29. GEEBEE TURNAUS 9-11.4.2010

Nyrkkeilyilpailuihin ilmoittautumisia ja kilpailujen tuloksia.

Valvoja: WEBMASTER

MikkoM
Prospect
Prospect
Viestit: 1661
Liittynyt: 04.10.2004 11:49
Paikkakunta: Leiden

15.04.2010 08:21

Gyokuro kirjoitti:
MikkoM kirjoitti: Monilla paikkakunnilla on vähemmän kilpanyrkkeilijöitä kuin ennen, useammilla kuitenkin enemmän kuin ennen. Lienee luonnollista, ettei lajin harrastajamäärä kohoa jatkuvasti Suomen jokaisella paikkakunnalla? Viittasin koko Suomen vuosittaisiin tilastoihin, en mutu-tuntumaan. Kilpailijamäärä on kasvussa, ollut jo vuosia.
Vaikka viittasitkin koko Suomen tilastoihin, niin eikö silti liene aika kuvaavaa asiassa se, että vaikka kilpailijamäärät nousevatkin, niin taso ei ? Eli jälleen tullaan siihen, että ne lajit, jotka vetävät eniten porukkaa, vetävät myös eniten lahjakkuuksia ?
Eli vaikka kilpailijamäärät ovat nousussa, silti kilpailijamääristä löytyy syy tason laskuun? Olisimmeko siis paremmassa tilanteessa, jos kilpailijamäärät laskisivat?

Mitkä lajit muuten vetävät eniten porukkaa? Missä muussa kamppailulajissa on Suomessa yli 500 kilpailijaa vuosittain? Painissa kaiketi ja judossakin ehkä. Entä niiden lisäksi?
Gyokuro kirjoitti:
MikkoM kirjoitti: Kyllähän vaihtumista tapahtuu koko ajan. Eikä sekään ole sanottua, että sama henkilö toimii samalla intensiteetillä vuosien kuluessa. Nimeltä voisi mainita ainakin Aki Sipilän, Henry Forssin ja Mika Riikosen, jotka olivat kymmenen vuotta sitten erittäin kovia tekijöitä valmennuspuolella, mutta nykyisin muissa hommissa. Samoin Pekka Mäen energia suuntautuu nykyisin pääosin muualle, kuin amatöörien valmennukseen. Toki useita lupaavia nuoria valmentajia on tullut tilallekin.
Jos Suomen nyrkkeilytaso laskee kansainvälisesti mitattuna selkeästi muutaman valmentajan siirtyessä sivuun, niin silloin ollaan kyllä tosiaankin huolestuttavan kapealla valmentaja-materiaalilla liikkellä ?
Nyt ymmärsit pointtini. Näitä huipputason valmentajia ja ennen kaikkea oikean harjoituskulttuurin luojia on Suomessa hälyttävän vähän.
0 x
Twitter.com/MikkoMarttinen
Avatar
Gyokuro
Brawler
Viestit: 764
Liittynyt: 13.10.2004 22:10

15.04.2010 10:39

MikkoM kirjoitti: Eli vaikka kilpailijamäärät ovat nousussa, silti kilpailijamääristä löytyy syy tason laskuun? Olisimmeko siis paremmassa tilanteessa, jos kilpailijamäärät laskisivat?
En väittänyt näin. Sanoin vain, että tässä ilmiössä saattaa olla kyse siitä, että taso ei ole enää niin kova ja siksi kynnys otteluihin on kenties alentunut. Halutessasi varmasti löydät mielipiteeni tason laskuun ja se on se, että nyrkkeily menettää jatkuvasti potentiaalisia harrastajia, ja niiden mukana lahjakkuuksia, muihin lajeihin. Vaikka kaikilla paikkakunnilla näin ei olisikaan, niin jo se, että monilla paikkakunnilla tämä ilmiö on tosiasia, ei voi olla vaikuttamatta nyrkkeilyn tasoon kokonaisuudessaan ?
MikkoM kirjoitti: Mitkä lajit muuten vetävät eniten porukkaa? Missä muussa kamppailulajissa on Suomessa yli 500 kilpailijaa vuosittain? Painissa kaiketi ja judossakin ehkä. Entä niiden lisäksi?
Ei varmaan missään. Mutta jos vertailuun otetaan mukaan nuorten harrastajamäärät, niin alle 18-vuotiaiden keskuudessa SLU:n selvityksen mukaan harrastajia oli vuonna 2006 nyrkkeilyssä ja potkunyrkkeilyssä ( ja kaiketi myös thainyrkkeilyssä ) yhteensä 4500. Sinä kaiketi löydät jostain sen, että mikä oli nyrkkeilijöiden osuus tuosta määrästä ? Edelle menivät kuitenkin samaisen lähteen mukaan ainakin judo, karate, taekwondo ja paini jo ihan yksistään kaksinkertaisilla harrastajamäärillä. Kuten molemmat tiedämme, niin juniorityö luo edellytykset menestykselle ja mitä suurempi on osallistuvien junioreiden määrä, sitä paremmat ovat näkymät tulevaisuuden kannalta, varsinkin jos tähän määrään pystytään vastaamaan osaavalla valmennuksella.

Nykyisin on myös vapaaottelusta, potkunyrkkeilystä ja thainyrkkeilystä tullut jossain määrin aika kovia vetonauloja. Esimerkiksi Turussa thainyrkkeilyn peruskurssille osallistui viime vuonna parhaimmillaan yli 200 henkilöä. Liekö uusien osallistujien määrä nyrkkeilyn saralla missään edes lähelle samaa luokkaa ? Vastaava ilmiö on nähtävissä monilla muillakin paikkakunnilla, vaikka ei välttämättä juuri thainyrkkeilyn osalta ja myöskään tuollaisiin Turun osallistujamääriin en ole kuullut päästävän muualla. Esimerkiksi omalla paikkakunnallani on nyrkkeily kuihtunut harrastajamääriltään ihan olemattomiin, vaikka edelleen paikallisesti saadaan aikaiseksi kavereita, jotka koluavat SM-kisoja ja ovat sieltä jopa mitaleitakin tuliaisina tuoneet.

Tässä asiassa kannattaa kiinnittää huomio kuitenkin vielä siihen, että erillistä junioritoimintaa ei esimerkiksi potkunyrkkeilyssä, thainyrkkeilyssä ja vapaaottelussa vielä monestikaan edes ole, tai jos joillakin paikkakunnilla on, niin se on kokonaisuuden kannalta vielä suhteellisen alkutekijöissä. Jos ja kun ne saadaan kuitenkin jossain vaiheessa pyöräytettyä kunnolla käyntiin, niin on vaarana, että ne alkavat vetämään samalla tavalla nuoria kuin mikä on nähtävissä aikuisten harrastajien tilanteessa. Tämä tulee todennäköisesti edelleen vähentämään nuorten nyrkkeilijöiden määrää ?

Eli se mitä tahdon sanoa on se, että nyrkkeilyn piirissä tätä uhkakuvaa ei oteta mielestäni vakavasti. Tai ainakaan siihen ei reagoida millään tavoin, jos uhka kuitenkin jossain määrin ymmärretään ?
MikkoM kirjoitti:
Nyt ymmärsit pointtini. Näitä huipputason valmentajia ja ennen kaikkea oikean harjoituskulttuurin luojia on Suomessa hälyttävän vähän.
Ketkäs ovat valmentaneet viimeisimmät Suomalaiset arvokisamitalistit/-kävijät ? Kuinka moni heistä on poissa kuvioista ? Ainakin nopeasti tulee mieleen, että Kari Korhonen, Osmo Laine, Lasse Seppälä, Markku Lindholm ja Unto Jääpuro ovat kaikki käsittääkseni edelleen mukana ? Ja vaikka Kalle Helenius väittää pitävänsä taukoa, niin tuskin hänkään kuitenkaan kokonaan malttaa olla käymättä salilla ? Ja ei kai se Pekka Mäkikään kokonaan ole amatöörinyrkkeilyä jättänyt ?

Mutta eipä siinä mitään. Olen sanottavani tästä asiasta sanonut ja se siitä. On vaan niin kurjaa, jos joudun tuossa vuosien kuluttua sanomaan, että mitä minä sanoin. Toivottavasti olen kuitenkin väärässä ja asiaan tosissaan herätään myös nyrkkeilyväen piirissä.
0 x
Never interrupt your enemy when he is making a mistake. - Napoleon Bonaparte -
Smoking Joe
New Kid on the Block
Viestit: 35
Liittynyt: 01.08.2006 22:21

22.04.2010 21:02

onkos geebeestä kuvia jossain?? :roll:
0 x
Vastaa Viestiin