Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
Avatar
jahee
Contender
Contender
Viestit: 3092
Liittynyt: 03.02.2011 11:03

20.09.2017 21:29

Nämä sparri jutut kannattaa jättää omaan arvoonsa, mutta ilmeisesti/toivottavasti Joshua on nyt näyttänyt miten asiat tehdään jos oikeasti halutaan maailman huipulle.
Jos pitää paikkansa niin Whyte ottelu alkaa näyttää todennäköiseltä, sillä kyllä tuolla tieto liikkuu Eddie Hearnin korviin.
0 x
Lasileuka
Brawler
Viestit: 705
Liittynyt: 14.11.2013 15:37

20.09.2017 21:36

Tomsterr kirjoitti:
Tuutti777 kirjoitti:Kaveri oli törmännyt Robbeen lentokentällä hänen palattuaan Englannista. Oli kuulemma naama ollut niin rusikoidun näköinen , että ei ollut tunnistaa ilman vieressä stondannutta saunatonttua.
Olisitpa nähnyt Joshuan naaman, huh huh.
no niinhän se Robbe kovasti kehui sparrikaveriaan
Ei ole pitkään aikaan ollut niin hyvä vastus.
voi sentään - toivottavasti puhdas kielellinen lipsahdus :D
0 x
Flat Foot
Brawler
Viestit: 726
Liittynyt: 02.02.2016 09:04

20.09.2017 22:16

Ettei vaan kaveri olisi "hieman" pistänyt överiksi näkemisiään.
0 x
Flat Foot
Brawler
Viestit: 726
Liittynyt: 02.02.2016 09:04

20.09.2017 22:18

Jännä nähdä millainen on Robben seuraava vastus. Toivottavasti tune upit on nähty.
0 x
Avatar
raksa
Contender
Contender
Viestit: 2728
Liittynyt: 24.03.2006 22:56

23.09.2017 16:20

Kuulumisia:
SpoilerShow
Robert Heleniuksen epävarmuus karisi, kun maailmanmestari Joshua takoi häntä kehässä – "En halunnut ensin mennä"

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius sai viikon sparrileiriltä Sheffieldistä todella paljon. Hän vaihtoi iskuja maailmanmestari Anthony Joshuan kanssa yhteensä 32 erän ajan.

Helenius vietti leirillä viikon, neljänä päivänä hän sparrasi MM-otteluun valmistautuvan Joshuan kanssa. Jokainen sparri kesti kahdeksan erää. Samalla suomalaisiskijän itseluottamus palasi.

– Meni erittäin hyvin ja olen tyytyväinen. Tuli kehuja Joshualta ja (valmentaja Rob) McCrackenilta. Jäi hyvä mieli ja itseluottamus parani. Voin sanoa, etten itse asiassa ollut ensin halukas menemään sinne, Helenius myöntää MTV Sportille.

– En ollut niin itsevarma, kun en ollut sparrannut pitkään aikaan ja sitten heti maailmanmestarin kanssa mennään. Olin vähän hermona, totta kai. Mutta päätin, että ihan sama mikä fiilis on, niin mennään, on pakko saada uusia kokemuksia. Pitää treenata parhaiden kanssa, että pystyisi olemaan itse joku päivä paras, Helenius sanoo.

Nyt voi sanoa, että epävarmuudesta huolimatta päätös lähteä oli oikea. Sali oli tuttu, sillä Helenius oli muutama vuosi sitten samassa paikassa sparrileirillä, tuolloin Joshua ei ollut paikalla. Hän vaikuttui britti-iskijästä, jolla on kolme MM-vyötä lanteillaan.

– Kyllä sen huomaa, että kaveri on maailmanmestari tällä hetkellä. Kova luu, viikonloppuna Suomeen palannut Helenius hymähtää.

– Lyönnit ovat vähän kuin tukilla tunkkaisi. Tukevat ja räjähtävät iskut, huomaa, että fysiikka on kunnossa, Helenius kertaa Joshuan lyöntejä.

– Yllättävän hyvin se meni, jos ajattelee, ettei ole tullut kunnon sparreja koko kesänä. Muutama kaveri on ollut täällä, on hiottu paritekniikkaa ja tällaista, mutta ei ole ollut kovempia sparreja. Teki kyllä erittäin hyvää sekä itseluottamukselle että tekniikalle.

Joshua ei ole rääväsuu, vaan antaa kehän otteiden puhua. Helenius sanoo, että 26-vuotias mestari on erittäin mukava kaveri.

–Kunnioitus on kohdillaan. Mitä hänen kanssaan yksityisesti juttelin, niin ei ole mitään ylimielisyyttä ja hänkin kehui minun nyrkkeilyäni. Vaihdettiin vähän sanoja ja totesimme molemmat, että kovat on jätkät, Helenius nauraa.
Lisää kestävyyttä

Sparrileirillä mennään luonnollisesti järjestäjän suunnitelmien mukaan, mutta Helenius sai silti paljon. Hän kertoo, että oman valmentajan Johan Lindströmin kanssa nyrkkeilystä on koitettu saada jäykkyyttä pois.

Heleniuksella on ollut uransa aikana isoja vammoja käsissä, muun muassa olkapäätä on leikattu, että hän on joutunut tekemään paljon voimatreeniä, että uudet vammat voidaan välttää.

Helenius muutti takaisin Suomeen loppuvuodesta 2013, tuolloin lopulta kaksivuotiseksi venyneestä ottelutauosta oli kulunut reilu puoli vuotta. Riitelyt Sauerlandin kanssa saivat ottelijan miettimään jatkoaan tarkasti.

Suomeen saavuttuaan hän panosti tiiminsä kanssa ennen kaikkea voimaan ja siihen, että kivut ja vaivat katoaisivat. Esimerkiksi uran tähän saakka ainoassa tappio-ottelussa Johann Duhaupas'ta vastaan hän tunsi jäykkyyttä ja nyrkkeilytuntuma oli kateissa.

33-vuotias Helenius myöntää nyt, että joissain otteluissa hänellä on ollut ongelmia jaksaa täyttä 12 erää.

– Ei sitä halunnut itse tiedostaa, mutta takaraivossa oli, kun meni otteluun, että toivottavasti tämä ei kestä 12 erää. Jouduin panostamaan niin paljon voimaharjoitteluun, että pääsin siihen tasoon, ettei enää mene paikat rikki.

Helenius on pystynyt siirtämään harjoittelussa painoa aerobiselle puolelle. Jatkossa tavoite on, että jokainen osa-alue on yhtä vahva: voima, kestävyys ja nyrkkeily. Hän koki Joshuan kanssa "tanssiessa", että liikkuvuus on parantunut.

– On menty aika paljonkin eteenpäin, pystyin hyvin olemaan niinkin monta erää maailmanmestarin kanssa ilman suurempia ongelmia, hän sanoo.

Helenius on otellut viimeksi kesäkuussa.

– Seuraavaa ottelua yritetään vääntää kovaa tahtia. Olen antanut sen homman managerilleni Markus Sundmanille. Voin itse keskittyä nyrkkeilemiseen, siinä olen parhaimmillani, Helenius linjaa.
https://www.mtv.fi/sport/muut-lajit/nyr ... gs.vWJBsVY
0 x
Iron
Club Fighter
Viestit: 154
Liittynyt: 25.02.2005 18:40

23.09.2017 19:08

Eikö se ollutkaan se liian kova itseluottamus+hanskat mihin Duhaupas matsi kaatui. Nyt myönnetään se mikä on ollut katsojille selvää jo piktän aikaa. Harjoittelu ei maistu tarpeeksi. Tehdään mieluummin kivoja treenejä, jotka eivät satu tai ole tylsiä.
0 x
Tomsterr
Brawler
Viestit: 508
Liittynyt: 14.05.2013 09:58

23.09.2017 20:55

Enää ei Robert puhunut MM-ottelusta ? Onkohan kunnianhimo laskenut itseluottamuksen lisäksi. Nyt se Whyte vastaan ja siitä voitto niin voidaan alkaa haaveilla taas isoja!
0 x
Avatar
Titus Livius
Journeyman
Viestit: 301
Liittynyt: 25.03.2016 10:55

23.09.2017 21:01

Tomsterr kirjoitti:Enää ei Robert puhunut MM-ottelusta ? Onkohan kunnianhimo laskenut itseluottamuksen lisäksi. Nyt se Whyte vastaan ja siitä voitto niin voidaan alkaa haaveilla taas isoja!
"Pitää treenata parhaiden kanssa, että pystyisi olemaan itse joku päivä paras, Helenius sanoo." Suora lainaus tuosta jutusta.
0 x
Tomsterr
Brawler
Viestit: 508
Liittynyt: 14.05.2013 09:58

23.09.2017 21:08

Titus Livius kirjoitti:
Tomsterr kirjoitti:Enää ei Robert puhunut MM-ottelusta ? Onkohan kunnianhimo laskenut itseluottamuksen lisäksi. Nyt se Whyte vastaan ja siitä voitto niin voidaan alkaa haaveilla taas isoja!
"Pitää treenata parhaiden kanssa, että pystyisi olemaan itse joku päivä paras, Helenius sanoo." Suora lainaus tuosta jutusta.
Tuo tuskin tulee Heleniukselle uutena tietona. Se vaan, että jos se onnistuu tyyliin kerran puolessa vuodessa se parhaiden kanssa reenaaminen, niin se tuskin riittää.
0 x
Carambola Mystique
New Kid on the Block
Viestit: 4
Liittynyt: 23.09.2017 23:30

24.09.2017 11:17

Mielestäni henkisesti valmistautuminen 12 erän matsiin kertoo jo häviämismentaliteetista koska itseluottavainen kaveri uskoo että vastustaja tippuu 3 erän sisään. Mielestäni Johann on taidokkaasti saanut käännettyä Robben tyylin amatööripistenyrkkeilijästä, lihaa ja luita murskaavaksi puskutraktoriksi joka ei lyöntejä pelkää!

Nyt älköömme palatko vanhaan ja jo kokeiltuun tyyliin! Tulevaisuus on varattu tulevaisuuden tekijöille jotka uskaltavat rikkoa käsityksiä siitä mikä toimii ja mikä ei.
0 x
Avatar
wotzobeck
Brawler
Viestit: 778
Liittynyt: 05.05.2014 22:06

24.09.2017 13:49

Carambola Mystique kirjoitti:Mielestäni henkisesti valmistautuminen 12 erän matsiin kertoo jo häviämismentaliteetista koska itseluottavainen kaveri uskoo että vastustaja tippuu 3 erän sisään. Mielestäni Johann on taidokkaasti saanut käännettyä Robben tyylin amatööripistenyrkkeilijästä, lihaa ja luita murskaavaksi puskutraktoriksi joka ei lyöntejä pelkää!

Nyt älköömme palatko vanhaan ja jo kokeiltuun tyyliin! Tulevaisuus on varattu tulevaisuuden tekijöille jotka uskaltavat rikkoa käsityksiä siitä mikä toimii ja mikä ei.
No kyllä Robben pitää minusta olla ehdottamasti valmiina 12 erään ettei kunto sakkaa kuten Duhaupasia vastaan. Jalkojen liike kuntoon, iskut on ihan ok. Suojausta pitää myös parantaa. Hyökkäävämpi kyllä voi olla muuten kuin Sauerland aikoina.

WBO-liiton polku olisi nyt Robbelle sopivin. Sitä pitkin vaan Parkerin perään...
0 x
BitchSlap
Journeyman
Viestit: 373
Liittynyt: 20.09.2014 10:32

24.09.2017 15:19

Robert on näyttönsä antanut ja urakehitys katkesi ja kääntyi laskuun Sauerlandilta lähdön jälkeen. Paljoa, josko mitään ei ole jäljellä siitä miehestä joka antoi Samuel Peterille, Liachovichille ja Brewsterille turpaan.
Robert ei usko haastattelujen perusteella nykyään edes itseensä. Paskat housussa empimisen jälkeen suostui Anthony Joshuan sparraajaksi. Ei hyvältä kuulkaas näytä.
Whytea vastaan Robert ei lähde. Siihen löytyy satavarmasti joku tekosyy, kuten raha. Sauerlandin aikainen Helenius olisi tehnyt Whytesta hakkelusta, se on selvä. Nykyään kävisi luultavasti toisin..
0 x
Tän foorumin taso on vajonnut ihan v*tun pohjiin Bitchfuckingslappeineen ja muine asiantuntijoineen
Carambola Mystique
New Kid on the Block
Viestit: 4
Liittynyt: 23.09.2017 23:30

24.09.2017 16:01

Johannilta tulee kamppailu selkärangasta yhtä hyvin kuin toinen kotimainen! Ei Roomaa rakennettu vuodessa. Maltti on valttia. Johann tietää että mm. parhaat wushu-mestarit ovat vasta lastenkengissä Robben iässä... Tietä on kivuttavana ja lautoja rikottavana ennen kuin Johann ja Robbe voivat riistää tittelin TBE. Usko ei saa herkkyä omaan tekemiseen, heti kun reeni alkaa maistua puulta, pitää ottaa taukoa ja ehkä muutama olut jotta saadaan menttaalipuoli takaisin tekemiseen mukaan. Kaikki tietää että salilla ei tuu tuloksia jos ei oo menttaalisesti hommassa mukana.

Penkki- ja mave-ennätykset on Johannin opeilla jo rikottua, ja jos sitä ei voi juhlia ja muistella muutamilla oluilla päivässä niin kuka synnitön onkaan, HEITTÄKÖÖN ENSIMMÄISEN KIVEN!
0 x
Avatar
pOKE
Prospect
Prospect
Viestit: 1493
Liittynyt: 28.10.2010 22:12

24.09.2017 20:20

Ei indie-ura mitään nousujohteista ole tosiaan ollut, mutta ei tässä mitään hiusten repimistä ja tuhkan päälle sirottelua ole syytä tehdä. Helenius on nimittäin ollut vastaavassa tilanteessa (tyrmäyksen jälkeisessä limbo-tilassa) ennenkin.

Nimittäin amatööri-urallaan, kun lopetti muistaakseni nyrkkeilyn noin vuodeksi, mutta palasi lopulta parempana lajin pariin.

Nyrkkeily on musta ennenkaikkea tahto-laji ja tahto on näitä mystisiä pönttö-juttuja. Jos (toki iso sellainen) Helenius löytää taas tuon itsevarmuuden ja (valmentajan pakottamana) myös itsekuri harjoitteluun, niin kuka tietää, voidaan vielä nähdä mahtavia otteita kehässä. Remember esim. Levin, Brewster ja Peter -matseja.
0 x
49% Motherfucker, 51% Son of a Bitch
anakonda
Brawler
Viestit: 547
Liittynyt: 21.11.2015 19:12

25.09.2017 21:01

se, että Robbella ei ole omin sanoin todettuna ollut koko kesänä kunnon sparrivastuksia, kertoo kaiken olennaisen. Kaikkea voi treenailla ja hilavitkuttimia keksiä, mutta jos ei ole mahdollisuutta treenata lajia nimeltä nyrkkeily, muille annettu tasoitus on sitä tasoa, että sitä ei pystytä kuromaan kiinni millään keinolla.
0 x
Vastaa Viestiin