Jussi Koivula - Kuinka pitkälle rahkeet riittävät

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
Juha-82
Prospect
Prospect
Viestit: 1505
Liittynyt: 25.11.2008 06:53

Puncher kirjoitti: 26.04.2019 20:35
Juha-82 kirjoitti: 26.04.2019 20:24 Eikö Koivulan matsi ole EM, eikä EU matsi?
Ei ole EM matsi, on vain EU vyö tuossa matsissa.

EDIT: Weiss on weltterin EU mestari, weltterin EM mestari on David Avanesyan joka tasoltaan aivan eri mies mitä Weiss (tai Koivula) on.
Ok. Jostain syystä olin ymmärtänyt, että ois EM-matsi kyseessä. Mietinkin, että aika heppoisin perustein pääsee Koivula tuosta tittelistä ottelemaan, mutta onhan sitä ihmeellisempiäkin asioita sattunut.
Juha-82
Prospect
Prospect
Viestit: 1505
Liittynyt: 25.11.2008 06:53

seldon71 kirjoitti: 26.04.2019 20:41
Juha-82 kirjoitti: 26.04.2019 20:24 Eikö Koivulan matsi ole EM, eikä EU matsi?
EI. Nimenomaan EU-tittelistä kysymys. Weiss puolustaa toista kertaa...

Ensimmäinen tittelinpuolustus oli muuten espanjalaista Jose del Rioa vastaan. Koivula voitti samaisen Josen jo 2011 Hartwall Areenalla. Niin se aika rientää...

Pistemarginaaleista del Rio-voitoissa ei ainakaan tasoeroa Koivulan ja Weissin välillä näy.
Asia selvä. Saa nähä miten Koivulan käy. Taitaa olla aikalailla paras tsäänssi voittaa EU-titteli nyt.
Osmo Laine
Journeyman
Viestit: 223
Liittynyt: 30.09.2004 17:38
Paikkakunta: Tampere

Jussi hävisi 2-1, mutta joidenkin paikalla olleiden (mm. Pekka) mukaan olisi kuulemma pitänyt voittaa matsi. Vieraskehässä on vaikea voittaa pisteilllä.
Juha-82
Prospect
Prospect
Viestit: 1505
Liittynyt: 25.11.2008 06:53

Onpa harmi homma, jos on väärällä tuomiolla hävinnyt. Vieraskehissä toki hankala voittaa pistein, tai ainakin pitää viedä eriä selkeästi. Suht tasaiset erät kirjataan herkästi kotikehänmiehelle. Välillä toki myös nähdään räikeitä kotiinpäinvetoja.
seldon71
Prospect
Prospect
Viestit: 1248
Liittynyt: 16.01.2004 12:34

Kaksi kommenttia asiaan...

1) Pekka Mäen tai kenenkään Ranskaan matkustaneen Jussin kaverin mielipide nyt ei tietenkään ole pienimmissäkään määrin luotettava. Toki jos tulos todellakin on hajaäänin, niin tasainen matsi on varmasti ollut.

2) Kun kerran siellä vieraskehässä on niin vaikeaa voittaa, niin miksei Jussin ns. manageri ja muut taustavoimat edes yrittäneet neuvotella tätä ottelua Tampereelle. Kun Ranskassa on lippujen hinta ollut 15 euroa ja televisiota ei paikalla lainkaan, niin minkään SUURpromootion kanssa ei näistä oikeuksista olisi tarvinnut kilpailla. Yritin vihjaista/kysäistä asiasta Pekalta New Yorkissa joulukuun reissulla, mutta ajatustakaan illan tekemisestä Suomessa (tai siitä että antaisi jollekulle muulle taholle oikeudet yrittää tehdä tämä matsi Suomeen) ei ollut. AINOA mielessäoleva asia oli löytää chanssi Euroopasta ja siitä omat provisiot...


Turha itkeä vierastuomioita., jos ei edes yritetä saada otteluita kotimaahan... Koivula on tässä suhteessa ollut täysi väliinputoaja jo vuosikaudet.
Osmo Laine
Journeyman
Viestit: 223
Liittynyt: 30.09.2004 17:38
Paikkakunta: Tampere

Oli ollut kuitenkin a
UD
seldon71
Prospect
Prospect
Viestit: 1248
Liittynyt: 16.01.2004 12:34

Osmo Laine kirjoitti: 27.04.2019 01:08 Oli ollut kuitenkin a UD
UnDec vaikka yhtenä arvostelijana aina erittäin suomalaismyönteinen Freddy Rafn...

Putoaa pohja pois ainakin oikeusmurhan huuteluilta.
Avatar
Puncher
Brawler
Viestit: 967
Liittynyt: 15.09.2013 05:10

Puncher kirjoitti: 26.04.2019 18:56 Monelta Enbomin ja Koivulan matsit tänään alkaa?

Voisi molemmat tsekata, Enbomin uran päätökselle tulee tänään lopullinen niitti. Koivulan onneksi vastassa todellinen pumpulikäsi, toki pumpulikäsi on ennenkin Jussin keskeytyksellä voittanut.

No Koivulalla myös tilanne että joko uran ensimmäinen EU-vyö kotiin voitolla, tai häviöllä ura lopullisesti pakettiin, toki Jussi ns elää nyrkkeilyä niin ei välttämättä itse ymmärrä sitä koska olisi aika laittaa hanskat naulaan, vaan jatkaa journeymanina vielä uraansa...
Se oli sitten Enbomille odotettu uran päätös matsi rumasti ekan erän keskeytys häviöllä, ja Koivula kävi ottamassa myös selkäänsä pumpulikättä västään pistehäviöllä, todennäköisesti Koivulan kohdalla menee tuolla skenaariolla että sitkeästi jatkaa journeymanina vieraskehässä (varsinkin jos hänelle uskotellaan lähipiiristä että Weiss matsi oli tiukka, ja vielä olisi muka mahdollisuuksia menestyä, toivottavasti Jussilla lähipiirissä myös järkeviä ihmisiä jotka voisi miehelle kertoa että taso on jo mitattu, ikää jo sen verran mittarissa että hanskat naulaan ennenkuin käy vielä pahasti, vaikka ei Jussi PRO-urallaan mitään saavuttanutkaan, niin ei se ole häpeä... Suurinosa Suomi-PRO nyrkkeilijöistä ei mitään ole saavuttanut (EU, EM tai MM vyötä)
Avatar
Puncher
Brawler
Viestit: 967
Liittynyt: 15.09.2013 05:10

[quote="

Hyi helvetti, taas näitä suomalaisten perunankeittäjien juttuja.

Ladotaanpa vähän faktaa tiskiin:

1. Ammattinyrkkeilyä tehdään rahasta

2. Tienaaminen on siis vitusti tärkeämpää kuin rakentaa joku turhanpäiväinen lista


[/quote]


Jo "faktasta" 2 ekaa aivan perseellään, lähes kukaan Suomi nyrkkeilijöistä ei tienaa käteen käytännössä yhtään mitään vuositasolla, vaikka "status" on ammattinyrkkeilijä, niin sossun luukulta/ kelasta nämä Suomi ammattinyrkkeilijät elantonsa saa jos ei ole töissä nyrkkeilyn lisäksi. Jos haluaa tienata niin listakin pitää nimenomaan olla sen mukainen (ei itse voitto/tappio sarake, vaan listaus EBU/ MM- listoilla, ja nykypäivänä kait boxrec listoillakin), jos et ole raskassarjalainen niin vähintään EM-mestari pitää olla että ok vuosituloihin pääsee, mieluiten MM-mestari. Raskaassasarjassa ok journeymanit pääsee kyllä kohtuullisille liksoille vuositasolla.

Monille tietämättömille tulee Suomi ammattinyrkkeilijästä kuva että elää nyrkkeilymatseista saamillaan tuloillaan ammattilaisena, vaikka totuus on jotain ihan muuta...
Avatar
Puncher
Brawler
Viestit: 967
Liittynyt: 15.09.2013 05:10

Siinä ei kauaan nokka tuhissut.

Jussi lähetetään taas teurastettavaksi, nyt Conor Benniä vastaan...

https://www.boxingscene.com/conor-benn- ... um=twitter
Jaakkomies
Club Fighter
Viestit: 68
Liittynyt: 17.02.2019 16:29

Puncher kirjoitti: 24.05.2019 23:40 Siinä ei kauaan nokka tuhissut.

Jussi lähetetään taas teurastettavaksi, nyt Conor Benniä vastaan...

https://www.boxingscene.com/conor-benn- ... um=twitter
Hyvällä suorituksella Jussilla mahdollisuus voittoon. En tuota ottelua nyt ''teurastukseksi'' sanoisi, Conor Benn on välillä kärsinyt aivan journeyman tasoisten miesten kanssa kehässä. Toivottavasti Conor lähtee takki auki otteluun ja Jussi näyttää miten nyrkkeillään..
Yii
Brawler
Viestit: 507
Liittynyt: 30.01.2004 23:40
Paikkakunta: Helsinki

Puncher kirjoitti: 24.05.2019 23:40 Siinä ei kauaan nokka tuhissut. Jussi lähetetään taas teurastettavaksi, nyt Conor Benniä vastaan...
Jaakkomies kirjoitti: 26.05.2019 15:28 Hyvällä suorituksella Jussilla mahdollisuus voittoon. En tuota ottelua nyt ''teurastukseksi'' sanoisi…
En näe mäkään tätä pelkästään teuraslampaaksi lähettämisenä. Tässä matsissa Koivula ei ole vailla mahdollisuuksia, vaikka todella selkeästi ennakkoasetelma onkin kallellaan legendan pojalle.

Mun ajatuksen mukaan Conor Benn ei ole vielä ollenkaan valmis Euroopan kärkitasolle. Ei toki ihan sille tasolle yletä Jussikaan. Bennillä ei ole lainkaan amatööriuraa, Koivulalla tietysti on erittäin pitkä sellainen. Benn on kehittynyt valtavasti 14 ottelun urallaan, mutta on hän myös vielä suht vähän aikaa sitten näyttänyt sekä kokemattomuutensa, että haavoittuvuutensa. Hänen leukaansa on satutettu ja hänen keskittyminen puolustukseen on muulloinkin rakoillut.

Jos on Bennin suoritustaso ollut ailahteleva, niin on myös Koivulalla. Jussi on silti edellisen kahden vuoden aikana ottanut tuomarikorteilla erävoittoja, oikein monikossa kultakin, niin Vargasilta Kanadassa, kuin Mimounelta ja Weissiltä Ranskassa. Koivula ei ole näissä reissumatseissaan ollut mikään uhrilammas, tai edes mikään täysi vastaantulija.

Mä en näe Jussia vastaantulijana välttämättä tälläkään kertaa, vaikkakin selkeästi uransa parhaimpaan pitää venyä, jos mielii haastaa voitosta, mikään varsinainen yhden iskun tyrmääjä, kun ei Koivulakaan ole. Koivula on selvästi altavastaaja otteluun lähdettäessä, mutta samalla selvästi kokenein Bennin tähän astisista vastustajista. Helpolla ei voitto irtoa. Sen sortin taistelijan veri virtaa brittiläisen suonissa ja taistelijan tahtonsa hän on kehässäkin jo todistanut.

Tilastotkin kertovat miten mahdotonta suomalaisen on ottaa birttikehästä vierasvoittoa. Viimeisin meikeläinen, jolla on ollut mitään asiaa kilpailla voitosta nimenomaan brittiläisessä veiraskehässä (kun Kihlströmin lasketaan otelleen kotijoukkueessa) taitaa olla peräti 24 vuoden takaa Susimies Vierelän pistevoitto Rocky Ferrarista.
RingAnnouncer @MC_Tuukka_K Vastauksena käyttäjälle @MikkoMarttinen kirjoitti: Koivula liittyy Kai Kauramäen ja allekirjoittaneen 😎 York Hall suomalaisesiintyjäklubiin. Makee juttu @Jussikoivula_fi :lle!
Mahtava on ottelupaikka ja todella exclusiivinen se siellä esiintyneiden suomalaisten kerho, mutta annetaan kerholle nyt ainakin pari lisäjäsentä, ettei Harjavallan rautamiehen ja maailman parhaan suomalaisen kehäkuuluttajan tarvitse siellä ihan kahdestaan olla.

Nyrkkeilijöistä myös Mika Kihlström on esiintynyt York Hallin kehässä. Kille otteli siellä kahdesti, molemmat kerrat voitokkaasti. Niistä voitoista ensimmäinen tuli helpommin ja oli Kihlströmin debyytti Englannissa, jälkimmäinen vasta todella kovan taistelun jälkeen Jamaikan Owen Bartleyta vastaan, jolle Kille samalle aiheutti uran ainoan tappion.

Samoin silloin kehän sisäpuolella, tosin vain erätauoilla, esiintyi myös Killen kulmamies Ripa Meronen.

York Hallin kehän sisäpuolella on kehätuomarin roolissa esiintynyt myös Ekku Meronen. Ja jos kehän laidalla arvostelutuomarin toimen suorittaminen lasketaan esiintymiseksi, niin kerhoon mahtuu myös Esa Lehtosaari.

Kohta siellä kerhossa on myös Jussi Koivula. Toivottavasti myös siinä lauseessa, Killen rinnalla, jossa mainitaan York Hallissa voiton napanneet suomalaiset ammattinyrkkeilijät.
pOKE
Prospect
Prospect
Viestit: 1839
Liittynyt: 28.10.2010 22:12

Lauantaina Jussilla on sitten matsi Dark Destroyerin poikaa vastaan. Koivula on jännä poikkeus, parhaat matsit ja suoritukset vanhempana ja ulkomailla ....ties vaikka nähtäisiin yksi suurimmista yllätyksistä ja tästä tulisi voitto....noi heitot teuraaksi myymisestä on höpö ukkojen jorinoita
49% Motherfucker, 51% Son of a Bitch
pOKE
Prospect
Prospect
Viestit: 1839
Liittynyt: 28.10.2010 22:12

Hyvin ja rohkeasti haastaen lähti Jussi matsiin, kunnes vastapalloon tuli flash-bomb, joka ratkaisi matsin.
49% Motherfucker, 51% Son of a Bitch
Anabolix1
New Kid on the Block
Viestit: 26
Liittynyt: 04.04.2016 01:20

Hieno tappelu Jussilta. Toinen vaihtoehto olisi ollut lähteä tyylittelemään 10 erää ja ottaa pistehäviö..
Tällä taktiikalla olisi oikeasti onnistuessaan ollut voiton mahdollisuus..
Vastaa Viestiin