Tuhat kilpanyrkkeilijää - miten teemme sen mahdolliseksi?

Olympiatyylin nyrkkeilyyn, eli amatöörinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

MikkoM
Prospect
Prospect
Viestit: 1661
Liittynyt: 04.10.2004 11:49
Paikkakunta: Leiden

09.03.2009 22:48

Suomen nyrkkeilyn tason nostamisen avain on harrastajamäärien nousu. Suuret harrastajamäärät lisäävät kilpailua, mikä automaattisesti nostaa nyrkkeilyn tasoa, näkyvyyttä ja kansainvälistä menestystä.

Viime vuosina Suomessa on vuosittain käynyt kehässä reilu 300 kilpanyrkkeilijää (viittaan luvuilla miesnyrkkeilijöihin, mutta aihe koskee toki myös naisia). Määrä on ollut parin viime vuoden ajan hienoisessa nousussa. Miesten SM-kilpailuihin on osallistunut noin 60 nyrkkeilijää viimeisen kymmenen vuoden ajan.

En tiedä tarkkoja lukuja historiasta, mutta selvää lienee, että esimerkiksi 80-luvulta on tultu alas reippaasti. Samalla ero kansainväliseen kärkeen on kilpakehissä kasvanut.

Potentiaalia harrastajamäärän kasvattamiseen on reilusti. Suomessa on paikkakuntia, joissa nyrkkeily on suhteellisen hyvissä kantimissa. Suurista kaupungeista sellaisia ovat esimerkiksi Tampere ja Lahti. Reilun 200 000 tuhannen asukkaan Tampereella on kolme nyrkkeilyseuraa, joissa oli tämän syksyn aikana yhteensä 45 kilpailijaa. Kevään aikana luku ylittää 50 rajapyykin, on todennäköisesti jo ylittänytkin. Noin 100 000 asukkaan Lahdessa on kaksi seuraa, joissa oli 22 kilpailijaa. Tämä luku nousee yli 25:n. Molemmissa kaupungeissa kilpanyrkkeilijöiden suhde väestömäärään on siis noin 1/4000. Kun samaa kaavaa soveltaa koko Suomeen (väestömäärä 5,3 miljoonaa) saadaan tulokseksi reilut 1300.

Tuhat kilpanyrkkeilijää vuodessa on siis täysin realistinen tavoite. Kun noin viidennes vuoden aikana kilpailevista nyrkkeilijöistä nousee miesten SM-kehään, tarkoittaisi tämä noin 200:aa osallistujaa. Joskus käsittääkseni näissä luvuissa on liikuttukin, eli mistään utopiasta ei ole kyse.

Toivoisin tähän ketjuun käytännönläheisiä ehdotuksia siitä, miten harrastajamäärää saataisiin kasvatettua - sellaisia konsteja, jotka ovat realistisesti toteutettavissa, ja mielellään ilman merkittävää rahallista panostusta.

Itselläni mieleen tulevat seuraavat seikat:

1) Nyrkkeilykoulujen markkinoinnin tehostaminen
Tähän on viritteilläkin jo yksi aloite, josta lisää myöhemmin, kun asiaan saadaan konkretiaa. Yksi pohtimisen arvoinen asia on se, että onko perinteinen nimitys ’nyrkkeilykoulu’ kaikkein tehokkain nykyaikana? Pitäisikö puhua nyrkkeilykursseista?

2) Koulukäynnit
Muistaakseni joku on tälläkin palstalla kirjoittanut kokemuksistaan koulujen liikuntatunneilla vierailusta. Kuntonyrkkeily sopii mainiosti liikuntatunnin ohjelmaan, ja koulut ottavat käsittääkseni mielellään vastaan nyrkkeilyseuran vetäjän lajia esittelemään. Samalla voi jakaa tietoa paikkakunnan harjoittelumahdollisuuksista. Voisiko liitto tehdä vaikkapa liikuntatunnille soveltuvan esimerkkiharjoituksen, jota seurat voisivat sitten soveltaa?

3)Muiden lajien lopettajat
Nyrkkeily on siitä poikkeuksellinen laji, että täsä voi menestyä vaikka aloittaisi harjoittelun myöhäänkin. Palloilulajeissa on voimakas lopettamisvaihe murrosiässä. Monet näistä drop-outeista saattaisivat kiinnostua nyrkkeilystä, ja heistä voisi hyvinkin kasvaa aivan huippuluokan iskijöitä. Miten saisimme markkinoitua lajia tälle ryhmälle?

4) Yhteistyö muiden kamppailulajien kanssa
Tämän vuoden SM-kilpailuissa kaksi mestaruutta meni päälajinaan potkunyrkkeilyä pitäville urheilijoille. Heidän läsnäolonsa lisää kilpailua ja nostaa nyrkkeilyn tasoa Suomessa. Tätä porukkaa pitäisi houkutella kehiin entistä enemmän. Heille on itselleenkin siitä hyötyä, sillä nyrkkeilyssä ottelutilaisuuksia on enemmän kuin noissa muissa lajeissa. Olen esimerkiksi puolustusvoimien mestaruuskisoissa nähnyt thainyrkkeilijöitä ja vapaaottelijoita, jotka voisi heittää melkeinpä saman tien nyrkkeilyn SM-kisoihin. En tiedä millaista on Nyrkkeilyliiton yhteistyö muiden kamppailuliittojen (potkunyrkkeily, thainyrkkeily, vapaaottelu) kanssa, mutta uskon että tehostamisen varaa on. Yksi pieni ele voisi olla kilpailukalenterin toimittaminen sisarliitoille vuosittain. Näkeehän sen netistäkin, mutta nimenomaan yhteistyön eleenä se olisi hyvä.

5) Uran pidentäminen
Suomalaiset nyrkkeilijät tapaavat lopettaa uransa aivan liian varhain. Miesten SM-kilpailujen mediaani-ikä lienee 19-20. On aivan selvää, että nyrkkeilijä ei noin nuorena ole parhaimmillaan. Mitkä olisivat ne keinot, joilla nyrkkeilijät saataisiin jatkamaan pidempään? Miten kansallisellakin tasolla kilpailemisesta tehtäisiin mielekästä ja tavoittelemisen arvoista?

6) Valmentajamäärän kasvattaminen
Useissa seuroissa koko toiminta pyörii yhden urhean valmentajan varassa. Kun hän lopettaa, loppuu pahimmassa tapauksessa nyrkkeily paikkakunnalta kokonaan. Miten saisimme lisää innokkaita apuvalmentajia? Nyky-yhteiskunnassa vapaahetoistyö on menettämässä houkutustaan, luultavasti edes muodollisella korvauksella valmennustyöstä olisi kannustava vaikutus.
0 x
Twitter.com/MikkoMarttinen
Avatar
MiikaF
Prospect
Prospect
Viestit: 1573
Liittynyt: 02.11.2004 14:11

10.03.2009 00:58

Mielestäni harrastajamäärän lisäämisessä tärkein asia on valmentajamäärän kasvattaminen. Ja onneksi nythän Nyrkkeilyliitto satsaakin kovasti valmentajakoulutukseen

Ainakin meillä Porvoossa harrastajia olisi käytännössä ”tulossa” enemmän kuin pystymme ”ottamaan”. Tai pystyisemme ottamaan enemmän harrastajia, mutta emme käytännössä ota, koska pelkäämme että harjoittelun laatu putoaisi silloin.

Meillä aika iso kysymys on se, että montaako kilpanyrkkeilijää valmentaja voi samanaikaisesti kunnolla valmentaa ja oma mielipiteeni on ettei kovin montaa. Itselläni on viisi valmennettavaa ja mielestäni se tuntuu jo aika korkealta määrältä. Uusille salille tulijoille yleensä sanon että voitte kyllä käydä täällä, mutta priorisoin ajankäyttöni näihin viiteen valmennettavaani, joita yritän tosissani valmentaa. Itse kun olen sellaisessa uskossa, että jos käyttäisin aikaani muihin, niin se aika olisi pois näiltä viideltä valmennettavaltani. Enempää valmennettavia en tästä syystä halua, vaikka täytyy myöntää että asiassa hieman tulee lipsuttua ja saatan ”joutua” pian valmentamaan paria likkaa nykyistä enemmän.

Onneksi meillä on seurassa neljä valmentajaa, joskin sekin määrä on loppupeleissä aika pieni. Minä priorisoin ajankäyttöni viiteen valmennettavaani, Kalle priorisoi aikansa kahteen valmennettavaansa ja meidän meidän alkeisryhmää/junnukurssia valmentaa kaksi vielä minuakin kokemattompaa valmentajaa. Kilpailevia nyrkkeilijöitä seurassa on tällä hetkellä siis 5+2=7 ja lisäksi pari junnua tekee debyyttinsä kevään tai syksyn aikana. Junnukilpailijoita saattaa jossain vaiheessa olla enemmänkin, ehkä jopa niin että kilpailijamäärämme tuplaantuu. Mutta katson että se määrä 14 on aika lähellä maksimia, jota neljä valmentajaa pystyy valmentamaan. Jos meillä kilpanyrkkeilijöitä valmentaisi ainoastaan minä ja Kalle, niin tuo 7 kilpailijaa olisi jo lähellä maksimia.

Kun katsoo listaa Suomen tämän hetken parhaista nyrkkeilijöistä, niin iso osa heidän valmentajistaan on priorisoinut aikansa heihin. Saattaa olla, että olen joissain tapauksissa väärässä, mutta käsitykseni on että Pekka Mäki on vahvasti priorisoinut vuosien ajan valmennusaikansa Asikaiseen ja Tolppolaan, Veli Koota Matti Kootaan, Veijo Hiltunen Alex Vassiljeviin, Esa Hukkanen Ville Hukkaseen, Kalevi Javanainen Eemeli Katajistoon, Kalle Helenius Robert Heleniukseen, Pekka Parkkila Jaakko Myllylään, Osmo Laine Jussi Koivulaan...

Kannattaako valmentajien pyrkiä valmentamaan useita nyrkkeilijöitä tai panostaa täysillä huippuyksilöihin?

Oikeaa vastausta tähän ei varmaan ole, asialla on monia puolia, mutta kuten toin jo esille, niin itse en halua itselleni ”liikaa” valmennettavia. Jos kysymys" Tuhat kilpanyrkkeilijää - miten teemme sen mahdolliseksi?" laitettaisiin seuramme tasolle, esim. " Kaksikymmentä kilpanyrkkeilijää - miten teemme sen mahdolliseksi?", niin oma vastaukseni olisi että ilman valmentajien lisäämistä en edes halua asian toteutuvan, koska pelkään, että määrä syö laatua. Toki olisi hyvä, jos seurassamme olisi kaksikymmentä kilpanyrkkeilijää (esim. sparrin kannalta loistava asia), mutta ilman valmentajien lisäystä en katso että tuota kannattaisi tavoitella.
Viimeksi muokannut MiikaF, 10.03.2009 01:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
0 x
MikkoM
Prospect
Prospect
Viestit: 1661
Liittynyt: 04.10.2004 11:49
Paikkakunta: Leiden

10.03.2009 01:07

Hyvin perusteltu näkökanta, Miika. Miten noita valmentajia sitten saataisiin lisää? Onko tuo koulutus ratkaisu siihen? Millaista koulutuksen pitäisi olla?

Haluaisin myös huomauttaa, että tulosta voi saada pienelläkin valmentajamäärällä. Kalevalla on parikymmentä kilpailijaa, ja heidän kaikkien valmentaja on sama mies, Kari Korhonen. Lisäksi Kari vetää nyrkkeilykouluakin. Esa toki toimii Ville Hukkasen toisena valmentajana. Näillä eväillä Kaleva oli kuitenkin jälleen miesten SM-kisojen paras seura, ja vuonna 2008 toiseksi paras kaikki ikäluokat huomioiden. Toki tulos voisi olla vieläkin parempaa, jos Kari saisi pari kunnon apuria. Mikkelin Nyrkkeilijöillä näyttää tällä hetkellä olevan mainio valmentajatilanne, ja se näkyykin heidän rakettimaisessa nousussaan Suomen kärkiseurojen joukkoon.

Edit. Sen verran vielä tuohon Kalevan valmentajatilanteeseen, että onhan siellä toki ajoittain jotain apua Karilla. Ainakin Joel Siikanen ja Jarno Ruotsalainen ovat mukana hommassa, mutta käsittääkseni Kari kantaa kaikkien kilpanyrkkeilijöiden valmennuksesta päävastuun ja on mm. käytännössä aina heidän ykkösavustajansa kilpailuissa.
0 x
Twitter.com/MikkoMarttinen
Avatar
MiikaF
Prospect
Prospect
Viestit: 1573
Liittynyt: 02.11.2004 14:11

10.03.2009 02:14

MikkoM kirjoitti:Miten noita valmentajia sitten saataisiin lisää? Onko tuo koulutus ratkaisu siihen? Millaista koulutuksen pitäisi olla?
Yksinkertaista ratkaisua tähänkään ei varmasti ole. Uskon kyllä koulutuksen voimaan, mutta tietenkään koulutusten järjestäminen ei sinällään riitä, sillä koulutettavat pitää saada seuroista, eikä käsitykseni mukaan valmentajakoulutuksiin ole ollut hirveää tunkua.

Uusien valmentajien haalimisessa on seurojen päävalmentajilla iso rooli. Vastuuta pitää uskaltaa jakaa ja tiedän itsekin että se ei ole helppo asia. Potentiaalisia valmentajaehdokkaita tulee kuitenkin salille jatkuvalla syötöllä. Heitä löytyy tulee kuntonyrkkeilyyn ja kilpanyrkkeilyyn jatkuvasti. Myös junioreiden vanhemmista voi löytyä uusia valmentajia ja ex-nyrkkeilijöillekin voi ehdotella valmennushommia. Toki kaikista heistä vain todella pieni osa on loppupeleissä valmiita sitoutumaan pitkäjänteiseen valmennustyöhön, mutta jos näiden henkilöiden kiinnostusta valmennukseen ei kysytä, niin uusia valmentajia ei ainakaan tule.

Ja kun joku osoittaa kiinnostusta valmentajan hommiin, niin silloin pitää uskaltaa sopivissa määrin antaa vastuuta näille henkilöille. Ottaa heidän apuvalmentajiksi, vaikkei heidän tietotaito olisikaan vielä korkea. Päävalmentajan ja muiden valmentajien touhuja seuraamalle he oppivat. Ja heidän tulee laittaa liiton koulutuksiin. Noista asioista se lähtee... Kukaan ei ole seppä syntyessään (paitsi esim. Mika Seppä) ja jos ei ikinä saa vastuuta, niin ei sepäksi voi tullakaan.

Valmennuspohjan laajentamisen kannalta tärkeä asia mielestäni olisi nuoriin panostaminen. Eli lähinnä juniori-ikäisiin kilpanyrkkeilijöihin. Mielestäni valmennuskoulutusta voisi alkaa antamaan jo 15-vuotiaille kilpanyrkkeilijöille. Iso osa kilpanyrkkeilijöistä käsitykseni mukaan lopettaa nyrkkeilyn 16-19 vuotiaina ja lopettamisen jälkeen heitä on enää vaikea tavoittaa. Olisi siis hyvä jos heille saisi tuputetua jo juniori-iässä hieman valmennustietoa ja ajatuksen siitä, että heistä voisi joskus tulla valmentajia.

Peruskoulun päätyttyä monet muuttavat paikkakunnille missä ei ole kunnollista nyrkkeilyseuraa ja nyrkkeily loppuu siihen. Jos näillä nuorilla olisi ajatus valmentamisesta jo valmiiksi päässä, niin ehkä jotkut heistä jopa alkaisivat jossain vaiheessa vetämään treenejä uudella paikkakunnalla. Ei välttämättä heti, mutta ehkä jossain vaiheessa. Jos he olisivat saaneet jo junnuiässä jonkinsortin valmentajakoulutusta, niin se varmaankin alentaisi kynnystä valmennuspuuhiin ryhtymiseen.

Junnu-ikäisille valmennuskoulutusta antamisessa olisi minusta myös se hyvä puoli, että he alkaisivat ehkä ajatella enemmän omaa harjoitteluaan tarkemmin ja näin heidän oma harjoittelu voisi olla tehokkaampaa kuin aiemmin.

Mielestäni valmentajakoulutusta voitaisiin laittaa harjoitusleirien yhteyteen. Esim. kesän Kisiksen leirin yhteyteen voisi räätälöidä jonkun valmennuskouluspaketin. Vaikkapa yksi pakollinen luento päivässä valmennuksen perusteista kaikille yli 14-vuotialle? Ja kotitehtäväksi yhden harjoituksen vetäminen kotisalilla.
MikkoM kirjoitti:Haluaisin myös huomauttaa, että tulosta voi saada pienelläkin valmentajamäärällä. Kalevalla on parikymmentä kilpailijaa, ja heidän kaikkien valmentaja on sama mies, Kari Korhonen. Lisäksi Kari vetää nyrkkeilykouluakin. Esa toki toimii Ville Hukkasen toisena valmentajana. Näillä eväillä Kaleva oli kuitenkin jälleen miesten SM-kisojen paras seura, ja vuonna 2008 toiseksi paras kaikki ikäluokat huomioiden. Toki tulos voisi olla vieläkin parempaa, jos Kari saisi pari kunnon apuria. Mikkelin Nyrkkeilijöillä näyttää tällä hetkellä olevan mainio valmentajatilanne, ja se näkyykin heidän rakettimaisessa nousussaan Suomen kärkiseurojen joukkoon.
Huipulle on monia teitä. Itse arvostan enemmän kv. tasolle nyrkkeilijöitä saavia valmentajia, kuin valmentajia joilla on eniten kilpailijoita tai SM-mitalisteja. Mutta Korhosen Kari on kiistatta todistanut, että hänen systeemeillään nyrkkeilijät voivat nousta todella hyvälle kv. tasolle. Minun ajaltani Jani Rauhala ja Anssi Korhonen ovat hyviä esimerkkejä siitä. Huipulle on tosiaan monia teitä.

Kirjoittaessani esim. lauseen "Meillä aika iso kysymys on se, että montaako kilpanyrkkeilijää valmentaja voi samanaikaisesti kunnolla valmentaa ja oma mielipiteeni on ettei kovin montaa." käytin turhan voimakkaita sanoja. Kari ja varmasti monet muutkin ovat todistaneet, että kyllä voi.
Viimeksi muokannut MiikaF, 10.03.2009 12:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
0 x
mtm
Journeyman
Viestit: 379
Liittynyt: 05.02.2004 23:15
Paikkakunta: Mikkeli

10.03.2009 08:39

Tässä on tärkeä keskusteluaihe!

Nousu ei tule tapahtumaan muuten kuin harrastajamäärää lisäämällä. Olen samaa mieltä. Keinot?

Mikko ja Miika luettelivat juuri niitä asioita, joista matkan varrella on PUHUTTU moneen kertaan ja selvästi myös toteutettu monessa paikassa ja seurassa. Tärkeä askel tekojen suuntaan on SNL:n panostus valmentajakoulutukseen. Aikanaan Arto Koski - palavahenkinen nyrkkeilymies muuten - esitti mielipiteenään, että valmentajan tärkein tehtävä on kasvattaa uusia valmentajia. Kasvattaminen tapahtuu esimerkiksi tilaa antamalla, mukana olemalla.

Tiedottaminen on tärkeässä osassa kilpailussa. SM-kisat olivat upeasti näkyvillä ympäri maan. Samalla tavalla tulee panostaa niihin turnauksiin, joihin suomalaiset osallistuvat maailmalla. Ellei tiedottaminen tapahdu välittömästi, markkinointiarvo kadotetaan - tieto ei läpäise. Tässä mm. Mikko on kunnostautunut. Matti Kootan MM-urakka oli hyvin näkyvillä. Näkyvyyttä on mahdollista saavuttaa vain työllä ja aktiivisella toiminnalla.

Arto Tasanen on korostanut sitä, että kun pääkaupunkiseudun nyrkkeily nousee, nousee koko maan nyrkkeily. Helsingin alue on kovin tärkeässä osassa yli miljoonan ihmisen keskittymänä. Nyrkkeily sopii suuriin kaupunkeihin, joissa tilakysymykset ovat tärkeitä (nyrkkeily sopii pieniinkin tiloihin) ja yhteistyö (maantieteellisesti) helpompaa. Suuret katsiojamäärät ovat mahdollisia Helsingissä, kun siellä on hyviä urheilijoita. Media ja talouselämä kiinnostuu silloin?

Mikkelin Nyrkkeilijöillä on aika hyvä tilanne A-jun/senioriluokassa. Suurin syy lienee siinä, että pojat ovat pysyneet D/C-juniori-iästä alkaen mukana. Syy mukana pysymiseen kaiketi on se, että heillä on keskenään hauskaa. Tarttuuhan se taito väkisinkin, kun jaksavat kiertää yhdessä leireillä ja kilpailuissa. Siten he ovat saaneet laajasti vaikutteita hyviltä valmentajilta ja rakentavia kokemuksia kilpailuista. Nykyisen polven takana meillä ei tällä hetkellä ole liikaa tulijoita. Aukon paikkaamiseksi ponnistelemme kyllä, mutta peruskurssille ei tunnu olevan helppoa saada nuoria, vaikka Olavi on käynyt kouluilla vetämässä tutustumisharjoituksia, kuten edellä esitettiin. Treeneihin tulee kyllä aika ajoin uusia kavereita. Ketään emme käännytä pois. Olemme huomanneet, että parhaiten ovat pysyneet ne, jotka ovat tulleet vaan mukaan vrt. peruskurssien tuotos. Siinä olisi analysoitavaa, mutta en osaa tehdä selkeää johtopäätöstä.

Nyrkkeily kaipaa nuoria tekijöitä. Uskon, että väkeä tulee, kun annetaan vastuuta kaikilla tasoilla. Nyrkkeily kaipaa avoimuutta yhteistyölle. Yksin toimimalla on vaikea saavuttaa suuria.
0 x
Yhteistyöllä eteenpäin
Matti Ruokoski
Mikkelin Nyrkkeilijät
monzon
Club Fighter
Viestit: 110
Liittynyt: 23.10.2006 19:57

10.03.2009 11:48

Todennäköisesti ainoa vastaus otsikon kysymykseen on; "ostetaan Venäjältä valmentajineen".
0 x
Avatar
Yacko
Club Fighter
Viestit: 108
Liittynyt: 18.01.2009 21:04

10.03.2009 13:57

monzon kirjoitti:Todennäköisesti ainoa vastaus otsikon kysymykseen on; "ostetaan Venäjältä valmentajineen".
:D :D :D
0 x
Yacko the Clown
antti_lk
Journeyman
Viestit: 396
Liittynyt: 16.09.2004 01:44
Paikkakunta: Vantaa

10.03.2009 14:06

Oiskohan Monzon ja Yacko edes tämän yhden ketjun voinut pitää asiallisena? Vitsejä ja hymiöitä voi viljellä muualla.
0 x
TurbO
New Kid on the Block
Viestit: 12
Liittynyt: 04.12.2008 13:08

10.03.2009 22:19

meitä kilpanyrkkeilijöitä olisi tuhat ja yksi jos mä pääsisin alottamaan homman uusiks :(
0 x
ek6149
Prospect
Prospect
Viestit: 1359
Liittynyt: 05.10.2004 19:09

28.04.2009 08:43

"Potentiaalisia valmentajaehdokkaita tulee kuitenkin salille jatkuvalla syötöllä".

Em. Pitää paikkansa sanoi hammaslääkäri. "Olen huomannut taitos, -kiinnostaskos koulutuslaitos ?"
Tälläkin hetkellä salillamme treenaa muutamia hyviä tyyppejä (miehiä ja naisia) jotka ovat treenanneet jo vuosia ja sitä myöden taitonsakin on jo sillä tasolla, että aivan hyvin pärjäisivät valmennustehtävissä, mutta ongelma on siinä, etteivät halua sitoutua valmennustehtäviin vaan kyllästymiseen asti kuulen samanlaisen vastauksen, että treenaan mielelläni, mutten viitsi sen tiiviimmin sitoutua vetäjäksi, - huom. ei rahallakaan kaikkea saa, -näköjään. Toinen silmiinpistävä tekijä on epävarmuus itsestä, eli ei luoteta omiin kykyihin isomman porukan vetäjänä siinä ei auta mikään. Sääli, et nää parhaat ei halua valmentajiksi ! Tarjottu on ja tarjous on aina voimassa.
0 x
möhköfantti
New Kid on the Block
Viestit: 47
Liittynyt: 21.04.2005 14:07

28.04.2009 13:34

Minultakin on kysytty, että kiinnostaisiko valmennuspuoli, nyt kun en itse enää nyrkkeile. Valitettavasti tilanne on se, että vuorokaudessa on vain se 24 tuntia, ja valmennushomma vaatii ajankäytöllisesti lähes saman, kuin itse treenaisi, joten valitettavasti ei ehdi. Tietysti se ehtiminen on suhteellinen käsite ja paljolti omasta halustakin kiinni. Ehkä se vaan on toisinaan niin, että sitä sitten oman nyrkkeilyuran jälkeen tahtoo vähän muutakin elämältä, kuin olla siellä samalla salilla aina ja jos ei siellä, niin sitten leirillä tai kisoissa.
0 x
Avatar
Iskukone
Contender
Contender
Viestit: 3145
Liittynyt: 16.04.2008 17:55

05.05.2009 19:58

Miten saada tuhat nyrkkeilijää lisää?

-Viemällä laji kouluihin!
Koulupäivän jälkeen treenit esim. 2 x viikossa kaikille halukkaille ja sitä mukaa porukkaa pikku hiljaa mukaan toimintaan. Ehkä koulujen välisiä mestaruuskisoja?
0 x
Avatar
Teme
Journeyman
Viestit: 496
Liittynyt: 05.04.2008 10:03

05.05.2009 20:12

Liian väkivaltaista mukamas. Ei taida suomessa ikinä tulla kouluihin lacrossea kontaktimpaa lajia -.-
0 x
Avatar
MiikaF
Prospect
Prospect
Viestit: 1573
Liittynyt: 02.11.2004 14:11

13.05.2009 15:09

Onko Suomessa paljon "työttömiä" valmentajia? Eli sellaisia joilla olisi halua ja kykyä valmentaa useitakin nyrkkeilijöitä, sali ja puiteet yms. olisi kunnossa, mutta valmennettavia nyrkkeilijöitä ei vaan löydy?

Entä päinvastoin? Onko paljon potentiaalisia nyrkkeilijöitä, joilla olisi halua alkaa nyrkkeillä, mutta valmentajaa ei vaan löydy?
0 x
ek6149
Prospect
Prospect
Viestit: 1359
Liittynyt: 05.10.2004 19:09

13.05.2009 22:36

MiikaF kirjoitti:Onko Suomessa paljon "työttömiä" valmentajia? Eli sellaisia joilla olisi halua ja kykyä valmentaa useitakin nyrkkeilijöitä, sali ja puiteet yms. olisi kunnossa, mutta valmennettavia nyrkkeilijöitä ei vaan löydy?

Entä päinvastoin? Onko paljon potentiaalisia nyrkkeilijöitä, joilla olisi halua alkaa nyrkkeillä, mutta valmentajaa ei vaan löydy?
Varmasti joka salilla on halukkaita ja kyvykkäitäkin valmentajan alkuja, mutta kun ei ole sitä tietoa ja taitoa mistä ammentaisi niin eipä siinä sit paljon uskalla ketään valmennella, puuttuu ikäänkuin rohkeus viedä asiaansa kun epävarmuus näkyy päällekin päin. Pelkkä hyvä tyyppi ei riitä vaikka olis kuinka auktoriteettia takana ohjata isompiakin jengejä.
Tääläpäin Suomea pohdimmekin parhaillaan keinoja auttaa tätä puolta asiassa, eli ideana olisi, että kesällä paneutuisimme ohjaamaan ja opettamaan ihan kädestä pitäen näitä uusia valmentajia nyrkkeilytekniikan opetukseen ja syksyllä he olisivat jo paljon vakuuttuneempia omista toiveistaan ja valmiimpia vetämään nyrkkeilyharjoituksia kun on se varmuus takana että näin tehdään tyyliin "en ole mikään johtaja, mutta tehdään niinkuin mää sanon !"
Ajatuksena on pitää muutama leiripäivä nyrkkeilysalilla vain ja ainoastaan valmennuksesta kiinnostuneille halukkaille. Sisäliikunta varusteet mukaan ja salille tekemään konkreettisia harjoitteita.
Katsotaan mitä saadaan aikaan...
0 x
Vastaa Viestiin