastustajaa satuteen ja lyödään pää irti.

Nykyään kun katsoo näitä meidän amatöörejä niin kaikki pakittelee ja kuvittelee olevansa hyviä outboxaajia, vaikka nimenomaan lähiottelulla ja eteenpäin menemisellä sais parhaan tuloksen..

Se, että ville hukkanen vie suomalaisia tolla tyylillä kuin märkää rättiä niin ei tarkota, että sillä pärjäisi kaverille kenellä on sama tyyli, mutta omaa enemmän taitoa ja lahjakkuutta. Sehän me ollaan nyt huomattu kun kansainvälisiä otteluita on seurattu. Eli olisko aika alkaa opettamaan vaikka meksikolaista ryskäämistyyliä?
Viimeksi muokannut K.Rosberg, 20.04.2012 12:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
0 x
Avatar
K.Rosberg
New Kid on the Block
Viestit: 11
Liittynyt: 18.04.2012 22:43

20.04.2012 12:30

Esimerkiksi GEEBEE turnauksen parhaaksi valittu Aleksander Besputin hakeutu aina lähiotteluun ja löi koukkusarjat. Jarkko Ojapalo hävisi kaverille pistein 27-10. (puolet Venäläisen pisteistä varmaan jäi painamatta)

Sitten semmonen juttu vielä, että melko usein näkee ihan nuoria jätkiä ketkä roikottelee käsiään kun Roy Jones Jr, mutta on päässyt unohtumaan, että samanlaisia taitoja ja lahjoja ei ole. Mielestäni vika on sillon valmennuksessa. Tietysti jossain ruskiksella suomalaisia möhömahoja voi silläkin tyylillä vedellä, mutta kun vastaan tulee tekijä niin sitten ollaan kyllä perseellään.
0 x
Avatar
Immortal
Journeyman
Viestit: 209
Liittynyt: 13.10.2011 12:58

20.04.2012 12:37

Kyllä molemmat treenaa kovaa ja hyvin. Yksinkertaisesti kaikki ei vain aina mene niin kuin pitää. Kyllähän Lontoosta karsiutui monta "varmaa" menijää muista maista, joiden kohdalla tuo sama fraasi pitää paikkansa, välillä käy näin. Joku viisas tulee sanomaan seuraavaksi, että Suomessa käy aina näin. No, Team London oli jo askel oikeaan suuntaan. Seuraavaksi Team Rion kohdalla virheistä pitää oppia.
Saapa nähdä. Mulla on tuohon Team Rioon vähän ennakkoluuloja, mutta toivottavasti projekti ottaa tuulta alleen.
Matti Koota on jo nyt huippunyrkkeilijä, aivan sarjansa kärkimiehiä maailmassa tarkoittaen sitä, että hän pystyy kamppailemaan VOITOSTA sarjansa parhaiden kanssa. Ville Hukkanen on matkalla terävimpään kärkeen, pikkuisen on vielä matkaa.
En tiedä mitä olet syönyt, mutta realismia nyt kehiin.

Matti Koota on kyllä yksi lahjakkaimpia, ellei peräti lahjakkain Suomalainen amatööri. Mutta, jos meinaa joku päivä olla sarjansa paras/parhaimpia, on töitä vielä tehtävä runsaasti. Maailman huippu on todellakin kaukana.

Hukkasella on vielä pitempi matka terävimpään kärkeen, mutta antaa ajan kulkea. Uskon että pojasta kuullaan vielä, positiivisesti.
Onhan Suomessa paljon nyrkkeilijöitä ketkä treenaavat miten sattuu ja dokaa kun mieli tekee. Heistä tuskin kovin moni on mukana keskustelussa kansainvälisistä menestyjistä, se pitänee huomioida. Nyrkkeilyn yksi suurimmista, ellei suurin ongelma on liian pienet harrastajamäärät. Keskinäinen kilpailu monissa sarjoissa on vähäistä, varsinkin Matti Kootan kohdalla kotimaiset haastajat ovat olleet kauan vähissä.
Jos nämä kuntonyrkkeilijät pärjäävät kansallisella tasolla, kertoo se kuinka oikeasti naurettava taso Suomessa on. Sitten näitä kavereita laitetaa maajoukkueisiin, ja turpaan tulee että tukka lähtee.

Ei pidemmän päälle fiksua tämä.
Yksittäisiä asioita ei tule tuomita suoraan, vaan nähdä kokonaisuus. Team London epäonnistui tavoitteissaan. Se ei tarkoita suoraan, että Suominyrkkeily kylpisi pohjamudissa. Ongelmat ovat paljon syvemmällä kuin yhdessä Team Londonissa.

Harrastajamäärien lisääminen lienee yksi suurimmista haasteista, mutta se on sitäkin tärkeämpi saada toteutetuksi.
Team London oli kyllä kaikenkaikkiaan yksi farssi. Mun näkemys amatöörinyrkkeilyn tilasta perustuu ihan toisiin asioihin, kuin Team Londoniin katsominen.

Mä oon seurannut läheltä ja kaukaa amatöörinyrkkeilyä polvenkorkuisesta asti. Uskallan väittää, että viimeisen 20 vuoden aikana amatöörinyrkkeilyn taso on laskenut kuin lehmän häntä. Jos pelkästään katsotaan harrastajamääriä, ja kv. menestystä, niin ero on selvä.

Harrastajamääriä muilta kamppailulajeilta vie tuo MMA. Harmi sinäänsä.
0 x
Avatar
King Kostya
Brawler
Viestit: 916
Liittynyt: 02.06.2009 14:42

20.04.2012 14:46

Matti Koota on kyllä yksi lahjakkaimpia, ellei peräti lahjakkain Suomalainen amatööri. Mutta, jos meinaa joku päivä olla sarjansa paras/parhaimpia, on töitä vielä tehtävä runsaasti. Maailman huippu on todellakin kaukana.

Hukkasella on vielä pitempi matka terävimpään kärkeen, mutta antaa ajan kulkea. Uskon että pojasta kuullaan vielä, positiivisesti.
Huippunyrkkeilijän itseisarvo ei ole pelkästään maailman paras. Matti Koota huippukunnossa kamppailee voitosta sarjansa parhaiden kanssa ja se tekee hänestä huippunyrkkeilijän. Toinen huippunyrkkeilijä Suomessa on Robert Helenius. Älä kuitenkin sekoita asioita ja luule että vertasin näitä kavereita keskenään mitenkään.

Matista jatkaakseni vielä, kaverin hirmuisat vastoinkäymiset ovat rajoittaneet matkaa, mutta kyllähän isoja tuloksia on jo nähty. Ja uskoisin, että nähdään jatkossakin. Yksi pakkaa sekoittava asia oli vielä painoluokkien muuttuminen juuri Matin kohdalla, tai ainakin näin luulisin.

Hukkasen Villessä on jotain sellaista, joka saattaa viedä miehen vielä vaikka mihin asti. Ei ihan amatöörityyppinen nyrkkeilijä, mutta ei silti kaikesta huolimatta ole aivan huonosti mennyt.
Jos nämä kuntonyrkkeilijät pärjäävät kansallisella tasolla, kertoo se kuinka oikeasti naurettava taso Suomessa on. Sitten näitä kavereita laitetaa maajoukkueisiin, ja turpaan tulee että tukka lähtee.

Ei pidemmän päälle fiksua tämä.
Esimerkkejä dokaavista mj-nyrkkeilijöistä?

Kansallinen tasohan on ohut ja kärjen tuntumaan voi nousta nopeasti. Sehän vain kertoo harrastajamääristä. Ja onhan se nyt aivan luonnollista, jos kokemuserot ovat välillä hurjia, tulee turpaan. Niistä voidaan vain mennä eteenpäin. Suomesta löytyy nytkin pari hyvää esimerkkiä mainitsemastasi skenaariosta. He eivät olleet alun alkaenkaan kuntonyrkkeilijöitä, vain ja ainoastaan kokemattomia, mutta tänä päivänä he nyrkkeilevät jo hyvin kansainvälisissä otteluissa.

Suomalaisessa urheilussa karmeinta on se, ettei osata erotella marginaalilajeja MAAILMALLA, ja taas täysin globaalit lajit, joissa menestys ei tule yhtä helposti kuin jossain kepinheitossa, ovat aina päin persettä.

Suomen nyrkkeilyliiton toiminnassa on ollut kauan toivomisen varaa, ehkä uusi TJ saa homaan erilaista vivahdetta. Seurojen sisällä on kuitenkin paljon toimijoita, jotka PÄIVITTÄIN tekevät uhrauksia lajin, nuorten ja aikuisten harrastajien tai kilpailijoiden hyväksi.
Team London oli kyllä kaikenkaikkiaan yksi farssi. Mun näkemys amatöörinyrkkeilyn tilasta perustuu ihan toisiin asioihin, kuin Team Londoniin katsominen.

Mä oon seurannut läheltä ja kaukaa amatöörinyrkkeilyä polvenkorkuisesta asti. Uskallan väittää, että viimeisen 20 vuoden aikana amatöörinyrkkeilyn taso on laskenut kuin lehmän häntä. Jos pelkästään katsotaan harrastajamääriä, ja kv. menestystä, niin ero on selvä.

Harrastajamääriä muilta kamppailulajeilta vie tuo MMA. Harmi sinäänsä.
Tulos oli tavoitteisiin nähden pettymys, se on selvää. Edelleen, pitää kuitenkin nähdä tuloksen taakse. Eroa pitää verrata muuhunkin kuin Suomen sisällä tapahtuvaan. Kansainvälisesti menestyminen on vaikeampaa ja taso on laajempi sekä kovempi. Tasollisesti Suomessa edelleen tulee paljon yhtä hyviä kavereita kuin ennenkin, mutta suurin osa heistä lopettaa ennen parhaita vuosiaan.

MMA ei vielä kilpaile nyrkkeilyn kanssa ainakaan täyspainoisesti, mutta tottahan toki se kavereita aina nyrkkeilyn parista vie pois.
0 x
And I have seen the healing hand of God
Reaching out and mending broken hearts
Taste and see the fullness of His peace
And hold on to what's being held out
The healing hand of God
Avatar
King Kostya
Brawler
Viestit: 916
Liittynyt: 02.06.2009 14:42

20.04.2012 15:02

Mä luulen, että näistä nyky jätkistä aika harva on valmis uhraamaan koko elämäänsä nyrkkeilylle. Tottakai asiaan vaikuttaa se, että täällä meillä on jo kaikkea. Jokusille lahjakkuuksille se urheilu voi olla ainoo tie onneen niin luulisin, että se treenaaminenkin on vähän erinlaista. Kyllä noista huipuista on suurinosa luopunut aika paljosta nyrkkeilyn takia ja sen se vaatii jos huipulle haluaa. Tommonen määrätietosuus myös tuo semmosta periksiantamattomuutta. Ei luovuteta ja alistuta kun vähän sattuu.
No ilman muuta. Mietippä nyt jos vaihtoehdot ovat huippu-urheilu tai jäädä kadulle.

Tähän treenaukseen sen verran, että vaikka salilla olisi joku kuka tietää miten nekataan niin se ei vaan riitä. Se, että käydään vähän iltasin läpsimässä paritekniikkaa ja läpsimässä säkkiä ei riitä mihinkään. Kyllä se vaatii aamu ja iltatreenit eikä mitään lenkkejä lasketa. On ihan naurettavaa ajatella, että nykysellä systeemillä voisi tulla menestystä. Vois olla ihan avartavaa tutustua vaikka kuubalaisten tai venäläisten treenimääriin ja miettiä sit uudestaan. On myös sanomattakin selvää, että lahjakkaampia jätkiä löytyy enemmän muualta kuin täältä se on selvää. Eli meidän pitäisi treenata vielä enemmän kun muiden ja keksiä keinoja millä tasottaa puntteja.


Tottahan toki tähänkin, treenaamalla kehittyy. Aika itsestään selvyys. Nyrkkeilyssä voi myös menestyä vähän heikompi taidollinen kaveri, fyysisesti ei niin hyvä, jos henkiset ominaisuudet ovat kunnossa. Mielestäni Suomessa ei ole kovin montaa kansainvälisen tason henkistä kanttia omaavaa kundia. Ja henkisen puolen ominaisuuksia on paljon monenlaista.
Mun näkemys asiaan on, että ns. Taitonyrkkeilystä on luovuttava, koska on tyhmää kuvitella, etä sillä tyylillä voisi menestyä kun vastassa on taitavampia kavereita. Ei kaikkien tarvitse matkia Alia tai sugar leonardia.
Voi voi, nyrkkeilyähän ei ihan voi näin yksinkertaisesti tiivistää. Suosittelen, että tutustut ensin lajiin hieman, ennen kuin esität tällaista parannusehdotusta.
Voima ja kovat lyönnit on parasta lääkettä noille kikkailijoille. Pitää lähtee sillä meiningillä, että vastustajaa satuteen ja lyödään pää irti.

Nykyään kun katsoo näitä meidän amatöörejä niin kaikki pakittelee ja kuvittelee olevansa hyviä outboxaajia, vaikka nimenomaan lähiottelulla ja eteenpäin menemisellä sais parhaan tuloksen..

Se, että ville hukkanen vie suomalaisia tolla tyylillä kuin märkää rättiä niin ei tarkota, että sillä pärjäisi kaverille kenellä on sama tyyli, mutta omaa enemmän taitoa ja lahjakkuutta. Sehän me ollaan nyt huomattu kun kansainvälisiä otteluita on seurattu. Eli olisko aika alkaa opettamaan vaikka meksikolaista ryskäämistyyliä?
Selvennäppä tähän mistä tulee kovat lyönnit, kuinka moni huippunyrkkeilijä lähtee lyömään päätä? Ja Villehän ei todellakaan ole mikään ryskääjä, hallitsee harvinaisesti suomalaisena myös lähiottelun äärimmäisen hyvin, mutta Villen nyrkkeily on paljon muutakin.
0 x
And I have seen the healing hand of God
Reaching out and mending broken hearts
Taste and see the fullness of His peace
And hold on to what's being held out
The healing hand of God
Avatar
King Kostya
Brawler
Viestit: 916
Liittynyt: 02.06.2009 14:42

20.04.2012 15:21

Body Action kirjoitti:mitä tosta "paljosta muusta" on sit hyötyä??

ei näy olevan mitään.

jos vaan simppelisti löis pään irti, niin se olis siinä...
Kyllä. Sehän olisikin uskomattoman helppoa kun toisen pään vaan lyö irti. Ei tarvitse muuta tehdä, lyödä vaan. Kyllä se onnistuu kun sen tekee.
0 x
And I have seen the healing hand of God
Reaching out and mending broken hearts
Taste and see the fullness of His peace
And hold on to what's being held out
The healing hand of God
Vastaa Viestiin