Liiton puheenjohtajavaali, PÄIVITETTY 21.11.18

Foorumi erilaisille nyrkkeilyaiheisille tiedotteille, kuten leirikutsuille, valmennus- ja tuomarikurssikutsuille.
AkI
New Kid on the Block
Viestit: 30
Liittynyt: 14.04.2009 10:20

20.11.2018 21:03

Osallistuin pari viikkoa sitten valmentajan ominaisuudessa A- ja B-junioreiden SM-kisoihin, jotka järjestettiin Lahdessa. Siellä havahduin oikeasti Suomen nyrkkeilyn surkeaan tilaan junioreiden osalta. Osallistujamäärät ovat pudonneet hälyttävästi ja nykyisessä tilanteessa pitäisi liiton johtokunnan kutsua kriisikokous koolle välittömästi.
Nyt on viimeiset hetket saada tilanne korjattua tai muuten olemme samassa veneessä mäkihypyn kanssa.

Liiton puheenjohtajavaaliin on ilmoittautunut kolme ehdokasta. Tulemme äänestämään Mikkelin Nyrkkeilijöiden kunniapuheenjohtaja Paavo Ollikaista ja perusteluni ovat seuraavat:
• omaa laajan kokemuksen olympiatyylin nyrkkeilystä.
• harrastanut itse kilpanyrkkeilyä kansainvälisellä tasolla. Tietää oikeasti mitä laji vaatii.
• on toiminut seuravalmentajana vuosikymmeniä. Kasvattanut monta kansallisen tason huippua ja ymmärtänyt aina junioritoimintaan panostamisen.
• toiminut vuosikymmeniä kansainvälisen tason tuomarina.
• toiminut vuosikymmeniä tuomarikouluttajana.
• toiminut vuosikymmeniä MiNyn johtokunnassa, puheenjohtajana ja jäsenenä. On saanut nostettua oman seuransa Suomen nyrkkeilyn erääksi kärkiseuraksi. MiNy on Suomen nyrkkeilyn ensimmäisiä Sinettiseuroja, jolla statuksella varmistetaan, että nuorista pidetään seurassa hyvää huolta.
• toiminut liiton johtokunnassa jäsenenä kahteen otteeseen..
• toiminut liiton tuomarivaliokunnan jäsenenä.
• toiminut yritysjohtajana 30 vuotta.

Paavo Ollikaisen toiminta on herättänyt minussa aina uskottavuutta eli puheet ja teot ovat vastanneet toisiaan. Paavo tuntee koko olympiatyylin nyrkkeilyn kokonaisuuden ja häneltä löytyy tarvittavaa substanssia ja riittävästi kompetenssia asioiden eteenpäin viemiseen. Suomen nyrkkeily tarvitsee nyt johtajaa, joka osaa näyttää meille oikean suunnan mihin meidän tulee kulkea. Olisihan se kerrassaan upeaa jos 25 vuoden tauon jälkeen saataisiin liiton puheenjohtajaksi itsekin nahantuoksua nuoratussa neliössä haistellut oikea bokraaja!
----------
On tunnustettu tosiasia, että Suomen nyrkkeilyn suurin ongelma ja uhkakuva on nuorten kilpanyrkkeilijöiden vähäisyys. Ja koko ajan olemme menneet huonompaan suuntaan eli harrastajamäärä sen kun pienenee vuosi vuodelta. Nyt täytyy oikeasti kääriä hihat ja alkaa tosi toimiin asian edistämiseksi.

Katselin hieman tilastoja menneiltä vuosilta siis mitkä sain käsiini liiton sivuilta. Siellä oli tilastoja vuosilta 2015 - 2018. Puheenjohtaja vaaliin on ehdolla kolme henkilöä ja katselin heidän edustamiensa seurojen osallistumisaktiivisuutta kaikkein tärkeimpään valtakunnalliseen junioritapahtumaan juuri edellä mainitulta neljän vuoden jaksolta. Ainostaan Mikkelin Nyrkkeilijöillä on ollut säännöllisesti juniorit mukana Nuorisonyrkkeilypäivillä, jotka ovat siis C - D - juniorien Suomen mestaruuskilpailut. Kahdesta muusta seurasta en löytänyt ainuttakaan junioria kyseiseltä ajanjaksolta. Mistä moinen johtuu en osaa siihen vastata mutta ainakaan eivät voi mainostaa oman junioritoimintansa laatua ja laajuutta näillä tuloksilla.

Nyt on pilliin viheltämisen paikka. Nyt tarvitaan liiton johtoon henkilö, joka osaa laittaa asiat kuntoon kotimaassa. Laitetaan ensin kotipesä kuntoon ja sitten vasta lähdetään maailman valloitukseen. Muuten on vaarassa käydä kuin lasten sadussa, jossa hanhiemo juoksi koko ajan muiden asioilla ja niin vain jäivät omat munat hautomatta.

Heikki Kotilainen
Kotkan Voimailijat ry
0 x
Rebox
New Kid on the Block
Viestit: 19
Liittynyt: 13.02.2004 19:30

22.11.2018 09:50

Nyt on pilliin viheltämisen paikka. Nyt tarvitaan liiton johtoon henkilö, joka osaa laittaa asiat kuntoon kotimaassa. Laitetaan ensin kotipesä kuntoon ja sitten vasta lähdetään maailman valloitukseen.
Näin kirjoitti Heikki Kotilainen ja olen Hänen kanssaan aivan samaa mieltä, ettei vaan kävisi kuin mäkihypylle Suomessa. Suomen nyrkkeilyliiton tarkoitus ehdottomasti on tukea valtakunnallisesti jäsenseurojaan ja mahdollistaa kilpaileminen ja harrastaminen. Tällähetkellä liitosta tuntuu puuttuvan tasa-arvo, moraali ja ennenkaikkea avoimuus! Jo valiokuntien kokoonpanoista näkee missä mennään! Siksi näistä kolmesta ehdokkaasta Paavo Ollikainen on varmasti kokenein tällä saralla, koska on kaun ollut nyrkkeilyn parissa ja tuntee kentän ja sen tarpeet. Ollikainen varmasti pitää huolen että hyvä veli verkosto ei pääse enään jatkumaan, koska tietää mikä siinä on aina lopputulos. Mielestäni Henri Tavio omalla tietämyksellään nyrkkeilystä jatkakoon varapuheenjohtajana ja Kirsi Korpeusta tarvitaan johtokunnassa. Kirsillä tuntuu olevan hyviä innovaatioita ja olen ymmärtänyt että Hän ei ole toisten vietävissä. Yhteistyöllä ja positiivisessa hengessä asioita yleensä pitäisi viedä eteenpäin toisia kuunnellen, mutta pitäisi olla ymmärrytä myös asioista ja osa tulee kokemusten kautta.

René Järvinen
0 x
Vastaa Viestiin