Foorumin kuolinkellot - Tuomion kynä

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
jone
Contender
Contender
Viestit: 2741
Liittynyt: 21.05.2005 22:43

15.06.2011 14:00

antakaa sen tuomion kynän olla siellä omiensa joukossa,älkää tuoko sitä p a s k a a tälle sivustolle :lol:
0 x
MikkoM
Prospect
Prospect
Viestit: 1661
Liittynyt: 04.10.2004 11:49
Paikkakunta: Leiden

15.06.2011 14:03

Ei taida olla caramelitopromotions.com mukana Journalistin säännöissä...

Sinänsä olen ihan eri mieltä Goodhillin journalismin määritelmästä. Journalismiksi en tuota "kolumnia" kutsuisi.

Tuomion kynälle muistutukseksi: Nyrkkeilijä on managerin työnantaja. Managerin tehtävä on kaikessa ajaa nyrkkeilijän etua. Promoottori on nyrkkeilijän työnantaja.
0 x
Twitter.com/MikkoMarttinen
olli
Brawler
Viestit: 509
Liittynyt: 30.05.2006 22:24

15.06.2011 16:05

Millä tavalla Haapojan uraa olisi viety eteenpäin (Ehkä Katajistoa vastaan BBU:n mestaruusotteluun!)? Haapojan ura oli kuitenkin Elovaaraa vastaan käydystä sm-ottelusta lähtien polkenut paikallaan.
Kuinkahan paljon rahaa siirrosta P3:seen olisi haluttu? Toivottavasti Pirinenkin muistaa, että mikäli tahtoo ajaa nyrkkeilijöiden ja suomalaisen nyrkkeilyn etua, voitaisiin tällainenkin parjaaminen lopettaa. Muuten voi loppua nyrkkeilypiireistä yhteistyökumppanit...
0 x
Avatar
Yii
Brawler
Viestit: 507
Liittynyt: 30.01.2004 23:40
Paikkakunta: Helsinki

17.06.2011 13:31

Tämä kirjoitus nostaa esiin hankalasti yhteen sovitettavat managerin ja promoottorin roolit.
Detroit Cobra kirjoitti:…manageri Pirinen vai promoottori Pirinen?...
MikkoM kirjoitti:Nyrkkeilijä on managerin työnantaja. Managerin tehtävä on kaikessa ajaa nyrkkeilijän etua. Promoottori on nyrkkeilijän työnantaja.
Niin kuin tässä MikkoM oivasti kiteyttää tuo jako on periaatteessa hyvin selkeä. Managerin ja nyrkkeilijän välinen suhde on kokonaan eri asia, kuin promoottorin ja nyrkkeilijän välinen. Siksi vaikkapa Yhdysvalloissa on lailla kielletty saman henkilön hoitaa molempaa roolia yhtä aikaa kenenkään nyrkkeilijän kohdalla.

Managerin roolina on hoitaa nyrkkeilijän asioita tämän urheilullisen ja taloudellisen edun mukaisesti. Managerin taloudellisen voiton tässä suhteessa on tarkoitus syntyä yksinomaan nyrkkeilijän saaman edun kautta, osuuksina tämän palkkioista.

Tämän Tuomion kynän kirjoituksen perusteella nämä roolit näyttäisivät menneen sekä hänellä, että myös Pirisellä tämän asian yhteydessä sekaisin.

Kirjoituksesta saa sellaisen kuvan, että Haapojalla ja Pirisellä oli keskenään voimassa oleva managerisopimus, muttei promootiosopimusta. Jutusta saa myös sen kuvan, että Pirinen ja kynä ovat harmissaan siitä, ettei manageri Pirinen saanut nyrkkeilijän etujen vastaisesti pitää tätä tuomassa taloudellista etua promoottori Piriselle (Steel Ring/Boxing Finlandia). Olisihan toki naivia kuvitella, että Boxing Finlandia olisi kykenevä tarjoamaan urheilullisen ja taloudellisen menestyksen kannalta edullisemman aseman Haapojalle, kuin P3 nyt tekee. Tuomion kynä vaikuttaa olevan asiasta samaa mieltä:
Tuomion kynä kirjoitti:…Juho Haapojan uusi talli, P3 Boxing, on aivan omalla tasollaan Suomessa, ja pystyykin tarjoamaan Haapojalle kotikehän nyrkkeilijänä aivan toisenlaiset ansaintamahdollisuudet, mitä nyrkkeilijällä aiemmin urallaan oli…Haapojan päätöksen ymmärtää, kun pyrkii asettumaan ammattimaisesti harjoittelevan, mutta lähinnä harrastuksesta aiheutuvien kuluja kattavia korvauksia saavan perheellisen miehen asemaan…Todennäköistä on, että vaihdoksen myötä Haapoja pääsee oikeasti testaamaan rajansa ammattinyrkkeilijänä ja mahdollisesti tienaamaankin ammattiurheilijalle kuuluvia korvauksia. P3 Boxingin ansioksi on luettava, että todennäköistä jopa on, että Haapojasta tulee kokonaisuudessaan tämän yhtälön suurin voittaja…
Jos tosiaan on niin, ettei Haapojalla ollut voimassa olevaa promootiosopimusta kenenkään kanssa, on tämän Tuomion kynän kirjoituksen perusteella tehtävissä vain yksi johtopäätös. Se, että Haapojan ja Pirisen välisessä nyrkkeilijä-manageri sopimussuhteessa oman roolinsa vastaisesti toimi (sopimusta rikkoi) nimenomaan Pirinen, yrittäessään vaikeuttaa Haapojan mahdollisuutta siirtyä, nyrkkeilijän kannalta ilmiselvästi aikaisempaa edullisempaan promootiosuhteeseen.

Kuten Kynäkin viittasi, tämä managerin ja promoottorin roolien välinen eturistiriita, ei todellakaan ole mikään tavaton ongelma maailmalla. On myöskin kokonaan toinen kysymys, ja ehkä sitäkin olisi syytä miettiä, pitäisikö nyrkkeilijän managerin rooli olla jotain muuta, kuin nyrkkeilijän etujen valvominen.

Tämän kommentin tarkoituksena ei missään nimessä ole Tuomion Kynän arvostelu. Mä kuvittelen olevani oikeassa kun luulen hänen olevan läpikotaisin nyrkkeilymies, asioihin erittäin hyvin perehtynyt sellainen. Mä kunnioitan häntä ehdottomasti.

Myöskään tarkoituksena ei ole kritisoida Piristä ihmisenä, eikä varsinkaan haukua "pahimpana ikeenä". Ammattinyrkkeily on mulle sydämmen asia ja siksi mä tulen aina olemaan kiitollinen Markku Piriselle siitä miten hän edellisten vuosien aikana on ollut keulahahmona rakastamani lajin levittämisessä ympäri Suomea. Ennen Steel Ringin aloittamaa intoa rakentaa pienien iltojen voimalla ottelutapahtumia pienillekin paikkakunnille oli ammattinyrkkeily pitkän aikaa pääasiassa helsinkiläinen urheilumuoto. Tästä suuri kunnia ja päättymätön kiitollisuuteni Piriselle.
0 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6384
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

17.06.2011 17:06

Goodhill kirjoitti: SAN ry ei sovi myöskään syytellä. Yhdistys ei ole sopimusriitoja ratkova taho.
No ei suoraan noin asiaa muotoile, mutta sääntöjensä mukaan "Toimii sovittelijana jäsenten keskuudessa kirjallisiin sopimuksiin perustuvissa erimielisyyksissä." No, onhan sopimuserimielisyyksien sovittelu ja sopimusriitojen ratkaiseminen kyllä kaksi eri asiaa.

Eikös sopimuserimielisuudetk ratkaista ihan siviilioikeudessa sikäli, kun kyseessä ei ole jonkun tahon (Esim. SAN:n) omien sääntöjen tulkinta? Ja luulisi, että esim. jonkun promoottori- tai managerisopimuksen sitovuuteen eri tilanteissa, ulottuvuuteen ja ehtojen kohtuullisuuteen eri tilanteissa, tulkintaan jne. liittyvät asiat on nimenomaan oikeuslaitoksen eikä nyrkkeilyihmisten hommaa. Ja en tunne asiaa riittävän hyvin, mutta muistelisin sellaisestakin kuulleeni kuin sopimusten ehtojen, tai sopimuksen vaikutuksen tai seuraamusten kohtuullistamisesta.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
peugeot807
Club Fighter
Viestit: 191
Liittynyt: 29.11.2009 20:56

18.06.2011 11:51

Mieleeni tulee heti, että Tuomion kynä on äärimmäisen naiivi nyrkkeilyanalyytikko. Hyvä luoja, iät ajat naapurin poikia ja tyttöjä on kalasteltu eri lajeissa naapuriseuroihin lupaamalla parempia etuisuuksia. Pohjatyön tekijälle - valmentajille ja kasvattajaseuroille - jää monesti luu käteen.Jos sopimuksia rikotaan, rikkomuksia puidaan asianmukaisessa järjestyksessä.

Ei bisnes voi olla koskaan rehellistä ahtaan moraalisesta näkökulmasta katsottuna. Bisneksessä kilpaillaan markkinoista ja tuotannontekijä, tässä tapauksessa nyrkkeilijä, on tärkein bisneksen kannalta. Bisneksessä pyritään markkinaylivaltaan, ja siinä kilpailussa pyritään raivaamaan kaikki esteet. Toisaalta nyrkkeilijä haluaa kunnon korvauksen työstään, miksi siis jäädä kitkuttelemaan kellaritalleihin.

Tuomion kynä sopisi mielipiteineen kirkkovaltuustoon. Terve menoa!
0 x
RockyBalboa
Prospect
Prospect
Viestit: 2109
Liittynyt: 03.08.2008 22:39

11.07.2011 19:04

Vaihteeks tuomionkynältä asiallinen kirjotus,tällä kertaa tuomarien toiminnasta:http://www.caramelitopromotions.com/news.php?id=456
0 x
"Osa mielipiteistä on vaan yksinkertaisesti paskoja. Ja niiden takana olevat ihmiset ovat idiootteja."
Avatar
Mie
Brawler
Viestit: 938
Liittynyt: 07.04.2008 16:35
Paikkakunta: Bukarest

22.10.2011 17:01

Kuinka ihminen voi sontia omaan pesäänsä,ketä tälläisten juttujen julkaiseminen palvelee ?
0 x
Na, Na, Na, NARCWEAR BABY!
JanneR
Prospect
Prospect
Viestit: 1699
Liittynyt: 26.10.2008 15:22

22.10.2011 21:14

Goodhill kirjoitti:Bad Boys of Boxing - http://www.caramelitopromotions.com/news.php?id=501

Sinänsä mielenkiintoista juttua, mutta miksi Koivurannalle selän kääntäminen on "ainoa oikea ratkaisu"? Esim. Karalahden nisteilyjutut pitkälti meni HIFK:n leirissä "ketään ei jätetä" -mentaliteetilla ja ite pidän tätä linjaa paljon oikeampana.
Eli huumeiden käyttö/rahojen lainaaminen huumeiden ostoon on yhtä rikollista kuin ihmisen tappaminen? Ja mikäs oli rikosoikeuden tuomioiden ero? Koivuranta sai 12v ehdotonta ja Karalahti 3kk ehdollista ja 1v 8kk ehdollista. Eli aika lähellä ollaan :lol:
Jotenkin huomaa ettei monellakaan ole kuoleman kello lähipiirissä moikkaillut kun omaa terveyttään uhmaamalla saadaan vakavampia aikaan kuin toinen tappamalla?
Pään silittelyllä ja kahden viikon yhdyskuntapalvelulla homma haltuun ja takaisin harjoittelemaan salille?
Meinaat että tallin pitäisi voivotella ja jakaa haastatteluita tapahtuneen johdosta ja revitellä lehtien palstoilla?
Olin vajaa 10 vuotta sitten töissä firmassa jossa sattui olemaan entinen linnakundi (murhaaja) töissä ja sattui sitten tapahtumat jonka jälkeen kyseistä hemmoa ei töissä näkynyt mutta ei siitä työnantaja hiiskunut sanaakaan. Huonoa mainostahan tuollainen on vaikka nyrkkeilyä seuraavana et sitä ehkä käsitäkkään. Tämä ei ole tilanne jossa Any publicity is good publicity.
0 x
Avatar
Detroit Cobra
Contender
Contender
Viestit: 3278
Liittynyt: 06.06.2004 17:39

22.10.2011 22:28

JanneR kirjoitti: Olin vajaa 10 vuotta sitten töissä
Pisteet siitä.
0 x
you don't know what you don't know
JanneR
Prospect
Prospect
Viestit: 1699
Liittynyt: 26.10.2008 15:22

22.10.2011 22:36

WC:llä laadukkaat kommentit. Työ on varmaankin sinunlaiselle pellelle uskomaton käsite.
Asiayhteydestä irroitetut lauseenpätkät on loistavaa keskustelua.
No kaltaisesi ***** onkin vain vääntelemään muiden kirjoituksia koska ethän ikinä ole väärässä ja mielipiteesi on ainoita oikeita. Kuulostaa muuten aika homotouhulta. Ettet vain olisi paskasenreiänritareita?
0 x
Avatar
Saki
Master of the universe
Viestit: 587
Liittynyt: 23.01.2004 12:51

22.10.2011 22:58

Olin muutama vuosi sitten duunissa yrityksessä, jonka toimarilla oli paha huumeongelma. Kaiken huipuksi tämä toimari yritti myydä alaisilleen aineita. Mullekin se yritti kaupitella pillereitä sanoen, ettei nää aiheuta mitään riippuvuutta. Uskomatonta, mutta totta!

Huumeiden käyttö on nykyään niin yleistä, että niiden kahleista irtautujaa pitää tukea kaikin mahdollisin keinoin.
0 x
Jerry Blake: Who am I here?
Sue: Jerry?
Jerry Blake: That's right. Jerry Blake. Thanks, honey.
Avatar
jahee
Contender
Contender
Viestit: 3365
Liittynyt: 03.02.2011 11:03

22.10.2011 23:02

Detroit Cobra kirjoitti:
JanneR kirjoitti: Olin vajaa 10 vuotta sitten töissä
Pisteet siitä.
Onko korkki auki?
En muista sinun tällaisia ennen kirjoitelleen.
0 x
JanneR
Prospect
Prospect
Viestit: 1699
Liittynyt: 26.10.2008 15:22

22.10.2011 23:45

Eli siis itseään ei saa vahingoittaa mutta muita saa?
Jokainen joka itsensä huumeisiin tappaa on tai koukuttaa ei kuitenkaan pidä verrata tappoon syyllistyneeseen.
Kärälahden kohdallahan oli tuomio käytöstä ja hallussapidosta sekä avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Ei huumeiden myymisestä vaan omasta ja kavereiden käytön raha-asioiden hoitamisesta.

Koivurannan kohdalla pullo vei ja kaveri oli hanttarin paikalla. Pyssyllä ei ammuttu itseä vaan toista henkilöä.
Huumeet vedetään itse suoneen/nokkaan, luotia ei väistetä kun hullut on liikenteessä.
Kukaan muu ei huumeita puolestasi ota eikä viinaa suuhusi kaada joten mitään muuta osapuolta on turha käydä syyttelemään.
0 x
Avatar
Mie
Brawler
Viestit: 938
Liittynyt: 07.04.2008 16:35
Paikkakunta: Bukarest

23.10.2011 10:50

Osanottoni.
0 x
Na, Na, Na, NARCWEAR BABY!
Vastaa Viestiin