Kympillä kehäkulmaan

Olympiatyylin nyrkkeilyyn, eli amatöörinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
Avatar
JaniJ,Tre
Prospect
Prospect
Viestit: 1984
Liittynyt: 05.10.2004 08:37
Paikkakunta: Tampere,Pyynikki

23.08.2014 03:25

SNL lähestyi perjantaina seuraavanlaisella sähköpostilla:

"Hei, pyydämme seuroja huomioimaan seuraavaa lisensseihin liittyen.Tulevan kauden kilpailuissa vaaditaan kulma-avustajilta ja tuomareilta nk.toimitsijalisenssiä. Toimitsijalisenssi maksaa 10€. Viekää ystävällisesti sana eteenpäin seurassanne. Terv. SNL toimisto"

Kukahan tämänkin älyttömyyden on keksinyt? Onko Liitto niin pienissä, että vapaaehtoisilta täytyy kupata? Mitä vastinetta valmentaja/tuomari saa kympilleen? Ainakin tuomareiden kohdalla Liitto saisi maksaa kympin/kilpailu osallistumisesta. Valmentajat/ tuomarit Suomessa tekevät sauroissaan töitä talkoilla. Siitäkö pitäisi maksaa vielä Liittoon jotain? Seurathan maksavat jäsenmaksun vuosittain liittoon, eikö se riitä? Kyse on kympistä, mikä on kahviraha, mutta periaatteesta itse henkilökohtaisesti en tule koskaan suorittamaan kyseistä maksua ja sydämmeni pohjasta toivon, ettei kukaan muukaan maksua suorittaisi.

Jani Järvensivu
0 x
You can call me that ever you like, but don´t call me late for dinner -George Foreman
Avatar
Kohtupora
New Kid on the Block
Viestit: 40
Liittynyt: 14.04.2011 00:17

23.08.2014 12:40

Moro.
Itse en kuulu SNL, n postituslistalle mutta äkkiseltään tuo avustaja & tuomari lisenssi kuulostaa jokin sortin huonolta läpältä tai sit SUOMENNYRKKEILYLIITTO EI ENÄÄ HALUA ETTÄ SUOMESSA JÄRJESTETÄÄN YHTÄÄN NYRKKEILYKISAA EDES JUNIORI TAI AMATÖÖRITASOLLA. Oli hieno valinta tuo liiton uusi PJ. No ainakin hän sai meriitteihinsä Suomen nyrkkeilyn alasajon ja Suomalaisen nyrkkeilyn kuoleman. Kiitos tästä.
Päivi Räsänen on saanut jo nyrkkeilyliiton puheenjohtajan pauloihinsa :shock: Siis tämä oli nyt sit se lopullinen kuolin isku Suomalaiselle ”amatööri” ja joillekin hyvin harvoille ammattilaisille se lopullinen kuolin isku. :cry:
R.I.P. FINNISH BOXING :cry:
0 x
Teppo
Club Fighter
Viestit: 195
Liittynyt: 12.09.2008 12:13

23.08.2014 21:25

Jos tuo nyrkkeilylle omistautuminen on teillä kympistä kiinni hohhoijaa ja rommia pullosta korvaan, sanon mä. Ammattinyrkkeilyssä lisenssi on vaadittu jo vähintään 30 vuotta ja on muistaakseni kalliimpi reilusti, eikä kukaan poraa. Neuvostoliitto on kaatunut ja kaikki maksaa tai ainakin aina joku. Alkaa tuntumaan, että tää nyrkkeilyväki on ruikuliperseitä kaikki. Aamen
0 x
temsec
Brawler
Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2006 19:49

25.08.2014 13:11

Hej på dej!

Tässä mun prinsiippejä:
-Asioista keskustelu on kehittävää. Varsinkin kun se käydään avoimena ja omalla nimellä.
-Asioista vaikeneminen on pään työntämistä pensaaseen tai sinne minne ei aurinko paista.

Nyrkkeilyliitto ei enää lähetä minulle s-postia eli olen kuulotiedon ja tänne kirjoitetun tiedon varassa.
Nyrkkeilyliiton sivuilla, en alkukiinnostuksen jälkeen, enää juurikaan käynyt (Uudet sivut)
Innostukseni jotenkin vain lopahti..

Lisää Prisiippejä:
- No, olen antanut itseni ymmärtää, että tällä maksulla haetaan jotain yhtenäisyyttä AIBA.n kanssa.
- Mitä yhtenäisyyttä ja miksi?
- Saako tuolla rahalla jonkunlaisen vakuutuksen vai mitä sillä saa?
- Jos kyse on rahan keruusta köyhälle liitolle niin miksei sitä suoraan sanota?
- Miten ja kuka/ketkä valvovat ylimääräisen rahan maksua?
- Saako tulla kuskina kilpailupaikalle?

Kyllä meiltä rahaa saa kun vain pyytää. On tämä porukka niin sekavaa että antavat rahaa vähäisistä varoistaan :wink:

J. Temonen
Vetelin Löysät
-
0 x
Avatar
Kohtupora
New Kid on the Block
Viestit: 40
Liittynyt: 14.04.2011 00:17

25.08.2014 16:06

Teppo kirjoitti:Jos tuo nyrkkeilylle omistautuminen on teillä kympistä kiinni hohhoijaa ja rommia pullosta korvaan, sanon mä. Ammattinyrkkeilyssä lisenssi on vaadittu jo vähintään 30 vuotta ja on muistaakseni kalliimpi reilusti, eikä kukaan poraa. Neuvostoliitto on kaatunut ja kaikki maksaa tai ainakin aina joku. Alkaa tuntumaan, että tää nyrkkeilyväki on ruikuliperseitä kaikki. Aamen
Moro.
Kyse ei ole rahallisesta summasta vaan periaatteesta. Varsinkin kun kyse on junnu kisoista niin kulmassa saattaa ”varsinaisen valmentajan” avustajana olla joku seuran kilpaottelija joka ei itse ole sillä hetkellä ottelemassa. Meinaan vaan tätä esim. Poikien TUL turnaus joka käytiin Lahdessa 8.2–9.14. Joillakin seuroilla oli kehäkulmassa ns. apuvalmentaja siis valmentajan lisäksi! joka oli ”joku” seuran omista ottelijoista joka ei olut juuri sillä hetkellä kehässä. Eli pitääkö Teppo sinun mielestä myös jokaiselle kilpailevalle ottelijalle. Joilla on haluaa myös toimia tarvittaessa avustajana. Heillekinkö pitää hankkia tuo ns. toimitsija lisenssi :?: Minun mielestä tämä on täysin turhaa byrokratiaa. Mie nyt komppaan Temmosta. Eli suomeksi sanottuna liitolla on rahat loppu. Eli ei se hevosmies sit ollutkaan mikään sateen tekijä. Kovat olivat puheet Tj:llä kun vaalikampanjaa kävi. Teot ja näytöt tosin ovat ihan muuta.
Ei muuta kun leuka kiinni rintaan ja kohti uusia vastoin käymisiä :evil:
0 x
Avatar
JaniJ,Tre
Prospect
Prospect
Viestit: 1984
Liittynyt: 05.10.2004 08:37
Paikkakunta: Tampere,Pyynikki

25.08.2014 21:52

Nimenomaan. Ei todellakaan ole kiinni siitä summasta, vaan periaatteesta. Ymmärtääkseni seurat maksavat vuosittain jäsenmaksun liittoon, eikö niin? Jos näin on, niin eikö voisi mielummin nostaa sitä vaikka 50€ tai satasella jos Liitossa on katsottu, että pitäisi saada jostain lisää kapitaalia? Toi niin sanottu toimitsijalisenssi haiskahtaa kontrollilta.
0 x
You can call me that ever you like, but don´t call me late for dinner -George Foreman
Teppo
Club Fighter
Viestit: 195
Liittynyt: 12.09.2008 12:13

25.08.2014 23:01

Ehkä joku haluaa kontroloida sitä, ketkä siellä kulmassa lapsia opastaa karun lajin arkeen ja millä koulutuksella tai kokemuksella. Voi olla, että tulevaisuudessa ei riitä se et on vaan innokas tai isä. Ja ehkä lisenssi otetaan pois, jos siellä pyörii jurrissa tai käyttäytyy asiattomasti pikkupoikien/tyttöjen kanssa?
Siis näin toivoisin vastuullisen liiton toimivan, kuten monissa lajeissa jo toimii. Nyrkkeilyliiton motiiveista en tiedä, mutta harrastavien lasten isänä näin toivoisin. Hieno homma. Kerrankin kun SNL matkii SAN:ia, niin sitten se ei käykään.
0 x
WLDHRT
Club Fighter
Viestit: 83
Liittynyt: 14.01.2008 17:16

26.08.2014 17:58

Oletko Teppo koskaan käynyt nyrkkeilykisoissa? En ole kyllä koskaan nähnyt kenenkään olevan jurrissa kulmassa mutta usein siellä on hammassuojia pesemässä joku saman seuran ottelija. Mitä lisenssillä saa ja mitä sen saaminen vaatii? Kerro Teppo millainen on tuo SAN:n avustajalisenssi?
0 x
Avatar
JaniJ,Tre
Prospect
Prospect
Viestit: 1984
Liittynyt: 05.10.2004 08:37
Paikkakunta: Tampere,Pyynikki

26.08.2014 20:07

Teppo kirjoitti:Ehkä joku haluaa kontroloida sitä, ketkä siellä kulmassa lapsia opastaa karun lajin arkeen ja millä koulutuksella tai kokemuksella. Voi olla, että tulevaisuudessa ei riitä se et on vaan innokas tai isä.
Niin, mutta kestääkö suomalainen nyrkkeily tuota kontrollia? Suominyrkkeilyhän ei varsinaisesti ryve tekijöissä. Onko Liitolla varaa ikään kuin päättää kuka saa toimia kulmassa ja kuka ei? Kyse ei pelkästään ole niistä seuraansa profiloituneista valmentajista. Moni suomalainen "puuhastelija" on lajin suuremman ymmärryksen puuttuessa tehnyt kuitenkin korvaamattoman arvokasta työtä esim. seuratoimijana. En mä ymmärrä miksi autoilevan vesipojan pitää maksaa joku lisenssi, jonka panos ajallisesti tai rahallisesti voi kuitenkin olla ratkaiseva, kun pikkuseura tai vähän isompikin lähtee kisamatkalle. Ei kaikissa seuroissa ole valmentajia niin että päät kolisevat yhteen.

Tuomareiden kohdalla ymmärrän tätä ehkä vielä vähemmän. Ilman heitä ei kilpailuja ole.

Kohta varmaan ehdotetaan, että missä tahansa kilpailuissa saa kulmassa toimia vain ja ainoastaan AIBA:n tähtiluokituksen itseelleen hankkineet valmentajat. Muitahan sinne on turha päästää. Ammattitaitokysymys nääs....

Tämä keskustelupalstahan ei varsinaisesti ole mikään virallinen foorumi enkä odota että joku johtokuntalainen tänne vastaisi, mutta olisihan se kiva kuulla virallisemmalta taholta, mihin tuo maksu perustuu? Mikä on syy sen keräämiselle? Ymmärtäisin sen jos "lisenssi" sisältäisi vakuutuksen ja sitä myöden olisi arvokkaampi, no problem, maksaisin toki. Mutta tämä ei vaan tunnu muulta kun rahankeruulta.
0 x
You can call me that ever you like, but don´t call me late for dinner -George Foreman
Teppo
Club Fighter
Viestit: 195
Liittynyt: 12.09.2008 12:13

26.08.2014 21:13

Mun mielestä tämä on ihan asiallinen keskustelu ja tämän tyyppistä haluaisin nyrkkeilyfoorumilta lukea; kannanottoja eri näkökulmista, ja tottakai joku mielensäpahoittajakin. Tähän voisi minunkin mielestä SNL:stä joku kertoa ns.virallisen näkökulman. Minulla ei ole jyrkkää kantaa ja olen valmis antamaan periksi, jos asiallisesti perustellaan. Ymmärrän kuitenkin virallisen tahon kontrolointihalun ja nuorten lasten vanhempien luottamuksen saamisen toiminnalle. Ammattinyrkkeilyssä, ainakin aikoinaan, vaadittiin yhdeltä kulmassa olijalta valmentajalisenssi, jonka sai vapaamuotoisella kirjallisella hakemuksella ja maksamalla lisenssimaksun. (maksun suuruutta en tarkkaan muista ja sen maksoivat tuolloin sponsorit, mutta se oli selvästi enemmän kuin 10€).
0 x
Avatar
JaniJ,Tre
Prospect
Prospect
Viestit: 1984
Liittynyt: 05.10.2004 08:37
Paikkakunta: Tampere,Pyynikki

29.08.2014 07:30

Eilen oli tullut asian tiimoilta sähköposti, jossa Mr. Karlssonin allekirjoittama selvitys kertoo seuraavaa:

"Perustelut:

Suomen Nyrkkeilyliitto ry:n toimintasäännöt koskevat ensisijaisesti liiton ja sen jäsenseurojen suhdetta. Toimitsijalisenssillä SNL haluaa korostaa jokaisen nyrkkeilyn parissa toimivan henkilön vastuuta sääntöjen noudattamisesta sekä lajin hyvinvoinnista ja sen maineesta. Sitoutumalla noudattamaan lisenssiehtojen mukaisesti nyrkkeilyn sääntöjä jokainen toimitsija, tuomari ja kulma-avustaja on näin myös henkilökohtaisesti vastuussa sääntöjen noudattamisesta.
Kansainvälisen Nyrkkeilyliitto AIBA:n suhtautuminen sääntörikkomuksiin on ollut jyrkkä. Lukuisia maita on suljettu määräajaksi kaikesta kansainvälisestä toiminnasta sääntörikkomusten seurauksena. Suomen Nyrkkeilyliitto ry:n keskeisiä tehtäviä on valvoa sen jäsenseurojen ja toimijoiden etuja ja oikeuksia. Tämän tehtävän toteuttamiseksi haluamme myös korostaa jokaisen nyrkkeilyn parissa toimivan henkilön vastuuta siitä, että SNL ja sen jäsenet voivat jatkaa toimintaansa myös kansainvälisillä areenoilla. Näin myös Suomen Nyrkkeilyliitto ry. pystyy tehokkaammin valvomaan sekä jäsenistönsä että edustusurheilijoidensa etuja. Näin turvaamme urheilijoidemme oikeuden edustaa Suomea kansainvälisissä kilpailuissa jatkossakin.
Toimitsijalisenssin avulla Suomen Nyrkkeilyliitto kerää tietoa sekä aktiivisista tuomareista että kulma- avustajina toimivista henkilöitä. Tätä tietoa tullaan käyttämään seuratoiminnan ja valmennuksen kehittämisen apuvälineenä. Toimitsijalisenssi on hyödyllinen ja tärkeä työväline Nyrkkeilyliiton toteuttaessa sääntöjensä mukaista tehtävää.
Toimitsijalisenssin lunastanut henkilö on automaattisesti Suomen Nyrkkeilyliitto ry:n maksaman TuplaTurva-vakuutuksen piirissä.

Pyydämme myös seuroja huomioimaan, että A- tai B-lisenssin lunastanut henkilö on oikeutettu toimimaan kulma-avustajana ilman erillistä Toimitsijalisenssiä."
0 x
You can call me that ever you like, but don´t call me late for dinner -George Foreman
jakke
New Kid on the Block
Viestit: 36
Liittynyt: 31.03.2011 20:56

13.09.2014 23:21

Joopa joo,nyrkkeilyliiton ajatus on vain se ettei ammattinyrkkeilijöiden valmentajat tuu amatöörinyrkkeilykisoihin.Liitto kusee omille kintuille,yhä useampi ja nuorempi nyrkkeilijä siirtyy oman valmentajan mukana ammattilaishommiin ,kun ei löydy amatöörikisoihin enää kulmamiestä,mutta suomalaiset näkyvät pärjäävänkin paremmin ammattilaisena.
0 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6223
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

18.10.2014 17:58

Onko nyt ollut tilanteita, joissa avustajien toiminnasta johtuen SNL:n ja sen jäsenten oikeus toimia kansainvälisillä areenoilla tai lajin hyvinvointi on vaarantunut, tai onko ollut sääntörikkomuksia?

Ei noissa missään vastausviesteissä tai liiton perusteluissa kyllä kerrottu, miten tuo kymmenen euroa jotenkin parantaa tilannetta missään suhteessa. Kas, kun nimen, sukupuolen, syntymäajan, osoitteen, puhelinnumeron, seuran jne. voi kirjoittaa paperiin tai jopa exceliin ilman maksun keräämistäkin. Ja avustajilta voi vaatia allekirjoituksen paperiin, missä vakuutetaan että säännöt on luettu ja niitä sitoudutaan noudattamaan.

Tuohon vakuutukseen liittyen, tietääkö kukaan että jotain avustajaa olisi nyrkkeiljä purrut sormeen hammassuojaa laitettaessa, avustaja olisi kompuroinut kulmaportaissa tai jotain muuta onnettomuutta olisi tapahtunut, mistä aiheutuneisiin kuluihin tarvittaisiin esim. normaalin jatkuvan matkavakuutuksen tai tapaturmavakuutuksen lisäksi jokin muu vakuutus? Ei kai avustajat kulmassa toimiessaan nyt altistu millekään erityiselle vaaralle sen enempää kuin muutenkaan elämässään?

Kun tämä systeemi nyt vissiin kuitenkin tulee, niin minusta avustajien ja seurojen kannattaisi jonkin ajan kuluttua, esim. vuoden päästä, peräänkuuluttaa jonkinlaista raporttia tai selvitystä, mitä näillä kerätyillä kympeillä on tehty, miten kerättyjä tietoja analysoitu ja mitkä ovat analyysien johtopäätökset. Ei kai siinäkään olisi järkeä, jos jossain hyllyssä vaan olisi eri kisoista mappi eri näköisiä papereita, missä on ko. kisojen avustajien nimet listassa, eikä niillä tiedoilla kukaan mitään sitten tekisi.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Vastaa Viestiin