Suomalainen amatöörinyrkkeily NYT JA TÄNÄÄN

Olympiatyylin nyrkkeilyyn, eli amatöörinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Avatar
King Kostya
Brawler
Viestit: 916
Liittynyt: 02.06.2009 14:42

20.04.2012 23:18

Immortal kirjoitti:Mehän alamme King Kostya olemaan suunilleen samalla aaltopituudella. Toivottavasti Team Riossa ei kohdata Team Londonin virheitä. Tsemppiä projektiin.

Tuo Amin on kyllä symppis tyyppi. Ois hienoa, jos joku viittis laittaa jakoon noita Aminin ja Turusen vanhoja amatöörimatseja.
Virheitähän toki tehtiin, niistä on varmasti opittu. Yritystä oli jo kuitenkin ja mikä tärkeintä: urheilijat olivat täysillä mukana. Siitä on ihan kelpo asetelmat jatkaa.
0 x
And I have seen the healing hand of God
Reaching out and mending broken hearts
Taste and see the fullness of His peace
And hold on to what's being held out
The healing hand of God
Avatar
N. E. Rosberg
New Kid on the Block
Viestit: 6
Liittynyt: 20.04.2012 15:41

21.04.2012 10:09

Älä aja onnesi ohi.

Musta olis mielenkiintoista tietää, mitä noi oikein meinaa.

Noi uudistukset teki tästä formula-foorumin, mutta nyt ei sitten taas kelpaakaan.
0 x
Timo Kurtti
New Kid on the Block
Viestit: 46
Liittynyt: 03.03.2005 17:16
Paikkakunta: kiiminki

24.04.2012 10:35

mun mielestä tämä team londoni oli hyvä juttu mut kyllä suomi tarvii näitten tiimien lisäksi päävalmentajan.. ja tottakai sitä valmennus oppia ja leiritystä pitää hakea ulkomailta...

ja sitten näille jotka neuvo et ei muutaku pää irti ja ei taka askelia ni voin sanoa et oulun tarmossa tehtailtiin joskus ainaki tällasia nyrkkeiliöitä niistä parhaimpia markus huhtala ja mika joensuu ei ollee lähelläkään olympia paikkaa ja meinasivatki et tyyli sopi paremmin ammatti kehiin.. ja sit sampo aunio kokkolasta tosi kova nyrkkeiliä eikä ollu ku yx vaihe ja se oli täysillä mut kansain välinen menestys jäi saavuttamatta.. sit te sitä et tysoni oli voittaja eikä miekkailia mut ei sekään olympialaisiin päässy... ja matilla ja villellä on ollu kyl huonoa tuuria loukkaantumisien kanssa.. mut tsemppiä ja menestystä tulevaisuudes
0 x
Avatar
Anselmi84
Prospect
Prospect
Viestit: 1127
Liittynyt: 07.01.2012 16:07

24.04.2012 12:18

Kohtahan se pistelasku muuttuu parempaan suuntaan. Ei enään suosi miekkailijoita ja pääsuoja lähtee pois. Näin ainakin olen ymmärtänyt.
0 x
Porttikiellon syy: Rasistiset termit nyrkkeilyfoorumilla
Avatar
Immortal
Journeyman
Viestit: 209
Liittynyt: 13.10.2011 12:58

25.04.2012 07:21

Timo Kurtti kirjoitti:ja sitten näille jotka neuvo et ei muutaku pää irti ja ei taka askelia ni voin sanoa et oulun tarmossa tehtailtiin joskus ainaki tällasia nyrkkeiliöitä niistä parhaimpia markus huhtala ja mika joensuu ei ollee lähelläkään olympia paikkaa ja meinasivatki et tyyli sopi paremmin ammatti kehiin..
Ilmeisesti Joensuun kanssa ei ole ihan oppi mennyt perille, ei nimittäin ammattikehissä ole saanut juuri ketään tyrmäyttyä.
0 x
sofokles
Brawler
Viestit: 854
Liittynyt: 28.06.2008 22:59

25.04.2012 15:50

Paini on saanut kaksi paikkaa tähän mennessä Lontooseen. Syyksi väitän kovaa kansallista tasoa ja suurta harrastajamäärää sekä junioreissa, että aikuisissa. Joku kirjoittaja kritisoi Asellin tappiota Atlantan finaalissa. No, kuitenkin pääsi finaaliin. Varmaan sitten arvalla?
Lihasvoiman ja näyttävän, lihaksikkaan vartalon perään monet täällä vannovat, jopa niin paljon että siinä alkaa olla jo homoeroottisia piirteitä. Suomalainen olympiatyylin nyrkkeily on ihan hyvällä tasolla eurooppaan nähden, vaikka mitaleja ei meille juuri satele. Valmennuskin on ihan hyvällä tasolla. Arvokisamenestys jää laihaksi, munkkipronssi suomeen tulee kymmenen-, viidentoista vuoden välein.
Olen siinä samaa mieltä, että muodissa oleva MMA vie harrastajat nyrkkeilystä. MMA-harrastajat jäävät yleensä harrastajiksi. Treeneissä saattaa olla salin täysi porukkaa, mutta kilpailijoita on silti vain kourallinen. Vähän muotijuttu koko laji.

Suomalaiset nyrkkeilyihmiset voivat syytellä toisiaan, tuomareita, naapureita, liiton johtoa, ketä hyvänsä, mutta mielestäni yksinkertainen totuus vähäiseen arvokisamenestykseen on pieni laji (suomessa) ja vähän harrastajia. Eivätkä maahanmuuttajat tilannetta muuta miksikään. Jokunen yksittäinen menestyjä voi joskus tulla, mutta mitään suurmaata nyrkkeilyssä he eivät suomesta tee. Maahanmuuttajien määrä ei ole lisännyt harrastajien määrä mitenkään merkittävästi. Laajalla rintamalla, useassa sarjassa, en usko suomalaisten menestyvän koskaan, oli sitten lihaksia tai letkuja näkyvissä tai ei. Tulevaisuudessa menestys suomalaisilla tässä lajissa jää yksittäisten menestyjien varaan ja vähän tuuriakian siihen tarvitaan.
0 x
Henry.Forss
Club Fighter
Viestit: 123
Liittynyt: 10.03.2009 10:09

25.04.2012 16:34

Olen samaa mieltä sofoklesin kanssa suomalaisten menestymismahdollisuuksista nyt ja tulevaisuudessa. Meillä on täysi työ saada yksi arvokisamitalli pervuosi miesten, naisten ja nuorten sarjoista yhteensä.
Mutta maajoukkue toimintaa ja kulttuuria meillä ei ole. Se näkyy tasovertailuissa naapurimaihin mm. maaotteluissa. Sama näköalattomuus on havaittavissa kun löytyy ne muutamat hyvät juniorit. Kukaan ei oikein tiedä mitä tehdä. Vastuu jää seuravalmentajille ja seuroille. Paukut loppuu ja lahjat hukkaantuvat--->lopetetaan ennen kuin on aloitettukaan, tai sitten lähdetään ammattilaisesksi liian aikaisin kuten joillekin on selvästi käynyt.
Itse olin katsomassa Pyynikki turnausta pari viikkoa sitten ja näin siellä lahjakkaita nyrkkeilijöitä muutamia ja yhden helvetin lahjakkaan. Nämä pojat tarvitsevat ammattimaista maajoukkuetoimintaa. Ei liitto eikä seurat vaan nämä parhaat nyrkkeilijät. Heitä sorretaan jos tätä ei hoideta kuntoon. Lopetan tältä erää tästä aiheesta, alkaa reenit Pirkkalan Siantappajan kanssa.
0 x
antti_lk
Journeyman
Viestit: 396
Liittynyt: 16.09.2004 01:44
Paikkakunta: Vantaa

25.04.2012 17:12

sofokles kirjoitti:MMA-harrastajat jäävät yleensä harrastajiksi. Treeneissä saattaa olla salin täysi porukkaa, mutta kilpailijoita on silti vain kourallinen. Vähän muotijuttu koko laji.
Vähän asian vierestä, mutta kyllä vapaaottelussa on kilpailijoita vähän enemmän kuin kourallinen. Esim. tulevien SM-kilpailujen miesten ilmoittautumismäärät kestävät vertailun tämän vuoden nyrkkeilyn miesten SM-kilpailuihin. Vapaaottelu on "muotijuttu" paljolti sen takia, että UFC on tunnettu ja laji näkyy hyvin televiossa ja netissä.

Pallopelit vievät nyrkkeilyltä paljon enemmän potentiaalisia harrastajia kuin muut kamppailulajit.
0 x
jone
Contender
Contender
Viestit: 2741
Liittynyt: 21.05.2005 22:43

25.04.2012 20:07

OHO :roll: empäs tiennytkään että naisetkin vetää vaparia,mut näköjään ilmottautimisien mukaan :lol:
0 x
Avatar
retku
Club Fighter
Viestit: 186
Liittynyt: 21.08.2004 16:59
Paikkakunta: Turku, Heideken

25.04.2012 21:28

täälä kehutaan painia. kannattaisi seurata painin keskustelu foorumeita siellä kehutaan painiliittoa kun se ei satsaa penniäkään painioiden leiritykseen vaan rahat menevät liiton toimintaan.
0 x
"Missä sitä ollaan oltu"
Avatar
Veikko
Journeyman
Viestit: 214
Liittynyt: 09.12.2011 13:19

25.04.2012 21:55

Tämä lienee sopiva palstaan

Missä mennään?
JarkkoP, 24.04.2012 15:50
Tällä kertaa ajattelin jättää jaarittelun vähemmälle, ja pyrkiä tuottamaan jotain asiallisempaakin. Yritän lähestyä asioita positiivisessa hengessä, kuten joskus aiemmin hartaasti lupasin. Joskus on kuitenkin pakko esittää kritiikkiä, toivottavasti se nähdään rakentavana kritiikkinä. Otsikon mukaan tutkailen vähän, että missä nyt mennään suomalaisessa nyrkkeilyssä? Ajankohta on mielestäni otollinen, sillä viime viikonloppuna päättyi miesten Euroopan olympiakarsintaturnaus, sekä käytiin Nuorisonyrkkeilypäivät. Miten nämä kaksi toisistaan täysin poikkeavaa tapahtumaa liittyvät toisiinsa?

Olympiakarsintaturnaus voidaan mielestäni luokitella lajin huippuvaiheeseen kuuluvaksi tapahtumaksi. Nuorisonyrkkeilypäivät ovat suunnattu C- ja D-juniori-ikäisille pojille, sekä kaikille tyttöjen junioriluokille. Viimeksi mainittu kuuluu lajin alku- tai lapsuusvaiheeseen. Jotta voidaan realistisesti odottaa taas porilaisten marssin soivan, tulee molemmat vaiheet, ja kaikki sen väliltä olla kunnossa. Lajissa kuin lajissa. Huippu-urheilussa vain tulos ratkaisee. Tuloksia katsoessa tulisi kuitenkin tarkastella laajemmin, että mitä tuloksen taakse kätkeytyy. Lajin alkuvaiheen tapahtumissa, kuten esimerkiksi juuri Nuorisonyrkkeilypäivillä tulisi mielestäni tarkastella enemmän suoritusta, kuin lopputulosta.


Kyllä hymyynkin on ollut aihetta
Olympiakarsintaturnauksen tulokset ovat selvillä, ja paikat Lontooseen Euroopan osalta on jaettu. Valitettavasti yhtään suomalaista miesnyrkkeilijää ei Lontoossa nähdä. Pohjoismaista olympiapaikan iskivät Ruotsin Salomo N’tuve ja Anthony Yigit, sekä Tanskan Dennis Ceylan. Olen epäuskoisena seurannut minkälaista kritiikkiä suomalaisnyrkkeilijät ovat lajiyhteisönsä sisällä saaneet. Nimimerkkien takaa, luonnollisesti. Olen kuitenkin varma, että Matti Koota ja Ville Hukkanen tekivät parhaansa. Heidän taistelutahtoaan ei sovi epäillä, ja tämän kaikki lajia vähänkään lähempää seuraavat tietävät. Olympiakarsintojen lopputulokseen ei voi olla vaikuttamatta se, että molemmat ovat kärsineet vammoista ja sairastelusta. Valmistautumisjakso karsintoihin oli hyvin erilainen, kuin mitä se ideaalitilanteessa olisi voinut olla. Ja yksi tosiasia on se, että molemmat ovat nuorempia ja kv.tasolla kokemattomampia, kuin useat kilpakumppaninsa.

Valitettava tosiasia on myös se, että suomalaisen nyrkkeilyn valmennusjärjstelmä, tai oikeammin sen puute asettaa suomalaiset kv.tasolla takamatkalle. Oltiinpa sitten terveitä tai ei. On tarpeetonta lähteä perkaamaan sen tarkemmin suomalaisen nyrkkeilyvalmennuksen vahvuuksia tai heikkouksia. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin todeta, että huippuvaiheen valmennus ja tukitoimet eivät ole kunnossa, mikäli tavoitellaan kansainvälistä menestystä. Tämä on kuitenkin siinä mielessä ajankohtaista, että Suomessa joudutaan pian tekemään päätöksiä myös huippuvaiheen valmennuksen järjestelyistä tulevaisuutta silmällä pitäen. Aika etenee, kuin varkain ja HUMU:n mukanaan tuomat muutokset pakottavat reagoimaan ja todennäköisesti uudelleen organisoimaan valmennusjärjestelmää ja hallintorakenteita. Lajissa kuin lajissa.

Se ei kuitenkaan vielä riitä, että suomalaisen nyrkkeilyn keihäänkärkenä toimivan edustusjoukkueen valmennus ja tukitoimet saatetaan tämän päivän vaatimusten mukaisiksi. Mikäli suomalaisen nyrkkeilyn perusta, eli juniorityö ei ole kunnossa, ei myöskään aikuisten edustusjoukkueeseen saada riittävän laadukasta urheilija-ainesta. Laadukas juniorityö pitää sisällään kyvyn tuottaa riittävän suuria nyrkkeilijämassoja eri ikäluokissa. Osa juniorityötä on myös lahjakkuuksien kartoitus, sekä heidän eteenpäin viemisensä. Tämän vuoden Nuorisonyrkkeilypäivät kertoivat osaltaan, että suomalaisen nyrkkeilyn perustassa on vielä kehittämistä. Kilpailuihin osallistui 53 nyrkkeilijää 20:stä eri seurasta. Määrä on niin vähäinen, että todennäköisyys kv.tasolle asti kasvavien nyrkkeilijöiden löytymiselle on pieni. Matti Koota ja Ville Hukkanen ovat poikkeuksellisia kykyjä, joiden isät kilpailivat olympialaisissa. Heidän lisäkseen ei näköpiirissä juuri ole vastaavia poikkeuksellisia yksilöitä. Jotta todennäköisyys kasvattaa kv.tason menestyjiä paranee, on harrastajapohjaa lisättävä merkittävästi.

Toinen huolestuttava seikka Nuorisonyrkkeilypäivillä oli, ettei laatu korvannut määrää. Liian usein kehässä näki vain toistettavan yksittäisiä tekniikoita tai iskusarjoja, eikä ottelemisella näyttänyt olevan mitään sen suurempaa päämäärää. Vaikka biologinen kypsyminen on merkittävä tekijä juniori-ikäluokissa, niin valitettavan usein nyrkkeily näytti perustuvan vain siihen, että ollaan fyysisesti kypsempiä. Kilpailuissa oli toki muutama erinomainen yksilö. Tärkeää onkin, kuinka heidän kehityksensä ja riittävän haastava ympäristö kyetään takaamaan. Positiivista oli kuitenkin se, että löytyi seuroja, jotka toivat kilpailuihin suurilukuisen joukkueen.

Mielenkiintoinen seikka on se, ettei nyrkkeilyn harrastajamäärissä ole ihan hirveitä eroja, jos verrataan vaikka 10 vuotta taaksepäin. Taso on kuitenkin laskenut. Kansallisen tason nyrkkeilijöitä on ihan mukavasti, mutta kv.tason iskijöitä on vähän. Tämän kevään GeeBee turnauksessa nähtiin kolme yleisen sarjan miesnyrkkeilijää, ja PM-kilpailuissa nähtiin kaksi yleisen sarjan miesnyrkkeilijää. Tason lasku ei pelkästään selitä miesten joukkueen pientä kokoa, vaan vallitseva laji- ja kilpailukulttuuri, jossa tavoitteeksi asetetaan vain SM-kilpailut. Jos pääosalla kilpailijoista tavoitteena on kansallinen taso, on epärealistista odottaa kv.menestystä. Reilu viikko sitten käydyissä Ruotsin mestaruuskilpailuissa iski 74 miesnyrkkeilijää. Luku on samaa luokkaa, kuin Suomessakin kansallisissa mestaruuskilpailuissa. Iso ero on siinä, että Ruotsi otti kaksi olympiapaikkaa ja 14 PM-kultaa. Suomen vastaavat lukemat ovat nolla ja neljä.

Kaiken kaikkiaan voisi olettaa, että suomalaisen nyrkkeilyn perustassa, välivaiheessa ja huippuivaiheessa riittää kehitettävää. Mikäli joku on tätä mieltä, niin toivotankin hänet lämpimästi tervetulleeksi yhteisiin talkoisiin. Tänä vuonna on mahdollista vaikuttaa paljon suomalaisen nyrkkeilyn rakenteisiin ja toimintamalleihin. Joten toivonkin raikkaita ehdotuksia, keskustelua ja ihmisresursseja muutostyöhön. Positiivisessa hengessä tietenkin.
Viimeksi muokannut Veikko, 05.05.2012 03:06. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
0 x
"Voittaa lähetään!"
Norton
New Kid on the Block
Viestit: 25
Liittynyt: 10.06.2011 14:16

25.04.2012 22:20

Henry.Forss kirjoitti: Mutta maajoukkue toimintaa ja kulttuuria meillä ei ole. Se näkyy tasovertailuissa naapurimaihin mm. maaotteluissa. Sama näköalattomuus on havaittavissa kun löytyy ne muutamat hyvät juniorit. Kukaan ei oikein tiedä mitä tehdä. Vastuu jää seuravalmentajille ja seuroille. Paukut loppuu ja lahjat hukkaantuvat--->lopetetaan ennen kuin on aloitettukaan, tai sitten lähdetään ammattilaisesksi liian aikaisin kuten joillekin on selvästi käynyt.
Itse olin katsomassa Pyynikki turnausta pari viikkoa sitten ja näin siellä lahjakkaita nyrkkeilijöitä muutamia ja yhden helvetin lahjakkaan. Nämä pojat tarvitsevat ammattimaista maajoukkuetoimintaa. Ei liitto eikä seurat vaan nämä parhaat nyrkkeilijät. Heitä sorretaan jos tätä ei hoideta kuntoon.
Olen samoilla linjoilla Henry Forssin kanssa.

Ensimmäiseksi ja tärkeimmäksi asiaksi nyrkkeilyväen pitäisi saada päävalmentaja.
Painista löytyy päävalmentaja, nuorten olympiavalmentajat sekä aluevalmentajat.
On paininpohja laajempi, mutta kyllä nyrkkeilyssäkin on lahjakkaita yksilöitä. Lahjakas nyrkkeilijä jää valitettavan yksin valmentajan ja seuransa kanssa. Eikä tällaisella toiminnalla voi tulla huippu urheilussa menestystä, ei tule missään muussakaan lajissa.
0 x
monzon
Club Fighter
Viestit: 110
Liittynyt: 23.10.2006 19:57

25.04.2012 23:10

Kylläpäs on hyviä kirjoituksia luettavaksi. Koska aika on rajallinen kirjoitan vain muutaman huomion ylös. Ammatti- eli viihdenyrkkeily ei ole mielestäni minkäänlainen uhkatekijä amatöörinyrkkeilylle. Sen pariin ei hakeudu paras aines, vaan sopivin ja kaikki kunnia heille rohkeudestaan. Häkkitaistelu ei ole myöskään mikään uhka sillä jos nyrkkeilyä voi hyvällä syyllä pitää sairautena, niin häkkitaistelua on pidettävä mielisarautena. Tuon homman tulevaisuus näyttäytyy hetkisen kuluttua ikävinä tilastomerkintöinä ja harrastajat valikoituvat entistä tarkemmin, ei mikään varsinainen juniorilaji.
Valmennusjärjestelmä jossain muodossa on pakollinen. Sitä ei kuitenkaan voi synnyttää ylhäältä päin. Sen on tultava suoraan kentältä ohjattavaksi eteenpäin. Tässä on otettava huomioon se tärkein voimavara joka suomalaisella nyrkkeilyllä on. Valmennuskunta on voimakas ja pystyvä - sen ongelmana on "minun sali - minun nyrkkeilijä" -syndrooma. Tästä todisteena on useita seuroja kääpiöpaikkakunnillakin, siis joka ukolle oma seura.
Suomalainen kilpailujärjestelmä kansainvälisine kilpailuineen ja salikilpailuineen on oikein hyvä ja kilpailumahdollisuuksia eri tasoilla on varmasti riittävästi, vain edulliset ja kehittävät seuraottelut puuttuvat.
Leiritys ja vieläpä tasojen mukaan rakennettu leiritys jossa urheilijat tutustuvat toisiinsa, sparraavat ja saavat oppia toisiltaan on välttämätön - nyt niitä ei juurikaan ole tai niistä muodostuu valmentajien pätemiskehtoja sen sijaan, että niissä osattaisiin hakea uutta kehitystä.
Lopuksi haluan sanoa sanan lahjakkuudesta. Jokainen nyrkkeilyvalmentaja joka tuntee lajin ja sen vaatimukset, pystyy erottamaan lahjakkuuden melko nopeasti. Nyrkkeilijällä on oltava erityinen lahjakkuus joka saattaa ilmetä monin eri tavoin - kysymys on puhtaasta vaistolajista. Lahjakkuuden tasoja on monia ja ne voidaan kadottaa melko helposti osaamattomalla toiminnalla - siksi on oltava reitti jonne lahjakkuuksia voidaan ohjata jos omat voimat eivät riitä. Näillä sivuilla esiintyneet nyrkkeilijänimet eivät ole mitään erityisiä lahjakkuuksia, vaan enemmänkin määrätietoisen työn tuloksia. Samankaltaisia junioreita on suomessa riittävästi - onko meillä heille aikaa ja taitoa onkin toinen juttu.
0 x
Osmo Laine
Journeyman
Viestit: 223
Liittynyt: 30.09.2004 17:38
Paikkakunta: Tampere

26.04.2012 09:49

Kulmasta luettua

"Matti Koota ja Ville Hukkanen ovat poikkeuksellisia kykyjä, joiden isät kilpailivat olympialaisissa. Heidän lisäkseen ei näköpiirissä juuri ole vastaavia poikkeuksellisia yksilöitä".

Matti ja Ville ovat toki hyviä nyrkkeilijöitä, mutta toivoisin pikkaisen positiivisempaa suhtautumista tulevaisuuteen, sillä kirjoittaja on käsittääkseni yksi ns. Team Rion vetäjiä. Itse yritän vetää ainakin kahta Rion Olympialaisiin yrittävää tällä hetkellä 17-18 vuotiasta nyrkkeilijää. Neljä vuotta on pitkä aika, mutta toisaalta myös lyhyt. Ellei valmentajat usko urheilijoihinsa ja tekemisiinsä, niin kenellä on mielikuva, että valmennettavat siihen pitkän päälle uskovat.

Osmo Laine
Viimeksi muokannut Osmo Laine, 26.04.2012 09:51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
0 x
Avatar
VERIHUORMA BOXING
Champion
Champion
Viestit: 5965
Liittynyt: 19.12.2006 14:10
Paikkakunta: Hyperborea

26.04.2012 09:50

Jos alatte douppaamaan jo nyt hyvissä ajoin, niin kuka tietää?
0 x
Masa ja Arvo Kivelä ovat nyt kavereita.
Vastaa Viestiin