26.5.2018 Enbom vs Lodi

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
Avatar
pOKE
Prospect
Prospect
Viestit: 1648
Liittynyt: 28.10.2010 22:12

25.04.2018 14:35

Mä ainakin näen tämän Enbommille tehdyn illan aikamoisena satsauksena kaverin taustavoimilta (Markukselta). Eli tod.näk. melkoisella rahasummalla ja riskin otolla kundille mahdollistetaan sekä omassa kotikaupungissa "oma ilta", jossa hän on pääottelija + samalla on "ostettu" kundille fast-track liiton haastajalistalle. Se, että liitot on tehneet nämä pienemmät vyöt rahan hankinta tarkoituksella, on "name of the game", eli tämänhetkinen realiteetti. Käytännössä toimijat (managerit+ottelijat) voi mennä realiteettien mukana eteenpäin, tai sitten hymistellä puritaanisessa periaate -maailmassa.

Ja vielä vastustajasta sen verran, että vaikka on hävinnyt viime matsejaan, niin millekään noboby-ukoille nuo tappiot ei ole tulleet. Chackiecvin tyrmääjä (muistaakseni) + nykyinen EBU-champ taisivat olla nuo edelliset Lodin kengittäjät.

Ja kun muistelee vielä Lodin aiempia otteita suomalaisia vastaan, niin eihän tästä voi sanoa muuta kuin, että onhan HYVÄ MATSI!

ps. minkä tyyppistä äijää on lupa odottaa Kärkkäistä vastaan?
0 x
49% Motherfucker, 51% Son of a Bitch
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6179
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

25.04.2018 18:34

Haapis1 kirjoitti:
25.04.2018 11:20
Puncher kirjoitti:
25.04.2018 01:49
Tuo WBO:n EM titteli kyllä siitäkin erikoinen että siitä pääse ottelemaan suoraan neljän tappion putkessa joista 2 viimeisintä tappiota tyrmäyksellä...Viimeisin voitto Lodilta Haapojasta 2016vuoden huhtikuussa, joten otteluhetkellä Lodin viimeisestä voitosta kulunut jo 2 vuotta ja 1 kuukausi :D Toki Lodissa vieläkin riittää haastetta Enbomille ja se tekee siitä mielenkiintoisen (eli kertoo siitä minkätasoisena matsaajana Enbomia pidetään jos Lodi on jo tiukka vastus / jopa ennakkosuosikki), mutta ei tuota millään mittapuulla voi pitää kovantason otteluna :D

Siinä vielä Lodin lista: http://boxrec.com/en/boxer/616518
Edellinen ottelu ebu tittelistä, kolmen ottelun tappioputkessa.
No mut kattokaas minkälaisia jätkiä vastan nuo viimeset matsit on ollu. Jos Lodi nuo ois hoidellu, ni Enbom ei näkisi Lodia kun kuvissa, jos ei lippua ostaisi.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
seldon71
Prospect
Prospect
Viestit: 1246
Liittynyt: 16.01.2004 12:34

26.04.2018 13:03

Paimander ei ole BoxRecin ylipäällikkö, luoja eikä edes Linjanvetojen Tonava. :)

Muutenkin osallistun kyseiseen sivustoon nykyään enemmän historiallisella puolella etsimässä sanomalehtiarkistoista esiottelutuloksia vuoden 1906 kilpailuista Michiganin Benton Harborissa... :D

Mutta jos puhutaan niistä linjauksista, joita sivustolla on päätetty tehdä niin :

1) Kyllä, urheilulliset erittäin epäilyttävät ja tuloksiltaan etukäteen sovituilta vaikuttavat "salikisat" mm. Latviassa, Unkarissa, Boliviassa jne. on päätetty hylätä. Eihän 90 prosentilla vaikkapa Rigas Ringsin matseista ollut mitään urheilullista uskottavuutta. Niitä järjestettiin vain tulosmerkintöjen takia. Tätä päätöstä pidän oikeana.

2) Lisäksi lukuisat "komissiot" etenkin kolmannessa maailmassa ovat jääneet kiinni täysin väärennettyistä tuloksista. Mm. Brasiliassa ja Ugandassa on paljastunut tapauksia, joissa otteluita ei ole lainkaan käyty eikä "voittaneet" ottelijat ole välttämättä käyneet 5000 kilometria lähempänä kisapaikkaa. Itsellenikin on välittynyt yksi tarjous Afrikasta, jossa tarjouduttiin tekemään nimeltä mainitsemattomalle suomalaisottelijalle voitto alle. Vastustajan olisi saanut luettelosta itse valita ja parempi nimi olisi maksanut enemmän. Suomalaisnyrkkeilijän ei olisi tarvinnut Helsingistä lähteä mihinkään vaan homma olisi hoidettu puhtaasti paperilla ja tilisiirtona. Kyllä, torjuin ehdotuksen välittömästi ja kyseistä veijarista tein myös BoxReciin varoituksen.

Eli nuo ovat sellaisia "hylkyjä", jotka perustuvat tavoitteeseen että tietokannassa on vain "oikeita" otteluita.

Mutta sitten tulee tämä toinen (ja minusta väärä) karsinta eli jakaminen kahteen kastiin sen mukaisesti että mikä on ottelun järjestävä taho...


3) Ja tästä se tutuin esimerkki on todellakin Englanti. Jotenkin BBBofC on pystynyt historiallisesti säilyttämään asemansa "ainoana oikeana" enlantilaisena nyrkkeilykomissiona eikä sen kilpailijoiden (lukuisia historian varrella, uusimpana BIBA) kilpailuja noteeraa "kukaan". Ei BoxRec, ei Fight Fax, ei vanhat nyrkkeilytilastokirjat jne.

Miksi näin? Paha sanoa sillä kuitenkin nämä Englannin muut komissiot ja jopa Englannissa ajoittain pyörinyt melko iso "unlicensed boxing" scene ovat niin järjestelyiltään kuin kilpailullisuudeltaan selkeästi kansainvälisellä mediaanitasolla tai parempiakin. Mutta BBBofC:n asema on silti ollut horjuttamaton.

Japanissa tilanne on muuten pitkälti sama, mutta vielä törkeästi monopolistisempi. Yii voi korjata jos teen tässä pikkuvirheitä, mutta saamani käsityksen mukaan Japan Boxing Commission (JBC) on asemansa vakiinnuttaneiden promoottorien/tallien käsissä ja nämä voivat periaatteessa estää uusien toimijoiden pääsemisen alalle lainkaan... JBC:n säännöt taitavat myös suurin piirtein kieltää ottelijoilta tallin vaihdon, joten kyseessä on sekä kilpailukartelli että toisen työmarkkinaosapuolen (nyrkkeilijöiden) oikeuksien tallonta.

Japanissakin on ajoittain toiminut kilpailevia organisaatioita (80-luvulla kohtuuvireä, vaikkakin ottelijoiltaan heikkotasoinen IBF Japan tulee mieleen). Näidenkin kisat on tulospalveluista vaiettu hiljaisiksi. Satoshi Shingakin ottelulistan kautta muutama kilpailu löytyy...


4) Ja lopuksi pitää mainita vielä sellainen ongelma, että BoxRec on (pyrkiessään virallistamaan asemaansa hyväksyttynä tulosrekisterinä) joutunut tekemään epämiellyttäviä myönnytyksiä maiden komissioille. Mm. (mutta ei ainoastaan) edellämainittu Japanin komissio on jopa uhkaillut BoxReciä oikeustoimilla jos Boxrec julkaisee Japanista mitään muuta kuin JBC:n tiedottamaa tulosta. Venäjällä on ollut useita riitoja, joiden mukaan eräiden promoottorien (jotka eivät ole toimineet Venäjän EBU-liiton alaisuudessa) kilpailuja ei saisi kirjata. Näissä ei siis ole ollut urheilullisesti mitään kiistanalaista. Tapauksia löytyy monesta maasta, onneksi Suomen liitto ei ole lähtenyt sensuroimaan Uusivirta-Blanchard II:sta tai Elävän Ammattinyrkkeilyliiton alkutaipaleen "rehellisiä" matseja. Loppuvaiheessaanhan EAN oli enemmänkin showpainitasolla.

Kiristyskeinona ko. komissiot käyttävät sitä, että joko BoxRec toimii heidän määrittelemillään ehdoilla tai kyseiset komissiot eivät enää tuloksiaan BoxReciin ilmoita. Tällaisen uhkavaatimuksen edessä on sitten jouduttu pohtimaan kummasta on suurempi vahinko totuudelle - joidenkin harvempien kisojen sensuroinnilla vai pakolla etsiä KAIKKI tulokset kolmansista lähteistä kuten esim. sanomalehdistä. Täydellistä ratkaisua ei ole ja välillä tuntuu että se hyväkin vaihtoehto puuttuu... Valinta tehdään erisävyistä välttävien arvosanojen kesken.
0 x
Avatar
pOKE
Prospect
Prospect
Viestit: 1648
Liittynyt: 28.10.2010 22:12

27.04.2018 09:38

Mielenkiintoista ja hyvin perinpohjaista tietoa boxrec -sivustosta.

Jos (nöyrä toive Nyrkkeilyfanituksen Keravanjoelta) jatkettaisiin tästä Lahden illasta.

Kuka tulee Kärkkäiselle vastaan, olisiko jo tietoa?
0 x
49% Motherfucker, 51% Son of a Bitch
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6179
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

27.04.2018 09:51

Ikinä ennen kun en ole tarttunut pikkuseikkoihin niin nyt sen teen:

Ei ole olemassa mitään virallista tai epävirallista ammattinyrkkeilyä, eikä näin ollen myöskään virallisia tai epävirallisia liittoja, tai tahoa jolla on oikeus sanoa mikä on virallinen tai epävirallinen ottelu. Tai kai se raja kulkee siinä, syytetäänkö jotakuta lainsäädännön pohjalta järjestystä tai henkilökohtaisen koskemattomuutta koskevaa lainsäädäntöä vastaan rikkomisesta. Jos urheilu olisi virallista, niin ei siitä selviäisi suihkussa käymisellä ja muutaman jääkiekko-ottelun katsomosta katselemisella, jos toiselta vetää 1,5m pitkällä kepilla hampaat kurkkuun.

Mitä otteluita, tuloksia tms. kukakin pitää virallisena, on ko. henkilön tai tahon ihan itse päätettävissä. Ovatko muut - ja jos ovat niin missä määrin - samaa mieltä, on sitten ihan toinen asia. Ja juuri tätä vapauttahan nämä eri kirjainyhdistelmälyhentelmillä kuvaillut järjestöt käyttävät nimetessään maailmanmestareita. Jos olisi joku "virallinen" taho joka saa määritellä maailmanmestarin, nyrkkeilyn ollessa kyseessä muut eivät saisi nimittää saman sarjan nyrkkeilijöitä maailmanmestareiksi, missä mielessä se touhu naurettavaa onkin. Mutta ihmiset tuntuvat tykkäävän siitä, että heille ladellaan puolitotuuksia.

Ihan yhtä virallista tai epävirallista on keskustelu siitä, kuka on maailman paras laulaja tai kitaristi, tai muutenvaan reipas poika tai tyttö.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Avatar
pOKE
Prospect
Prospect
Viestit: 1648
Liittynyt: 28.10.2010 22:12

27.04.2018 11:14

Gago The Best kirjoitti:
27.04.2018 10:46
Toi Leifhackman on kyllä ihan karmea autisti. Olisi mielenkiintoista tavata elävässä elämässä, ja vielä mielenkiintoisempaa jos lisääntyisi jaheen kanssa.

Onko tosiaan niin, että lippuja on myyty satakunta, ja järjestäjä "odottaa" paikalle 2000-3000 katsojaa!? Näkeekö lipputilanteen jostain?
Kyllä kai sieltä lippu.fi vaimikäselioli näkyy, on sieltä varmaan jo enemmän paikkoja varattu kuin muutama sata...samalla lailla kuin Kultsan illan osalla täällä foorumilla maalaillaan yleisökatoa tähänkin iltaan ...ja basgat, halli on täynnä hämäläisiä ...ne vaan ostaa lippunsa myöhässä.

ps. voe widdu noita sun kielikuvia
0 x
49% Motherfucker, 51% Son of a Bitch
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6179
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

27.04.2018 15:30

Gago The Best kirjoitti:
27.04.2018 10:46
Toi Leifhackman on kyllä ihan karmea autisti. Olisi mielenkiintoista tavata elävässä elämässä, ja vielä mielenkiintoisempaa jos lisääntyisi jaheen kanssa.
Autismilla ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. Asia vaan on niinkuin sen sanoin. Varmasti olisi ennakko-odotuksia mielenkiintoisempaa tavata, jos vaan jostain asiasta puhumista keksisi.

Vielä itse asiaan: Itseasiassa, kun riittävän moni uskoo/alkaa pitämään jotain epävirallista virallisena, niin silloin sitä aletaan pitämään virallisena, vaikkei se oikeasti ole mitenkään virallinen. Tältä pohjalta ajatellen, jos noita liittoja pidetään virallisina, niin eri painoluokissa on aina parhaimmillaan neljä virallista maailmanmestaria, ja se silver-maailmanmestari vielä siihen päälle jos.

Googlea pidetään jossian mielessä "virallisena" hakukoneena, vaikka itseasiassa niiden hakubisnes on sitä, että rajoitetaan niiden hakutulosten näkyvyyttä, mistä ei ole maksettu. Silti kukaan ei puhu google-hausta hakutulosten rajoitussivustona.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
anakonda
Brawler
Viestit: 578
Liittynyt: 21.11.2015 19:12

28.04.2018 03:30

Voi Vit.u mitä paskan jauhuntaa viimeiset kolme sivua. Ei saata.a. Ainoa mikä meni suurinpiirtein kohdilleen, oli kommentit Lefasta. Jos sille väittää että maa on pyöreä, kohta se on varma että se on kuutio...

Itse asiaan, eli otteluun.. oli Lodilla alla tappioita tai ei, Enbom on niin heikkotasoinen ja paskakuntoinen ottelija, että viimeistään kuudennessä erässä suojaus on täysin auki kun kunto lopppuu, ja se juoksee ottelutyylinsä mukaisesti naama edellä Lodin nyrkkiin. Jopa alias tappohanska rude boy Lammi tietää sen, ja tona on nurkan takana salaa vetämässä Lodin voitollle. Enbom on, anteeksi vaan, niin susi ***** lahjaton ottelija, että jos tämän voittaa, niin se on etukäteen sovittu matsi, Lodi on sentään urheilija.
0 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6179
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

28.04.2018 15:41

anakonda kirjoitti:
28.04.2018 03:30
Voi Vit.u mitä paskan jauhuntaa viimeiset kolme sivua. Ei saata.a. Ainoa mikä meni suurinpiirtein kohdilleen, oli kommentit Lefasta. Jos sille väittää että maa on pyöreä, kohta se on varma että se on kuutio...
En ala vänkäämään tieteellisiä faktoja tai muuten täysin loogisia ajatuksia vastaan.

Jotenkin musta tuntuu, että Enbomille on rakennettu paineita ihan kiitettävästi tähän paikkaan. Ilta rakennettu hänen ympärilleen, jos voitat olet maailmanlistalla, tässä on nyt elämäsi tilaisuus. Olisi varmaan helpompi lähteä haastajaba vieraskehään tilanteessa, missä on vain voitettavaa.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Lasileuka
Brawler
Viestit: 705
Liittynyt: 14.11.2013 15:37

28.04.2018 21:49

Leifhackman kirjoitti:
28.04.2018 15:41


Jotenkin musta tuntuu, että Enbomille on rakennettu paineita ihan kiitettävästi tähän paikkaan. Ilta rakennettu hänen ympärilleen, jos voitat olet maailmanlistalla, tässä on nyt elämäsi tilaisuus. Olisi varmaan helpompi lähteä haastajaba vieraskehään tilanteessa, missä on vain voitettavaa.
Paineita on rakennettu, joillakin se toimii apuna - toisilla taas ei? Pers´tuntuma itellä että Lodi vie 70/30, mut pidetään peukkuja kuitenkin pum-pumille ja ainahan sille lodille voi tulla huono päivä ja toivotaan et kävis juuri näin! Johon myös toisaalta oddsit on aika hyvät, sillä onhan se ollu turhan kovassa kunnossa edellisillä suomi-vierailuillaan...
0 x
anakonda
Brawler
Viestit: 578
Liittynyt: 21.11.2015 19:12

29.04.2018 16:56

Anakondalta erikoinen veto arvostella keskustelua noin voimakkaasti, ja sitten itse lyödä pöytään totaalisesti Sami Enbomia aliarvostava näkemys, joka on enemmän "överiksi" vedetty kuin yksikään muu viesti keskustelussa. Joko kyseessä tahallinen provo, tai sitten Enbom on käynyt panemassa hänen tyttöystäväänsä.

Niin tai sitten kolmas vaihtoehto on se, että maitokuormakarate on Enbomin oma bitch ;)

Taisihan tuota tulla kirjoiteltua muuta saunakalja liikaa juotuna, mutta provosoituuhan sitä vähemmästäkin, kun lukee noita Enbom fantasia kirjoituksia ja muuta elämää suurempaa... Enbom ei minusta ole edes lähellä Eurooppa tason nyrkkeilijää. Tyyli on just se, että koko ajan näyttää siltä, että kohta juostaan nyrkkiin. Ja sitä mukaa mitä kuntopohja pettää, yhä pahemmin hölkyää leuka edellä eteenpäin. Ei tämmöisen nyrkkeilijän varaan pitäisi mitään iltoja rakentaa, kyseisen ottelijan matsit pitäisi olla lähinnä jotain iltojen väli- tai esiotteluita. Eikä ole edes täällä tarvetta monta sivua jauhaa Mister nobodysta. Onko tämmöiset kommentit sitten Enbomin alirvioimista, vai arjen realismia, jokainen voi päättää itse, mulle se ja sama.
0 x
Wirtanen
Club Fighter
Viestit: 194
Liittynyt: 13.12.2008 21:17

29.04.2018 21:23

Harvoin on Suomessa käyty sellaista matsia jossa suomalainen lähtee niin tasasesta asemasta tai jopa altavastaajana kuin esimerkiksi anakonda ennustaa. Lodi on paha mutta Enbommilla on mahdollisuutensa. Ehkä. Olisiko viimeisin vastaava asetelma ollut Tatlin MM matsissa? Toivottavasti julkaisemattomatkin ottelut ovat vielä tätä luokkaa
0 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6179
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

29.04.2018 23:15

Gago The Best kirjoitti:
29.04.2018 12:50
Leifhackman kirjoitti:
27.04.2018 15:30
Vielä itse asiaan: Itseasiassa, kun riittävän moni uskoo/alkaa pitämään jotain epävirallista virallisena, niin silloin sitä aletaan pitämään virallisena, vaikkei se oikeasti ole mitenkään virallinen. Tältä pohjalta ajatellen, jos noita liittoja pidetään virallisina, niin eri painoluokissa on aina parhaimmillaan neljä virallista maailmanmestaria, ja se silver-maailmanmestari vielä siihen päälle jos.
Hehe, ja tässä tahattomasti annoit malliesimerkin siitä mistä puhuin. :D

Olet foorumin kiinnostavimpia kirjoittajia omanlaisten näkökulmiesi takia, ja siinä mielessä olemme vähän samaa maata. Olisihan täällä hemmetin tylsää, jos vaikka ikääntyneet nyrkkeilyvalmentajat vain toistelisivat samoja fraaseja toisiaan mielistellen, ei siinä. Mutta kuten Anakonda tuossa totesi, välillä sulla on suuria ongelmia sisäistää esim. nyrkkeilyn perus lainalaisuuksia. Ja kyllä tosiasia on ihan asiallisesti sanottuna se, että ihmiskunnan keskuudessa aina moni asia perustuu juurikin siihen, että miten suurin osa ajattelee asioiden olevan, tai on päättänyt. Tähänhän esim. demokratia perustuu, se uskotko enemmistön olevan "oikeassa" on jo täysin toinen tarina. Tässä ei mitään ihmeellistä ole, ja osa aikuiseksi kasvamista on se, että ymmärtää tämän realiteettina, ja kykenee tarvittaessa sitä myös kritisoimaan (missä olet kyllä toisinaan varsin hyvä).
Tästä jatkot kukkafoorumin puolella... ei liity enää Enbomiin eikä paljon nyrkkeilyynkään...
anakonda kirjoitti:
29.04.2018 16:56
Ei tämmöisen nyrkkeilijän varaan pitäisi mitään iltoja rakentaa, kyseisen ottelijan matsit pitäisi olla lähinnä jotain iltojen väli- tai esiotteluita. Eikä ole edes täällä tarvetta monta sivua jauhaa Mister nobodysta. Onko tämmöiset kommentit sitten Enbomin alirvioimista, vai arjen realismia, jokainen voi päättää itse, mulle se ja sama.
Voihan sitä yrittää iltojen rakentamista millä tahansa pohjalla jos harrastusmieltä riittää, ei kai siitä mitään haittaa kenellekään ole? Ja onhan tuossa nytkin ilta tulossa Lahteen, missä niitä ei juurikaan ole ollut. Yleisöhän sen sitten lopulta ratkaisee olisiko pitänyt ko. ilta rakentaa vai ei.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Kallehelenius911
Brawler
Viestit: 926
Liittynyt: 17.04.2017 19:04

01.05.2018 15:02

Puuttuu vastustajaa vielä Eklund ja Rantanen.
Armend voisi otella jonkun näiden kanssa tai moolemmat
samassa illassa, tai sitten Timo Laine olisi mieluisa.
Mitä porukka tästä sanoo???
0 x
Kallehelenius911
Brawler
Viestit: 926
Liittynyt: 17.04.2017 19:04

02.05.2018 18:21

Gago The Best kirjoitti:
02.05.2018 15:47
Kallehelenius911 kirjoitti:
01.05.2018 15:02
Puuttuu vastustajaa vielä Eklund ja Rantanen.
Armend voisi otella jonkun näiden kanssa tai moolemmat
samassa illassa, tai sitten Timo Laine olisi mieluisa.
Mitä porukka tästä sanoo???
Laine ehdottomasti. Hän myös suostuisi matsiin, ja on loistava stepping stone kotimaisille iskijöille. Jos Armend on tosissaan, niin Laineen pitää kaatua, jos ei kaadu niin ei muuta ku koulunpenkille.
Joo, mieluinen olisi Laine. Me voisimme ottaa matsin 6erää 500e
0 x
Vastaa Viestiin