Taistelu maajoukkuepaikoista

Olympiatyylin nyrkkeilyyn, eli amatöörinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Avatar
Kohtupora
New Kid on the Block
Viestit: 40
Liittynyt: 14.04.2011 00:17

22.03.2014 19:32

Moro.

Tossa kun oikein järjellä luin noita aikaisemmin kirjoitettuja juttuja nyrkkeilijän ”urheilijan” treenaamisesta. Monikin valitti sitä että nyrkkeilijät eivät treenaa riittävästi. Kysymys? Onko kyse ohjatusta valmennuksesta vai urheilijan ns. lukujärjestyksestä= treeni ohjelmasta yms. Ohjelmassa olevassa osassa on varmasti myös ns. omatoimista lajia kehittävää liikuntaa tms.= Valmentaja ei ole paikan päällä valvomassa että urheilija /nyrkkeilijä sen hoitaa. (Se näkyy kisoissa, eli oletko tehnyt oma toimiset vai et). Eli hoiditko omatoimiset treenit vai olitko kessulla nurkan takan ja samalla pullistelit paikallislisille mimmeille?
Sit sellainen juttu monet valitti että heiltä vietiin juoksemalla/juoksuttamalla se paras kyky nyrkkeilystä? Miten kysyn vaan.
Nyrkkeilijä minun tietääkseni tarvitse monipuolisen ja kestävyyttä tukevan kunnon kisoihin. Joo 3 erää menee melkein keltä vaan. (On vallitseva mielipide) Mut mennään niistä 3-4 erästä ylös mitäs sit. Olen kyllä nähnyt uhoajia että toi ukko lentää ekassa erässä ulos mutta mites on käynyt. Uhoaja ei ole ollut juoksulenkillä ja sillä kunto loppu siihen toiseen erään. Parhaassa tapauksessa ”niitäkin nähneenä ” uhoaja tippuu itse ensin ja ekassa erässä. En sano että olisitte lasi leukoja, mutta typerää on kun ON liian varma omasta voitosta. Tämä ylimielisyys yleensä aina kostautuu. :shock:
0 x
Avatar
profan
New Kid on the Block
Viestit: 18
Liittynyt: 21.03.2014 17:48

22.03.2014 19:57

Oikea valmentaja on aina paikanpäällä kun hänen nyrkkeilijä harjoittelee. Kaikki muu on puuhastelua/teeskentelyä.
0 x
"If you win, you win. If you lose, you still win." - Joey
Henry.Forss
Club Fighter
Viestit: 123
Liittynyt: 10.03.2009 10:09

23.03.2014 11:00

Sohaisen nyt ampiaispesää, mutta puutun tähän harjoittelukeskusteluun kuitenkin.

Suurimmat virheet harjoittelussa Suomessa tehdään nuorten (12-16 vuotiaat) kohdalla. Tämän ikäisten elimistö ei osaa vielä käsitellä maitohappoa juurikaan. Tällöin harjoittelun tulisi olla nopeus ja peruskestävyys painotteista.
Voimaharjoittelu on nopeuden edellytys, joten se kuuluu osana nopeusharjoitteluun.
Intervalliharjoittelun aika on sitten myöhemmin kun peruskestävyys on kunnossa ja hormonaalinen toiminta kehossa on alkanut. Tällöin elimistö osaa käsitellä jo maitohappoa, eikä se syö nopeutta pois niin radikaalisti. On ihan sama tehdäänkö intervalliharjoittelua (hapottava) juoksemalla, säkillä tai kuntopiirinä. Alle 16-vuotiaana näitä ei saa tehdä. Ainankin jos aikoo kehittää nopeutta ja peruskestävyyttä.
Väitän, että Suomessa sössitään tässä ihan urakalla ja jopa liiton leireillä ns. huippuvalmentajien johdolla. Intervalliharjoituksiahan on mukava pitää; saa huutaa ja tsempata, ja niiden jälkeen on kaikilla hyvä fiilis.

Kun on harjoitellut nuoruusvuodet (12-16 vuotta) fysiologisesti väärin, sitä ei voi myöhemmin korvata. Nopeus ei enää palaudu ja KV-tason vaatimaa peruskestävyyttä ei saa hankittua.

On paljon vaativampaa pitää pitkiä tekniikkaharjoituksia ja ylläpitää niissä mielenkiinto. Riittävät palautukset, jotta maitohapot pysyvät alhaalla ja välillä tehdä aina väliin joku nopeusärsyke.

Voimaharjoittelua on meillä suomen nyrkkeilypiireissä vierastettu aina. Kuitenkaan mikään ei todellisuudessa palvele nopeuden kehittämistä ja vammojen ennalta ehkäisyä paremmin kuin voima ja lihaskuntoharjoittelu jo nuorena ( 14-17 vuotiaana).

Nykyiseen tilanteeseen Suomessa on johtanut pitkälti se, että nyrkkeilypiireissä ei olla arvostettu teoreettistä tietämystä ollenkaan, vaan on kuunneltu kokeneita valmentajia jotka vetävät mutu- tuntumalla ja äänekkäästi.
Liiton toimien vastustaminen lisää aina hyvän seuravalmentajan uskottavuutta. Hyväksi jätkäksi pääsee, kun tuo vuodesta toiseen muutaman loppuunrääkätyn 19-vuotiaan SM-kisoihin mitallipallille.
0 x
temsec
Brawler
Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2006 19:49

23.03.2014 16:59

Sohaisen itseäni nyt silmään mutta kerron mielipiteeni vaikkei kukaan haluisikaan sitä kuulla.

Komppaan Henkkaa monilta osin tuossa tehotreenaamisessa ja erityisesti TEKNIIKAN opettelussa.
Suomessa tekniikaltaan keskeneräisiä ollaan viety juokusmattotesteihin ja rakennettu hirmuisia treeniohjelmia ja näitä on mallinnettu Venäjätä tai USAsta tai mistä lie.
Se on nyt aivan sama vaikka sitä veriarvoja mittaisiin juoksumattotreeneissä 15 sekunnin välein ja kehutaan kuinka korkealla tasolla kaveri(t) on Ja ohjelma on aivan HUIPPU mutta jos se raukka ei osaa nyrkkeillä.
Tekniikka on keskeneräinen.

Esim.
Suomalainen ja Venäliäläinen tappelee kehässä. Suomalaisen veriarvot on loistavat ja hapenottokyky yms. mieletön. Sille jo nuorena vedettiin kovia tyhjennystreenejä ja kovuutta kasvatettiin. Mutta se on vain keskinkertainen nyrkkeilijä tekniikaltaan. Venäliäläinen voittaa.

Väitän, että Suomessa on kahden käden sormin laskettavissa ne osaavat valmentajat jotka osaavat tekniikan opettaa.
Viittaan tässä kohtuporaajan viestiin valmentajan vaihtamisesta.. Totta kai voi vaihtaa valmentajaa. Kuinka huono se naapuriseuran valmentaja onkaan? ( Jollei se osu siihen kahden käden sormiin :lol: )
Jos siinä kylässä edes on toista seuraa/valmentajaa.

Naisnyrkkeilyssä mielestäni tason lasku näkyy jo. Nuorten tyttöjen järjestelmällinen valmennus ja koulutus on ollut ehkäpä puutteellista ja vaillinaista. Onko sitä ollut laisinkaan?
Samat naiset jotka voittivat noin 10 vuotta sitten mestaruuksia voittavat vieläkin.
Ei tule haastajia. Kun niitä EI ole ja kukaan ei tee.
Tosin SM- kulta on jollekin SE saavutus ja sille se jää.
Onneksi tussujen naisten joukossa on joitain välähdyksiä. Tämähän on yksilölaji.

Ps. Tämä penkkivalmentajan puuha vasta hauskaa onkin!! :lol:

J. Temonen
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
-Josef Stalin-
0 x
Avatar
Kohtupora
New Kid on the Block
Viestit: 40
Liittynyt: 14.04.2011 00:17

23.03.2014 21:44

Moro vaan äijät!
Mie komppaan Temmosta ja Henkka.

Nyt kun ”taas” jälleen kerran tämä lähetään irti otsikon aiheesta. Kyseessähän oli taistelu Maajoukkuepaikoista yms. Eli +18-40V (oikeasti) 18–35. :D

Henkka puhuu asiaa kun kyseessä on alle 16–17 tytöt ja pojat. (Ehkä joissain tapauksissa 15=>). Itsekin olen tällä foorumilla vouhkannut juniorivalmennuksesta mm. missä D-junnut yms. Jos en muita väärin niin ”nikillä” NOUSKA oleva henkilö heitti juurikin idean nassikka nyrkkeilyryhmästä ilmaan. Tämä oli minusta hyvä idea. Eli annetaan ne, perus taidot ja tekniikat jo silloin 7-11 ja vaativat & kehittyneet tekniikat 12–16 vuotiaina + juoksu yms. treenit. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan junnua. Varsinaista voimaharjoittelua minun mielestä pitäisi jokaisen ”penkkivalmentajan” & valmentajan miettiä tarkkaan jokaisen urheilijan ollessa alle 10–13. Joo kotioloissa pojat kokeilevat kuitenkin. Olit vieressä tai et. Mutta kun urheilija tuleekin sinulta itseltäsi valmentaja (olit sit sohva tms.) Niin miten vastaat ja toimit. Kaveri on 12 ja haluaa alkaa vetää omasta pyynnöstään penkistä rautaa sen maksimi yms. Joo ja kyykky treeniä myös. Kahvakuulia lähinnä käytetään kuulan korvikkeena. (kuulantyöntö) Eli jannut haluavat omatoimisesti kehittää itseään.
Olen tosin niin monesti vuosien varrella olen nähnyt lupaavan nuoren nyrkkeilijän (15–16) poistuvan siihen kolmeen kovaan (3) V:hen. Vapaus, Viina & *****. Tämä ei kirjaimellisesti koske tyttöjä & naisia, mutta vastine kyllä löytyy viimeiselle V:lle.
Mutta tällä foorumilla myös MR. Proffa esitti mielipiteensä. Lainaan tässä sitä:
Oikea valmentaja on aina paikanpäällä kun hänen nyrkkeilijä harjoittelee. Kaikki muu on puuhastelua/teeskentelyä.
Olen aikaisemmin kirjoittanut mm. Kenelle se urheilija urheilee => Itselleenkö. (Oisko näin?)Pitääkö valmentajan mennä sinne kehään ottelemaan siitä mitalista ja maineesta jonka pitäisi tälle urheilijalle tulla.
Kuulin kerran kun yhdelle kiihkeälle isukille valmentaja sanoi näin. Hei nyrkkeily ei ole ”luojalle kiitos siitä” mitään tietokone peliä. Urheilijalla on vain se yksi elämä, jos haluatte että lapsenne menestyy nyrkkeilyssä. Hän käy treeneissä. Hän ei saa ottaa kilpailuissa uusinta ottelua ”tyyliin” 10X uusiksi kun häviää. => Käykää treeneissä ja harkoissa. Kisoihin on turha lähteä pettymään & häviämään.
Niin ja Temmoselle. Meidän nykyisellä kylällä noita nyrkkeily seuroja piisaa. Tänään kun kävin pojan ja sen muksujen kanssa Ruskiksella niin johan oli tullut uus seura tai uudelleen henkiin herätetty. => HTN. Seurassa ja ottelijoissa ei varmasti ole mitään vikaa mutta jos tämäkin seura on kummunnut siitä että valmentajaa oikeasti voi vaihtaa. Niin tai sit siitä että kaikki haluaa olla nyrkkeily seuran johtajia yms. Ei oikeesti jaksa enää?????..

Edelleen:Jos olisi”omilla aivoilla” ajatteleva nyrkkeilijä ja haluaisin menestyä myös muualla kuin salin nurkalla kehuskelemassa mimmeille niin kyllä sillä ottajia => valmentajia riittää. Kyllä sinäkin naisten ja tyttöjen valmentajan olisit mennyt vaikka maailma ääriin kun tukea olisit saanut tarpeeksi haaveittesi toteuttamiseen.

PS: Stalin on perseestä! Puuttini jyrää nyt. Se ei edes kuulustele.
Sohva valmennus on oikeasti kivaa. Tämähän on vähän niin kuin nykyiset nyrkkeily treenit. Sali on kuin lastentarha ja valmentajaa ei kuunnella ja sit itketään äidille kun mää en voittanutkaan kisoissa ja ollaan turpa ruvella. :roll: Hei mihin mennään. Alla vastaus.

Lisää Venäläisiä Suomeen. Tapahtuisi nyrkkeilyssäkin jotain ja kunnolla. :lol:
0 x
Avatar
profan
New Kid on the Block
Viestit: 18
Liittynyt: 21.03.2014 17:48

23.03.2014 23:10

Kiitos, olen imarreltu.

Sitten itse asiaan.

Ei, urheilija ei harjoittele/kilpaile/urheile valmentajalle vaan itselleen. Valmentaja on kuitenkin se jonka pitää olla siellä reeneissä katsomassa urheilijansa perään, kommentoimassa, analysoimassa, ensisijaisesti korjaamassa virheitä, henkinen tuki. Yleensä se tuppaa olla sellaista että soitetaan että käy vetämässä 40 min lenkki ja vedä varjoa päälle. Huomenna teet kuntopiirin. Ylihuomenna otetaan vähän pistareita ja tehdään kevyt pikavoimaharjoitus. Ei liian pitkä, minulla on kiire saunaan. Launtaina on matsi ruskiksella. Onko sulla muuten painot kunnossa? :twisted: Edellä mainitut seikat eivät ole kokonaisuudessaan edes se tärkein syy miksi valmentajan pitää olla aina harjoituksissa mukana. Mikä se sitten on? No se on sitä, että pitää vastata kaikesta paskasta mitä on puhunut, aivopessyt, olemalla läsnä. Jos et pysty niin älä mene sinne salille vaan keskity johonkin helpompaan kuten pupujen kasvattamiseen. No life on periytyvää.
0 x
"If you win, you win. If you lose, you still win." - Joey
Avatar
JaniJ,Tre
Prospect
Prospect
Viestit: 1984
Liittynyt: 05.10.2004 08:37
Paikkakunta: Tampere,Pyynikki

24.03.2014 15:12

Profan puhuu ihan asiaa siitä sitoumuksesta mikä valmentajalla tulisi olla ja jos et pysty olemaan aina läsnä, niin älä mene ollenkaan. Samaa mieltä teoriassa, mutta jos näin Suomessa todella tapahtuisi, niin meillä olisi saleilla noin 10 valmentajaa koko maassa ja olisiko sekään hyvä? En tiedä.
0 x
You can call me that ever you like, but don´t call me late for dinner -George Foreman
EinoLeino
New Kid on the Block
Viestit: 9
Liittynyt: 19.10.2013 20:09

24.03.2014 18:51

Kaikki urheiluvalmennusta koskevat kirjat lukeneena olen päätynyt pitämään oikeiden urheiluvalmentajien laatimaa allaolevaa määritelmää parhaana kaikista.


Valmentaja

Valmentaja vastaa urheilijan urheilusuorituksessa tarvitsemien fyysisten ja psyykkisten ominaisuuksien ja taitojen kehittämisestä valmennuksen keinoin.

Valmennus

Valmennuksella tarkoitetaan urheilijan suorituskyvyn suunnitelmallista parantamista käyttäen hyväksi tietoon, kokemukseen ja tutkimukseen perustuvaa harjoitusta.

Huipulle ja kansainväliseen menestykseen pyrittäessä on tärkeintä urheilijan oma halu, asenne, tahto harjoitteluun ja sitoutuminen huippu-urheilijan elämään ja tavoitteisiin.


Ja sitten se varsinainen rupi revittäväksi. Nyrkkeilysaleilla valmentajat valmentavat urheiljoita, kaikki muut ohjaajat etc. puuhastelevat jotain muuta joidenkin muiden kanssa. Tämä koskee myös ja etenkin junioreita. Olkaamme siis tunnossamme tarkkoja mihin joukkoon kuulumme, niin jälki on sen mukaista.
0 x
jakke
New Kid on the Block
Viestit: 36
Liittynyt: 31.03.2011 20:56

24.03.2014 23:15

EinoLeino kirjoitti:Kaikki urheiluvalmennusta koskevat kirjat lukeneena olen päätynyt pitämään oikeiden urheiluvalmentajien laatimaa allaolevaa määritelmää parhaana kaikista.


Valmentaja

Valmentaja vastaa urheilijan urheilusuorituksessa tarvitsemien fyysisten ja psyykkisten ominaisuuksien ja taitojen kehittämisestä valmennuksen keinoin.

Valmennus

Valmennuksella tarkoitetaan urheilijan suorituskyvyn suunnitelmallista parantamista käyttäen hyväksi tietoon, kokemukseen ja tutkimukseen perustuvaa harjoitusta.

Huipulle ja kansainväliseen menestykseen pyrittäessä on tärkeintä urheilijan oma halu, asenne, tahto harjoitteluun ja sitoutuminen huippu-urheilijan elämään ja tavoitteisiin.


Ja sitten se varsinainen rupi revittäväksi. Nyrkkeilysaleilla valmentajat valmentavat urheiljoita, kaikki muut ohjaajat etc. puuhastelevat jotain muuta joidenkin muiden kanssa. Tämä koskee myös ja etenkin junioreita. Olkaamme siis tunnossamme tarkkoja mihin joukkoon kuulumme, niin jälki on sen mukaista.


Samaa mieltä ja MM-Kisoihin ei tarvitse lähettää muita kuin Antti Hietala
0 x
Avatar
profan
New Kid on the Block
Viestit: 18
Liittynyt: 21.03.2014 17:48

26.03.2014 22:33

JaniJ,Tre kirjoitti:Profan puhuu ihan asiaa siitä sitoumuksesta mikä valmentajalla tulisi olla ja jos et pysty olemaan aina läsnä, niin älä mene ollenkaan. Samaa mieltä teoriassa, mutta jos näin Suomessa todella tapahtuisi, niin meillä olisi saleilla noin 10 valmentajaa koko maassa ja olisiko sekään hyvä? En tiedä.
Tarkoitin tavoitteenasettelua ja sen määrätietoista saavuttamista.

Jos tavoite on SM-kulta, ei ongelmaa, valmentaja tekee urheilijalle sen mukaisen ohjelman, jonka tunnollisesti täytettyään mestaruuden saavuttaminen ei pitäisi tuottaa suurempaa probleemia. Nykyisessä suominyrkkeilyskenessä suomenmestaruuden voittaminen, varsinkin junioreissa ei ole mikään mahdoton määränpää, ei edes lahjattomille, riittää että on halua harjoitella ENEMMÄN kuin kanssakilpailijoilla.

Kun puhutaan kv. menestyksestä - aihe on toinen. Menestyminen kansainvälisillä areenoilla vaatii monivuotista (tarkemmin: vähintään kymmenvuotista) sitoutumista sekä urheilijalta että hänen valmentajaltaan. Valmentajan pitää jatkuvasti päivittäää tietotaitoaan ja olla 110% mukana valmennettavansa urassa mukana. Vähempi ei riitä - jos määränpää on "final destination". Tällainen sitoutuminen vaatii toki paljon, mutta se on se hinta joka valmentajan on maksettava omista haaveistaan, jotka kenties jäivät omalla urallaan saavuttamatta.

Jokaisen valmentajan pitää siis päättää, minkä takia hän valmentaa - itsensä vai valmennettaviensa vuoksi. Jos hän tekee sitä itselleen, voi pidättäytyä kuntonyrkkeilyn ohjaamisessa. Se olisi rehellinen valinta. Jos taas häntä kiinnostaa mestareiden leipominen, niin siinä ei enää riitä pelkkä sanahelinä "Susta tulee maailman paras!" vaan siinä pitää olla myös tekoja, tavallaan uhrauksia omasta elämästään joita on niin helvetin vaikeaa tehdä.

Tällaisen pienen sättimisen päätteeksi palaan tärkeimpään tosiasiaan, että kaikki menestyminen lähtee itse urheilijasta, ei valmentajasta, vaikka hän erittäin tärkeä hahmo onkin. Jos urheilijaa ei kiinnosta oikeasti tehdä töitä, on turhaa pakottaa. Siinä tapauksessa valmentajan on nähtävä tämä (siis se ettei hän ole vielä keksinyt sitä OMAA tekemistä) haluttomuus ja kerrottava se urheilijalle suoraan eikä kierellä ja kaarella toivoen, että joku päivä, kun hän on nelikymppinen ja istuu baarissa tiskillä valittaen naapurissa istuville juopoille surkeaa elämäänsä, hän vielä ymmärtää että silloin nuorena hänen olisi pitänyt reenata kunnolla :lol:
0 x
"If you win, you win. If you lose, you still win." - Joey
Avatar
Kohtupora
New Kid on the Block
Viestit: 40
Liittynyt: 14.04.2011 00:17

27.03.2014 00:42

Moro vaan Profan & muut. Profan sinä kirjoitat täyttä asiaa. Tätä minä ja monet muut ovat täällä yrittäneet toitottaa. Nyt sinäkin sen tajusit. Nyt meillä olisi hyvä mahdillisuus vaikuttaa todella myös tähän valmentamiseen.
Suomen nyrkkeily nimittäin kun tarvitsee sen ns. pitkäjänteisen valmentajan ”PÄÄ” sellaisen + sen apulaiset.

Hei muissa lajeissa seurat valmentavat & kouluttavat urheilijoille alkeet yms. Sitten kun urheilijasta löytyy, sitä ns. potentiaalia se nostetaan Suomi / KV sarjaan ja aletaan leirittää yms. Eli liittojen päävalmentajat ottavat vastuun niin leirityksestä & KV kisoista. (Siitähän niille maksetaan*) Niin tämä siis toimii yleensä muissa lajeissa mutta ei nyrkkeilyssä. Miksi? Kysyn vaan.?

Mutta älkäämme vaipuko synkkyyteen. Mikäli alla olevaan hakemukseen oikeasti löytyy sellainen joka sydämeltään, tahdoltaan ja halultaan haluaa viedä Suomalaista nyrkkeilyä eteenpäin ja kohti kansainvälisiä kisoja ja joskus jopa menestystä niistä. (Muissakin kuin vain naisissa). Olen vankkumattomasti hänen puolella. Tosin tuo hakemuksessa oleva pesti on aivan liian lyhyt ”Menestystä” pitkäjänteisellä työllä haluavalle henkilölle.

Eli=> Suomeksi. Pikkasen haiskahtaa että järjestetäänkö ”Suomen” Olympiakomitean YT: neuvottelujen takia jollekin jokin ns. turvatyöpaikka ennen eläke putkea. Vai halutaanko tässä ihan aikuisten oikeasti hakea liitolle pätevä ja kykenevä Päävalmentaja yms.?

Suomen Nyrkkeilyliitto hakee päävalmentajaa
24.3.2014
Päävalmentajan tehtävänä on valmennuksen linjauksen ja liiton valmennusjärjestelmän suunnittelu, sisältäen toimenpiteet valmennuskeskuksen ja urheiluakatemioiden organisoimiseksi. Päävalmentaja johtaa, suunnittelee ja arvioi Nyrkkeilyliiton valmennusyksikön toiminnan. Hän toimii maajoukkueen valmentajatiimin esimiehenä. Tehtäviin kuuluu myös kansainvälisten suhteiden ylläpito.

Edellytämme sinulta kokemusta ja näyttöä valmentamisesta, vuorovaikutustaitoja, suunnitelmallisuutta sekä kykyä innostaa ihmisiä ja uudistaa toimintaa. Toivomme sinulla olevan ammatillinen koulutus valmentamisesta sekä mielellään vähintään kansainvälisen nyrkkeilyliiton AIBA:n kahden tähden valmentajatutkinto. Tehtävät edellyttävät joustavuutta työajoissa sekä valmiutta matkustamiseen. Hoidat sujuvasti kansainvälisiä yhteyksiä englannin kielellä. Ruotsin kielen osaaminen katsotaan eduksi.

Työtehtävät:

Suomen Nyrkkeilyliiton valmennusyksikön toiminnan johtaminen, kehittäminen, koordinointi ja arviointi toimintaedellytysten puitteissa
Maajoukkueen valmentautumisen suunnittelu ja johtaminen
Valmennuskeskuksen luonti, kehittäminen ja johtaminen
Valmennusjärjestelmän kehittäminen, jonka tavoitteena on tuottaa riittävän paljon ja riittävän laadukasta urheilija-ainesta valmennuskeskuksen piiriin
Kansainvälisen yhteistyön ylläpitäminen ja kehittäminen
Toimia maajoukkueen valmentajatiimin esimiehenä
Urheilijan polun jalkauttaminen seurakentälle ja yhteistyö seuravalmentajien kanssa
Yhteistyö Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön kanssa
Tehtävä on määräaikainen ja alkaa 1.8.2014 tai sopimuksen mukaisesti ja päättyy 31.12.2016.

Lisätietoja antavat Suomen Nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Tomi Korpinen puh. 040 5656 266 ja toiminnanjohtaja Tobias Karlsson, puh. 0400 278 069.

Hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen 14.4.2014 mennessä osoitteella: Suomen Nyrkkeilyliitto ry, Radiokatu 20, 00093 VALO tai sähköpostilla otsikolla ”Päävalmentaja”: snl@kolumbus.fi.
0 x
Avatar
Kohtupora
New Kid on the Block
Viestit: 40
Liittynyt: 14.04.2011 00:17

28.03.2014 01:53

Moro vaan. Herra? Neiti vai Rouva Profan. Nikkisi kuva on ehkä hieman hämäävä mutta niin kun ”oletan” omistat ns. sulakkeet jalkojen välissä. Mut any way. :roll:

Lainaan sinua.” Tällaisen pienen sättimisen päätteeksi palaan tärkeimpään tosiasiaan, että kaikki menestyminen lähtee itse urheilijasta, ei valmentajasta, vaikka hän erittäin tärkeä hahmo onkin. Jos urheilijaa ei kiinnosta oikeasti tehdä töitä, on turhaa pakottaa. Siinä tapauksessa valmentajan on nähtävä tämä. (siis se ettei hän ole vielä keksinyt sitä OMAA tekemistä). Haluttomuus :!: ja kerrottava se urheilijalle suoraan eikä kierrellä ja kaarella toivoen, että joku päivä, kun hän on nelikymppinen ja istuu baarissa tiskillä valittaen naapurissa istuville juopoille surkeaa elämäänsä, hän vielä ymmärtää että silloin nuorena hänen olisi pitänyt reenata kunnolla.” Juuri näin" Tämän laisen kommentin juurikin halusin lukea. (Profan)

Joo.. Junnuja valmentaessa ”todennäköisesti” jokainen valmentaja yrittää kertoa solidaarisesti ja ystävällisesti kaverille, ettei sitä tule nyrkkeilijää jos et A. käy treeneissä ja harjoittele kovaa. Kaikista pahin vaihtoehto on B. Kun junnu bokraajan vanhemmat tyyliin ”pakottaa” käymään junnun harkoissa ja ns. Junnu bokraajaa ei kiinnosta harkat pätkääkään. Eli harrastetaan lajia velvollisuudentunteesta vanhempia kohtaan. Eli ei tosissaan ja sydämellä! => Treenataan kilparyhmässä ”vuosia” mut itse kilpailuotteluita tasan 0.
Sitten kun valmentaja ”erehtyy” kertomaan vanhemmille että olisiko aiheellista katsoa jotain muuta lajia tenavalle =>* haluttomuus treenata yms.*, niin sit tullaan ja huudetaan päin ”valmentaja” kasvoja. Kyllä se meidän Ville & Viivi pärjää siellä kilpa- kehässä niin kuin naapurin Oskari & Olivia. Joo Oskaria ja Oliviaa ehkä kiinnostaa käydä harkoissa omatoimisesti ja harjoitusohjelman mukaa yms. Mutta Ville ja Viivi on harkoissa vain ja ainoastaan kun isi tai äippä vaatii. Tämänlaiset esimerkit saavat oikeasti monen valmentajan valmennus halut hiipumaan. Eli mennään vaan virran mukana. :roll:

Hyvät Herrat! Ei muuta kuin leuka kiinni rintaan ja kohti uusia vastoinkäymisiä. :|
0 x
Vastaa Viestiin