Paskamontun ploki

Foorumi missä keskustellaan kukista yms. nyrkkeilyyn liittymättömistä asioista
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6403
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

16.08.2013 09:08

Jotenkin surkuhupaisaa. Suomalaiset kitisevät, että nyt Ruotsi sai mitalin kun joku mustaihoinen ruipelo likka oli mennyt Ruotsin kansalaisen kanssa naimisiin ja nyt voitti juoksukilpailun. Samoin Etiopialaiset kitisevät, että "Me annoimme pois mitalin".

Eikö nuo Härköset, Hookkanit ja Biafran pojat vielä ole huomanneet, että se mitali on sen ruipelon kaulassa? Eikö kannattaisi harrastaa jotain semmosta, missä omalla tekemisellään saa jotain aikaan itselleen? Tekisi vaikka kaappikellon tai saunavastat talveksi. Noin siinä käy, kun ottaa urheilun liian tosissaan vaikkei itte ole edes urheilija: harmittaa ja tulee tehneeksi ittestään idiootin mediassa.

Vilpittömät onnittelut ruipelolle, kun koikkelehti puolitoista kilometriä muita ruipeloita nopsemmin.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6403
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

16.08.2013 11:30

Eikös lamojen aikaan tapahdu juuri se, milloin yksityisten ihmisten ja firmojen omaisuudet kopisevat vasarain alla? Ja keitä ovat ne, joiden omistukseen ne ajautuvat? Ne, joilla kaikki ei mene päivittäisen toiminnan pyörittämiseen tai hengissäselviämiseen, ja vielä ennemmin ne, joille ollaan velkaa. Eli minusta tässä on aika loogiset syyt taustalla, miksi Nalle Wahlroos taputtaisi ruotsinkielisiä käsiään, jos Euroopan talous lillisi muutaman vuoden siinä kaikkien tuntemassa kellanruskeassa nesteessä. Toki kirjanpitoarvot kävisivät myös näillä alhaalla, mutta kyllähän ne sieltä korjaantuvat, kun ajat paranevat.

Tän päivän Hesarissa pajattivat, että kaivos-katastrofi-ukon omistukset Talvivaarasta ovat sulahtaneet yli 130 miljoonasta 14 miljoonaan. Musta sen firman nimi pitäisi muuttaa. Eikös se aiheuta suurimmat vaaratilanteet keväällä kun lumet sulaa ja sen lisäksi kesällä ja syksylläkin, kun vettä sataa ja *****-altaat täyttyvät taivaan lahjana?
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6403
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

21.08.2013 00:12

Roosa kirjoittaa kyllä aiheesta, mutta tavallaan puuttuu myös suhteellisuudentajua asiasta. Hän esittää, että Suomessa köyhyys periytyy, mitä pidän aika erikoisena väitteenä. Omasta mielestäni Suomessa jos missä on mahdollista sanoa kiitos ei tälle perinnölle. Täällä lasten ja nuorten käsittääkseni EI yleensä tarvitse osallistua tulojen hankkimiseen perheen ravinnon, asumisen, vaatetuksen jne. kustannusten kattamiseksi. Siellä missä ihmiset ovat oikeasti köyhiä, perheen jälkikasvu joutuu osallistumaan työntekoon siitä asti, kun pystyy riisipellolla, puuvillapellolla, hedelmätarhassa tms. jotain hyödyllistä tekemään. Tai, kiertää kerjäämään, varastelemaan, myymään kukkia tai esim. jonglööraamaan liikennevaloissa. Yksinkertaistettuna köyhyysloukku on siinä, että jodut valitsemaan, teetkö aamusta iltaan duunia vai teetkö jotain muuta ja jätät syömättä. Että et pysty kasvattamaan itsellesi osaamista tai muutakaan "pääomaa", minkä avulla pystyisit

Täällä köyhyys on eräänlaista kulttuurista tai elämäntapaköyhyyttä. Kuitenkin! Mitään oikeasti pakottavaa estettä ei (ainakaan viimevuosikymmeninä) ole ollut köyhimpienkin perheiden lasten käydä koulua ja opiskella sellainen ammatti, mikä kiinnostaa ja minkä opiskelemiseen pää ja pers'lihakset kestävät. Ja sehän olisi suora tie pois köyhyydestä.

Se, että Suomessakin "köyhyys" näyttää siirtyvän isältä pojalle, on mun mielestäni elämäntapa- ja kulttuurisidonnainen juttu. Köyhyyttä perivillä ei ole lähipiirissään mallia, esimerkkiä eikä kannustusta siihen, että homman voisi suhteellisen helpostikin katkaista. Se ei useimpien kohdalla riitä, että iskä tai äiskä kaljapäissän hutaa sohvan pohjalta, että "***** nulikka koita sä ees lukee niitä läksyjäs ettei käy niinkuin mulle." Musta tässä kohtaa voisi olla asiaan perehtymisen ja asiaan puuttumisen paikka ns. valtiovallallakin. Perehdyttäisiin ja tutkittaisiin, MITEN nuoret saataisiin uskomaan tämä asia ja ainakin yrittämään tosissaan. Ehkä yksi hereille ravisteleva tekijä voisi olla se, kun näille "köyhille", joille köyhyys on sitä että kännykkä on vaan iPhone4 tai Samsung S2, telkkari on vaan 32-tuumainen, ei ole niken converseja vaan halppiskopiot jne., näytettäisiin mitä se oikea köyhyys on, mistä oikeasti on vaikea nousta yhtään mihinkään.

Ittekin olen analysoinut "omaa tilannetani" tuossa suhteessa. Kouluaikoina kaikilla asteilla se koulu ei juurikaan kiinnostanut enkä ymmärtänyt sen tärkeyttä ja merkitystä. Multakin puuttui esimerkki. Omakotitaloissa ne näytti asustelevan duunarit niinkuin lääkäritkin, kaikilla oli autot, kesämökit, kakaroilla polkupyörät ja myöhemmin mopot yms. mitä vehkeitä nuorisolla nyt onkin. Näytti siltä, ettei sillä koulutuksella kovin suurta merkitystä ole. Aika lailla tsägällä ajauduin niin, että viimeiset parikymmentä vuotta oli töitä. Nyt kun jouduin työttömäksi, niin tavallaan opiskelemaan pääsy on eräänlainen "second chance" elämässä. Vaikka eihän mistään mitään takuuta ole, että mahdollisesti kartuttamaansa kompetenssia pääsisi sitten jollekin menestyksekkäästi myymään.

Goodhill tuo sun mainitsemasi toimeentulomäärä 477,26 ei kyllä ole enimmäismäärä, minkä joku voi saada toimeentulotukea, vaan se on "Yksin asuvan täysi perusosa". Eli yksin elävällä hyväksyttävän suuruisten asumismenojen jälkeen pitää tuon verran jäädä räpylään. Tuon lisäksi sitten voi saada tilanteestaan riippuen täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea. Tosin, on tuolla perusosalla kyllä ihan tosissaan kitkuttelemista siitä huolimatta, että siinä vaiheessa vuokrat, sähköt, vedet jne.

Tuosta hallinnoinnin tehokkuuddesta mulla on semmonen käytännönesimerkki, että kun tuttu oli Espoossa soskussa duunissa sosiaalitanttana, niin niiden piti ottaa vastaan neljä asiakasta päivässä. Toki kuulemma jotkut asiakkaat teettää töitä aikalailla vielä senkin lisäksi, mitä ne siinä paikanpäällä ollessaan aikaa vievät.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6403
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

22.08.2013 10:04

Musta tuntuu, että ihminen ois onnellisimmillaan sillon, kun sillä on joku suojapaikka mihin voi päänsä yöksi kallistaa niin ettei tartte pelätä että tulee susi tai karhu ja purasee, tai joku vihulainen joka käy kimppuun, koko valosan aika menee puuhastellessa elämän kannalta keskeisten asioiden kanssa touhutessa, ja illalla ennen nukahtamista vielä ehtii tajuta sen, että "Huomennakin kun teen rivakasti hommia, saan mahani täyteen ja akka ja kakarat kanssa. Ja ens talavenakaan ei tartte palella". Toki vielä kuten Goodhill mainihti, kun keskenkaiken iskee hillitön panetus, niin joskus pääsee myös itseään toteuttamaan näinäkin hetkinä. Nyt on vaan kaikkea muuta kotkotusta niin paljon, että sekasinhan näitten kaikkien ittensä viihdyttämisen, toteuttamisen ja kehittämisen kanssa menee ja moni on mennykin.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6403
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

27.08.2013 16:10

Kunnon saalistusyhteiskunta vaan pyörimään, missä vahvemmat syö heikommat. Evoluutio on aina oikeassa.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Avatar
jahee
Contender
Contender
Viestit: 3371
Liittynyt: 03.02.2011 11:03

28.08.2013 00:49

Anteeksi toisen blogiin tunkeutuminen :oops:
Mutta olen ymmärtänyt setämiehellä olevan kokemusta rikosasioista.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013082 ... 4_uu.shtml

En väitä Auerin olevan syytön mutta en myöskään väitä hänen olevan syyllinen, ehkä 50/50 mielestäni.

Pointtini tässä on se että kun yhteiskunnan isopyörä liikahtaa yksilöä vastaan niin silloin ollaan todella heikoilla.
Lähimenneisyydessä on kaksi tapausta joissa yksilö on voittanut, tapaukset Alpo Rusi ja Nils Gustafson.

Yhteistä näille kaikille kolmelle tapaukselle on se että yhteiskunta on lähtenyt ajamaan asiaansa yksilöä vastaan täysin puutteellisin todistein ja törkeästi mediaa hyväksi käyttäen. Teen jopa niin rohkean väitteen että tiettyjen asioiden vuotaminen medialle on tehty täysin tarkoituksella jotta sillä saataisiin syytetylle niin kova henkinen paine jotta tämä murtuisi ja tunnustaisi tekonsa.

MUTTA, jo kaksi kertaa yhteiskunta on oikeudessa hävinnyt, eli mikä on näiden ihmisten vastuu ja etiikka jotka edustavat yhteiskuntaa?

Auer on jo kerran vapautettu syytteistä, nyt kun mysteeri dna on selvinnyt dna tutkijan omaksi niin tapaus avattiin uudelleen. Hei HALOO mitään oleellista ei ole muuttunut edellisestä oikeudenkäynnistä. Iltalehden linkissä mainitut syyttäjän todisteet ovat todella syvältä, menee mielestäni jo paksusuolen puolelle.

Jokainen voi itse miettiä miltä tuntuisi jos joutuisi syyttömänä vastaavaan paikkaan. HUOM. en väitä Auerin olevan syytön mutta mielestäni näillä todisteilla ei tätä tapausta olisi saanut viedä oikeuteen.
0 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6403
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

30.08.2013 00:33

Eikös se niin ole, että tutkijan dnaa jos johonkin suuntaan näkemykiä yhtään muttaa, niin sinne Auerin kannalta hankalampaan suuntaan? Eli aiemmin vieras dnaa joka olisi voinut vaikka olla tämä ulkopuolisen murhamiehen, ei nyt ollutkaan murhamiehen - sikäli kun sellaista ulkopuolista onkaan - vaan tämän tutkijan.

Ihmetytti tässä päivänä muutamana Keski-Suomalaisessa ollut juttu, leikkasin talteenkin. Siinä joku perheen isukki oli rötöstellyt ja petostellut oikein sarjamuotoisesti. Yksi toimintamuoto oli ainakin sellainen, että tilasi muiden nimissä tavaraa ja tarkoituksena oli mennä noutamaan tavaraa postista ja juosta paketti kainalossa konttuurista karkuun. Oli oikein naamioitunut valepukuunkin tällaisia manöövereitä varten ja hommannut peruukkeja ja muita varusteita. Kerran oli onnistunutkin. Niin, kultaa oli tilaillut kuulemma kymmenien tuhansien edestä. Oli keräillyt ihmisten nimiä ja osoitetietoja postilaatikoista ja viranomaisrekistereistä, ja oli ostanut netistä varastettuja ajokorttejakin. Rikoskohtia oli 42 ja vääriä henkilöllisyyksiä 18 kpl. No, syyttäjä vaati ehdotonta, mutta kun huijatut rahat oli huijattu perheen rahatilanteen paikkaamiseksi (mm. talorojekti roiski kintuille taloudellisesti), Käräjäoikeus heltyi ja määräsi 2v. ehtoollista ja 90h yhdyskuntapalveluksia ja korvaustenmaksuun asianomistajille, kun tarkoitus oli niin hyvä ja kun mies oli jeesannut rikosten selvittelyssä. Omakotitaloon tilatut - tosin maksamatta jääneet - keittiökalusteet, kodinkoneet ja rakennusarvikkeet oli jätetty laskuista pois noissa petosteluhommissa, kun oli kuulemma ihan oikeasti ostaessaan aikonut ne maksaa. Mutta, kun perheen elatukseksi ja talorojektin rahoitukseksi rötöstelee, niin käräjäoikeuden mukaan son kohtuutonta antaa ehdotonta fankeutta.

Musta aika erikoista. Liekö laista tai oikeuskäytännöstäkään löydettävissä tuollaista "tarkoitus pyhittää keinot" -pykälätä? Onkohan tässä nyt tuomiovalta mennyt vähän säädäntävallan tontille ja tehnyt tällaisesta hyvästä tarkoitusperästä lieventävän asianhaaran.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6403
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

30.08.2013 13:32

Puhutaan vaan. Eipä sille paljon muutakaan käyttöä ole.


Onko muutentossa kerrostalo vs. omakotitalo -asetelmassa isoilla poijilla miten intressejä? Kerrostalopuolesta oot Goodhilli jo avautunukin ainakin VVO:n suhteen. Mutta mitenkäs tuo, että omakotiasuminen on kalliimpata? Hyötyykö tästæ joku? Pankkien kyljessä olevat kiinteistövämittäjjät kenties? Jos talpa "ei uskalla ostaa" ilman laillistettua ásiantuntijaa, niin eikös se vähän huono homma olisi heille jos niitä taloja tehtäisiin ja kaupitelaisiin kuin porkkanaa torilla.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Heretic
Club Fighter
Viestit: 133
Liittynyt: 06.12.2011 02:18

02.09.2013 22:19

Olen tässä saattanut itseäni taas ajantasalle goodhillin höpinöissä :twisted:

Meen jossain tuolla pankki keskustelujen nurkilla... Täytyy tähän väliin heittää paperille pari ajatustani siitä...

Musta on jotenkin huvittavaa kuinka joku asia voi kasvaa niin isoksi ja monimutkaiseksi että edes ihmiset jotka ovat sen alulle panneet eivät oikeasstaan enää ymmärrä sitä kunnolla :twisted: Tällä siis tarkoitan lähinnä tota koko maailman talouden soppaa...

Rahakin on nykyisin omituisesti jakautunut kahteen osaan... On se osa jossa eurolla saa litran maitoa tai palan makkaraa kaupasta... Ja sitten on se osa jossa lisää rahaa luodaan bitti avaruuteen... Ja summilla sais ostettua enemmän maitoa kun koko maailmasta löytyy :twisted:

Olen miettiny että kun joku yhtiö ostaa toisen yhtiön niin onko semmosia rahasummia reaalimaailmassa edes olemassa? Riittääkö painetut dollarit siihen kun Rosneft ostaa BP:n? Eipä taida riittää...

No kävin tarkistamassa netin ihmemaasta ja usassa oli vuonna 2006 (viimeinen aika josta on julkista tietoa tarjolla). "Federal Reserve Bank of New York kuitenkin ilmoitti vuoden 2007 huhtikuussa, vuoden 2006 joulukuussa Yhdysvalloissa olisi ollut liikenteessä 820 miljardia dollaria, seteleinä ja kolikkoina." Tuon vuoden 2006 jälkeen usa ei enään ole julkaissut tietoja painettujen dollarien määrästä... Setelirahoituksen käyttö on varmaankin lisännyt tuota summaa vielä hurjasti viimevuosina... Eli okei kyl käteinenkin siis riittää noihin "pieniin" 25 miljardin arvosiin yhtiökauppoihin :roll:

Hiton sivuraiteet :D

No takasin asiaan... Mailmassa ei tosiaan taida olla maitoa tai muutakaan roinaa vastaamaan noita ilmasta taiottuja rahoja... Rahan arvo siis on suurempi kuin sen todellisuudessa pitäisi olla. Huvittavaa sinänsä että rahan arvo on vain se minkä arvoisena sitä pidetään.

Olen joskus miettinyt sitäkin että onko esim Bill Gatesin noin 73 miljardin omaisuus riittävän suuri maailman talouden kaatamiseen? Jos tuon summan käyttäisi nopeasti johonkin pähkähulluun projektiin... Vaikka eläkepäiviin marsissa tai keskelle atlantia rakenetulla tekomantereella löhöilyyn... Meinaan siis että jos vapauttaisi tuon 73 miljardia nopesti kiertoon, mielellään niin että koko summa päätyisi tavallisille ihmisille riittäisikö se romahduttamaan dollarin arvon? Tuollaisen rahasumman realisointi voisi ehkä paljastaa koko järjestelmän hulluuden :mrgreen:

Hmm tulihan kirjoteltua sekavaa settiä... Ei pitäis kirjottaa näin väsyneenä :roll:

No koitetaan parantaa ens keralla :twisted:
0 x
Heretic
Club Fighter
Viestit: 133
Liittynyt: 06.12.2011 02:18

03.09.2013 10:11

Tota arabikevättä olen vielä näin syksylläkin jaksanut sivusilmällä tarkailla... Seuraavaksi alkanee tapahtua Syyriassa. Taitaa olla vaan ajan kysymys ennekun sinne isketään... Todennäkösesti Libanonin tyliin. Eli ei maihareita hiekalle vaan taktisilla iskuilla hallitukselta valta pois. Ilman ilmaherruutta ei oo helppoa voittaa maataistelua vaikka olisikin tekninen ja määrällinen ylivoima. Sissitaktiikat on siinämielessä ikäviä :twisted:

Villein teoria jonka olen kuullut on se että lähi-idän sotilasoperaatiot olisivat johtuneet siitä, että osa näistä maista olisi suunnitellut alkvansa myydä öljyä vain kultaa vastaan. Tämä temppu olisi lopettanut USAn uuden valuutan tekemisen ja sillä öljyn ostelun :twisted:

Sinänsä mielenkiintonen teoria ja kuulostaa jopa jossain määrin uskottavalta. No toisaalta toiset uskoo myös vapaamurareiden olevan satanisitisia liskoihmisiä :lol:

Mua vähän huvittaa se että noista kapinallisista puhutaan kaikenmaailman veljeskuntina ja vastaavina, vaikka todellisuudessa ne taitaa olla aikamoisia mini diktatuureja. Jumala johtaa ja profeetta tulkitsee... Näin valta on profeetalla ja silti tyhmät uskoo että allahin johdolla mennään :twisted:

Jos muuten jotakuta mietityttää miksi niistä ydinaseista niin jaksetaan vauhkota esim ton Iranin suhteen niin kannattaa lukea Risto Isomäen kirja Litium 6. Yhdistelee faktaa ja fiktiota esittäen muutamia vähemmän tunnettuja faktoja ydinaseista. Varsin viihdyttävää luettavaa... Ja lisää ymmärrystä siihen miksi USA on niin huolissaan noista ydinprojekteista.
0 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6403
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

19.09.2013 10:56

NALLE PERRRKELE MINKÄ TEKI! SAATANANN OLIGARKKI!
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Avatar
orava
Brawler
Viestit: 873
Liittynyt: 31.10.2010 15:46

20.09.2013 15:56

-
Viimeksi muokannut orava, 06.01.2014 20:15. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
0 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6403
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

20.09.2013 19:55

orava kirjoitti:Lefa älä kiroile. Kerro mielummin mitä sille sun 16- vuotiaalle kiinalaiselle opiskelijatyttö ystävälles kuuluu? Joko ootte siirtyny toiselle pesälle vai onko homerun tehty :D
Se sano:"NALLE PELLLLLKELE! SAAATANAN OLIGALKKI". Sit se sano:"Sano sille helevetin Olavalle että pitää tulpansa kiinni."
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Avatar
orava
Brawler
Viestit: 873
Liittynyt: 31.10.2010 15:46

02.10.2013 05:41

-
Viimeksi muokannut orava, 09.10.2013 18:21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
0 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6403
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

06.10.2013 22:10

Goodhilli, nyt musta tuntuu että mulla on antaa sulle nimi sille asialle, että miksi en usko samalla vankkumattomuudella kansalaispalkkaan kuin sinä. Arvatenkin talouden perusteita on nyt alettu tankkaamaan koulussa ja siellä on tullut kysynnän hintajousto ja tulojousto (price elasticity of demand ja income elasticity of demand) esiin.

Eli tuossa nimenomaisessa erimielisyysasiassamme homma menisi mun nähdäkseni: Kun kansalaispalkkaa alkaisi lorottaa ihmisten tilille, niin sellaisten kesto- ja kulutushyödykkeiden kysyntä niissä hintaryhmissä joihin nuo kansalaispalkan saajat eivät aiemmin olisi ulottuneet mutta nyt alkaisivat ulottua, nousisi ratkaisevasti sillä seurauksella, että myös hinnat alkaisivat nousta. Esim. suolan ja juomaveden hinta tuskin nousisi, kun ei ihminen niitä sen enempää kuluttaisi kuin aiemminkaan, joten niiden hinnat eivät nousisi. Sensijaan sellaisten asioiden, joista nämä ihmiset ovat haaveilleet ja joihin nyt lisääntyneillä tuloillaan yltäisivät, hinnat alkaisivat nousta. Esim. säällisempien asuntojen.

Ugh!
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Vastaa Viestiin