Helenius vs Washington 13.7.2019: Uran viimeinen koitos vai lippu huipulle?

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
bullbear83
Journeyman
Viestit: 294
Liittynyt: 29.10.2017 23:52

26.07.2019 22:29

Tuli vertailtua Wilderin ja Heleniuksen otteita Washingtonia vastaan.

Helenius ottaa paremmin kolme ekaa erää Washingtonin kanssa kuin Wilder. Kolmannessa erässä Washington osuu isosti oikealla koukulla Wilderin päähän ja hänellä menee noin minuutti palautua iskusta. Helenius hallitsi kolme ekaa erää keskikehää. Wilder - Washington ottelussa Washington halliitsi keskikehää kolme ekaa erää.

Neljännessä erässä Wilder jälleen ottaa kovan oikean päähän, mutta herää tässä kohtaa otteluun ja alkaa saalistamaan Washingtonia ottaen keskikehän haltuun.

Veikaan että neljä erän jälkeen Washington oli johdossa. Viidennessä erässa Wilder tiputtaa Washintonin oikealla ja luvun laskun jälkeen laittaa tuulimyllyn päälle ja ottelu päättyy.

Wilder ottaa usein kovia iskuja matseissa koska pitää käsiä alhaalla, mutta hän palautuu pommeista hyvin ja onhan hän kehittynyt tästä Washinton ottelusta paljon. Tosin Ortiz matsissa hän otti vielä kovempia pommeja päähän.

Voi olla että Robert menetti iskunkestävyytensä Duhaupas ottelussa. Samoin kävi Asikaiselle Sylvester kakkosessa. Iskunkestävyys lähti. Tosin Asikaisella vaikutti iskunkestävyyteen myös rajut painonvedot keskisarjaan.
0 x
m66
New Kid on the Block
Viestit: 34
Liittynyt: 08.09.2016 05:45
Paikkakunta: Rovaniemi

27.07.2019 18:39

Mielestäni Robbe kaatui siksi, koska toisessa kehäkulmassa oli ammattivalmentaja ja Robbella personal trainer. Robbe otti puhtaita osumia vastaan aivan luvattoman helposti. Viimeistään sen 4. erän töötin jälkeen olisi kehäkulmassa pitänyt korostaa sitä suojausta. Koko asetelma oli jo alun alkaen 2 vastaan 1, koska Robbella ei ollut kulmassaan nyrkkeilyn ammattitaitoa tukenaan.

Valmennuksessa on mielestäni korostettu liikaa voimaharjoittelua. Terävyys, jalkojen liike, suojaus ja ottelusilmä on kadoksissa.Sauerlandin aikaan lyönnit lähti terävästi ja iskujen paino oli aivan eri luokkaa kuin nykyisin. Suojauskin oli kunnossa. Chisoraa vastaan Robbe ei ottanut juurikaan puhtaita osumia vaikka oikea käsi oli rikki.

Kunto ei mielestäni ole ollut koskaan Robben vahvuus. Sauerlandin aikoihin se oli riittävä ja tulosta tuli yhdistettynä perusasioihin.

Mielelläni näkisin Robben jatkavan vielä uraansa mutta ei näin. Robbe tarvisi ihan oikean valmentajan. Vaikkapa sen, joka valmensi Haapojaa Lodin 2. kohtaamiseen. Palautus sinne perusasioiden pariin ja ammattilaisen tuki kehäkulmaan olisi tarpeen.

Näillä eväillä olisi ehkä odotettavissa viihdyttäviä ja mahdollisesti voittoisiakin kamppailuja tasolla Dimitrenko, Price, Allen...
0 x
Murikka
Journeyman
Viestit: 494
Liittynyt: 26.06.2016 13:07

27.07.2019 21:58

pniemela kirjoitti:
26.07.2019 01:57
bergerac kirjoitti:
22.07.2019 21:33

Niin. Robben kommenttihan matsin ongelmasta oli että "jatkossa pitää suojata paremmin loppuerissä". Tämä on täysin käsittämätön kommentti miehen kokemuksella. Duhaupas matsin kokemuksella. Washington matsin 4:nen erän kokemuksella.
Ei edes Lindestaröm muistanut tätä kulmassa mainita.
Robbe selvästikin kuvittelee pärjäävänsä väistelytaktiikalla niin kauan kunnes väsyy jolloin vasta tarvitsee nostaa tumput ylös. Luulohan on täysin väärä. Kintaat alhaalla väistely ja taaksepäin tanssahtelu eivät Roopen tapauksessa toimi koskaan vaan omissa alkaa soida heti ensimmäisestä erästä alkaen. Vaikka Washingtonin kanssa nukkumatti tuli vasta väsyneenä, niin kyllä ne tuoreenakin otetut kopit vaikuttaa. Roopen polvet linkkasi ensimmäisen kerran jo 4 erässä jolla kyllä pohjustettiin 8 erän lopullista tyrmäystä. Kopittelussa on sekin huono puoli että se antaa vastustajalle uskoa omaan tekemiseen. On paljon helpompaa hakea kärsivällisesti tyrmäyspaikkaa, jos onnistuu alussa samaan vastustajan polvet notkumaan.

Outoa että Robbe ei näe tätä itse. Jäin pohtimaan, että kuka on iskostanut Robbelle tyylilliset harhakuvitelmat?
Tämä on mielenkiintoinen aihepiiri nyrkkeilyssä ja muissakin yksilölajeissa. Pärjätäkseen pitääkin olla hiukan epärealistinen itseluottamus, mutta toisaalta se pitää myös ansaita kovalla harjoittelulla. Robben kohdalla tuossa on tapahtunut hiukan muutosta siihen Duhaupas-ottelua edeltävään aikaan. Silloin ne harhakuvitelmat oli hyvin selvät ja räikeät. Robbe lähti siihen uhojuttuun mukaan ja söi kroissanttia. Toisinaan se on hyvä juttu. Esim Mayweather oli aina todella itsevarma ihan aiheesta mutta todellisuudessa sekin otti tiukkoja matseja ja kävi hämärän rajamailla. Nyrkkeilyssä ei ikinä ole syytä olla satavarma voitostaan kun yksi isku voi ratkaista koska tahansa. Mutta sitä tarvitaan jo siksi että saadaan se paras puoli itsestä irti. Esimerkiksi Joshualla ei ole mitään syytä olla äärettömän itsevarma uusintaottelun suhteen mutta voittaakseen sen on lähes pakko sitä olla. Ali oli myös hyvä esimerkki tästä, se ei enää paluunsa jälkeen ollut läheskään niin hyvä nykkeilijä kuin ennen taukoa, mutta se voitti silti tosi kovia matseja tahdonvoimallaan ja uskomalla omaan ylivertaisuuteensa. Dillian Whyte on myös tästä esimerkki, ottanut voittoja hiuksen hienolla erolla, mutta silti esiintyy kuin olisi joku titaani. Eli sopivan ylimitoitettu itseluottamus on lähes pakko huipulla pärjäämiseen.

Valitettavasti minusta tuntuu että Robben kohdalla tämä todellinen taso ja itseluottamus on nyt kulkeneet eri suuntiin jo hyvä aikaa. Malliesimerkkeinä puheet siitä että toinen voitto Pikatsusta oli hyvä esitys kun oli kaksi kättä, vaikka esitys oli surkea. Samaan hengenvetoon vielä sanoi miten kunto oli mitä oli koska käsi ollu kipeä, plus nyt tappion ohella puheet että oli "niskan päällä" ja sitten näennäishuomiona että pitää suojata paremmin ottelun loppupuolella. Totta helvetissä pitää suojata paremmin jos ottaa pommeja naamariin nuin keskinkertaiselta iskijältä. Kaikkihan sen tietää. Mutta kyse ei ole siitä että pitäis suojata vaan matsin edetessä vaan yhtä haavoittuvainen se oli koko matsin ja nelosessa jo lähti vähän tsatsatsaata. Eli pitäis palata siihen entiseen kun kädet oli ylhäällä ja lähellä päätä.

Mitä tämä tarkoittaa? Sitä että tämä itsestäänselvyys on mennyt Team Heleniukselta ohi jo vuosikaudet, vaikka nyrkkeilyfaneistakin lähes jokainen tunnistaa näiden ongelmien olemassaolon ilman kehäkokemustakin. Nyt sitten kun se näkyi karuimmalla mahdollisella tavalla, myönnetään tää asia ohimennen kun se on niin räikeän näkyvä. Ehkä siellä tiedetään miten tärkeää on se usko omaan tekemiseen, mutta nyt se on kääntynyt jo suoraksi itsepetokseksi ja ryhmäajatteluksi, jossa selviä puutteita ja virheitä ei pystytä korjaamaan lainkaan. Kuka tahansa aito nyrkkeilyvalmentaja tekis välittömiä muutoksia tuohon Robben tekemiseen kehässä liikkumisen suojaamisen ja lyömisen suhteen, mutta nykyisellä valmennuksella siellä tehdään varmaan jotain pistaritreenejä joiden seassa heitellään muutamia sivukoukkuja ja sillä on suojaus hoidettu kuntoon. Näin pahalla epärehellisyydellä itseä kohtaan ei ole mitään mahdollisuuksia tehdä niitä tarvittavia toimenpiteitä, joita siellä tarvittais, kun se vaatis ammottavien virheiden tiedostamista/myöntämistä, mikä ei vain ole mahdollista nykyisellä asenteella eikä osaamisella. Todellisuudessa Robbe ei ollut yhtään niskan päällä vaan matsi oli tosi tasainen alusta loppuun.

Rehellisesti olis pakko sanoa että kunto loppui. Ei jaksanut liikkua, eikä lyödä ja kun osui kovaa niin ylös ei jaksanut nousta. Toisena asiana pitäis huomata että ennen ei soinut omissa kun kädet oli lähellä päätä, nyt Robbe on otellut kaikki viime vuosien matsit nokka veressä ja raskaasti huohottaen viimeistään toisessa erässä. _kuka tahansa_ näkee nämä puutteet katsomalla peräjälkeen Sauerin ajan parhaita matseja ja minkä tahansa ottelun viime vuosilta, jos ymmärtää mitään nyrkkeilystä. Tai jos on rehellinen itselleen.

Lopuksi on pakko todeta että edelleen toivon Robben lopettavan tähän. Koska jos pystyy olemaan itselleen rehellinen, tajuaa miten kaukana on maailman kärjestä, miten kovan työn takana sen saavuttaminen olis ja miten huonot tsäänssit silti olis päästä mm-kehään puhumattakaan voittamisesta yksikätisenä. Ja jos mahikset voittaa mm-titteli on pienet, niin mitä motivaatiota voi itsekin itseään laiskana treenaajana pitävä Helenius enää löytää. Ehkä raha? Mutta se ei motivoi treenaamaan huippukuntoon ja tulevaisuudessa nähdään vain samanlaisia rumia tyrmäystappioita. Ja jos näitä ongelmia ei nyt kunnolla tiedosteta, niitä ei voi korjata, mikä tarkoittaa myös lisää rumia tyrmäystappioita. No okei, tietenkin olis kivaa nähdä että Robbe ottaakin niskasta kiinni ensin Lindströmiä, heivaa sen meneen, sitten menee hyvään valmennukseen ja saavuttaa vielä hyvän kunnon ja pääsee sinne mm-kehään parin vuoden sisällä. Mutta pitäisin tuota about yhtä suurena ihmeenä kuin että Charles Martinista tulisi kiistaton mestari.
3 x
Skogman
New Kid on the Block
Viestit: 31
Liittynyt: 09.04.2019 20:39

28.07.2019 10:41

Murikalta erittäin hyvin tiivistetty tuo Heleniuksen vääränlainen itseluottamus. Vaikka tietyllä tavalla pitää kehässä uskoakin olevansa ns. yli-ihminen muihin verrattuna, ja omata oikealla tavalla ”epärealistisen” hyvä kuva omista taidoistaan, niin se on eri asia, kuin tuollainen Heleniukselle ominainen itsepetos, joka johtaa heikkoihin harjoitteluolosuhteisiin ja laiskaan tekemiseen. Pienikin rehellisyys itseä kohtaan olisi jo kauan sitten johtanut Lindströmin heivaamiseen. Ei sillä kaverilla yksinkertaisesti ole vähäistäkään osaamista valmentaa ketään lahjakastakaan nyrkkeilijää lähellekään maailman huippua.
1 x
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6444
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

28.07.2019 15:31

Minä taas olen sitä mieltä, että Helenius itsekin tietää aika hyvin missä mennään. Kaikkiea huuhaata höpötetään vaan sen takia, kun ei sitä nyt voi sanoa Ameriikkaan TV-kameroiden ääreen lähtiessä sanoa että "Todennäköisesti tulee turpiin, mutta se on semmosta, kun ei oikein oo rahaa eikä jaksa reenatakaan. Anyway, I need the money." Journeyman-sanaa ei vaan haluta (vielä?) sanoa ääneen.
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Avatar
pOKE
Prospect
Prospect
Viestit: 1807
Liittynyt: 28.10.2010 22:12

28.07.2019 16:42

Vieraskehäläisyys tai journey man ilmiö kuuluu kuvioon. Keskimäärin joka toinen ottelija häviää matsin... parhaimpia journey maneja on äijät, jotka tulevat taistelemaan voitosta....niin Helenius tässä Washington-matsissa ottelikin.

Puolustus vuoti ja terävyys ei ollut männä vuosien tasolla, se on selvä, mutta good hearted fight se silti Heleniukselta oli.
3 x
49% Motherfucker, 51% Son of a Bitch
Avatar
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6444
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

28.07.2019 18:45

pOKE kirjoitti:
28.07.2019 16:42
Vieraskehäläisyys tai journey man ilmiö kuuluu kuvioon. Keskimäärin joka toinen ottelija häviää matsin... parhaimpia journey maneja on äijät, jotka tulevat taistelemaan voitosta....niin Helenius tässä Washington-matsissa ottelikin.

Puolustus vuoti ja terävyys ei ollut männä vuosien tasolla, se on selvä, mutta good hearted fight se silti Heleniukselta oli.
Juu, olen myös sitä mieltä, että ottelussa Helenius tekee sen mitä siinä tilanteessa on tehtävissä. Mutta WARMASTI tietää, että valmistautuminen eikä ottelukunto/-valmius ole siellä päinkään missä noissa matseissa pitäisi olla. Whyteä vastaan kokeili jos olisi sattunut saamaan satutettua jollain konstilla Whyteä aluksi, ja sitten ei enää mitään ollutkaan tehtävissä. Ja kuten itsekin totesi. "I needed the money".
0 x
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
jakkeli
Club Fighter
Viestit: 158
Liittynyt: 18.08.2017 09:16

28.07.2019 18:57

bullbear83 kirjoitti:
26.07.2019 22:29
Veikaan että neljä erän jälkeen Washington oli johdossa. Viidennessä erässa Wilder tiputtaa Washintonin oikealla ja luvun laskun jälkeen laittaa tuulimyllyn päälle ja ottelu päättyy.
Ei johtanut yhdenkään tuomarin korteissa.
0 x
bullbear83
Journeyman
Viestit: 294
Liittynyt: 29.10.2017 23:52

28.07.2019 21:20

Leifhackman kirjoitti:
28.07.2019 18:45
pOKE kirjoitti:
28.07.2019 16:42
Vieraskehäläisyys tai journey man ilmiö kuuluu kuvioon. Keskimäärin joka toinen ottelija häviää matsin... parhaimpia journey maneja on äijät, jotka tulevat taistelemaan voitosta....niin Helenius tässä Washington-matsissa ottelikin.

Puolustus vuoti ja terävyys ei ollut männä vuosien tasolla, se on selvä, mutta good hearted fight se silti Heleniukselta oli.
Juu, olen myös sitä mieltä, että ottelussa Helenius tekee sen mitä siinä tilanteessa on tehtävissä. Mutta WARMASTI tietää, että valmistautuminen eikä ottelukunto/-valmius ole siellä päinkään missä noissa matseissa pitäisi olla. Whyteä vastaan kokeili jos olisi sattunut saamaan satutettua jollain konstilla Whyteä aluksi, ja sitten ei enää mitään ollutkaan tehtävissä. Ja kuten itsekin totesi. "I needed the money".
Tiedä miten paljon Whyte oli vetänyt mömmöjä ennen tuotakin ottelua ja niihin vasta rahaa tarvitseekin!
0 x
Murikka
Journeyman
Viestit: 494
Liittynyt: 26.06.2016 13:07

28.07.2019 22:14

Leifhackman kirjoitti:
28.07.2019 15:31
Minä taas olen sitä mieltä, että Helenius itsekin tietää aika hyvin missä mennään. Kaikkiea huuhaata höpötetään vaan sen takia, kun ei sitä nyt voi sanoa Ameriikkaan TV-kameroiden ääreen lähtiessä sanoa että "Todennäköisesti tulee turpiin, mutta se on semmosta, kun ei oikein oo rahaa eikä jaksa reenatakaan. Anyway, I need the money." Journeyman-sanaa ei vaan haluta (vielä?) sanoa ääneen.
En usko tuohon yhtään. Sekä Robert että Kalle on saksasta lähdön jälkeen tehneet useaan otteeseen selväksi sen että Sauerland teki kaiken väärin jn ob syypää haavereihin ja uran vastoinkäymisiin. Samaan syssyyn on dissattu Sauerin tapaa otella, että Robbesta tehtiin seisova nyrkkeilijä entisen liikkuvan sijaan ja treeneissä hakattiin liikaa säkkiä ynnä muuta. Foorumillakin Kalle on jatkanut Sauerlandin aikaisen nyrkkeilyn dissaamista, miten pakettinyrkkeily ei toimi, ja minusta tuntuu että sama mentaliteetti on koko Robben leirissä. Tuosta Sauerland-antipatiasta syntyi tää nykyinen avotyyli, jonka myötä omissa kolahtelee vähän väliä. Ylpeys estää myöntämästä mitään hyvää Sauerlandissa ja siksi ne parhaatkin asiat sieltä ajalta pitää "parantaa". Nyt vaan ollaan menty huonompaan suuntaan, kun tilalle opeteltu väistelytyyli vaatis ihan erilaisilla fyysisillä ominaisuuksilla varustetun nyrkkeilijän, sellaisen kuten Tyson Fury. Nopean, sähäkän ja kovakuntoisen. Jos asia tiedettäisiin Heleniuksen leirissä, niin tarkoittaisi että Robbe tahallaan nyrkkeilee huonosti, missä nyt ei ainakaan olis mitään järkeä eikä varmasti Robbe siihen lähtis.

Edelleenkin ihan kuka tahansa näkee ison eron huippuvuosiin ja nykyiseen tekemiseen Robert Heleniuksen kohdalla. Se, että Robben leirissä tätä ei myönnetä johtuu joko ylpeydestä tai vaihtoehtoisesti aivan uskomattomasta ymmärryksen puutteesta, johon nyt en ainakaan usko kun kokemusta nyrkkeilystä on vaikka muille jakaa. Vahvasti uskon että kyse on vain siitä että virheitä ei suostuta myöntämään ja siksihän kehitys onkin negatiivista ollut viime vuodet. Teper-voitto tuli pakon edessä ja siitä pieni bursti intoa treenata kestävyyttä vähän parempaan kuntoon mutta eihän se kunto niin nopeasti parane. Kilpahiihtäjäkin vuoden tauon jälkeen on pelkkä varjo entisestään, vaikka treenaisikin kauden kovasti. Hyvän kestävyyden rakentaminen vie usean vuoden harjottelun, eikä tässä reilussa puolessa vuodessa pystytä ihmeitä saamaan aikaan. Nyt tappion myötä motivaatio ei varmasti ole huipussaan joten en usko että kuntoa jaksetaan enää kasvattaa. Siksi on vaikea nähdä mitään tietä menestykseen Heleniukselle, ellei tosiaan muuta kaikkea harjoittelussaan ja lähde oikeaan valmennukseen. Se vaatisi nyt kuitenkin sen tason introspektiota jollaista ei taida olla ikinä tiimissä harrastettu. Aika näyttää ja toivon että olen väärässä.
0 x
Pasi Fisti
Journeyman
Viestit: 462
Liittynyt: 16.06.2019 17:33

29.07.2019 11:48

Neil Dieman kirjoitti:
29.07.2019 10:04
helenius on v!tun luovuttaja ja kanssa *****.

tää oli reilu ottelu jossa piti mitata hänen tasonsa niin tämmösessä tilanteessa pypy menni kuten aina pöksyyn. :)
Helenius oli kyllä niin ulkona kuin vai voi olla, sieltä ei olisi ylös noussut ilman nosturia.
Taistelun puolelta tämä oli kyllä omasta mielestäni Heleniuksen ylivoimaisesti paras esitys Sauerlandin jälkeen.
1 x
sofokles
Brawler
Viestit: 854
Liittynyt: 28.06.2008 22:59

29.07.2019 12:26

Itsepetosta valmennuksessa ja mitä kaikkea vielä, tietää itsekin sitä ja tätä ja puhuu niitä näitä televisossa... joopa , joo... Maailman huippu on jo kaukana. Vaihtoehdoksi jää kai vai se, että menee kotiin murehtimaan menneitä ja istuksii järven rannalla iltaisin katselle järven tyyntä pintaa.. Ettäkö näillä perusteilla ura pakettiin?

Miksikö Helenius (toivottavasti) jatkaa? No, koska hän on NYRKKEILIJÄ. Nyrkkeilijän paikka on kehässä. Rahaa tulee matseista kohtuullisesti . Suurin syy jatkaa lienee sitten se, että saa tehdä sitä mitä haluaa. Ei aina pidä lähteä maailmanhuippuja tavoittelemaan. On nyrkkeilyssä muutakin. Ajatus on jotenkin siinä, että taistelija kuuluu kehään. Ei kaikki hyvät matsit ole aina tittelimatseja. Tämä Washington matskin oli hyvä nyrkkeily ottelu. Hyviä nyrkkeily otteluja ottelevat hyvät nyrkkeilijät. Siinä syy jatkaa.
1 x
Skogman
New Kid on the Block
Viestit: 31
Liittynyt: 09.04.2019 20:39

30.07.2019 01:21

bullbear83 kirjoitti:
26.07.2019 22:29
Tuli vertailtua Wilderin ja Heleniuksen otteita Washingtonia vastaan.

Helenius ottaa paremmin kolme ekaa erää Washingtonin kanssa kuin Wilder. Kolmannessa erässä Washington osuu isosti oikealla koukulla Wilderin päähän ja hänellä menee noin minuutti palautua iskusta. Helenius hallitsi kolme ekaa erää keskikehää. Wilder - Washington ottelussa Washington halliitsi keskikehää kolme ekaa erää.

Neljännessä erässä Wilder jälleen ottaa kovan oikean päähän, mutta herää tässä kohtaa otteluun ja alkaa saalistamaan Washingtonia ottaen keskikehän haltuun.

Veikaan että neljä erän jälkeen Washington oli johdossa. Viidennessä erässa Wilder tiputtaa Washintonin oikealla ja luvun laskun jälkeen laittaa tuulimyllyn päälle ja ottelu päättyy.

Wilder ottaa usein kovia iskuja matseissa koska pitää käsiä alhaalla, mutta hän palautuu pommeista hyvin ja onhan hän kehittynyt tästä Washinton ottelusta paljon. Tosin Ortiz matsissa hän otti vielä kovempia pommeja päähän.

Voi olla että Robert menetti iskunkestävyytensä Duhaupas ottelussa. Samoin kävi Asikaiselle Sylvester kakkosessa. Iskunkestävyys lähti. Tosin Asikaisella vaikutti iskunkestävyyteen myös rajut painonvedot keskisarjaan.
Hahaha, nyt on taas hyvää kamaa bullbearilta. Robbe veti kolme ensimmäistä erää paremmin kuin itse Wilder! Ja vielä rikkinäisellä kädellä, on se kova. Siinäs kuulitte senkin dissaajat. Toki bullbearin veikkauksen mukaan Robben piti tyrmätä ensimmäisessä erässä, mutta ei anneta sen haitata. Kova oli suoritus, ja maailmanmestaruus lienee edelleen vain ajan kysymys.

Ihan kekseliästä tuollainen käänteinen trollailu. Yleensähän trollaus sisältää dissausta ja vittuilua, mutta nyt kääntyykin kaikki ihanasti posin kautta. Jos Robbe tyrmätään seuraavaksi ensimmäisessä erässä, on sekin varmasti kova suoritus, kun siihen eivät ole koskaan esim. Wilder tai Fury kyenneet. Ajatelkaa nyt, nukkuminen kehässä, siihen ei ole kanttia kuin kovimmilla karpaaseilla.

Tuon on pakko olla VHB:n uudempi hassuttelunimimerkki.
1 x
Murikka
Journeyman
Viestit: 494
Liittynyt: 26.06.2016 13:07

30.07.2019 08:02

sofokles kirjoitti:
29.07.2019 12:26
Itsepetosta valmennuksessa ja mitä kaikkea vielä, tietää itsekin sitä ja tätä ja puhuu niitä näitä televisossa... joopa , joo... Maailman huippu on jo kaukana. Vaihtoehdoksi jää kai vai se, että menee kotiin murehtimaan menneitä ja istuksii järven rannalla iltaisin katselle järven tyyntä pintaa.. Ettäkö näillä perusteilla ura pakettiin?

Miksikö Helenius (toivottavasti) jatkaa? No, koska hän on NYRKKEILIJÄ. Nyrkkeilijän paikka on kehässä. Rahaa tulee matseista kohtuullisesti . Suurin syy jatkaa lienee sitten se, että saa tehdä sitä mitä haluaa. Ei aina pidä lähteä maailmanhuippuja tavoittelemaan. On nyrkkeilyssä muutakin. Ajatus on jotenkin siinä, että taistelija kuuluu kehään. Ei kaikki hyvät matsit ole aina tittelimatseja. Tämä Washington matskin oli hyvä nyrkkeily ottelu. Hyviä nyrkkeily otteluja ottelevat hyvät nyrkkeilijät. Siinä syy jatkaa.
Joopajoopaa vaan. Joku selityshän sille on oltava että tiimissä tehdään virheitä jotka näkee esim about kaikki tän foorumin kirjoittajista ja ulkomaisista kommenttikentistä.

Robbehan on itse sanonut että maailmanestaruus on se ainoa tavoite. Ja jos/kun otetaan huomioon aiemmat motivaatio-ongelmat niin eihän se hyvää ennusta jos lähdetään ottelemaan jostain maakuntapokaaleista. Kyllä Robbe nyrkkeilijä on mutta niin on myös esim Dakota Talbott ja Martin Stensky, pitäskö niidenkin jatkaa loputtomiin koska kerran ovat nyrkkeilijöitä? Tosiaan minun syy toivoa uran lopettamista on se että Robbella ei ole avaimia enää siihen tavoitteeseen jonka se itse on asettanu ja kun siellä nyt näyttää olevan niin huono tiimi taustalla että tämmösiä rumia tyrmäyksiä tulee lisää. Niitä en Heleniukselle toivo.

Ja vaihtoehtoja on kyllä paljon muitakin kuin nyrkkeillä ja istua järven rannalla. Mutta jokainen tyrmäystappio on terveysriski ja kaventaa mahdollisuuksia elää hyvää elämää nyrkkeilyn jälkeen. Sitä voi perustellusti pitää paljon rahaa tärkeämpänä.
1 x
Marcello Salas
Brawler
Viestit: 892
Liittynyt: 06.08.2019 14:59

06.08.2019 15:53

sofokles kirjoitti:
29.07.2019 12:26
Itsepetosta valmennuksessa ja mitä kaikkea vielä, tietää itsekin sitä ja tätä ja puhuu niitä näitä televisossa... joopa , joo... Maailman huippu on jo kaukana. Vaihtoehdoksi jää kai vai se, että menee kotiin murehtimaan menneitä ja istuksii järven rannalla iltaisin katselle järven tyyntä pintaa.. Ettäkö näillä perusteilla ura pakettiin?

Miksikö Helenius (toivottavasti) jatkaa? No, koska hän on NYRKKEILIJÄ. Nyrkkeilijän paikka on kehässä. Rahaa tulee matseista kohtuullisesti . Suurin syy jatkaa lienee sitten se, että saa tehdä sitä mitä haluaa. Ei aina pidä lähteä maailmanhuippuja tavoittelemaan. On nyrkkeilyssä muutakin. Ajatus on jotenkin siinä, että taistelija kuuluu kehään. Ei kaikki hyvät matsit ole aina tittelimatseja. Tämä Washington matskin oli hyvä nyrkkeily ottelu. Hyviä nyrkkeily otteluja ottelevat hyvät nyrkkeilijät. Siinä syy jatkaa.

Minun mielestäni Heleniuksen tiimissä on tehty virheitä valmennuksessa ja valmistaumisessa otteluihin. Dupaupasia vastaan alkoi piiputtamaan pahasti alkuerien jälkeen, satsattu voimaan, mutta kestävyyden kustannuksella. Kestävyyttä ei ole riittävästi, niin ei kuuppakaan kestä samalla tavalla iskuja. Sitten tämä "tappohanska"-episodi", vastustajan annetaan valita "helvetin kovat rukkaset" ja itselle "pehmeät. Tietty duhauppasin leiri käytti tätä hyväkseen.
Jo ennen tätä oli ilmeisesti lopetettu yhteistyö ja oletettavasti "poltettu" sillat Tom Wittingin kanssa, joka sai Heleniuksen oikean käden raiteilleen "huhujen mukaan", Robbe löi niin kovaa rintapanssariin, isä Kallella oli mennyt paskat housuun. Oikea toimi jotenkuten Duhauppasi matsissa, mutta sitten Hups, Robben oikea katosi taas ja Washingtonia vastaan sitä oikeaa suoraa ei nähty. Joten onko Robben oikea rikki, vai eikö uskalla irroittaa hajoamisen pelossa, takaraivoon jäänyt aikaisemmista hajoamisista pelko. Itse olen sitä mieltä, että sen Robben oikean suoran takaisin saamiseksi tarvitaan ammattimies. Epäilen vahvasti, että robben oikea eli syämähammas tulee virheasennossa, jolloin käden luokkaantumisriski kasvaa oleellisesti. Joten ammattimiehen pitäisi laittaa Robben takakäsi kuntoon. Tom Witting tai joku muu alan osaaja, jolla on runsaasti kokemusta


Ja tämä viimeinen episodi, pitkittynyt keuhkoklamydia, tuotahan voi verrata mykoplasmaan.
https://www.is.fi/muutlajit/art-2000005999500.html

Tältäkin huippuurheilijalta meni kerralla elämä uusiksi. Tässäkin tapauksessa on arvailu, mikä vaivaa, ei tullut "kenellään" mieleen mykoplasma. Joten ihmettelen vaan, miten Robbe on pystynyt harjoittelemaan ja valmistautumaan otteluihin, jos keuhkot ovat olleet ruvella, ja tämähän on näkynyt matseissa, Orlov, Byksathoyvi*2, Whyte, ei ole kaikki kunnossa. Ja puolikuntoisena treenaaminen näkyi sitten Teperiä ja Washingtonia vastaan vieläkin. Vaikka kaivoi Ko-voiton Teperistä, ja turpaan tuli Washingtonilta. Nyrkkeilijä yrittää treenata väsyneenäkin, jos ei vaan tajuta ajoissa tilannetta, on pahasti jotain pielessä, pitkään puolikuntoisena treenaaminen ei ole hyvästä, nyrkkeilijä itse, eikä valmennus tajua tilannetta, niin tulos oli mitä oli, KO-tappio. Jos ei ole paukkuja kropassa, niin ei kädetkään pysy ylhäälllä ja paketti kasassa, kun kropassa piiputtaa, eikä pää pysy mukana, ei kunto kestä, refleksitkin hidastuu. Antibioottikuuria vaan, niin sillä tokenee, jos on vuosi kärvistelty, niin aika hyvät "antibiootit" saa olla, että hokkuspokkus saadaan mies 12-erän kuntoon. Itse olen sitä mieltä, että tuota hokkuspokkus-antibioottia kutsutaan LEVOKSI.

https://www.uusimaa.fi/artikkeli/612960 ... hkosairaus

Joten Robbe ei ole luovuttaja, vaan on ollut helvetin huonoa tuuria käsien kanssa ja olkapään hajoamisten kanssa, Sunderlandin kissa ja hiiri-leikki, pitkittynyt keuhkoklamydia ja väärin treenaamista ja kaikenlaista säätöä valmennuksen ja isä heleiuksen kanssa, joten nyrkkeilijällä itsellään on varmaan ollut luonto ja usko koetuksella. Pitäisi laittaa valmennus aivan uusiksi ja ruveta haistelemaan uusia tuulia, Mäen Pekan, Juho Haapojan; Risto Merosen tai CjHusseinin kanssa, kyllä osaajia muitakin löytyy Suomestakin joilla on pitkä kokemus nyrkkeilyvalmentamisesta. Tuolla Kuopion riennon harjoitussalla "suurmäentien" väestösuojassa on miellyttävä treenata kesälläkin, kun on kallion sisässä. Sinne vaan haistelemaan uusia tuulia. Noilla edellämainitulla voisi olla paljonkin vielä annettavaa Robben uudelle kehäilmeelle, jos vaan on miehellä paukkuja enää jatkaa, "suhteet" maailmalle olisi kunnossa, saisi kotimaassa ja ulkomailla laadukasta sparria sekä leirityksiä yms.
https://yle.fi/urheilu/3-10861617

Kuka haluaa Robbeen enää sijoittaa, jos tavoitteena on vielä päästä MM-matsiin, niin vaatii ison läjän euroja. Jos ei enää paukkuja ole, niin silloin Robben on pystyttävä sanomaan NO MAS.
Jos taas paukkuja on, niin jotain valmennuksessa pitäisi muuttua, uudet miehet kehiiin,. Ensin hankitaan kestävyys, sitten nopeus ja räjähtävyys, sitten tiimiin semmoiset, jotka pystyvät kaivamaan Robbesta kaiken potentiaalin irti, kaikki tekniset hienoudet, mitä Robben potentiaalista irtoo. Joka matsiin pystyvät tekemään taktiikat, jotka toimii, Jos taktiikka A ei toimi, otetaan käyttöön taktiikka B.
Valmennusryhmä puhaltaa yhteen hiileen ja sitoutuu tavoitteeseen, eikä polteta siltoja takana. Robben oikea kuntoon, mikäli siitä enää kalua tulee ja vasemman käden paikalle istutetaan Larry Holmesin legendaarinen jabi.


Tietty lähiottelua olisi syytä treenata ja "vähän likaista peliä", ettei nahkaansa ihan ilmaiseksi myy, ei kuitenkaan pelkkää luunhalaajaa ja painisitojaa tarvitse tehdä.
Viimeksi muokannut Marcello Salas, 15.08.2019 07:51. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
0 x
Marcello Salaatti.
Vastaa Viestiin