SNL:n valmennusjärjestelmä

Olympiatyylin nyrkkeilyyn, eli amatöörinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

mtm
Journeyman
Viestit: 379
Liittynyt: 05.02.2004 23:15
Paikkakunta: Mikkeli

14.01.2010 19:15

SNL:n liittokokouksessa keskusteltiin hieman päävalmentajakysymyksestä. Moni kannatti päävalmentajan palkkaamista. Harva kertoi, mitä keinoja palkkaukseen tulisi käyttää. Sen jälkeen asiasta vaiettiin, kuten SNL:n hyvä tapa on. Aika hoitaa ja pääosan tehtävistä voi dementoida.

Olemme Mikkelissä miettineet, miten SNL:n valmentajakysymys tulisi hoitaa. Moni sanoo, että päävalmentajaa ei ole mistään saatavissa. Se on ehkä totta. Järki sanoo, että päävalmentaja ei valmenna ketään. Yksi ihminen on kerrallaan vain yhdessä paikassa. Lisäksi päävalmentajan kohdalla joudutaan tarkastelemaan jääviyskysymyksiä.

Mikkelin Nyrkkeilijät haluaisi olla mukana luomassa järjestelmää, jossa useasta lähteestä kerättävällä rahoituksella voitaisiin luoda maahan muutamia puoliammattimaisia tai täysammattimaisia valmentajan tehtäviä. Näillä keinoilla voitaisiin ehkä synnyttää tuleva valmennuskeskusjärjestelmä.

Puhuin aiheesta menneinä viikkoina useiden seuraihmisten ja SNL:n toiminnanjohtajan kanssa. TJ kertoi, että johtokunta on tarkastellut kuvaamaani järjestelyä. Tässä Mikkelin Nyrkkeilijöiden esitys SNL:n johtokunnalle:

SNL:N VALMENNUSJÄRJESTELMÄ

Esitetään, että Suomen Nyrkkeilyliitto perustaa aluevalmentajan tehtävät jokaiselle neljälle alueelleen.

Perustelut:
• SNL on strategiassaan päättänyt kehittää aluetoimintaa
• aluevalmentajien työpanosta voidaan käyttää joustavammin kuin yhden päävalmentajan työpanosta:
o valtakunnalliset leirit
o kansainväliset edustustehtävät
o alueleirit
o edustusurheilijoiden henkilökohtainen valmennus
• aito panostaminen saattaa olla alku neljälle vahvan seuran yhteydessä toimivalle valmennuskeskukselle
• aluevalmentajista on mahdollisuus luoda tulevaisuuden valmennusvaliokunnan runko

Edellytykset:
• aluevalmentaja toimii sellaisen seuran yhteydessä, jossa on edustusurheilijoita
• aluevalmentaja kuuluu alueen urheiluakatemian valmentajiin (urheiluakatemia maksaa koulussakäyntiviikkojen osalta 4-6 h valmennustyöstä asianmukaista palkkaa)
• paikallinen seura sitoutuu maksamaan valmentajan osa-aikaisesta työstä

SNL:n osuus:
• SNL julistaa aluevalmentajien tehtävät haettaviksi
• SNL sitoutuu teettämään työtä ja maksamaan palkkaa aluevalmentajalle sopimuskauden aikana esimerkiksi 30 työpäivää (laskennallisesti 240 tuntia) vuodessa.
0 x
Yhteistyöllä eteenpäin
Matti Ruokoski
Mikkelin Nyrkkeilijät
ek6149
Prospect
Prospect
Viestit: 1359
Liittynyt: 05.10.2004 19:09

17.03.2010 21:43

Tulin juuri lenkiltä ja siellä ollessani mietiskelin nyrkkeilyn tilaa Suomessa tällä hetkellä, pohjana ajatuksille oli juuri käydyt SM kisat. Mikä pisti ekaks merkille niin ikä- ja tasoerot olivat karkeat, siellä kisoissa oli vielä a- juniori ikäisiä ja taas uransa ehtoo puolella olevia onnen onkijoita, jotka vielä kerran yrittivät jos onnais. Mut miks ei onnannut niin ne taidot olivat entisestäänkin rapistuneet jos niitä koskaan on ollutkaan. Toisaalta oli hyviä ja melko valmiita tyyppejä (kunhan ikä vielä kasvattaa) tekniikka lähes kohdallaan, josko pientä loppusilausta vaille valmis timantti, mut heillä on aika puolellaan, "time is on my side" rollarit lauloi aikanaan...
Tollasia pohdiskellessani tulin siihen dilemaan, et valmennus ei oo kaikille tasapuolista. Nyt kun tänne foorumille etsin sopivaa topicia ajatuksilleni niin silmät liimautuivat tähän valmennusjärjestelmään, jota on pohdittu liitossakin pintapuolisesti mikäli Mikkeliläisiin on uskomista ja miksei olisi. Aluevalmentaja idea on varmaan hyvä mut mikä ajatus siinä on takana et aluevalmentaja on sellaisen seuran yhteydessä jossa on edustusnyrkkeilijöitä ??
Ei noi asiat mitenkään käsi kädessä kulje ja voi olla parempikin ettei ole sidoksissa mihinkään seuraan.
Toisaalta paikkakunnilla missä on useampiakin seuroja voivat ne yhdessä kollektiivisesti maksaa palkkaa, niin ei tule juttua palkanmaksajan ja valmentajan välille. Ei tule myöskään jääviys asioita pöydälle.
Hyviä valmentajia on ja paljon pitkin Suomea jotka osaavat tehdä hyviä nyrkkeilijöitä ja sen näki SM -kisoissa varsin selvästi, myös ne tunarit erottui varsin selvästi ja siitäkin haluan sanoa mielipiteeni, et miksi nuori lupaava nyrkkeilijä ei voi vaihtaa seuraa ilman siirtomaksua jos hän itse huomaa olevansakin aivan väärässä porukassa ajatellen sitä oppimisen tasoa ja odotuksia. Pitääkö hänen kärsiä huonosta valmentajasta vain rahan puutteen takia, - vai lopettaa uransa ???
Kuinka jotkut valmentajat kehtaavat sanoa itseään nyrkkeilyvalmentajaksi ja millä pohjalla, kun ei ole mitään ajatusta koko hommasta. Puolueettomat aluevalmentajat voisivat opettaa näitäkin "valmentajia" ilman että veisivät heiltä mitään. Pitäköön egonsa.
0 x
masa lantto
Club Fighter
Viestit: 185
Liittynyt: 31.10.2008 13:47

17.03.2010 23:06

Jep
Edellisessä kirjoituksessa on kovasti järkeä.Kannattaa selvästi käydä lenkillä
0 x
monzon
Club Fighter
Viestit: 110
Liittynyt: 23.10.2006 19:57

29.06.2010 09:06

Miten meni juhannusviikon kansainvälisessä valmennustilaisuudessa. Toivottavasti kaikki asiasta kiinnostuneet olivat päässeet mukaan ja tilaisuus onnistui. Saimme edelliseltä kerralta hieman kirjallista raporttia kaikkien mietittäväksi, kuinkas tänä vuonna?
0 x
mtm
Journeyman
Viestit: 379
Liittynyt: 05.02.2004 23:15
Paikkakunta: Mikkeli

29.06.2010 11:15

Ikävä kyllä valmentajakoulutus peruttiin. Kurssille ei ollut riittävästi tulijoita. Kurenkov oli kyllä leirillä vetämässä harjoituksia toisen valmentajan kanssa. Hyvää oppia ehkä sekin.

Taitaa olla niin, että suomalainen nyrkkeilyvalmennus ei etene ilman ammattivalmentajia tai puoliammattilaisia. Talkoohommana valmennusta tekevät eivät kykene panostamaan asiaan niin paljoa, että nousisimme tästä ja kykenisimme lisäämään osaamista riittävälle tasolle?

Ei voi oikeastaan moittia, eikä muistella, miten ennen asiat hoituivat. Nykypäivän arki vaatii kaikilta aika paljon.

Totuus on, että urheilumenestys tehdään nykyään ammattityönä.
0 x
Yhteistyöllä eteenpäin
Matti Ruokoski
Mikkelin Nyrkkeilijät
temsec
Brawler
Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2006 19:49

29.06.2010 22:07

Entisen naisten vastuuvalmentajan huomio.

SNL teki tässä asiassakin loistavan sekä tilannetietoisen ratkaisun. SNL poisti, asiaan vihkityntyneet ja omistautuneet kaksi valmentajaa ja perusti tilalle laveäpohjaisen ja ammattimaisen teamin.
( Vai miten se nyt siellä jossakin luki )

Näiden kahden toimineen valmentajan henkilökohtaisista ominaisuuksista ja ammattitaidosta voidaan olla montaa mieltä mutta väitän että niillä resursseilla ja työpanoksella ei SNL ilmaisia työjuhtia enää saa.

Kaikki muut naisnyrkkeilyä eteenpäin VOIMAKKAASTI vievät maat ovat jo perustaneet ammatti /puoliammatti valmentajan pestin naisille.

SNL ajattelee etupainoisesti!

J. Temonen
Läntinen alue
SNL
0 x
monzon
Club Fighter
Viestit: 110
Liittynyt: 23.10.2006 19:57

01.07.2010 14:17

Tilaisuuksien peruuntumiset ovat aina ikäviä juttuja, etenkin kv-toiminnassa. Niiden valmisteluun käytetty työmäärä menee hukkaan, itse toiminta taas kasvattaa osaamista joten se on käytettävissä uudelleen.

Ammattimaisuus, niin valmentaja- kuin urheilijapuolellakin, ovat mielenkiintoisia asioita ja eivät ollenkaan niin yksinkertaisia kuin voisi kuvitella. Suomi on pullollaan ammattimaisesta harjoittelevia urheilijoita ja heitä ammatikseen valmentavia valmentajia - ilman kv-urheilumenestystä. Ammattilaisuus ei takaa urheilumenestystä, ammattimaisuus sen sijaan on välttämätöntä jos meinataan menestyä jossain.

Ja loppukevennykseksi.
Kumma juttu tuo asioiden eteneminen. Jossain vaiheessa vaadittiin pysähtyneisyyden lopettamista ja toimia asioiden eteenpäin viemiseksi. Joku teki jotain ja muutos tapahtui. Ei kelpaa, entinen oli parempi. Olisiko ollut parempi olla tekemättä mitään vai olivatko tekijät vääriä vai mikä ihme meni vikaan. Tavallinen ihminen ei ymmärrä!
Kesällähän sitä usein tuumitaan että; "tulis talvi ja tappais kärpäset".
0 x
mtm
Journeyman
Viestit: 379
Liittynyt: 05.02.2004 23:15
Paikkakunta: Mikkeli

02.07.2010 08:30

On mielenkiintoista miettiä, missä lajeissa Suomi menestyy ja millä keinoilla.

Menestystä saavutetaan jääkiekossa, taitoluistelussa, keihäänheitossa, kreikkalaisroomalaisessa painissa, lentopallossa ja sitten historialtaan lyhyissä pikkulajeissa, joissa kv kilpailu on rajoittunutta.

Millä keinoilla? Jääkiekko on ammattilaisurheilua. Taitoluistelussa on ammattivalmentajia seuratasolla - joissakin seuroissa useita. Keihäänheitossa asia lienee parin ammattilaisen varassa. Lentopallon valmennus on keskitetty valmennuskeskukseen. Painissa taitaa olla vahva talkooperinne, mutta siinäkin kai melko tavalla keskitettyä valmennustoimintaa.

Judossa ei ole varsinaista menestystä, mutta olympiakomitea satsaa ainakin vielä lajiin, koska uskoo sen tekemään valintaan valmennuksen keskittämiseksi.

Nyrkkeilyn harrastaminen on käytännössä ilmaista. Valmentajat tekevät talkoina. Raha ei liiku. MikkoM:n ajatus siitä, että tavoitteeksi tulee aluksi asettaa 1000 kilpanyrkkeilijää, on mielestäni oikea. Kun lajin parissa toimii enemmän ihmisiä, resursseja tulee väkisinkin käyttöön. Harrastamisesta pitää nykyisin maksaa käypä korvaus. Kun salille saadaan lisää väkeä, kilpailu tuottaa parempia urheilijoita ja homma etenee.
0 x
Yhteistyöllä eteenpäin
Matti Ruokoski
Mikkelin Nyrkkeilijät
MikkoM
Prospect
Prospect
Viestit: 1661
Liittynyt: 04.10.2004 11:49
Paikkakunta: Leiden

03.07.2010 09:15

mtm kirjoitti:Nyrkkeilyn harrastaminen on käytännössä ilmaista. Valmentajat tekevät talkoina. Raha ei liiku. MikkoM:n ajatus siitä, että tavoitteeksi tulee aluksi asettaa 1000 kilpanyrkkeilijää, on mielestäni oikea. Kun lajin parissa toimii enemmän ihmisiä, resursseja tulee väkisinkin käyttöön. Harrastamisesta pitää nykyisin maksaa käypä korvaus. Kun salille saadaan lisää väkeä, kilpailu tuottaa parempia urheilijoita ja homma etenee.
En ole varma, tuoko kelpo korvauksen periminen saleille lisää väkeä. Pikemminkin näkisin nyrkkeilyn valttina edullisuuden, josta minun mielestäni täytyy pitää kiinni. Nyrkkeilyn täytyy pysyä lajina, jota myös yhteiskunnan heikoimmassa asemat pystyvät harrastamaan. Syystä tai toisesta juuri tämä joukko on rankasti yliedustettuna, kun katsotaan lajissa menestyneitä. En näkisi heidän karkoittamistaan saleilta korkeilla maksuilla millään tavalla suomalaista nyrkkeilyä edistävänä.

Ja liikkuuhan Suomessa nyrkkeilyssä rahaa, nimittäin ammattilaispuolella. Meidän pitäisikin kehittää niitä mekanismeja, joilla tuosta rahasta pääsee osalliseksi myös amatöörinyrkkeily. Suomalainen ammattinyrkkeily on riippuvainen suomalaisen amatöörinyrkkeilyn kasvatustyöstä. Ammattilaisten ja amatöörien välistä yhteistyötä pitäisi lisätä. Konkreettisia keinoja tähän voidaan pohtia tarkemmin.
0 x
Twitter.com/MikkoMarttinen
temsec
Brawler
Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2006 19:49

03.07.2010 11:34

Hyvä mtm ja MikkoM..Ihan kehittämisen arvoisia idoita.

Mutta eikö SNL "vanhoillinen siipi", erityisesti "kieltää" yhteistyön ammatibokrauksen kanssa?

Muinun vahva mielipide on, että esim. Evan pärjääminen ja näkyvyys mm.ammattipuolella voi lisätä nuoria neitejä saleilla.

Läntisen alueen leireillä, minun pitämänäni, ei ammatti/amatööripuolta mitenkään varsinaisesti erotella.

J.Temonen
Läntinen alue
SNL
0 x
monzon
Club Fighter
Viestit: 110
Liittynyt: 23.10.2006 19:57

03.07.2010 16:12

Nyrkkeilystä ei koskaan tule ns. "massalaji", ei edes erityisen suosittu verrattuna suosittuihin. Ei suomessa eikä muualla, ihan vaan sen luonteen vuoksi. Ei millään keinolla!
Nyrkkeilystä voi tulla menestyslaji ja sitähän edellä kirjoittaneetkin tarkoittanevat. Menneitä kannattaa aina sen verran muistella, että löytää kannustavia kiinnekohtia, esim. nyrkkeilyn olympia- ja euroopanmestaruusmitalit yms. kovia ja mielenkiintoisia kotimaisia nyrkkeilyhetkiä unohtamatta.
Jos ketju on tällainen; kokeilija-harrastaja-kilpailija-kotoinen menestyvä kilpailija-kv menestyvä kilpailija, niin mikä on ettei onnistu. Kaikki nyrkkeilyn parissa vakavasti touhuavat aikuiset kaikilla saleilla ja kabineteissa tietävät miksei onnistu. Rahalla se ei ratkea vaikka raha onkin välttämätön muutamissa solmukohdissa. Tarvitaan johdonmukaista toimintaa tukevia päätöksiä asetetun päämäärän saavuttamiseksi.
Ja eiköhän ne toimet sieltä "lajin analyysin" kautta olekin selvillä.
0 x
MikkoM
Prospect
Prospect
Viestit: 1661
Liittynyt: 04.10.2004 11:49
Paikkakunta: Leiden

03.07.2010 18:34

temsec kirjoitti:Hyvä mtm ja MikkoM..Ihan kehittämisen arvoisia idoita.

Mutta eikö SNL "vanhoillinen siipi", erityisesti "kieltää" yhteistyön ammatibokrauksen kanssa?
En tiedä, eikä kiinnosta. Kirjoitan vain, miten asioita minun mielestäni voi kehittää. Seurat päättävät, millaisia toimia kannattavia edustajia äänestävät SNL:n hallitukseen. Sen mukaan sitten toiminta hahmottuu.
0 x
Twitter.com/MikkoMarttinen
Avatar
MiikaF
Prospect
Prospect
Viestit: 1573
Liittynyt: 02.11.2004 14:11

03.07.2010 23:30

temsec kirjoitti:Mutta eikö SNL "vanhoillinen siipi", erityisesti "kieltää" yhteistyön ammatibokrauksen kanssa?

Muinun vahva mielipide on, että esim. Evan pärjääminen ja näkyvyys mm.ammattipuolella voi lisätä nuoria neitejä saleilla.
Kuulin tänään eräältä toiseltakin taholta, että nyt olisi tullut joku uusi sääntö mikä kieltää amatöörien harjoittelun ammattilaisten kanssa. Jos tämä pitää paikkansa, niin se on kyllä täysin käsittämätöntä. Osaako joku kertoa asiasta tarkemmin?
0 x
vesa.k
Journeyman
Viestit: 373
Liittynyt: 25.01.2010 16:36
Paikkakunta: Tuusula
Viesti:

04.07.2010 13:40

OIVOI, mitenköhän se juukan leiri kun siellä on sekaasin niin amatöörit kuin ammattilaiset... ja oikein team londoninkin pojjaat sinne rynnistää................. Mutta nehän onkin ns. puoliammatilaisia ... siis kai ajavat parkeilla. ja eikös siellä kuortaneellakin pitäis olla sekalainen seurakunta... ei muuta kun naapurikyttä paikalle ja narauttamaan sellaaset jotka yrittää urheilussa eteenpäin --- on tää vaan niin huimaa----- :twisted:
0 x
MikkoM
Prospect
Prospect
Viestit: 1661
Liittynyt: 04.10.2004 11:49
Paikkakunta: Leiden

04.07.2010 13:45

Ennen kuin liiaksi aletaan intoilla, niin kannattaa odottaa, että joku Nyrkkeilyliiton edustaja tuollaisesta kiellosta kertoo. Itse en ole sellaisesta kuullut, eikä huhupuheidenkaan pohjalta kannata ruveta reagoimaan.
0 x
Twitter.com/MikkoMarttinen
Vastaa Viestiin